Uke 52 – uken som gikk..

Ukens sang: ELYSA – Hunter.

Ukens middag: denne uken har vi spist så utrolig mye god mat, og da blir det vanskelig å velge hva som er ukens middag.. men det må nok bli tandori.

Ukens cravings: Sjokoladekake.!

Ukens nedtur: vet jeg ikke helt hva er, for jeg tror ikke denne uken har inneholdt noen nedturer.

Ukens høydepunkt: denne uken har det vært utrolig mange høydepunkter; som julaften, reise hjem, scootertur. Men ukens høydepunkt må bli julaften, fordi jeg elsker jul så mye og det er den beste dagen i jula! Så mange tradisjoner, kos og gleder.

Dagen i dag: har vi brukt hele dagen i bil. Vi har nemlig vært en liten tur i Vadsø og hentet en henger, og det tok jo hele dagen. Utenom den lille kjøreturen har vi vært også hos pappa. Vi har akkurat kommet inn etter en liten tur ute i hagen, tent bål og vært ute i finværet. Nå regner jeg med at det snart er sengen som står for tur!

Ukens favorittbilde: 

Juletur

Aaah, så herlig å komme seg hjem til Finnmark igjen! I går, klokken 11.41 landet vi på rullebanen i Lakselv. Vi startet veldig tidlig fra Sandefjord, klokken 06:15 lettet flyet fra Torp. Det var veldig rart å lande så tidlig og ha hele dagen til rådighet. Jeg vet ikke helt hvor dagen forsvant, men plutselig var det kveld.

I dag morges våknet jeg bare, og plutselig var vi på vei til Lavkavann for sesongens første scootertur. Det var litt kjølig, men utrolig deilig å komme seg litt ut etter en jul med mye inne. Vi dro en hel gjeng – meg, lillebror, kjæresten, to av onklene mine, mamma og stefaren min. Det var meget humpete oppover, men det gikk!

Nå har vi nesten akkurat vært en liten tur på kafé sammen med bestemor og gjengen. Det var utrolig koselig, og vi ble sittende en stund før jeg og Daniel dro på butikken. Resten av kvelden skal vel brukes på tull og kos, som vanlig❤️

Året 2018

2018.. Hvor skal jeg begynne? For et år det har vært! Så mange oppturer, og så mange nedturer – helt klart flere oppturer enn nedturer. Det har også helt klart vært et turbulent år, med mye gøy! Dette året har vært fullt av opplevelser, som jeg virkelig kommer til å ta med meg videre! Kan 2019 virkelig toppe seg med 2018? 

Året begynte med et brak. Hele året begynte med at jeg kjørte min aller første lange tur. Jeg kjørte for første gang Lakselv – Kristiansand, der jeg selv kjørte hele veien. Jeg var ikke alene, for jeg hadde Neo i bilen sammen med meg, og Daniel kjørte bilen foran meg. Slik var det, vi måtte kjøre to biler hele veien ned. Jeg husker det var utrolig tungt, men at vi kom oss ned til slutt!
Hele vinteren på Sørlandet var utrolig rar. Det har snødd mye, og jeg har virkelig fått testet spaden. Jeg som trodde jeg skulle bli uten snø den vinteren, men der tok jeg feil. Men jeg skjønner hvorfor folk i Sør-Norge hater vinteren så mye, for den er ikke like fin som den er i Nord-Norge..


Våren var hard. Det skjedde mange endringer i livet mitt, og noen tok litt mer tak enn andre. Angsten kom litt tilbake, og jeg måtte lære meg å håndtere den på best mulig måte igjen. Det føltes som å være tilbake til start. Jeg kom meg gjennom det også.
Våren sørpå var vanvittig varm, det var egentlig ikke vår, det gikk rett fra vinter til sommer. Med 23 grader hver eneste dag i tre uker, og den varmeste dagen opp i 30 grader, var jeg virkelig klar for å reise hjem til kalde nord. Jeg fikk fullført det andre semesteret, og startet hjem sammen med mamma, hvor jeg skulle tilbringe hele sommeren. 


Sommeren hjemme i nord var fantastisk. Jeg elsker å være hjemme! Jeg jobbet på Esso (som nå er YX) i slutten av juni, før jeg begynte i min nye sommerjobb – Lakselv varetaxi og bilbergning. Jeg kjørte varetaxi hele juli, og nøt sommeren til det fulle. Gradestokken var oppe i 30 grader også der denne sommeren, så jeg slapp altså ikke unna varmen. Det ble mye bading, til og med på meg, og vi koste oss mye ute i solen denne sommeren. Jeg ble jo til og med brun, bare i Nord-Norge!
Sommeren 2018 vil bli husket som vanvittig varm, og utrolig bra sommer. 

Skolestart nærmet seg, og det var på tide å vende nesen sørover igjen. Lillebror ble med oss på kjøreturen nedover. Jeg var bare én dag på skolen før vi tok båten over til Danmark, og kjørte videre derfra til Tyskland. Hva skulle jeg gjøre i fadderuken, når jeg ikke var med på opplegget, og fadderuken er mest for første års studentene? Ingenting! Så hvorfor ikke bare bruke den uken på å gjøre noe jeg aldri har gjort før? Nemlig å reise til land jeg aldri har vært i! Vi dro med oss de to eldste av de minste søsknene på turen, så fikk de også en opplevelse for livet – og det ble jo så klart mer koselig med flere. I Tyskland var vi på ett av verdens største innendørs badeland, Tropical Islands! Jeg ble faktisk helt forelsket i det stedet altså, det var så utrolig nydelig der og temperaturen var perfekt (kanskje litt kaldt i enkelte tilfeller, har jo vært bortskjemt med over 30 grader så og si hele sommeren). 

Når vi kom hjem igjen var det på tide å begynne studiet. Daniel reiste nordover sammen med lillebror, og begynte å jobbe. Jeg reiste to dager senere etter dem. Jeg hadde ingen obligatorisk skole, så jeg kunne like gjerne studere hjemmefra – så fikk jeg litt ekstra tid hjemme i nord.
Men før eller siden måtte jeg nedover for å fullføre både arbeidskrav, journalistisk prosjekt, kriseøvelse og eksamen – samtidig nådde jeg faktisk å reise både en tur til London og være noen dager i Stavanger sammen med min kjære Daniel når han var der.
September var en hektisk måned, som endte med en trist nyhet om at min kjære bestefar var gått bort. Det betydde at jeg da måtte få tak i flybilletter, for begravelsen hans – den skulle jeg ikke gå glipp av. Selv om flyet og Widerøe var motvillig til det, med å skaffe meg kansellerte fly og busstur, men jeg rakk heldigvis begravelsen likevel. Det var en nydelig og trist begravelse. 

Den samme turen, klarte jeg å overraske Daniel, da han ikke visste jeg kom. Etter tre og et halvt år, klarte jeg endelig å overraske han med å plutselig komme inn soveromsdøren. Det var en opplevelse i seg selv, bare det.

Tilbake i Kristiansand var det på tide å begynne på et stort prosjekt, et prosjekt som tok én måned, et prosjekt jeg har brukt mye tid på. Prosjektet vi hadde i global journalistikk, om Russland. Det var spennende, slitsomt og faktisk veldig lærerikt. Å når vi endelig hadde ferdigstilt det, kunne jeg ta meg en rask tur hjem til Nord-Norge igjen, heh! 

Hjemme i Nord-Norge brukte jeg tiden godt, men jeg slappet mest av sammen med mamma. Det trengte jeg virkelig. Å like før jeg måtte reise sørover igjen, skjedde det vi har ventet en stund på. Mamma og Hjalmar giftet seg – som ble det første bryllupet jeg noen sinne hadde vært i. Det var rørende og spesielt. Et minne for livet. 

Jeg startet på mitt siste emnet for dette semesteret og for 2018, når jeg kom sørover igjen. Økonomi- og næringslivsjournalistikk var et hardt emnet, og det er veldig lenge siden jeg har vært så sliten i hodet etter hver forelesning. Samtidig var det veldig deilig å bruke hjernen igjen, på tall og regneark. Det er jo over to år siden sist jeg brukte tall på denne måten og har ikke brukt regneark siden ungdomsskolen. Jeg fikk tidlig juleferie, og kunne virkelig ta meg en velfortjent ferie når det hele var over. 

Dette året har jeg reist så utrolig mye som dere har skjønt. Jeg opprettet Eurobonus i begynnelsen av året, og allerede i september ble jeg sølv-medlem. Jeg har flydd opp og ned til Finnmark hele denne høsten. Hver måned har jeg vært en liten, eller lengre, tur i Finnmark og det var slik jeg tenkte og håpet høsten skulle bli. Dette året har jeg også vært mange plasser jeg aldri har vært tidligere, og noen plasser jeg har vært tidligere. Danmark, Tyskland og England var land som ble krysset av for dette året.
Dette året har det også gått bort mange personer jeg har hatt kjennskap til, og noen veldig nære og kjære. To av fórhestene jeg har tatt meg av har gått bort i løpet av året – Frøya og min beste Eemil. Bestefar var én av de nærmeste som har gått bort.

Julen gikk mye fortere enn jeg hadde lyst til, men desember er favorittmåneden likevel. Desember begynte med å overraske både mamma, lillebror, stefaren og faren min med å plutselig dukke opp i Lakselv, en skikkelig spontantur faktisk. Det var herlig å være litt hjemme, før jeg reiste ned, tok eksamen, skrev ferdig et refleksjonsnotat og fikk en velfortjent juleferie! Jeg kjørte til Sandefjord og koste meg noen dager før Daniel kom nedover. I år skulle vi ferie julen sammen med gjengen her nede.

Innlegg dette året:  Min Mor Min FarTenk positivtMonday thoughtsHvordan går det? 

God jul!

God morgen! Selv om klokken er elleve allerede, så har vi nesten nettopp kommet oss ut av sengen. Jeg må si at denne julen har gått veeeldig fort, for jeg syns vi nettopp startet på desember. Det har gått så fort at jeg føler jeg har gått glipp av desember, hvor ble den av? Jo fortere det går, jo fortere må jeg tilbake på skolen, og det gruer jeg meg faktisk mye til. For jeg har selvfølgelig sett på undervisningsplanen for de fire neste månedene..

Uaaaansett, gårsdagen var veldig fin! Selv om jeg faktisk savnet hjem, så koste jeg meg her med gjengen til Daniel. Vi gjorde alt som vi pleier på julaften, og vi har faktisk ganske like tradisjoner i disse familiene. I år hadde vi faktisk også snø på julaften her i Sandefjord! Det overrasket meg, og jeg ble skikkelig glad for det. Hvem ønsker seg ikke snø til jul? Det som var veldig uvant, var at det var lyst nesten hele dagen, i Finnmark er det mørkt så og si hele dagen når det er jul.

Julekvelden ble skikkelig hektisk fram til klokken var syv. Lille Julie tok det ikke rolig før hun kom til julegaveåpningen. Ikke det at det ble noe roligere under den, men det var koselig. Vi fikk jo besøk av julenissen også, og små barn blir jo så glad for sånt!

Resten av kvelden, etter at Julie var lagt i seng, lå vi på sofaen i bare pysjen å så på Hjemme Alene. Vi begynte på toeren, men ble aldri ferdig før hele gjengen gikk å la seg. Jeg var ganske trøtt allerede klokken ti, så ble tidlig kveld her i gården.

Uke 51 – uken som gikk..

Ukens sang: Mike Schmid – Traitor. Digger melodien i denne låta!

Ukens middag: Hjemmelaget pizza.!

Ukens cravings: Sjoooookolade!

Ukens nedtur: Sjokoladeuka.. aka mensenuka. Det er bestandig en nedtur, men blir glad det sekundet jeg får det (for da er jeg mest sannsynlig ikke gravid). Det som er bra at jeg fikk det denne uken, er at jeg ikke har det neste uke, og ikke på julaften!

Ukens høydepunkt: Den lille turen vår til Fredrikstad/Sarpsborg var utrolig koselig. Det var veldig godt å se onklene mine igjen og lage pepperkakehus med ungene.

Dagen i dag: har jeg ingen planer foreløpig. Det er lille julaften, så jeg regner med at de siste detaljene skal på plass før morgendagen og de følgende dagene etter det.

Ukens favorittbilde: 

Min dag i klokkeslett #4

08:44 Jeg våknet. Jeg har våknet hver dag til akkurat samme tidspunkt i det siste, og det er jo nesten litt sykt å tenke på – og bare 44, ikke 45 eller 46, nei.. 44.

10:06 Dusje, stelle seg og fikse både sminke og hår.

10:34 Litt dårlig humør, ikke spist frokost enda og rydde et rotete kjøkken. Det gjorde seg å ta det dårlige humøret ut på en skitten kjele!

11:13 Enda ikke spist frokost. Sitter å spiller Candy Crush på telefonen.

12:25 Siste lille finjustering på den lille sminken i ansiktet.

12:31 Spise en liten yoghurt.

12:52 Kjøre til Larvik. Med tre biler – nesten hele gjengen på tur! Daniel hadde bestilt prøvekjøring på en Mercedes x-klasse, så den måtte selvfølgelig hentes før vi kunne gjøre neste oppdrag.

13:23 Handle alt til både jul og julelunsj i morgen. Handlevognen ble full!


14:13 Jeg og Daniel kjøre rundt i x-klassen, til og med jeg prøvekjørte den store pick-upen! Det er faktisk ikke en så ille bil.

15:31 Vi leverte tilbake bilen, gikk rundt å kikket litt på flere Mercedes´er, før vi til slutt kunne starte hjem igjen.

16:04 Etter litt trafikk kaos og myyyeee biler, kom vi oss hjem og inn.

16:16 Vi var ikke så veldig lenge inne, for etter å fått i oss én sjokoladebolle hver – tok vi begge fatt på snørydding, jeg med spaden og Daniel med snøfresen. Det har jo kommet litt snø til jul!

17:41 Pizzatime! Endelig kom Roman hjem, jentene har laget pizza og maten kunne nytes etter “den” treningsøkten! Våt sne er ikke noe å spøke med.

18:17 Candy Crush time!

18:52 Gjengen skulle ut å se på et hus, så vi hang oss bare med. Det var interessant.

20:18 Hjemme igjen, og mer Candy Crush time! Er jo blitt helt hektet på det spillet igjen, ikke bra..

20:47 Fått meg en kopp kakao, og sitter å skriver dette innlegg. Snakk om en effektiv dag! Nå er det jo ikke lenge til selveste dagen heller, og jeg gleeeder meg❤️

Hva som skjer videre utover kvelden har jeg ingen kontroll på, men mest sannsynlig blir vi nok å gå til soverommet, ta en rolig kveld og snakke om litt forskjellige ting før vi legger hodet på puten og sovner. Om vi kommer til å se serie før det, kan godt hende – men hvem vet! Uansett, ha en nydelig fredag videre🌹

Fullt kjør

De siste dagene har det vært fullt kjør siden jeg blogget sist, men jeg har kost meg masse!

Mandag. Jeg og Daniel kjørte over til Fredrikstad og Sarpsborg for å besøke onkler og gi de julegaver fra nord. Vi tilbringte noen timer sammen med Onkel Hansi, tante Charlotte og ungene. Vi pyntet både pepperkake kirke og drakk tee og gløgg. Vi sov over hos Sigmund til dagen etter.

Tirsdag. Etter en god natt søvn måtte vi etter hvert starte tilbake til Sandefjord. Vi skulle nemlig sammen med Therese og Benedicte dra til Oslo en liten tur. Vi hadde så lyst å dra på dette kjente julemarkedet ved Karl Johan, og siden jeg ikke har sett dette noen ganger – måtte vi bare dra innom der. Det var utrolig fint. Vi var der noen timer på kveldstid, før vi kjørte hjem igjen.

I dag måtte jeg og Daniel derimot en tur til Kristiansand. Vi måtte innom posten og ta ut av oppvaskmaskinen. Det ble seks timer i bil for veldig lite egentlig, men det måtte gjøres. Nå har vi akkurat pyntet ferdig juletreet, og det ble sååå fint!  Vi måtte selvfølgelig sette sammen kulene vi hadde kjøpt da, og bare det var en jobb i seg selv.En dag med mye gøy

Søndag. 3. søndag i advent. Bare 8 dager igjen til julaften.

Her i Sandefjord brukte vi denne søndagen på veldig mye sprell. Etter en god og litt rolig morgen, kjørte vi til en gård der det både var et lite julemarked, mulighet for kjøp av vafler og diverse, og selvfølgelig juletrær. Hovedgrunnen til at vi tok turen hit var for sistnevnte, og vi fikk med oss en utrolig fint juletre hjem igjen!

Tilbake i huset fant vi fram både mel, pepperkakeformer, pepperkakedeig, linjal og kniv – for her skulle pepperkakene ta form! Det ble både pepperkakekirke og pepperkaker i forskjellige former – både selvlagd og ferdige former. Det ble mye gris, men resultatet var vel verdt det.

Videre var det tid for middag, etter en dag med mye aktivitet kan jeg regne med at vi var ganske sulten hele gjengen. Denne gangen dro vi på Beist, der det ble burger på hele gjengen. Det var ikke så veldig fristene med burger denne dagen, men det gikk ned i en veldig sulten mage.

Å selvfølgelig var Daniel veldig giret på å ta turen til Trampolineland, aka Gravity, i Larvik rett etter middag. Det gikk overraskende bra, til tross for at både jeg og Benedicte var ganske så mett etter middagen. Det var faktisk ganske gøy og vi ble hele gjengen dødssliten etter én time i trampolineland. Det er jo ganske så tungt, en hel treningsøkt.

Vel hjemme igjen, var det rett i dusjen og få vekk svetten. Så kunne vi sette i gang med litt pepperkakepynting! Det er så mye som skjer denne uken, så skulle vi få tid til pynting måtte det bli nå eller langt ut i neste uke. Det ble derfor litt pynting på kveldstid.

Uke 50 – uken som gikk..

Ukens sang: Justin Bieber og Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You. Det er en liten vri på den man er vandt til å høre, og jeg elsker den. Nå er jeg jo en gammel fan av Justin, så det har nok noe med saken å gjøre.

Ukens middag: Faktisk så har kyllingnuggets vært en favoritt for meg denne uken, av og til er det virkelig godt med litt sånn.. fast food.!

Ukens cravings: Tjaa, sjokoladecookies! Mmm, spesielt med sjokoladebiter. OG KAKAO, herregud jeg har drukket mye kakao denne uken, eller egentlig hele desember.

Ukens nedtur: Formen har ikke vært helt på topp, og jeg har følt meg utslitt døgnet rundt.

Ukens høydepunkt: Daniel kom til Sandefjord i går, og det var litt av et kaos når han kom – men det var herlig å få han hit til jul.

Dagen i dag: har vi gjort utrolig mye! Vi har nådd å hente juletre, bakt masse pepperkaker og en pepperkake kirke – den trenger bare montering nu. Så er planen å dra ut for å spise veldig snart, og få i oss litt mat. Videre for kvelden er veldig usikker, men vi får se hva som skjer!

Ukens favorittbilde: 

14. Desember

Som dere har lagt merke til, så er desember tiden for å drikke maaaasse kakao!

 

Endelig er fredagen her, endelig er det ikke lenge til min kjære gutt kommer ned til oss for å feire jul og ferien sammen. Jeg elsker julen fordi alle samles og finner på ting man ellers ikke ville gjort. Det syns jeg er veldig koselig og er det som gjør hele julen.

I går leverte jeg refleksjonsnotatet, og det betyr at jeg offisielt har JULEFERIE. Vet dere hvor deilig det er? Jeg føler meg så sliten og trøtt dagen lang, så kanskje det var på tide med en ferie? Det skal virkelig nytes.

I dag har jeg vært en tur på Hvaltorvet sammen med Therese, og brukte hele dagen der. Resten av dagen skal jeg bruke på å slappe helt av, for jeg kjenner at hodepinen er på vei tilbake.

Visste dere forresten av hver dag klokken 19 spiller de en julefilm på Tv2 livsstil? I går så jeg nok en julefilm der, mens foreldrene var å la lille Julie til å sove. Jeg har masse julefilmer på Netflix som jeg har så lyst å se – men aldri har tatt meg tiden til å se. Nå er jo tiden virkelig inne for det, ingen skole å tenke på, ingen innleveringer å skrive eller prøver å øve til  – ingenting som må gjøres!

Årets favorittbilder

Gjennom dette året, 2018, har jeg vært veldig aktiv med kameraet og har blitt veldig fornøyd med mange av bildene jeg har prestert å ta dette året. Det er også mange bilder jeg elsker som Daniel har tatt dette året, og mitt absolutt favorittbilde for 2018 er det nettopp han som har tatt. Bildet over er det bildet, og jeg har brukt det til nesten alt – for 2019 har jeg bestilt en årskalender med dette bildet og det henger allerede på veggen. Jeg har også bestilt 2019 almanakken min med dette bildet. Ellers er det en del andre bilder jeg virkelig elsker for dette året, det er mange av dem, men dette er mine absolutte favoritter for 2018.♥

Bare rot

Nå er blogg.no blitt et helt nytt nettsted. De har nå valgt å bruke wordpress side sider, og gått helt bort fra sitt gamle oppsett for å skrive og publisere innlegg. Jeg har gjennom studiet mitt vært gjennom dette oppsettet her, og vi bruker det til vår egen plattform – sornett.no. Jeg kan derfor det litt, men slik oppsettet er nå finner jeg ikke alt. For eksempel forsvant skriften jeg likte så godt, jeg kan ikke lenger velge teksttype og det er veldig kjipt for jeg elsket teksttypen jeg har brukt helt fram til nå.
Dessuten hadde jeg veldig problemer med å komme meg inn på siden, og måtte kontakte blogg support. Vel, det blir mye rot når så mange bloggere skal over på noe nytt! Det kommer noen bra ting ut av dette da; jeg kan velge hvor jeg vil plassere bildet på akkurat samme måte som i mine journalistiske saker, og jeg kan ha en bildetekst som følger bildet!

Jeg vil bare beklage for mye rot nå i begynnelsen, og hvis noe forsvinner i de forskjellige innleggene bakover i tid.  Jeg har allerede måtte rette opp i at alle videoene mine forsvant. Bildene vil også kanskje bli i forskjellige størrelser fra før til nå, tidligere bilder vil bli veldig små i forhold til bildene som nå kommer. Jeg regner med at det kommer seg etter hvert.

Nyter mine rolige juledager med en kopp kakao.

Juleferie!

Processed with VSCO with m5 preset

Endelig er den her, julefeeerie! Eller nesten da, jeg mangler bare å skrive et refleksjonsnotat så er jeg absolutt helt ferdig med Økonomi- og næringslivsjournalistikk.
I går hadde vi den eksamen i emnet, og jeg ble overrasket når jeg så den. Den virket så, lett? Jeg brukte én time på besvare det meste, og etter å gnagd på et begrep måtte jeg gi tapt og levere. Det var ett begrep jeg virkelig ikke klarte å svare på, men ellers gikk det helt greit. Jeg er spent å se hvordan dette gikk, for jeg føler det gikk helt ok – men da pleier det å gå rett vest. Så fram til resultatet kommer i januar, vet jeg ikke helt hvordan det gikk. 

Juleferie!

Processed with VSCO with m5 preset

Endelig er den her, julefeeerie! Eller nesten da, jeg mangler bare å skrive et refleksjonsnotat så er jeg absolutt helt ferdig med Økonomi- og næringslivsjournalistikk. 
I går hadde vi den eksamen i emnet, og jeg ble overrasket når jeg så den. Den virket så, lett? Jeg brukte én time på besvare det meste, og etter å gnagd på et begrep måtte jeg gi tapt og levere. Det var ett begrep jeg virkelig ikke klarte å svare på, men ellers gikk det helt greit. Jeg er spent å se hvordan dette gikk, for jeg føler det gikk helt ok – men da pleier det å gå rett vest. Så fram til resultatet kommer i januar, vet jeg ikke helt hvordan det gikk. 
Det er litt sånn, når du er ferdig med eksamen jubler du fordi du tror du er ferdig med emnet og endelig har juleferie, så kommer refleksjonsnotatet å slår deg i trynet “nei, nei, nei! ikke noe ferie enda.” 

Min kjære Eemil

For noen uker siden fikk jeg en tragisk nyhet, jeg har nevnt det sånn smått i ukesinnlegget og på Instagram. Søndag 18. november ble min beste fórhest Eemil funnet død i sin egen boks. Det var en sjokk for veldig mange, spesielt eierne selv, men også meg. Det er fortsatt uvirkelig, sjokkerende og det er vanskelig å fatte. Jeg kan sitte i timevis å se på bilder og videoer av oss, og ikke skjønne at det er en virkelighet uten han nå. 

Jeg har ridd Eemil i rundt 5 år, og kjente han i litt mer enn 7 år. På den tiden nådde jeg å bli veldig veldig glad i den hesten. På den tiden hadde vi mange eventyr. Han lærte meg utrolig masse. På den tiden var han min terapi fra hverdagen. Eemil ble min beste venn, og den som sto gjennom alt med meg. Han hjalp meg gjennom tunge tider og fikk meg til å tenke på andre ting. 

Eemil var en god gutt. Han var snill, kjærlig og rampete. Han hatet å gå turer alene om det ikke var i nærheten av stallen. Han hatet lastebiler og andre ting som beveget seg. Men var andre hester med på tur, var det som om ingenting eksisterte rundt han og han oppførte seg som om han aldri hadde vært redd. Eemil elsket kos, og ville heller stå å kose enn å trene. Han var egentlig veldig lat. 

Eemil har spilt en rolle i en film jeg lagde med en venninne. Eemil har vært med meg på mange kurs, både sprang og dressur. Eemil tok meg med på mange turer, og han stilte opp på tusenvis av bilder. Han var med på veldig mye rart, og jeg elsket verdt minutt jeg fikk med den hesten der. Selv de gangene han med vilje kastet meg av, selv de gangene han lot meg fly over hinderne i stedet for han, selv de gangene jeg brukte 15 minutter på å komme meg på ryggen hans. Ingen var som han, og jeg elsket han for det. 

Hvil i fred🌹

Uke 49 – uken som gikk..

Ukens sang: Jax Jones, Years & Years – Play. 

Ukens middag: Salat, for det var utrolig godt og lett mat. Jeg kjenner når det er på tide å spise noe lett og enkelt til en variasjon (selv om jeg spiser salat til middag ganske ofte nå som Daniel er så mye borte). 

Ukens cravings: Pepperkaker, mmm! Det er jo jul, ikke sant? 

Ukens nedtur: Det var trist å reise hjem til Sørlandet igjen, etter en så fin tur til Nord-Norge denne uken. 

Ukens høydepunkt: Denne uken har jeg vært en liten tur i Finnmark, nå før jul, og det var utrolig gøy å både overraske mamma og Hjalmar, pappa og lillebror – og egentlig alle. Daniel bestilte meg opp, og han var den eneste som visste jeg kom. Jeg elsker å sjokkere, og se hvor glad foreldrene mine blir når jeg bare dukker opp foran dem♥ 

Dagen i dag: skal jeg øve masse, for i morgen har jeg eksamen i Økonomi- og næringslivsjournalistikk! Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gruer meg, men etter det er det heldigvis juleferie (nesten hvert fall)! Så tenkte jeg å dra en liten tur til byen, gå litt i julegatene. Å siden det er jul, så er det jo litt søndagsåpne butikker, heh! Det er ikke før senere på dagen da, så jeg har god tid til å øve. 

Ukens favorittbilde: 

Skjermtid!


/Skjermtiden for søndag 2. des

Har dere lagt merke til den geniale funksjonen til Apple? Jeg vet ikke om den finnes på Android, men Apple har hvert fall “skjermtid”. Har du den ikke, kan du eventuelt sjekke om du må oppdatere iPhonen. 
Hvor mange ganger har du ikke hørt om alle ekspertene som uttaler seg i media om at man bruker mer enn 8 timer per dag på telefonen? Vel, etter at jeg begynte å bruke skjermtiden til Apple tror jeg dette bare er vås! Selvsagt finnes det folk der ute som bruker telefonen opptil eller mer enn 8 timer, men jeg tror helt ærlig ikke at folk flest bruker telefonen så mye. Selv har jeg vært oppe i 6-7 timer på det meste en sjelden gang, men i snitt bruker jeg den rundt 3-4 timer dagen. Enkelte dager er jeg helt nede i 1,5 time, om jeg har mye å gjøre, egentlig ikke tid til telefonen eller ikke føler for å bruke den. 

Det jeg derimot ikke tviler på, er at folk flest ser på en skjerm, generelt, i mer enn 8 timer. Det er jo skjermer overalt! Tv, pc, telefon, kasseapperatet, powerpointer, kino, reklameplakater på kjøpesentere, rutetabeller osv osv. Jeg selv bruker pc mye i skolehverdagen min, da mye av min utdanning foregår på pc og jeg tar notater på pc under forelesninger, og da tror jeg antall timer på en skjerm blir veldig mye. 

 Ps! Skjermtiden på bildet i dette innlegget var både tilfeldig og heldig. De siste ukene har lugget på 3,5 time i gjennomsnitt, og søndagene mine pleier jeg å ha 3 timer eller mer.😉

Har du iPhone? Hva er din snitt skjermtid? 


/Gjennomsnitts skjermtiden for uke 48. 

Ingen julestemning i regn

I dag er en fin dag! I dag er det første solskinnsdagen helt siden allerede før desember slo inn. Det har ikke gjort annet enn å regne her på Sørlandet. Litt av magien for julen forsvinner da, kanskje ikke innendørs da jeg bare lukker gardinene, men straks du går ut utgangsdøren. Det er litt kjipt. Det gjør meg ingen ting at det ikke er snø, selv om jeg virkelig ønsker meg en hvit jul. Bare det ikke regner er jeg egentlig fornøyd. MEN, i dag er det skyfri himmel og solen skinner, det blåser litt da. Man kan vel ikke få alt, eller hva? Så får vi se hvor lenge dette varer! 

Litt skolesnakk enda; 
Nå har jeg akkurat levert min siste oppgave i oppgavesettet for dette emnet. Gjennom hele emnet har vi løst og levert oppgaver, det har vært litt av et arbeid og hjernen min har vært grøt etter hver gang jeg har levert, men det har vært lærerikt! Nå må jeg bare vente på godkjenningen av de to siste oppgavene slik at jeg vet jeg er helt ferdig med det. Jeg er jo ikke sikker på det før jeg har fått tilbakemelding fra emneansvarlig. Spenningen kverner i magen, for å si det sånn. Inntil da kan jeg lese videre til eksamen i fred og ro, og skrive på refleksjonsnotatet som skal leveres like før jul. Det har vært så mye dette emnet at jeg har blitt tullete i hodet – og det har jo vært på så kort tid! 
På under én måned har jeg gjort dette; løst 10 oppgaver som inneholder gjerne a) til f) oppgaver i tillegg, alle oppgavene har tatt en dag eller mer hver på grunn av alt som skal letes fram og løses i regneark. Jeg har skrevet en reportasje, i økonomi – dette innebar å søke opp tall, forstå tallene, avtale intervjuer, gjøre intervjuene, ta bilder, skrive saken + skrive en metoderapport til dette. Jeg har lagd en minipresentasjon og nå venter eksamen rundt hjørnet og et refleksjonsnotat på 3000 ord skal i boks. 

Kjenner at det virkelig skal bli godt med juleferie! 

Processed with VSCO with m5 preset

Uke 48 – uken som gikk..

Ukens sang: MKTO – How Can I Forget. 

Ukens middag: finnebiff. Det er en stund siden jeg spiste det sist, så det var veldig godt♥

Ukens cravings: Sjokolademilkshake..! 

Ukens høydepunkt: Daniel har vært her denne uken, og jeg merker virkelig forskjell på humøret mitt når han er her og når vi er fra hverandre. Det var også veldig herlig å se han igjen♥

Ukens nedtur: at jeg er så sliten. Jeg kjenner at kroppen min trenger en ferie, selv om jeg liker når det er mye som skjer så tiden går fort og at dette egentlig bare virker som vanlige dager, men når det er så lenge siden jeg har brukt hodet på denne måten blir jeg veldig fort sliten. 

Dagen i dag: aller først nå er det skole, så må jeg dra å handle mat for denne uken. Resten av dagen skal jeg nok jobbe med oppgavene til oppgavesettet, så jeg får det ferdig, før jeg kan fortsette å øve til eksamen. Det er det som står på planen min for denne dagen. 

Ukens favorittbilde: 


/Bildet er tatt i forbindelse med saken jeg skreiv i Økonomijournalistikk om trafikkulykker.

Søndags syssel

1. søndag i advent og det er 2. desember allerede! I dag har jeg virkelig stått på som bare det, ryddet i litt skuffer, kastet litt søppel, pyntet og støvsugd. Leiligheta er blitt så ryddig og fin – helt herlig!♥
Jeg har dessverre også kjørt Daniel på flyplassen igjen, selv om det bare er én uke siden han kom nedover. Det er jo bestandig tungt å si hadet, og spesielt etter så kort tid sammen. MEN så er det heldigvis ikke så lenge til det er juleferie og vi kan tilbringe ferien sammen! Jeg har jo egentlig bare én uke igjen på skolen, shiit. Det hørtes veldig rart ut. Vi har så vidt begynt på desember, og jeg har kun én uke igjen på skolen. Det er jo helt vilt, men sykt digg.

Nå ligger jeg her, slengt på sofaen, hører på radio og øver litt til eksamen. Telys rundt i stuen, og den nydelige duften av krydderkake, som jeg syns lukter mer pepperkaker. Jeg har til og med fått opp juletreet i dag, og jeg elsker det ekstra lyset jeg får fra den. Det er jo så koselig! Det eneste jeg mangler nå er en varm kopp kakao med krem. Mmm!