Måned – April

En lørdag bestemte vi oss sammen med mamma og Hjalmar å dra å grille på kvelden, etter at tiden på dagen forsvant fra oss. Vi storkoste oss med bål i mørket, mens lyden av knitring av bålet og rypa i skogen fylte verden vår.

Månedens sang: Draze, Emanuel – Love Me Now.

Månedens opplevelse: det må bli den sinnssykt koselige kveldsturen vi hadde på fjellet sammen med mamma og Hjalmar. Det var nydelig vær, og verden virket rolig. Det var bare oss og naturen, sammen med bålet vårt som lyste opp i mørket. Det er en tur jeg ikke kommer til å glemme.

Månedens høydepunkt: Det må kanskje bli påskeaften. Det at vi først tok en spinntur, fikk luftet hodet og kjørt rundt, før jeg, Benedicte og Daniel dro å bålet sammen med mamma og Hjalmar sin familie i NYDELIG påskevær. Det var faktisk en av de bedre turene denne måneden.

Påskeaften, en gjeng sammen i nydelig påskevær.
Skjærtorsdag. På fjellet i vekslende vær med snøbyger og overskyet. Likevel storkoser vi oss med bål, pølser og kaffe/kakao.
Mmm, Marsmellows!

Månedens skole: jeg har hatt utrolig lite motivasjon til å jobbe med bacheloroppgaven, men endelig mot slutten av måneden kom jeg meg i gang! Til nå har jeg fått ned 3 500 ord.

Månedens vær: har vært variabel, som resten av vinteren egentlig. Det har vært veksling i temperaturen, og vi har vært nede i alt fra tosifret minustall, til flere pluss grader. Snøen har begynt å forsvinne (selv om det er mye som gjenstår før bakken vises igjen), og mange steder har veiene blitt bare. Vi har også vært borti skikkelig snøstorm som har stengt flere veier, og gjort det lite hyggelig å gå ut av døren. Det har stort sett vært overskyet og vind, men noen få solskinnsdager har vi fått.

Sebastiaan <3

Månedens humør: Jeg merker på humøret at det begynner å gå mot lysere dager. Jeg har virkelig satt pris på livet denne måneden, selv om jeg har hatt dager der jeg har vært fryktelig langt nede.

Månedens tanke: Dette med korona er egentlig ganske fjernt for meg. Jeg merker det ikke fysisk på meg, og mitt liv ser ikke annerledes ut enn det vanligvis ville gjort i akkurat denne perioden. Jeg er student, og jeg hadde uansett vært mye hjemme i denne perioden på grunn av bacheloroppgaven.
Jeg klippet meg (heldigvis) før krisen inntraff, og om jeg ikke hadde gjort det, så er det bare et par slitte tupper jeg ikke hadde fått fjernet. Jeg går inn og ut av døren som jeg vil. Jeg overholder reglene om avstand, men det er ikke så fryktelig vanskelig i en liten bygd i Finnmark, og jeg går ikke så fryktelig nært folk til vanlig heller.
Det eneste som plager meg med denne krisen, er at jeg ikke kan gå på kafé. Kafé for meg er nøkkelen min til å komme meg ut døren hjemme i et par timer, ta med skolearbeid og bare dykke inn i en annen verden uten forstyrrelser. Jeg klarer å blokke verden mer ute på kafé og jeg får gjort mer, enn jeg klarer hjemme.

Måneden generelt: har vært veldig fin faktisk. Jeg har ikke lagt så fryktelig mye merke til denne Korona-krisen, annet enn at det er plassert ut håndsprit overalt og det er masse skilt i butikkene. Jeg har vært på utrolig mange scooterturer denne måneden, fått grillet store mengder med pølser og marsmellows på bålet, og drukket ganske mange liter kakao i både sol, overskyet og snøvær. Jeg og Daniel har gådd oppå hverandre i 7 uker nå, og jeg er faktisk ikke lei han enda, MEN, jeg merker at det er vesentlig vanskeligere å konsentrere seg med han hjemme 27/4.

Jeg har en ukeplan

Vi begynte å skrive bacheloren i midten av mars. Vi hadde innføringsdager 10. – 12. mars, og jeg begynte offisielt med bacheloren uken etter, altså uke 12. Innleveringsfristen er 4. juni, altså uke 23. Jeg har altså 11-12 uker til rådighet. Det er uker jeg bare MÅ planlegge, for at jeg ikke skal sitte igjen med alt mot slutten.

Jeg har derfor laget meg en ukeplan over disse ukene. Jeg ønsker å gjøre det så bra som mulig på denne oppgaven, uten unødvendig stress gjennom perioden. Det er bedre å jobbe jevnt gjennom hele perioden, for å slippe stresse mot slutten. Jeg har et mål om å bli ferdig til 15. mai med å skrive oppgaven. På den måten har jeg tid til å legge den bort et par dager, for å ta den opp igjen og se på rettskriving. Med så mange uker å skrive, så er det garantert at jeg har sett meg blind på ett eller annet, som kan være fint å rette opp før den skal leveres.

Det er et mål som ikke er uoppnåelig. I jula skrev jeg 9500 ord på 1,5 uke. Riktignok forskjellige oppgaver, men på en uke hadde jeg unnagjort to hjemmeeksamener, 3000 ord og 4000 ord. Det er dermed langt ifra umulig å bli ferdig til 15. mai med denne, da jeg har det meste liggende klart.

I begynnelsen av prosessen hadde jeg ekstremt liten motivasjon til å sette meg ned med oppgaven, men nå som jeg virkelig har fått kommet i gang, kan jeg fint sitte tre timer om dagen og bare undersøke og skrive. Jeg er kommet meg halvveis i skrivingen, og jeg har enda masse som skal ned på arket. Så det er jo bare bra!

Uke 17 – uken som gikk..

Ukens sang: Lucas Estrada, NEIMY, Henri Purnell – In My Fantacy.

Ukens middag: Hjemmelaget pizza.

Ukens cravings: Ost og kjeks med drue, mm..!

Ukens nedtur: Jeg vet ikke om jeg har hatt noen nedturer denne uken.

Ukens høydepunkt: Det er vel kanskje det at jeg endelig har kommet i gang med bacheloren skikkelig, og begynt å få ned ord. Det var på tide, og håper det fortsetter slik. Det er enda en lang vei igjen, men det kommer seg gradvis!

Dagen i dag: har vi spilt ludo sammen med mamma og Hjalmar, før vi startet hjem til Lakselv etter en fin helg sammen med dem i Kunes. Vi kjørte dit på lørdagskveld (for da åpnet Børselvfjellet), og ble til i dag. Jeg har akkurat vasket buret til fuglene, og nå skal vi spise litt pizza fra i går. Resten av kvelden har jeg ingen planer for, så vi får se hva den byr på.

Faller du for fristelsen, nyt den i alle fall!

De siste dagene har jeg virkelig kost meg i matveien. Jeg har spist gulrøtter med dip. Jeg har spist mengder med frukt og bær. Jeg har kjøpt inn ost og kjeks. Jeg har faktisk spist vesentlig mindre godteri enn både før og i påsken, og det føles litt godt egentlig. Fysøren jeg har spist mye “drit” under denne krisetiden, og det har egentlig vært veldig godt å ha en slik periode, der man bare putter det man vil i munnen fordi det er godt, men det er enda bedre når man da faller tilbake i rutiner igjen. Denne uken kjøpte jeg derfor inn litt mer sunne alternativer.

“Faller du for fristelsen, så nyt den i alle fall!”

Ellers var jeg, Daniel og Benedicte på tur i det nydelige vårværet i går. Jeg følte egentlig ikke at jeg hadde tid til det, men herregud, det nydelig været må jo nytes når det først er her! Solen sto høyt på den litt skyete blå himmelen. Det var litt trekk i luften, men det var veldig deilig å komme seg litt ut igjen. I dag er det grått, det blåser mer og det er snø i luften, så i dag har jeg bedre samvittighet til å sitte inne med bacheloren enn i går.
Denne gangen tok vi med oss Leo også på tur, og han så ut til å trives bedre denne gangen enn den første turen. Nå løp han rundt oss, utforsket og sov når han ble sliten. En fin, vellykket tur!

21. april

Det begynner å bli vår ute! Jeg fikk skikkelig motivasjon til å kjøpe inn frukt i dag, så da gjorde jeg det. Mmm! Det er litt for lenge siden sist, men man får litt ekstra lyst på frukt når solen varmer skikkelig. De siste dagene har det jo smeltet noe sinnssykt, og utenfor hos oss er grusen nesten kommet helt frem, men før det var det bare masse sørpe. Det er fine temperaturer ute, og solen står høyt på himmelen. Det gir ikke akkurat mye motivasjon til å sitte inne.

Jeg har ikke kommet meg så fryktelig langt med bacheloren heller, men har lest ganske mye og funnet stoff jeg skal ha med. Jeg er kommet til et punkt på oppgaven der jeg bare er forvirret. Hvor skal jeg sette det inn? Hvordan skal jeg formulere det? Hvordan skal jeg flette det sammen med alt det andre? Passer det egentlig inn? Jeg håper jeg kan få litt motivasjon når jeg har veiledningstime denne uken. Jeg har hatt så fryktelig lite motivasjon i det siste.

Ellers går livet som normalt her. Jeg fikk pakken jeg har ventet på fra Onepiece i dag! En C´est Normal-edition, som jeg har drømt om lenge. Vel vel, håper dere får en fin uke❤️

Uke 16 – uken som gikk..

Ukens sang: Draze, Emanuel – Love Me Now.

Ukens middag: Crispy chicken wrap, mm!

Ukens cravings: Iskaldt vann.

Ukens nedtur: Jeg har ikke fått gjort så mye som jeg håpet på bacheloren, jeg har rett og slett ikke hatt motivasjon. Jeg har fått skrevet 1000 ord, og det er jo noe.

Ukens høydepunkt: Denne uken har vi hatt to fantastiske turer på fjellet. Den første var på torsdag, i nydelig sol og blikkstille sammen med Benedicte. Den andre var lørdags kveld: Vi startet opp til Skoganvarre rundt halv ni på kveldstid, og var på plass med bålet kvart over ni – halv ni cirka. Det var også helt vindstille, ikke kaldt og mørkt. Vi lagde bål sammen med mamma og Hjalmar, grillet litt og drakk kakao. Det eneste vi hørte var lyden av knitret fra bålet og rypa i skogen. Det var rett og slett fantastisk.

Dagen i dag: har vi sovet lenge, siden vi ikke var hjemme før klokken bikket halv ett i natt. Vi har vært en tur i huset til mamma og Hjalmar, der Daniel er nå for å hjelpe Hjalmar litt. Jeg skal gå i gang med å vaske buret til fuglene nå, før jeg går løs på å rydde klesskapet mitt. Ellers enn det har jeg ikke planlagt så langt, utenom at det blir hjemmelaget pizza hos mamma i kveld, mm!

En utrolig koselig lørdagskveld på fjellet med Daniel, mamma og Hjalmar.

Det nydelige været må nytes

Fysøren, for et vær det var i går! Ikke et vindpust, og sola sto høyt på himmelen. Jeg pakket med mat, kakao, brus, godis og scooterklærne mine, før vi hentet Benedicte, og kjørte til Skoganvarre. Der pakket vi med oss reinskinn, bålpanne og ved før vi dro på scootertur. Været var så bra at både jeg og Daniel satt uten jakke, og det er slett ikke ofte jeg kan gjøre.

Jeg har egentlig en bachelor å skrive, men når jeg så været i går kastet jeg alle planer så vi kunne dra ut å nyte det gode været. Det er ikke hverdagskost at man kan legge alt til side midt i uken for å dra på tur, og da må man bare gripe sjansen når den byr seg med godt vær. Så snart jeg begynner i arbeidslivet, er jo denne muligheten borte. Det er bare å nyte studentlivet og dens goder, mens man enda kan!

Min dag i klokkeslett

14. april 2020

07:53 Da våknet jeg. Ble liggende i sengen, mens Daniel enda sov, og trykke på telefonen. Bla igjennom både Facebook og Instagram.

09:43 Daniel har våknet, og vi kommer oss endelig ut av sengen. Får spist frokost og sett på litt serie.

11:10 Jeg satt meg ned for å skrive på bacheloroppgaven. I dag fikk jeg fokusert på journalistrollen, og gjorde noen ord ut av det. Motivasjonen min er helt på bunn.

12:50 Jeg fikk stelt meg litt, før vi gikk ut døren og kjørte til bygda. Det var tid for ukens handel, og vi måtte innom flere butikker for å finne alt vi skulle ha. Det var godt å komme seg litt ut.

13:57 Jeg får pakket ut alle varene og satt de på riktig plass, før pappa kommer inn døren. Han er det utrolig lenge siden jeg har sett, så det var veldig godt å se han igjen.

15:17 Buret til fuglene fikk seg en liten vask. Den ukentlige bur vasken. Daniel gikk også ut for å vaske, men det var bilen som fikk seg en omgang med vannet.

16:12 Jeg tok kniven fatt, og skjærte opp kyllingen til middagen. Tandori sto på middagsplanen for dagen.

17:21 Vi begynte å se på Vendela + Petter, mens vi spiste.

18:03 Etter tre forsøk med å få bilen opp bakken vår, siden det er blitt så sørpete, kom jeg meg endelig i stallen. Dagens trim med Sebastiaan sto for tur. Det ble litt skritt og trav, og en liten runde på gården før vi ga oss for kvelden.

20:18 Jeg kom meg helskinnet hjem igjen, men det var et herk å parkere bilen på plass igjen. Fikk dusjet av meg hestelukten.

21:08 Jeg og Daniel dro en tur til mamma og Hjalmar, der vi spilte yatzy. Hjalmar vant faktisk, til en forandring, mens jeg og Daniel havnet på bunn. Det var en skikkelig morsom runde.

22:42 Det var på tide å komme seg hjem og komme seg i seng. Jeg ble liggende å snappe, mens Daniel så på youtube videoer før vi til slutt sovnet i halv ett tiden.

Påsken 2020

Skjærtorsdag. Tur med mamma og Hjalmar til Voullajok, i skiftende vær og snøbyger innimellom hadde vi det likevel koselig!

Sola høyt på himmelen. Brunskille på huden mellom luekanten, solbriller og halsen. Røyken som svir i øynene. Kakao som brenner tunga. Pølsen som freser til deg fra bålet. Gyldne marsmellows. Utsikten over flere grupper med snøscootere på den snølagte isen.

For en herlig påske det har vært i år! Det har kanskje vært en av de bedre. Det har ikke vært det beste været store deler av påsken, men vi har dratt på tur forde. De dagene været ikke bra nok til å sitte stille med et bål, tok vi en spinntur istedet. Jeg tror det bare var to dager hele påska vi ikke satt oss på snøscooteren.

De dagene det ikke har vært bra nok vær til å sitte stille med et bål, har vi tatt kilometerne fatt og tatt en spinntur istedet.

Lørdag, påskeaften, var en av de bedre dagene i været. Det var nesten helt vindstille, og en god dose sol. Palmehelgen var nok den beste på været, da det var full sol og skyfritt. Resten av dagene har det vært vekslende med snøbyger og overskyet. Temperaturen har stort sett vært mellom pluss én og minus tre.

Påskeaften var den absolutt beste dagen!
Sol og blikkstille på påskeaften gjorde at vi virkelig ikke ville ned fra fjellet.

De timene vi ikke har vært på tur, har vi stort sett vært på middagsbesøk, sett serie eller sovet. Påsken vår har jo nesten bestått av å være på tur. Det har ikke vært rom til så veldig mye annet. Nå gjør jeg meg klar for en god dose innsats på bacheloroppgaven, og går mot en “normal” hverdag.

Uke 15 – uken som gikk..

Ukens sang: Lukas Graham – Scars.

Ukens middag: Taco i Skoganvarre på fredag!

Ukens cravings: Varm kakao på fjellet.

Ukens nedtur: Jeg tror ikke jeg har hatt noen nedturer denne uken heller.

Ukens høydepunkt: Det tror jeg må bli påskeaften faktisk. Jeg sov utrolig godt på morgenen, så da sov vi litt lenge. Snøscooterturen var utrolig bra! Jeg og Daniel kjørte en liten spinntur først, før vi hentet Benedicte og dro for å grillet sammen med mamma, Hjalmar og deler av hans familie. Ikke nok med at det var utrolig koselig, så ble været utrolig bra! Kvelden videre ble tilbringt i Skoganvarre med god mat.

Dagen i dag: har vi bare vært på en liten spinntur sammen med Benedicte. Været var ikke så voldsomt bra, og derfor ble det bare litt kjøring. Vi kom oss i det minste litt ut. Daniel er akkurat dratt ut døra for å skru sammen med guttan, så da fikk jeg litt tid for meg selv.

God påske!

En av mine favoritt uker er nå i gang, påska, med en liten twist i år. Årets påske blir for mange ikke den samme, men for meg og Daniel blir det nok ikke noe forandring, om det er virus eller ikke. Vi har vært på turer allerede, kost oss med bål og skikkelig påskevær. Det var en skikkelig pangstart på påsken i år.
Det er ikke like fint vær i dag, det er både regn, litt vind og overskyet. I går hadde vi vår-vasken i huset, og kluten fikk sveipet over nesten alle overflater. Det var litt digg.

Resten av påsken skal vi bare kose oss, så kommer det an på været om det blir flere bålturer denne påsken. Værmelding sier at det skal snø resten av uken, så vi får se. Jeg håper dere får en fin påske, selv om viruset setter en stopper for mye.

God påske!

Uke 14 – uken som gikk..

Ukens sang: Justin Bieber feat. Quavo – Intentions.

Ukens middag: Vi har hatt mye god mat denne uken, men favoritten må nok bli biff med fløtepoteter og salat i Skoganvarre på lørdag, mm!

Ukens cravings: Solo..

Ukens nedtur: Jeg har ikke hatt noen nedturer denne uken heller!

Ukens høydepunkt: denne helgen har vært hele ukens høydepunkt. Det har vært utrolig fint vær hele helgen, påskevær, og vi har vært på scootertur begge dagene. Fått grillet masse pølser, og fått litt farge i ansiktet.

Dagen i dag: har vi også vært på scootertur i det fine været. Når vi kom ned igjen fra tur, spilte jeg, Daniel, Benedicte og Hauk ludo, før jeg og Daniel kjørte hjem for å lage middag. Det er vel egentlig det vi har gjort i dag. En vellykket dag vil jeg si.

Påskestemning

For en fantastisk start på påsken! Det har vært helt nyyyydelig vær i dag, og den har vi selvfølgelig tatt i bruk. Vi lasta bilen full med turutstyr, kjørte til Skoganvarre, pakket snøscooterne og kjørte ut på tur. Vi fikk både grillet og kost oss masse i et skikkelig påskevær. Dette er Leo sin første scootertur, og det gikk over all forventning! Dette er virkelig Finnmark på sitt beste. Gud, som jeg elsker å bo her oppe.

Mmm, Marsmellows!

Velkommen til familien!

På onsdag var jeg og Daniel litt spontan. Planen var egentlig å dra på Byggern, kjøpe inn plater til kjøkkenet og begynne på det, mens jeg skrev litt på bacheloren. Vi kjøpte inn alt vi trengte, men endte opp med å kjøre til Alta å hente et nytt familiemedlem. Vi har vært å hentet en ny nymfeparakitt, en liten kompis til Neo. Å siden vi allerede har to dyr på *eo, så måtte vi kalle han her også noe med *eo. Han fikk derfor navnet Teo.

Teo har fått sitt eget bur, så de to kan bli vandt til hverandre før de skal puttes sammen. De ser ut til å like hverandre hittil, av den lille kontakten de har hatt, og det er spennende å se hvordan dette blir. Det har ligget i kortene lenge å skaffe Neo en kompis, men det var ikke før nu det ble en realitet. Det var på tide, heh!