Én time med hus og barn

I dag har vært en veldig koselig dag. Jeg og Daniel har passet lillesøsteren hans, samtidig som vi passer lille Fibi som er faren hans sin hund. Vi bor da i huset deres og bruker alt de har. I et øyeblikk der føltes som om det var livet til en liten familie. Med hund og barn, to biler og et digert hus. Vi var først litt inne før vi tok Fibi med på en liten tur. Vi ble værende litt ute å leke før det ble lagd popcorn. Det er bra lenge siden jeg har spist popcorn, så det var virkelig godt!

Det skal bli koselig å få alt dette etter hvert, men jeg kjenner at jeg nyter tilværelsen med bare meg og kjæresten + en liten fugl å ta hånd om. Det holder i massevis i tillegg til alt vi holder på med. Ikke minst fordi vi er så unge og vil ha et liv før alt dette med barn. Som de sier; det er god prevensjon å låne unger inni mellom😉

Dagen min i klokkeslett

26. juni 

06:00 Alarmen begynner å ringe og vekker meg. 

06:08 Jeg får karvet meg opp av sengen etter litt om og men. 

06:32 Har fått stelt og fikset meg klar for jobb, går opp for å ligge litt til i sengen med Daniel. 

06:48 Går i bilen og setter kursen mot jobb. 

06:56 Ankommer jobb. 

07:00 – 14:30 Jobber. 

14:44 Kommer hjem, skifter sokker og klær. 

14:49 Kjører en liten tur hjem til hus nr. 1, men der var det ingen hjemme. Så jeg kjører tilbake til hus nr. 2 igjen. For de som ikke skjønner, så passer vi en liten søt skapning denne uken og derfor hus nr. 1 og 2. 

16:07 Daniel kommer hjem fra jobb. 

16:22 Vi kjører til hus nr.1, der det er noen hjemme denne gangen. 

16:33 Daniel og Sivert tar ut scooteren min fra garasjen, siden pappa skal ta litt sommerstell på den. 

16:56 Vi kjører tilbake til hus nr.2, for Daniel skal dusje. 

16:42 Vi ser Home And Away på tv2 sumo. 

17:40 Vi kjører til hus nr.1 igjen for å spise middag. 

18:55 Vi kjører en liten tur til Kistrand i Teslaen sammen med lillebror. 

21:08 Vi er kommet oss hjem igjen, og tar den lille skapningen Fibi (som er en hund) med på liten tur. 

21:47 Vi ser på tv, med smash og brus. 

22:17 Vi går å legger oss i sengen, blir liggende å bare bable, jeg er egentlig ikke trøtt men sovner så fort Daniel sovner. 

Jobbing

For en hektisk uke forrige uke var, det må jeg si. Det eneste jeg har gjort er; stå opp, gå på jobb, chille etter jobb, sove. That´s it. Det har derfor ikke blitt produsert noe kreative tekster eller oppdateringer forrige uke, det å høre at jeg har jobbet nesten hver dag er ikke så veldig spennende. 
Jeg har to vakter igjen, før jeg begynner i ny jobb neste uken. Det blir spennende å teste noe nytt også, men rart og litt utfordrende siden det er helt nytt. Det skal selvfølgelig gå, med litt feiling i begynnelsen. 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å jobbe i juli, for jeg ville ha litt ferie også, men så dukket denne jobben opp. Da måtte jeg bare slå til. Både lillebror og kjæresten jobber hele juli uansett, så hvorfor ikke bare jobbe selv? Det er jo bestandig bra med litt penger i kassen! Med denne jobben i hele juli, tror jeg bilen min blir minimalt brukt denne måneden faktisk. 

Hva gjør du denne ferien? 

Uke 25 – uken som gikk..

Ukens sang: The Vamps – Just My Type. 

Ukens middag: Enchiladas

Ukens cravings: Slush. Jeg har drukket så sinnssykt mye slush på jobb at det er helt vanvittig egentlig, da spesielt tuttifrutti smaken har gått ned på høykant.

Ukens humør: har for det meste vært veldig bra egentlig. Det har vært litt lite motivasjon på jobb enkelte dager, men jeg har alltid klart å motivere meg med at det betaler seg! 

Ukens nedtur: Reparasjonskostnadene på telefonen min ville bli på hele 4 300 kr, noe jeg sa pent nei til. Så nå kommer telefonen min hjem i tilstanden jeg sendte den i, med kostnad på 400 kr – for undersøkelse og frakt (grrr). Jeg betaler ikke over halvparten av prisen jeg kjøpte den for i reparasjoner, da kjøper jeg heller ny hvis den skulle stryke (:

Ukens høydepunkt: Det å få B på den nest siste vurderingen i mitt siste emne på skolen gjorde virkelig for seg. Venter i spenning for neste ukes karakterslipp på prosjektet mitt like før sommeren! 

Dagen i dag: skal brukes på jobb, heldigvis har jeg fri i morgen som jeg motiverer meg ekstra til dagens vakt. Ingen spennende ting som skjer i dag :p 

Ukens favorittbilde: 

 

Rappafossen

Nå er det to år siden sist vi gikk opp til Rappafossen. For de som ikke vet hva dette er for noe, så er det en foss i Lakselv som renner ned et fjell og det er veldig populært å gå dit opp for å se på utsikten over den lille bygda vår. Terrenget byr på utfordringer og det tar rundt 45 minutter å gå opp dit. Men det er så verdt det. Man kan velge om man vil gå til der vannet faller utfor stupet eller i bunnen hvor det treffer bakken igjen. Første gangen jeg gikk til denne fossen var i 2010, og da gikk vi til bunnen. Den første gangen jeg gikk til toppen var med Daniel i 2015, for tre år siden. Det var vår første tur sammen, og det var like før vi ble ilag. 

I går tok vi turen dit igjen, og jeg må ærlig innrømme at kondisen min ikke er helt på topp. Jeg var ganske glad for å komme opp dit, og ikke minst for å komme ned igjen etterpå. Jeg sov bra godt i natt etter den turen, hah! 

Nå sitter jeg inne, for det begynte akkurat å bøtte ned i form av vann. Resten av kvelden har jeg ingen planer, så vi får se hva det blir til. 

Uke 24 – uken som gikk..

Ukens sang: Daniel Schulz – Turn Back Time. 

Ukens middag: Taco!♥

Ukens cravings: Oreokake med vaniljeis! Jeg vet ikke hva det er med den kaka, men den er vanvittig god og jeg digger den. 

Ukens humør: Det har vært for det meste bra, men ikke helt på topp denne uken må jeg ærlig innrømme. Enkelte dager har vært bra, og noen dager har virkelig vært helt på trynet. 

Ukens nedtur: Det å måtte sende inn telefonen min til reparasjon. Å gå fra en iPhone Plus telefon, til en helt vanlig iPhone størrelse er jo helt grusomt. Den er vanvittig liten. 

Ukens høydepunkt: Den handleturen på fredag sammen med mamma og bestemor. Først litt shopping på vårt lille kjøpesenter her i Lakselv, før vi dro en tur på kafé og til slutt handle på matbutikk. Det var utrolig koselig å bruke hele dagen sammen med disse to♥

Dagen i dag: har vært brukt på jobb! Det er jo helt greit med mellomvakt også, kunne sove lenge og ikke alt for seint hjemme igjen♥ Første vakt på et halvt år, og det blir litt knot i begynnelsen før man husker alt igjen. Nå som jeg er hjemme igjen er det snart middag, og så får vi se hva kvelden bringer videre. 

Ukens favorittbilde: 

Reparasjon

For et fint vær det er i dag! Jeg er storfornøyd med femten grader og overskyet, for da blir det ikke så vanvittig varmt. Det er sånn type vær jeg liker, der det ikke er for varmt, men akkurat passe til å kunne gå rundt i genser og lange bukser om man ønsker det. Sær? Ja. 

I går sendte jeg telefonen min inn til reparasjon på Power, og det er utrolig rart å gå fra en iPhone Plus til en helt vanlig iPhone. Jeg må si den er ganske liten. Grunnen til at telefonen min er sendt inn er fordi den har åpnet seg ved SIM-kortet, og det ser ut som om den er mistet hardt i bakken. Den blir også veldig varm rundt akkurat dette området. Jeg vil derfor få det reparert siden telefonen kun er fire/fem måneder gammel. Åpningen er kanskje liten nå, men tenk om jeg hadde latt det være og skjermen hadde løsnet? Bedre å ta det når den er såpass ny også. 

Jeg oppdaget dette kun fordi det virket som om skjermen var løs, og tok av dekslet. Fikk meg en liten overraskelse når jeg fikk øye på åpningen. Jeg var først innom Power i Kristiansand, men siden jeg ikke skal være der hele sommeren måtte den sendes fra Lakselv. Begge plassene var overrasket, for dette har de aldri sett før, men det hadde de ikke på Apple heller. Så nå er jeg veldig spent å se hva de finner ut av. 

Har du opplevd noe lignende? 

Dette har jeg i bilen

Våtservietter og papir. Når man er på biltur kan det fort hende at man søler litt, og da er det greit å ha noe å tørke med. Jeg har en hel pakke med våtservietter i bilen, og en liten pakke med lommepapir. Jeg takker meg selv hver gang jeg trenger det.

Solbriller. Jeg lar alltid et par solbriller ligge i bilen min. Jeg er fryktelig flink å glemme solbriller, og da spesielt på de mest solfylte dagene. Er jeg da sjåfør, blir det fryktelig vanskelig å kjøre bil. 

Hårbørst. Det er must for meg. Jeg børster bestandig håret før jeg går ut av bilen, og har jeg ikke plass i vesken må jeg jo ha den en plass! Jeg har en hårbørst som fast ligger i bilen. 

Pledd. Når du er fra Finnmark, har du pledd i bilen. Grunnen er ganske enkel; jeg har lært fra mine foreldre at når man skal over fjelloverganger på vinteren må man ha med gode klær. Selv om bilen er varm under tidspunktet man kjører, er det ikke sikkert man kan la bilen gå på tomgang hvis det skjer noe slik at varmeanlegget holder temperaturen. Har du ikke nok klær eller et pledd da, kan man risikere å å bli ganske nedkjølt (verste fall fryse ihjel). Hjelpen kan være milevis unna. 

Penn. Jeg tenkte aldri at jeg kom til å trenge en penn, men den lå så fint der og da ble det slik. Jeg har faktisk trengt det i ettertid. 

Neglefil. Jenter trenger nesten alltid en neglefil. Jeg trenger det når jeg ikke har det. Derfor har jeg nesten neglefiler overalt; i bilen, i alle veskene mine, skolesekken, pc-vesken, på badet, i toalettmappen osv osv. Flisete negler er noe jeg misliker veldig sterkt, og da må det gjøres noe med. 

Bind. Hvem vet når man plutselig trenger et bind? Da er det fint å ha backup, og har man det i bilen har man det med seg nesten overalt. 

Paraply. Jeg har nesten aldri hatt bruk for paraply, men her nede merker jeg at det er ganske praktisk. Mamma har heldigvis levnet en paraply i bilen fra før, så den lå der når jeg overtok bilen. 

Welcome home!

Nå er det rundt fire dager siden vi kom frem til Finnmark, og det er helt herlig å komme hjem. Mamma kom ned til Kristiansand tirsdagskveld, og onsdag startet vi til Fredrikstad. Vi skulle bli hos onkel Sigmund til dagen etter. Der ble det grilling og bare kos! 
Torsdag startet vi nordover. Den første dagen kom vi oss helt til Umeå, hvor vi sov over på hotell. Jeg var helt utslitt etter hele dagen med kjøring, så det å treffe en seng den kvelden var himmelsk. Jeg sovnet på et blunk. 
Fredag, dag nummer to. Vi fikk oss i en veldig god frokost før vi begynte å kjøre igjen. Denne dagen kom vi helt fram, og ankom Lakselv klokken ni. Tolv timer etter at vi satt oss i bilen i Umeå. Det var vanvittig deilig å komme hjem! 

Fram til nå har jeg bare slappet av, fartet litt rundt og bare kost meg. Det er ubeskrivelig deilig å være hjemme igjen, og vite at jeg ikke skal sørover før om to måneder. Mens jeg er her skal jeg nyte tiden, og jobbe, hah! 

Jeg må si det er vanvittig deilig å komme til regn og fem grader. Overraskende nok for mange kanskje, men jeg var så lei tjuefem grader etter tre uker. Endelig trenger jeg ikke tenke på om det jeg kler på meg er for varmt, og bare det er en befrielse! Finnmarksjente tvers igjennom♥

Uke 23 – uken som gikk..

Ukens sang: Anis Don Demina, Mad Kings – Wasted.

Ukens middag: Grillmat hos onkel i Fredrikstad!❤

Ukens cravings: Vann..!

Ukens humør: Har vært ganske så bra egentlig. Jeg har følt meg litt sliten da, etter mine dårlige netter med søvn. Ellers har humøret vært ganske så bra.

Ukens nedtur: Jeg vet ikke om jeg har hatt noen nedturer denne uken?

Ukens høydepunkt: men jeg har hatt mange høydepunkter! Skal jeg velge én, så må det være å komme seg opp til Finnmark igjen. Det var sykt å kjøre forbi skiltet «Lakselv» og se den kjente bygda mii. Det å vite at jeg nå skal tilbringe ganske lang tid hjemme gjør meg ekstra glad❤

Ukens favorittbilde:

Levert!

De siste nettene har jeg sovet utrolig dårlig, og jeg føler meg veldig utslitt. Spesielt de to siste nettene har jeg slitt med sovne, og det ender ofte med at jeg ligger våken i to timer før jeg endelig klarer å sovne. Men det hjelper så lite når jeg, uansett om jeg sovner tolv eller to, våkner klokken syv/åtte om morgenen. De siste to nettene har jeg sikkert ikke fått mer enn fem timer søvn, og det er en stor forandring til en som pleier å sove åtte/ni timer hver natt. 
Jeg er usikker på hva grunnen til denne dårlige søvnen er, men denne varmen kan påvirke søvnen min. Når det er opp i tjue grader utenfor, så blir det veldig vanskelig å sove. Denne varmen begynner virkelig å tære på meg, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å komme nordover der det ikke er fullt så varmt. Kanskje jeg til og med får meg en ordentlig natt med søvn? 

I går leverte jeg min siste innlevering dette semesteret, og har offisielt sommerferie! Det å trykke lever på prosjektet mitt, var en veldig stor lettelse. Jeg føler meg fri igjen, jeg føler jeg endelig kan slappe av og roet tempoet helt ned. Dette emnet har bare vært stress og bekymringer for meg, så det er godt å endelig bli ferdig med det. 

Det har gått tre år

Det har gått tre år. 

På disse tre årene har vi vokst. Når jeg ser på bilder som ble tatt for tre år tilbake i tid og bilder som er tatt den dag i dag, så ser jeg at vi har forandret oss. På tidspunktet vi ble sammen var jeg 16 år (ble 17). Daniel var 17 (ble 18). I år blir jeg 20 år, og han blir 21 år. Det er klart at man forandrer seg på tre år. Men vi har ikke bare forandret oss på utseende, blitt mer voksen. Jeg vet at hvert fall jeg har forandret meg som person.
Når man blir partner med et annet menneske, kan man ikke bare styre slik man selv vil. Man må ta hensyn til en annen person følelser. Han forandret meg, til et bedre menneske som har mer forståelse for andres følelser. 

Men en ting som aldri har forandret seg, er det faktum at vi elsker hverandre. 

Men han hjelper meg også. Han hjalp meg gjennom en veldig tøff periode. Han stod der sammen med meg. Han hjalp meg å se det positive livet, og de positive tingene. Jeg hadde ikke klart dette like bra, om han ikke hadde vært der å støttet meg gjennom alt. Jeg gikk fra å være en dyster person, til å bli et nydelig jente med et smil om munnen. Jeg gikk fra å slite med depresjon daglig, til å ha mine perioder noen få ganger i måneden. Jeg gikk fra å ha flere dårlige dager enn gode, til å ha flere gode enn dårlige. Han ga meg den gaven med å være der for meg og tok meg i mot de gangene jeg falt, mens jeg kjempet meg gjennom harde tider mot et bedre liv. Det hadde jeg ikke klart uten han. 

Tre år er lang tid, men for meg føles det som om tiden har flydd når jeg ser på alle tingene vi har gjort og hvert gjennom. Vi har rukket å gjøre så utrolig mye på tre år. Det har vært opp- og nedturer. Det har vært latter og gråt. Det har vært sinne og kjærlighet. Men jeg angrer ikke et sekund på det valget jeg tok for tre år siden. Uke 22 – uken som gikk..

Ukens sang: Nick Jonas – Find You.

Ukens middag: Grillmat! Jeg bare elsker grillmat.

Ukens cravings: Subway.. synd man er fattig student ✌

Ukens humør: Det begynte bra, midten av uka var jævlig, men uka avsluttes helt ok. Med andre ord veldig ustabilt denne uken, men hva hadde jeg forventet når jeg vet hva som kommer neste uke?

Ukens nedtur: har jeg ikke lyst å fortelle så mye om, men istedet kan jeg si alt det stresset og nervøsiteten jeg har gjennomgått denne uka har vært en nedtur i seg selv. Halleluja at jeg er ferdig med det fordømte prosjektet mitt!

Ukens høydepunkt: Som nevnt ovenfor, jeg er ferdig med prosjektet mitt og i teorien har sommerferie!🎉 Det er vanvittig deilig, og skal nytes.

Dagen i dag: skal jeg bare slappe helt av. Holde meg litt inne, ta en liten pause fra solen og den intense varmen. 27 grader ute er litt for heftig for meg når det ikke er noen skyer på himmelen. Så skal jeg starte hjem til Kristiansand i løpet av dagen, ettersom jeg har tilbringt helgen min hos gjengen her i Sandefjord❤

Ukens favorittbilde: