Uke 26 – uken som gikk..

Ukens sang: Joakim Lundell, Tom Noah – Grow.

Ukens middag: Kyllingsalaten på tirsdag var utrolig god.

Ukens cravings: Te..! Helst Forest Fruit.

Ukens nedtur: på lørdag følte jeg skikkelig nedtrykt, og var egentlig ganske sliten. Jeg har de siste ukene sovet dårlig på en hard seng med liten plass. Alt føltes håpløst, og hodet ga meg mange tanker jeg ikke klarte å håndtere. Det ble rett og slett en litt dårlig dag.

Ukens høydepunkt: Kaféturen med mamma og bestemor, og handleturen etter det. Det var utrolig koselig, tre generasjoner som tilbringte dagen sammen❤️

Dagen i dag: har vi brukt store deler av dagen i sengen. Vi var vel ikke oppe før klokken var nærmere halv ett. Da dro vi en liten tur til Finland, der ble det frokost og hjelpe en venn lete etter lommeboken sin – men der var den ikke. Ellers har vi ikke gjort så veldig mye, bare gått en liten tur med Leo, pratet og sett på litt serie.

Ukens favorittbilde: 

Ukentlig høydepunkt

Fredag! Det betyr den ukentlige handleturen med mamma og bestemor, og med det følger også en kafétur. Vi dro som vanlig på Marthes Bistro. Det blir på mange måter et ukentlig høydepunkt for min del.

I dag brukte vi ganske lang tid i butikker og surret rundt i hele bygda. Vi var ute ganske mange timer, før jeg og mamma parkerte bilen hjemme. Det er bestandig utrolig koselig å hjelpe bestemor og mamma❤️

 

Å et lite tips til alle i Lakselv, før jeg og mamma kjørte hjem dro vi innom Rydd i Rot som er en type bruktbutikk og her fant vi utrolig mye fint! Så har du ikke vært innom der, burde du virkelig ta turen dit!

Nå venter jeg bare på mammas spesial pizza før vi virkelig tar helg! Ikke det at jeg merker noe forskjell på helg og ukedager, hah😂

12 kjappe

1. Hvor var du for 3 timer siden? 

Da satt jeg i stua sammen med mamma, lillebror, Neo og Leo.

2. Når var du sist på kino? 

Det var faktisk i begynnelsen av mai med Daniel, og vi så filmen Long Shot.

3. Siste filmen du så? 

Jeg så Mamma Mia: Here We Go Again på Viaplay i forrige uke.

4. Hva har du på deg akkurat nå? 

En skikkelig deilig svart slengbukse fra Gina Tricot og en kort t-skjorte som sikkert er fra New Yorker.

5. Det siste du spiste? 

Popcorn for rundt én time siden.

6. Hvem savner du akkurat nå? 

Daniel..! Han er på jobb og har vært borte noen dager nu.

7. Når var sist gang du ble stoppet av politiet? 

Det husker jeg faktisk ikke, men det er noen år siden. Det må nok ha vært en promillekontroll regner jeg med, så og si de eneste gangene jeg har vært i kontakt med politiet, hah!

8. Hva gjorde du ved midnatt i går kveld? 

Da lå jeg i sengen, hørte på podcast og bladde gjennom instagram. Jeg sovnet faktisk med podcastene spillende, og våknet opp i morges etter å “hørt” ganske mange episoder av Harm og Hegseth.

9. Hoppe i fallskjerm eller hoppe i strikk? 

Fyf, ingen av delene! Men måtte jeg valgt en så hadde det blitt å hoppe i fallskjerm, stoler ikke helt på den strikken (egentlig ikke fallskjermen heller, men utsikten er bedre).

10. Hva irriterer deg i hverdagen? 

Det å måtte lade telefonen, mest irriterende tingen er å se at du snart må lade når du har planer som ikke inkluderer en stikkontakt.

11. Når våknet du i dag? 

Jeg våknet vel kvart på ti, men sto nok ikke opp før nærmere halv elleve.

12. Hvor mange puter har du i sengen? 

Tre stykker.

Avslappende hyttetur

Denne helgen tok jeg og Daniel turen på hytta. Det var veldig koselig og avslappende, fikk koblet helt ut og tenkt veldig lite. Vi kosa oss med masse grilling og lange kvelder. På fredag handlet vi inn litt grillmat, frokost og kveldsmat for helgen, pakket litt klær og ting til Leo i bilen før vi satte kursen mot Skoganvarre. Når vi kom fram så litt serie før vi gikk ut for å fyre litt bål. Vi ble sittende en god stund rundt bålet, snakket og bare slappe av før vi gikk å la oss.

Vi sto sent opp på lørdag, spiste litt frokost og så på litt Vloggs – før vi plutselig måtte jobbe litt og kjøre til Kautokeino med en koffert. Det ble en lang tur denne lørdagen, og middagen ble ganske sein. Vi hadde planlagt å grille med lillebror, og dette skjedde ikke før i ni tiden denne kvelden. Det var likevel utrolig koselig, og vi ble sittende til halv ett foran bålet og bare bable om alt mulig rart før lillebror kjørte hjem og vi gikk å la oss.

Søndag sov vi utrolig lenge. Jeg tror ikke vi var oppe av sengen før klokken nærmet seg tolv, og frokosten ble grillet på bål. Ute var været veldig bra, solen skinte og temperaturen var oppe i 14 grader. HERLIG☀️ Vi tilbringte mye tid ute før vi pakket sammen sakene våre og kjørte tilbake til Lakselv. Middagen tok vi i Finland🍔

Uke 25 – uken som gikk..

Ukens sang: UNDRESSD – Forever Young.

Ukens middag: Laks og pasta er virkelig en vinner hver uke jeg får det, men grillingen jeg, lillebror og Daniel hadde i går var både utrolig koselig og godt den å.

Ukens cravings: Iskalde små finske juice med jordbær eller kirsebær smak.

Ukens nedtur: Jeg har hatt så lav selvfølelse denne uken at det har gått utover det daglige humøret. Det har vært en utfordring denne uken, og en nedtur, men helgen gjorde opp for den litt kronglete uken.

Ukens høydepunkt: denne helgen har jeg og Daniel vært på hyttetur, og må si det har vært kjempe koselig og avslappende. Kan fortelle mer om det i et eget innlegg egentlig.

Dagen i dag: har vi bare slappet av ute i det fine været og grillet frokost. Det var egentlig meldt skikkelig drit vær, men det endte opp med sol! Det er digg det.

Ukens favorittbilde: 

Favoritt apper

Snapchat – Jeg bruker Snapchat hele tiden, non stop. Den mest brukte appen jeg har på telefonen min. Det er også den appen jeg og Daniel kommuniserer mest på.

Instagram – Jeg kan bla timesvis på Instagram, søke meg gjennom profiler og inspirasjon. Jeg er mer aktiv på Instagram enn for eksempel Facebook, og dette er også den nest mest brukte appen jeg har.

Podkaster – det blir bare flere og flere gode podkaster i podkast-appen til iPhone. Jeg bruker svært sjeldent Spotify til å høre på podkaster, da jeg liker iPhone sin app bedre.

Hay Day – det eneste spillet jeg laster ned på alle telefonene mine er Hay Day. Jeg har spilt det siden jeg fikk iPhone og det kom ut, og jeg holder enda på. Når jeg kjeder meg fryktelig, og har internett, åpner jeg bare Hay Day for å sløse bort litt tid.

Kalender – Jeg bruker kalenderen til iPhone mye. Alle planer og alt som burde huskes plotter jeg i den, så har jeg god kontroll. Det blir nesten som min “almanakk” nr. 2 – bare at jeg skriver ikke alt ned på kalenderen som jeg gjør i almanakken, heh!

Notater – De siste årene har jeg begynt å bruke notater mer og mer. Her skriver jeg ned det meste egentlig – huskelister, ønskelister, sitater, informasjon, inspirasjon, idéer osv osv.

18. juni

Juni går så utrolig fort! Bare litt under to uker til vi er i juli. Jeg føler allerede at denne sommeren bare flyger avgårde, selv om den så vidt er begynt. I dag har jeg og Leo ruslet oss en tur langs elva i finværet. Skal man tro værmeldingen er det meldt både regn og overskyet vær til helgen, så da må finværet nytes!

Uke 24 – uken som gikk..

Ukens sang: Julie Bergan – Outlaw.

Ukens middag: Hjemmelaget pizza alá mamma og Hjalmar, mm! Skikkelig god❤️

Ukens cravings: Iskrem, og kakao!

Ukens nedtur: lørdag var en litt dårlig dag for min del. Humøret spilte ikke helt på lag, og jeg følte meg egentlig ganske nedstemt den dagen. Heldigvis bare den dagen!

Ukens høydepunkt: komme seg opp på hesteryggen igjen. På torsdag dro jeg en tur i stallen, fikk hilst på føllet og ridd Sebastiaan. Det gjorde noe med humøret å komme seg litt bort og tenke på noe heeelt annet.

Dagen i dag:  søndag, i går egentlig. Jeg og Daniel tok morgenen utrolig sakte og chill. Vi lå lenge i sengen, ryddet litt her i vogna før vi spiste frokost i halv tre tiden (😂). Jeg så en film før mamma og Hjalmar kom hjem. Vi spilte litt krokket, ryddet rundt huset og lekte med Leo ute før jeg og Daniel kjørte oss en kveldstur. Søndag var egentlig en ganske fin dag.

Ukens favorittbilde:  

Fire år

 

Det er veldig rart dette egentlig med år. For fire år siden hadde jeg akkurat flyttet inn hos stefaren min, for fire år siden ble jeg sammen med Daniel. Fire år med utvikling av meg selv, og min psykiske helse til det bedre.

Nå, fire år senere, har jeg fjernet alt som er mitt i huset som nå skal selges. Jeg bor jo i Kristiansand, selv om dette føles mer som hjemmet mitt enn det der nede. Men er det en ting jeg er glad for, så er det at jeg har mitt eget sted – selv om det ikke er her.

Nå, fire år senere, har jeg det mye bedre psykisk. Jeg har jobbet meg gjennom tøffe perioder, og takler disse beskjedene jeg har fått i det siste mye bedre enn hva jeg hadde gjort tidligere.

Nå, fire år senere, har jeg og Daniel det enda utrolig bra sammen. Jeg vet helt ærlig ikke hva jeg skulle gjort uten den gutten der, for en fantastisk person! Ja, jeg har irritert meg over ting, men det forsvinner i den utrolige personen han er. Han har stått der med meg gjennom alt, og han er her enda. Min klippe, motivator og bestevenn❤️

Livet kan forandre seg ganske mye på fire år, selv om jeg syns disse årene har gått skrekkelig fort. Kanskje spesielt de to siste årene har føltes som har gått veldig fort.

Det gjør noe med deg

De siste dagene har gått litt i ett merker jeg. Dagene er blitt brukt for det meste på å pakke ned rommet vårt her hjemme. Jeg er blitt helt ferdig i dag, og det eneste jeg har igjen inne er toalettsakene mine. For tiden bor jeg og Daniel i faren hans sin campingvogn, og trives egentlig litt, det er koselig. Å før noen begynner å lure – nei, mamma og stefaren min er enda sammen❤️

Disse ukene har vært ganske merkelige følelsesmessig. Jeg kjenner at jeg begynner å bli sliten. Selv om jeg egentlig ikke merker det så mye på humøret, for jeg har klart meg hittil veldig fint, så begynner jeg nå å bli sliten.
Det er tøft å høre så mye baksnakking, så mye dritt bli slengt i alle retninger, så mange stemmer. Det gjør noe med deg når du fra alle kanter får høre dritt om din egen mor hele tiden. Mamma er den snilleste jeg vet om, alt for snill, og gjennom hele livet mitt har jeg opplevd at hun er den som får mest ufortjent dritt. Fra all tid tilbake, så langt jeg kan huske, går bestandig alt utover min egen mor. Gang på gang er det hun som får dritten slengt i trynet, fra nære, bekjente og folk jeg ikke har noe forhold til, men likevel står hun i det. Hun har vist meg hvilken styrke hun bærer, og hun imponerer meg enda. Jeg skjønner så jævlig godt at hun er sliten, frustrert og såret. Men det jeg ikke skjønner, er hvorfor mennesker må være så slem med hverandre. VÆR SNILL MED HVERANDRE.

Uke 23 – uken som gikk..

Ukens sang: Danny Avila – End Of The Night.

Ukens middag: Lassange på torsdag med Therese og gjengen.

Ukens cravings: Is, i mange varianter. Saftis av noe slag.

Ukens nedtur: er at jeg har vært syk denne uken. Siste innspurt på skolen, og mye som skulle sitte før vi kunne levere – så er jeg altså syk. Jeg kom meg heldigvis gjennom det!

Ukens høydepunkt: var å hente hjem vår kjære lille Leo.❤️ Utrolig snill liten hund som har skapt mye glede denne uken.

Dagen i dag: har vi brukt på å kjøre siste etappen hjem til Lakselv. Vi kom frem i åtte tiden i kveld, og det var ganske deilig å kunne tenke at nå er det virkelig sommerferie. Jeg er derimot litt spent på hva denne sommerferien bringer, og går egentlig en litt usikker tid i møte – men det ordner seg nok!

Ukens favorittbilde: 

Norge på langs

Endelig er vi på vei nordover! På fredag kjørte jeg til Gardemoen for å plukke opp Daniel, før vi begynte å kjøre ruten vår nordover. Denne turen er litt spesiell, fordi vi er nødt å kjøre Norge hele veien opp på grunn av Leo. Sist jeg kjørte Norge var i 2017, når vi flyttet Sørover og den turen husker jeg veldig lite av skal jeg være ærlig. Store deler av turen sov jeg, eller fokuserte på å holde bilen på veien. De to dagene vi kjørte sto vi max stille i tre timer, ellers hadde vi bilen rullende.

Denne gangen blir det ikke sånn, for vi har med oss lille Leo. Vi har planlagt reiserute, og det blir en rolig tur. I går, altså på fredag, kjørte vi fra Gardemoen til Steinkjer. Her bodde vi på hotell, tok det veldig chill og koste oss. I dag kjørte vi fra Steinkjer og er snart fremme i Narvik, her vi blir til i morgen. I morgen tar vi siste etappe på turen.

Jeg må påpeke at landet vårt er utrolig fint! Dype fjorder og fjell. Fjordlapper og skoger. Det å ha med Leo på en så lang kjøretur har gått overraskende bra. Han er rolig, sier ikke så veldig mye og maser ikke. Han ligger for det meste å sover egentlig.

Liten hund

Nå er det endelig SOMMERFERIE! I går leverte gruppen min prosjektet vårt og metoderapporten, så nå er det offisielt endelig sommerferie og det trenger jeg virkelig.☀️

I natt våknet jeg av et brak over hodet mitt, og piskende regn som slo mot taket. I natt har det virkelig tordnet og regnet. Enkelte ganger ristet det litt i sengen. Det var litt skummelt skal jeg innrømme, selv om det også er litt spennende med sånt vær.

Uansett, i går hentet jeg hjem vår nye lille venn! En søt chihuahua gutt på seks år som heter Leo (ironisk når fuglen vår heter Neo). Jeg har lenge sett etter en liten hund, har ønsket meg det en stund nå, og for noen uker siden dukket denne karen opp på Finn. Jeg endte opp med å sende melding til eieren. Jeg og Daniel dro for å hilse på han, og etter det var vi solgt. Vi hadde bestemt oss. Han ville vi ha.
Nå har det gått et døgn siden jeg satt han i bilen, og satte kursen mot Sandefjord. Vi lærer enda å kjenne han, men hittil har han vært veldig snill.❤️

I dag har det også vært vanvittig varmt! Jeg og Therese dro en tur til byen for å spise lunsj sammen med venninne av henne – vi ble sittende ute, men jeg må innrømme at det faktisk var ganske varmt det også. Gradestokken i bilen viste 31 grader, og det syns jeg nesten er litt varmt – selv med overskyet vær.

Syk, siste skoleuke, gruppeprosjekt

Litt av en helg, og noen dager det har vært. Lørdag var den duket for konfirmasjonen til Benedicte, det ble både middag og kaker på meg, men jeg må innrømme at etter 7 timer i kofta var det ganske godt å ta den av..!

På søndag reiste jeg tilbake til Sørlandet på ettermiddagen, og det var litt av en tur nedover. Jeg begynte å bli syk, så ble sittende å snufse på alle flyene sørover. Jeg rakk heller nesten ikke flyet til Kristiansand i Bergen, da flyet fra Tromsø var forsinket. Jeg var ikke innom terminalen i Bergen engang, jeg ble bare busset fra Tromsø-flyet til Kristiansand-flyet. Det hjalp jo akkurat ikke at det ble ganske humpete når vi nærmet oss Kristiansand.. Det var ganske godt å komme på bakken igjen for å si det sånn.

Mandags morgen våknet jeg med tett nese, dunkene hodet og feber, men på skolen skulle jeg. Tre dager på å skrive 3000 ord til metoderapport og ferdigstille gruppeprosjektet. Jeg har ikke tid å være syk! Ting skal pakkes og leiligheta skal klargjøres, i tillegg til den siste innspurten på skolen.

I dag har vi ferdigstilt saken, og mangler kun 1000 ord på metoderapporten – som vi skriver i morgen. Jeg føler meg dessuten mye bedre enn hva jeg gjorde i går. Jeg ble liggende på sofaen hele gårsdagen med klut over panna og Cola på bordet, men i dag har jeg gjort alt som skal gjøres før jeg reiser. Jeg har fått pakket nesten ferdig, jeg har fått støvsugd og ryddet leiligheta, jeg har fått vasket masse klær og nå gjenstår kun søpla + pakke i bilen. Det begynner virkelig å nærme seg sommerferie med stormskritt!

Nå skal jeg slappe av resten av kvelden, håper på å bli frisk så fort som mulig!

Uke 22 – uken som gikk..

Ukens sang: Kygo, Chelsea Cutler – Not Ok.

Ukens middag: taco og tapas sammen med familien til Daniel var veldig koselig og veldig godt.

Ukens cravings: Den nye Friskisen fra Hennig Olsen..!

Ukens nedtur: er at denne uken har vært vanvittig tøff. Det har blitt så mye kaos og sjokkerende beskjeder gjennom hele uka.

Ukens høydepunkt: konfirmasjonen til Benedicte var veldig fin! Koselig folk, mange bilder og veldig bra selskap.

Dagen i dag: har vi sovet lenge, kjørt litt bil, vært på kafé med Therese, Roman, Julie og Benedicte. Nå er jeg på vei tilbake til Sørlandet for de siste dagene på skolen.

Ukens favorittbilde: 

O