Måneden – Januar

Månedens favorittsang: SHAUN, Conor Maynard og Sam Feldt – Way Back Home. Jeg elsker virkelig den låten der. Den er så fin, og melodien er jo bare helt elsk. Jeg har jo hørt på den konstant denne måneden!

Månedens høydepunkt: Det å møte så veldig mange hyggelige mennesker i forbindelse med fotosaken jeg har holdt på med til magasinet. Jeg har møtt utrolig mange kule folk, som har lært meg masse og det har virkelig gjort det gøy å jobbe med den saken.

Månedens opplevelse: Göteborg og Volvo Museum! Det var utrolig kult å gå gjennom Volvo sin historie og se på skikkelig gamle biler. Selv om jeg ikke har sansen for gamle biler, så syns jeg det er kult å se hva de kjørte rundt i for lenge siden. Suiten vi fikk på hotellet var jo også helt nydelig, med den utsikten – og ikke minst middagen vi spiste på hotellet! Det aller beste var jo helt klart det å reise litt rundt med Daniel❤️


Månedens skole: har virkelig vært hektisk. Vi begynte jo faktisk ikke før 7. januar, og det var jo helt heerlig! Men når det begynte, sa det pang. Det begynte med litt undervisning, før vi som har valgt magasin, startet for fullt med det. Vi hadde to uker på å lage et ungdomsmagasin og det var de siste ukene av januar vi hadde til rådighet. Det var gøy, men utrolig mye å holde kontroll på.

Månedens vær: har vært litt av hvert. Det begynte med regn, piss regn og våte sko. Fortsatte med sol og nydelig blå himmel, som føltes som vår. Og endte med snøkaos, som minner meg veldig om mars i fjor. Det var fram med spaden og flytte all snøen som himmelen dumpet over oss. Brøytekantene er så høy enkelte steder at det er vanskelig å se ut av kryss, for du ser så vidt taket på bilene! Imponerende.

10. januar
27. januar

Humøret denne måneden: har vært overraskende bra! Til at det er januar, og jeg er tilbake i Kristiansand – har humøret denne måneden vært så mye bedre enn forventet. Selvfølgelig har jeg hatt dårlige dager, men det er virkelig ikke mange.

Månedens tanke: Så rart å tenke på at jeg er meg, og du er du. Det er merkelig at jeg ser gjennom mine øyne, og du gjennom dine – og du ser kanskje ikke det samme som meg.

Måneden generelt: har egentlig bare vært veldig bra! Det er veldig få ting denne måneden som har gitt meg noe å ha det kjipt for, og det har egentlig bare skjedd veldig mye bra denne måneden. Januar 2019 har virkelig vært en god start på året, og hittil den beste. Så får vi se da, kan februar konkurrere med januar?

Spennende muligheter

I dag har jeg gjort noe jeg ikke har gjort på veldig veldig lenge. Noe jeg har savnet helt siden jeg flyttet ned hit for 1,5 år siden.
I dag har jeg sittet på hesteryggen igjen! Kjenne det store dyret bevege seg i den dype snøen under meg🐴 Jeg har vært å prøvd en mulig fórhest, og må si dette ser lovende ut. Planen er å ri den fast en gang i uken, som jeg har vandt til siden jeg var 11-12 år. Jeg skal nå de neste ukene bare prøve, bli kjent med hesten og se hvor dette går.

 

I dag var det litt kjølig ute også, dagen begynte med -9 grader og ligger nå på -3 grader. Jeg var med andre ord litt nedkjølt når jeg kom hjem etter å vært i stallen, selv om det egentlig var ganske grei temperatur, og da var det ekstra digg å gå i en varm dusj etterfulgt av en kopp kakao under pleddet. Det tror jeg er det beste med vinter – når du har vært ute, kanskje blitt litt kald, bare gå inn og ta et varmt bad etterfulgt av noe varmt å drikke. Mmm!❤️

Dette har jeg i bokmerkene mine

Jeg bruker funksjonen “bokmerker” på nettleseren flittig på macen min. Jeg rydder den når det trengs, og jeg lagrer ting på den hele tiden. Jeg tenkte å la dere få et lite innblikk i hva jeg har blant bokmerkene mine.

Nr. 1 denne videoen på facebook, So you think equestrian is EASY. Jeg elsker den videoen, fordi den er laget så bra. Det er ingen god reklame for hestesporten, men det er virkeligheten – rått og ekte.

Nr.2 Itslearning. Jeg hadde aldri brukt itslearning før jeg begynte på høgskolen, og da lagret jeg den som et bokmerke som skulle gjøre det enkelt for meg å finne – samme med Studentweb (som også er et bokmerke).

Nr.3 Canva. Det er et nettsted du kan designe hva du vil. Du får et hvit ark, og der kan du legge inn skrift, bilde, figurer osv. Jeg la den til som bokmerke da jeg aldri husker hva den heter.

Nr.4 Turnusen for denne praksisperioden. På google disk har vi en turnus og saksliste for det vi holder på med i praksisen, og siden jeg ikke gidder å gå inn på itslearning hver gang for å finne den – bokmerke.

Nr.5 Identifikasjonsdokument fra Mattilsynet for ikke-kommersiell forflytting av dyr til utlandet. Hvis vi skal ha med oss Neo på kjøretur gjennom Sverige og Finland når vi forflytter han mellom Nord-Norge og Sør-Norge, trenger jeg et slikt dokument.

Nr.6 Gavetips. Jeg finner bestandig ting på nett jeg kunne tenkt å gi i gave, og for å ikke miste det eller ikke finne det igjen, så lagrer jeg det som et bokmerke.

Nr.7 Klær. Er det noen klær jeg ved en senere anledning vil kjøpe det, så har jeg det blant bokmerkene mine om jeg ikke har bruker på nettstedet og kan lagre det gjennom favoritter.

Ungdomstreff for fotointeresserte

I dag skal jeg noe spennende. Jeg får gjort så mye spennende i forbindelse med praksisen vi har nå! I skal jeg til Lillesand på et arrangement i forbindelse med en sak jeg skriver om foto og bilder.

I dag skal Lillesand Fotoklubb arrangere et ungdomstreff for fotointeresserte, og da får jeg forhåpentligvis tak i fotointeresserte unge til saken min. Det var jo i hovedsak saken min som var starten på dette arrangementet, da jeg kontaktet klubben for å høre om de hadde noen unge fotointeresserte jeg kunne snakke med. De hadde ikke det, men var villig til å lage et arrangement for dette.

Så dette blir interessant!

Uke 4 – uken som gikk..

Ukens sang: Daniel Shaw – Don´t Leave Me Now . Denne sangen er jo bare sååå nydelig❤️

Ukens middag: Laks og pasta. Daniel lager den beste pastaen til laksen, og det blir min favorittrett når han lager den!

Ukens cravings: Kakao. Til tross at jeg i hele desember drakk masse kakao med krem, sprakk jeg denne uken og måtte bare ha det.

Ukens nedtur: Daniel reiste tilbake til Finnmark, og jeg sitter igjen med all snøen.

Ukens høydepunkt:  Hmm.. kanskje all den snøen som har landet her de siste to dagene. Jeg elsker jo snø, og som det er nå er det veldig fint! Bortsett fra det, så var jeg og Daniel på kino i går – og det var veldig koselig❤️

Dagen i dag: begynte med å rydde bort all snøen som har kommet i løpet av natten. Det var ganske mye faktisk, mer enn i går – det var nesten så vi ikke fikk opp døren. Det tok vel rundt én halv time/ én time med begge spader i sving. Når vi kom inn tok vi begge en velfortjent kopp med kakao og krem, før Daniel begynte å pakke. Vi dro en tur på Subway for å spise litt før vi kjørte til flyplassen. Nå er jeg akkurat kommet inn, fått tent lys og sitter under pleddet mens jeg ser på vinden som herjer med snøen ute. Jeg må nok en tur til med spaden engang før jeg legger meg, det var begynt å fylles opp allerede den lille tiden jeg har vært borte.

Ukens favorittbilde: 

Det er hvitt ute

Snøen daler ned fra den grå himmelen. Det er flere ute i gaten når snøen daler enn det er til vanlig. Unger som har et akebrett under armen, og under som henger etter foreldrene på akebrett. Høye brøytekanter, og oppgitte sørlendinger med skufler som for harde livet prøver å rydde bort snøen. Brøytemannskaper med hjullastere, traktorer og brøytebiler jobber på spreng for å holde veier åpne.

Nå sitter jeg i sofaen og drikker en god kopp med kakao. Ute er det hvitt, på den magiske måten. Det å starte morgenen med å gå ut for å rydde bort snø minner meg om Finnmark. Det er jo så nyyydelig!
MEN, når dette begynner å smelte i den varme temperaturen.. da blir det helt jævlig her – fullt av sørpe. Snøen som er kommet i løpet av det siste døgnet er kram og vanvittig tung. Det er ikke bestandig positivt når snøen tar veien til Sørlandet, selv om det er fint når det er hvitt ute.

Stress til haka

Nå er vi i full gang med praksis, og jeg holder akkurat nå på med magasin. Vi lager et ungdomsmagasin, og jeg har kommet godt i gang med sakene mine. Den ene er nesten helt ferdig, mens den andre mangler noen små ting. Jeg kjenner presset, og ikke minst stresset.

Jeg har stresset alt for mye den siste uken, og det kjenner jeg på hele meg. Det er jo ikke bare å si til seg selv at man ikke må stresse, og jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å slappe av. Jeg har en motivator, og det er Daniel – han er den eneste som klarer å få meg til å stresse mindre. Jeg klarer å glemme ting mye lettere med han rundt meg, enn jeg klarer på egenhånd.

I går måtte jeg ta en timeout. Jeg gikk hjem tidlig, og når jeg kom hjem – gikk jeg egentlig bare å la meg. Jeg sov og slappet av fra klokken 15 til klokken bikket 18. I tillegg til disse timene med søvn, så sov jeg faktisk 7,5 time i natt også.

Jeg føler at hvis jeg bare sitter å ser på telefonen eller ser tomt ut i lufta, i omså bare fem minutter, så ser jeg uproduktiv ut og veilederne kommer med engang å spør hvordan ting går. Jeg får panikk, gjør jeg ikke nok? Jeg prøver å lære meg selv at jeg må ha pauser inn i mellom, men det er jo så mye lettere sagt enn gjort.

De siste dagene har ikke jeg og Daniel gjort noe. Vi har ligget på sofaen å sett på serie hele ettermiddagen og kvelden, og jeg skjønner ikke at vi har klart. Når vi er med hverandre må vi gjøre noe hele tiden, vi blir som to kaniner som ikke klarer å sitte i ro. Men denne uken har vi tilbringt store deler av tiden i sofaen, sjokkerende. Lurer på hva helgen bringer, for det er jo snart HELG! Gleeedings🤪

Minner om spørsmålsrunden jeg har nå – hvis det kommer inn nok spørsmål, svarer jeg!

Spørsmålsrunde

Nå er det veldig lenge siden jeg har hatt en spørsmålsrunde, så da tenkte jeg å kjøre en nå om det kommer inn nok spørsmål.!
Er det noe dere ønsker å ha svar på? Da er det bare å stille de i kommentarfeltet.❤️

Litt bilder fra hotellrommet vi hadde i Göteborg, det var jo så avslappende og en herlig tur!

Litt rotete seng bare😉

Uke 3 – uken som gikk..

Ukens sang: Clara Mae – Us. Åååh, så fin❤️

Ukens middag: Veldig glad i Domino´s pizza, men denne uken var middagen på hotellet litt bedre. Jeg ble så stapp mett at det gjorde nesten litt vondt, mm!

Ukens cravings: Sjokolade.. Det er da ingen hemmelighet hvordan jeg har hatt det denne uken.

Ukens nedtur: Jeg er så sliten. På fredag tok jeg meg selv i stresse noe fryktelig. Vi har jo begynt å jobbe med magasinet, som er en del av praksisen for 2. års studentene. Vi har to uker på lage et ungdomsmagasin, og det å få tak i kilder til sakene er virkelig en utfordring. Det har ført til trøtthet og hodepine for min del, for jeg stresser alt for mye. Uff.

Ukens høydepunkt: turen til Göteborg, og at Daniel endelig er kommet! Det har vært helt utrolig deilig å se noe helt nytt, og ikke minst bo på en suite. Jeg elsker å farte rundt med Daniel, det er bestandig så koselig❤️

Dagen i dag: har vi brukt laaang tid på å stå opp. Vi var ute av sengen klokken ti for å få i oss litt frokost, men vi gikk å la oss i sengen igjen etter det. Jeg sto også lenge i dusjen (selv om jeg ikke vasket håret), fordi det var så deilig å bare stå der + at jeg ikke trengte å tenke på strømregningen (😂). Nå er klokken ett, og skal snart starte hjem igjen. Hele dagen går nok i kjøring, men vi skal gjøre noen stopp på veien hjem også.

Ukens favorittbilde: 

Göteborg!

Ah, for en nydelig dag det har vært i dag!

I går kom Daniel med flyet til Kristiansand. Endelig var det hans tur å komme hit ned litt, men som den durasellkaninen han er, så klarer han jo ikke å bli der i lengre enn én time. Tidligere denne uken hadde han nemlig bestemt seg for at vi ikke skulle være hjemme denne helgen, men mye heller farte Sør-Norge på langs ++.
Én time etter at han landet i Kristiansand, var vi allerede på vei til Fredrikstad. Vi var der seint den kvelden, og ble en natt hos onkel Sigmund som var så snill at vi kunne bli på mellomlanding hos han. Planen var nemlig å kjøre til Göteborg i Sverige. I dag tidlig gjorde vi nettopp det, og hit kom vi. Vi fikk vært på Volvo Museum, og det var utrolig kult. Vi er begge veldig interessert i Volvo, så dit måtte vi selvsagt når vi først var i “Volvo-byen”.

Barnas bil
Typisk bil man ser i mange gamle filmer!
Fant til og med en norsk volvo!

Når vi var ferdig der, kunne vi dra å sjekke inn på hotellet. Daniel hadde jo booket suiten til oss, og herregud så deilig det var! Stort fint rom, med to toalett, en dusj, en liten stue og soverom. Å selvsagt med DEN fine utsikten over Göteborg.
Men, Göteborg er det mest rotete byen jeg har vært i. Det å kjøre rundt her er jo helt håpløst når det er veier på kryss og tvers, GPSen svikter og vi ikke har snøring på hvor vi skal. Vi har sikkert kjørt feil over 20 ganger bare i dag, MEN vi har kommet oss frem – bare det er jo helt utrolig!

Nå er vi akkurat kommet tilbake til rommet etter å spist en heftig middag i restauranten på hotellet. Burgeren her var utrolig god. Liten, men vanvittig mektig. Kjenner at søvnen begynner å synke inn nå.

Oppslukt av mobilen

Siden jeg var bitte liten, har mobilen vært min favoritt ting. Jeg har alltid vært svært opptatt av mobilen, og det er ikke borte den dag i dag. Jeg er enda svært opptatt av mobilen, fascinert over hvordan den ser ut, elsker å holde i den, studere den. Det er kanskje en veldig merkelig ting, men det har bare alltid vært sånn. Jeg er kanskje mer oppslukt av mobiler, enn en vanlig person.

I følge foreldrene mine, brukte de å “ringe” til meg når jeg begynte å bli vanskelig. Vi hadde på den tiden selvsagt en fasttelefon, og foreldrene mine hadde på den tiden disse gamle Nokia telefonene, jeg var ganske liten.
Begynte jeg å bli vanskelig eller grinete, ringte de bare til fasttelefonen som sto i gangen og jeg ble glad som en sol der jeg satt i telefonen, har jeg hørt.

Jeg pleide også å leke med telefonene bestefar hadde liggende, gamle “klapptelefoner”. Min  aller første telefon så slik ut, og den fikk jeg av han som 7-8 åring. 👇🏼

Relatert bilde

Fra den første telefonen jeg fikk, gikk det fort mellom alle telefonene jeg hadde. Jeg tror jeg byttet telefon hvert år, og hadde vel sjeldent telefonene mer enn ett og et halvt år. Hadde jeg telefonen i to år var jo det helt utrolig! På denne tiden kostet telefonen opp i 1200 kroner, om jeg husker riktig da. Jeg husker at pappa var ikke helt fornøyd med at jeg byttet telefon så ofte, eller ønsket meg nye telefoner hele tiden, men men.
Når jeg fikk min første iPhone, som var en iPhone 4S, gikk det lengre tid mellom telefonene. Alle iPhonene etter dette hadde jeg i to år – bortsett fra 7 plusen, for den klarte jeg visst å klemskade, i følge Power sitt verksted..

Jeg har også hatt en spesiell tilknytning til mobiltilbehør, og da spesielt mobildeksler. Jeg står litt ekstra lenge å studerer deksler, og noen kjøper jeg, andre ikke. Til iPhonene mine har jeg haugevis av deksler, og jeg kjøpte bestandig nye om jeg så noen jeg ville ha. Jeg kan jo ikke bruke alle på engang, men jeg elsker å bytte mellom dem. I dag har jeg ikke like mange deksler som jeg har hatt tidligere, for jeg vil ikke ha så veldig mange å velge mellom – da blir det fort vanskelig😉

Min dag i klokkeslett #5

Tirsdag 15. januar

07:15 Stå opp, stelle meg, fikse håret og kle på meg.

08:04 Fikse frokost, frokostblanding med melk, og ordne matpakke til skolen.

08:34 Pakke sekken og lage te.

08:53 Gå ut i bilen, koste bort litt “snø” som er kommet i løpet av natten. Det var egentlig ikke snø, selv om den var hvit, det var mest slaps.

09:02 Plukke opp Kamilla, og kjøre til skolen.

09:15 Forelesningen om intervjuteknikk begynner.

11:17 Ferdig for dagen! Sjokkerende, for jeg trodde vi skulle holde på til klokken 14.. Jeg og en del andre i klassen, som også var forberedt å holde på til 14, gikk i kantinen for å spise lunsjen vi hadde pakket med.

12:07 På tide å kjøre hjem, aller først innom å sjekke posten på butikken.

12:43 Ta litt bilder, rydde litt rundt i leiligheten.

13:47 Vaske vasken inne på badet.

14:53 Snakke med mamma litt om en regning.

15:13 Kle på meg, gå ut i bilen og kjøre til byen.

15:27 Stå i bilkø.

15:42 Gå rundt i byen, klesbutikker og ta en kopp kakao.

16:35 Kjøre hjem igjen.

17:32 Lage middag, det ble kyllingwrap med salat foran tven med serie.

19:07 Ta oppvasken.

19:10 Snakke med mamma i telefonen.

19:24 Se videre på serie, om den svenske familien Hammarström. Kan finnes på NRK.

21:03 Gå ut med søpla.

21:15 Vaske bort sminken, pusse tenner og børste håret.

21:30 Legge meg i sengen. Vanvittig hvor tidlig jeg la meg i dag da. MEN, jeg sovnet ikke da – jeg lå i 1,5 time å bladde meg gjennom sosiale medier, blogger og diverse ting på mobilen, mens jeg snakket med Daniel samtidig.

22:53 tror jeg klokken var når jeg skrev natta og la meg for å sove.

Flyttingen – mørketiden

Når jeg flyttet fra Finnmark til Kristiansand, som var over ca. 1500 km i luftlinje hjemmefra, visste jeg at det kom til å bli annerledes – på veldig mange måter. Jeg visste at jeg nå skulle omgås en haug av mennesker, jeg visste at trafikken kom til å bli tettpakket og at det kom til å være mange flere biler enn i lille Lakselv, jeg visste at vinterne ikke kom til å bli det samme.

Ser ut som sommer, men er faktisk tatt 10. januar😮

Men det jeg ikke tenkte så mye over, var mørketiden. Hjemme er det mørket nesten døgnet rundt på denne tiden av året, men desember er verst. Her derimot, er det lyst til klokken er fem/seks, og sola titter inni mellom alle skyene! Jeg husker spesielt når vi i fjor kjørte nedover, da hadde jeg vært halve desember i Lakselv og havnet i gamle vaner om at det var mørkt hele døgnet, og plutselig kom sørover og så solen! Jeg husker at jeg fikk sjokk, for dette er jo noe jeg ikke er vandt til. Det skal jo ikke være sol i januar. Bare solstråler som kjemper for å komme fram. Jeg har jo aldri trengt å bruke solbriller i januar, før nå.

Det er noe av det som er sjarmerende med Nord-Norge, synes jeg. Mørketiden kan være vanvittig tung, og du føler deg sliten døgnet rundt. Det er mørkt når du står opp, det er mørkt når du går ut, det er bitte litt lys mens du er på jobb/skolen, men det er mørkt med engang du går ut igjen etter dagen, og det er mørkt når du legger deg. Det tar veldig på humøret, og det er det jeg merker mest her nede. Jeg føler meg fresh og det letter på humøret når jeg går ut av døren og det er lyst ute, kanskje til og med sola står høyt på himmelen, uansett hvilken årstid det er.
Til gjengjeld da, så er det jo lyst døgnet rundt på sommeren hjemme, hah!

Sør-Norge er natt og dag, mens Nord-Norge er natt eller dag😂

Uke 2 – uken som gikk..

Ukens sang: SHAUN, Conor Maynard, Sam Feldt – Way Back Home.

Ukens middag: Bakt potet med tilbehør!

Ukens cravings: Bolle med sjokoladebiter, mmm! Meny sine sjokoladeboller er utrolig gode.

Ukens nedtur: at jeg blir stresset av tanken på praksis, og foreleserne på skolen stresser meg når vi snakker om dette. Jeg prøver å ikke stresse av det, men det gjør jeg – det er vanskelig å la vær.

Ukens høydepunkt: Komme til Sandefjord og slappe av, glemme stresset i Kristiansand. Åsså gikk vi på skøyter i går, og det er så lenge siden jeg har gjort – barndomsminnene på Brennelva sammen med mamma og lillebror.

Dagen i dag: vet jeg ikke hva vi skal gjøre, annet at jeg er nødt å kjøre hjem til Kristiansand igjen. Det er veldig fint vær ute, med solen som skinner og helt blå himmel. Det er noen minus grader enda.

Ukens favorittbilde: 

Tanker og bøker

Det er så rart. Dette med tanker.

Av og til kan jeg sitte i sofaen, og tenke på meg selv – som noen andre som ser på meg. Jeg ser meg selv utenfra. Tanker som farer gjennom hodet mitt. Tenk at jeg ser ut som jeg gjør, det er rart. Hvordan ser andre meg? Ser de på meg på samme måte som jeg gjør? Av og til prøver jeg å sette meg i noen andres tanker rundt meg. Ser de disse brune øynene som oser av ensomhet, tristhet og glede? Ser de egentlig forskjellen på når jeg har platen min i munnen, og når jeg ikke har det? Hvordan er jeg som person overfor dem? Er jeg like slem, klein, snill, søt, rar som jeg føler meg?

Dette livet er veldig rart. Hvordan er livet etter skolen? Hva gjør man da? Hvilket liv er utenom prøver, innleveringer, prestasjoner, pulten, pcen, bøker og stress? Jeg har gått til bøker, pulten min, pcen min, stresset mitt, det å prestere, i nå 15 år. Jeg vet hvordan det er å gå til en jobb, men bare inni mellom alt med skole, men det er ikke det samme. Hva skjer når jeg er ferdig med skolen?

Alle disse tankene kan rote med hodet mitt, og gjøre livet litt uforståelig. Vi er bare her for å leve, og så dø? Hvor blir man av etter døden? Hvordan føles den ut? Det er rart, veldig rart.
Jeg faller veldig fort inn i forskjellige tanker, og tankeganger, når jeg blir alene over en lengre periode. Det kan være deilige tanker, det kan være rare tanker, det kan være negative tanker, det kan være undrende tanker, det kan være positive tanker. Det kan slå ut i alle retninger! Er det bare meg, som er litt rar? Eller tenker du også slik, sånn inni mellom?

Uaansett. Disse dagene har vært tankefulle, men jeg har også lest bøker! Når jeg var hjemme, så jeg en bok i hyllen på Rema 1000 som fanget oppmerksomheten min. Hun ba om det av Louise O´Niell. Og snill som mamma er, så kjøpte hun selvfølgelig den til meg. Jeg er veldig forsiktig når det kommer til mamma, for hun er alt for glad i å skjemme meg bort, og spesielt nå etter at jeg flyttet hjemmefra.  “Alt for deg, jentamii” pleier hun å si, hah.❤️

Boken handler om en jente, som er spesiell, vakker, populær og selvsikker. Alle vet hvem hun er i den lille småbyen. Inntil en kveld, der alt blir snudd på hodet. En kveld hun ikke husker, men kun vet det som er avbildet. Hun husker ikke, er en setning som går gjennom hele boken. Hun blir stemplet, føler seg skitten, føler på skammen.
Boken handler om voldtekt, om samtykke til sex. Tittelen hun ba om det gir mening når man får vite hvordan jentene går kledd, og setningen som står i hodet på jenta; “det var din egen feil, du ba om det gjennom klærne dine.” Du føler virkelig det denne jenta føler i boken.
Jeg synes boken var veldig bra, men det var mange sider jeg hoppet over for det ble for mye informasjon jeg synes var unødvendig. Men temaet, og handlingen i seg selv er så utrolig viktig. Anbefales.

Etter at bloggerne begynte å rulle på tv-skjermen, og Anniken snakker om boken hun har skrevet Bare en natt til – var jeg bare nødt å løpe ned på ARK og kjøpe den. Jeg har begynt sånn smått på den, og jeg må bare hittil si wow. Jeg er ikke kommet langt (side 83), men jeg elsker den allerede.

En liten studiedag

Jeg må si det er rart å komme ned hit til Kristiansand, og bli alene igjen. Det er veldig rolig, og jeg kan gjøre akkurat om jeg vil uten at noen ser eller hører. I går satt jeg for eksempel på soveromsgulvet foran speilet i mørket, sang og tok masse tullebilder med blitz. Jeg kan sitte å lese i sofaen uten at noen forstyrrer meg. Så det er litt deilig å være alene av og til, men stort sett gjennom dagen føler jeg meg ensom. Leiligheta er heldigvis ikke så stor, så det blir litt koseligere!❤️

I dag har jeg hatt en liten studiedag. Jeg satt i går kveld å skrev 600 ord på oppgaven som skulle leveres i dag, og i morges skrev jeg de 400 siste ordene før jeg leverte.
Etter å levert dro jeg til byen for å trekke inn litt luft og trø bort litt tid. Det er jo litt deilig å komme seg ut av døren, trekke luft og bruke tiden på noe. Jeg liker å ha slike dager en gang i blant! Det var jo også et stort pluss at været var utrolig bra, to grader og skyfri himmel☀️

Tilbake til hverdagen

Nå er det tilbake til alt det normale. Jeg føler jeg ble kastet inn i livet igjen. Det har vært så deilig å ha ferie, og denne ferien har gått skrekkelig fort – selv om min ferie har vært vanvittig lang til å bare være juleferie. Nå venter to intensive måneder utålmodig i døra.

Dagen begynte med noe som vibrerte på håndleddet mitt litt før klokken syv. Det var fitbit-klokka som prøvde å vekke en ikke våken meg. Bare fem og en halv time søvn var ikke helt heldig til en fem timers skoledag. Jeg hadde ikke kommet fram til Kristiansand før klokken var blitt tolv i natt, og kom meg ikke i seng før nærmere ett.

Etter skolen måtte jeg dra å handle, for mat hadde jeg ikke. Det gikk glatt 1000 kroner denne handleturen. Det er en av tingene jeg misliker med å komme hjem etter å vært borte lenge – handleturen blir veldig dyr.
Det toppet seg med at det pissregnet når jeg skulle ha med meg seks poser, skolesekken, post og en volvo-del inn til leiligheta fra bilen – i tillegg til at jeg er så sta at jeg nekter å gå to turer med mindre jeg må. MEN jeg klarte det på én tur!

Fram til middag har jeg sprunget rundt i leiligheta. Matvarene er kommet i skapene. Koffertene som sto midt på stuegulvet er nå utpakket og på sine rette plasser. Julepynten er satt i esker og ute av synet. Vaskemaskinen har tatt sine to runder allerede og påbegynt sin tredje. Middagen er lagd og spist. Nå mangler jeg bare å rydde bort juletreet. Jeg trengte bare en bitte liten pause!😌

Uke 1 – uken som gikk..

Ukens sang: HEDEGAARD – Ready To Love You.

Ukens middag: Hjemmelaget pizza.

Ukens cravings: Cola!

Ukens nedtur: Å måtte reise nedover til Sørlandet igjen. Kunne virkelig ønsket meg at ferien var enda lengre, føler ikke at jeg er klar for hverdagslivet riktig enda. Også ble jeg syk i tillegg..

Ukens høydepunkt: Nyttårsaften var utrolig koselig for min del! Det ble en liten tur til fjells, før både middag og fyrverkeri.

Dagen i dag: Er jeg på vei hjem til Kristiansand igjen. Det kommer til å bli en lang ettermiddag og kveld, kjenner jeg.

Ukens favorittbilde:

Når jeg er syk..

.. må jeg ha disse tingene:

🍊Appelsinjuice. Uansett hvordan syk jeg er, så må jeg ha appelsinjuice. Spesielt når jeg er forkjølet og har vondt i halsen, drikker jeg mye appelsinjuice. Det svir liksom litt ekstra i halsen.

☕️Te. Jeg elsker å drikke te når jeg er syk, og spesielt når jeg er i den fasen hvor jeg bare fryser. Jeg kunne drukket kakao også, men akkurat når jeg er syk liker jeg best te.

🥤Cola. Når jeg var liten fikk jeg bestandig cola når jeg var syk, og det har gjort det til et must. Alt føles så mye bedre etter litt cola.

👃🏼Nesespray. Nesten hver gang jeg blir syk, får jeg tett nese. Det slår aldri feil.! Å etter at jeg ble sammen med Daniel, så har nesespray blitt redningen – da han er godt kjent med det.

Nå har jeg også klart å bli syk igjen, rett før skolestart. Det er kun to dager igjen så må jeg tilbake til skolebenken og jeg håper virkelig ikke at jeg er syk da. Jeg har så mye å gjøre nå som skolen begynner igjen, at jeg har ikke tid til å være syk. Bare to dager etter skolestart skal vi levere et arbeidskrav på 1000 ord, så her er det ingen kjære mor.