Nei, jeg har ikke vikeplikt for deg!

Til deg som sykler over gangfeltet og tror du er udødelig. Jeg har vært borti så mange tilfeller der sånne som deg bare sykler over gangfeltet, eller eventuelt veien, og mange av disse ser ikke til sidene engang – det er enkelte ganger det ikke har vært langt unna en ulykke. Det er veldig skremmende at så mange tror de er udødelige og at vi bilister har vikeplikt for de som sykler over gangfeltet.

La meg fortelle deg en ting, som du kanskje visste fra før. Når du som dødelig sitter på sykkelen din, lat som du er, og ikke går av sykkelen din; regnes du altså som et kjøretøy. Som et kjøretøy følger du trafikkreglene på lik linje med bilister og andre kjøretøy. Det vil da altså bety at bilister ikke har vikeplikt for deg når du krysser gangfeltet på sykkel, men du har vikeplikt for bilister – blir du da påkjørt, er det faktisk din skyld. 
Så jeg foreslår at du løfter den søte stumpen din av sykkelsetet og bruker beina over gangfeltet – da regnes du som gående, og bilister har vikeplikt for gående. En bilist ville stoppet for deg når du plutselig krysset veien, for ingen vil forårsake en ulykke bevisst – men husk at de ikke er pliktig til å stoppe for deg.

Visste du forresten at ifølge loven kan du kun sykle på fortau når du ikke medfører fare eller er til hinder for gående (§18 3)? Passering av gående må dessuten skje med god avstand og gangfart.


Bilde 2: HER
Bilde 1: HER

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg