Måneden – juli

Månedens sang: teamwork, Nina Nesbitt, AJ Mitchell – Afterhours.

Månedens høydepunkt: Jeg har hatt en veldig bra måned med mange høydepunkter, men jeg må virkelig si det å vinne budrunden og kjøpe oss hus virkelig er det store høydepunktet og snakkisen for denne måneden! Jeg hadde ikke trodd vi skulle kjøpe oss hus så fort, for det er noe vi har snakket om veldig lenge og plutselig så skjedde det bare, ble realiteten.

Månedens opplevelse: hele ferienturen vår var en veldig fin opplevelse og Ullared var utrolig kult! Jeg tror det og de elektriske sparkesyklene er det jeg vil huske best fra turen vår, heh! Det var veldig fint, og været hadde vi på vår side.

Ferien med søsknene og kjæresten var utrolig bra! Vi fikk kjørt masse el-sparkesykler og kosa oss.
Det blir virkelig ikke sommer uten is!

Månedens skole (FERIE): Siden det ikke er skole denne måneden, går vi over til ferie – denne månedens ferie har vært veldig fin! Vi reiste jo på en liten ferietur med søsknene til Svergie og Danmark, som jeg syns var veldig vellykket og ikke minst gøy. Jeg hadde det hvert fall veldig bra. Slutten av ferien ble til jobb, og det kjentes godt å kunne jobbe litt også.

Månedens vær: har stort sett vært fin, der vi har vært. Det har stort sett vært rundt 20 grader, litt skyer eller bare sol. Vi fikk litt torden og lyn også (litt spenning) og noen dager med vanvittig varme – oppe i 30 varmegrader. Juli❤️

Lille sjarmøren

Humøret denne måneden: har vært veldig bra, når jeg tenker over det. Jeg kommer ikke på noen fryktelig dårlige scener for denne måneden. Jeg har stort sett vært i godt humør vil jeg si!

Månedens tanke: Nyt været, mens det ennå er så fint som det er. Det er bare sommer engang i året. Heh!

Måneden generelt: har vært bra. Juli er en av mine fvaorittmåneder sammen med desember og påsken. Det har vært ganske fint vær, har fått bada litt og humøret har vært ganske bra. Slutten av måneden ble brukt til å kjøre varetaxien og tjene litt penger på bagasje, aviser og pakker.

Det ble heldigvis litt badevær i Lakselv denne måneden!
Slutten av måneden ble brukt til jobb, som å kjøre varetaxien med aviser og bagasje.

“Vi” har kjøpt hus!

Katta er ute av sekken – “VI” HAR KJØPT HUS!

Det vil da si, “vi” som i Daniel har kjøpt hus. Da jeg bare er en fattig student, som lever på lånekassen inntil videre, så har altså Daniel kjøpt hus. Vi blir begge to å bo der, og skape det til vårt, men det er jo Daniel som faktisk eier det. Vi har faktisk kjøpt i begges hjembygd, her i Lakselv, og er egentlig veldig fornøyd med det.

Det ble en heftig budrunde 1. juli, men vi vant til slutt. Jeg var et nervevrak hele den dagen, for det varte jo nesten hele dagen. Jeg klarte ikke fatte at “vi” faktisk ble eiere av et hus når alt var over, før en god stund etterpå. Da kunne vi virkelig begynne å planlegge alt som skal gjøres!

Vi har siden den dagen gleda oss til overtagelsesdatoen. Det har vært den store snakkisen denne måneden for å si det mildt. Vi har fått handlet litt av det vi trenger, for dette er jo første hus vi kjøper og da mangler vi jo nesten ALT, men det er jo en del som gjenstår. Oppslagstavler på Facebook blir heftig gjennomgått.

Happy to me

29. juli – min helt egen dag. I dag fyller jeg 21 år, og i manges øyne blir man “fullstendig voksen”. Har aldri følt meg voksen, og kommer sikkert ikke til å gjøre det heller med det første 😂 Det er veldig rart å ha bursdag når mamma ikke er her, for hun duller bestandig litt ekstra med meg som virkelig får det til å føles som en bursdag. I dag føles egentlig som en vanlig dag, med litt ekstra aktivitet på facebooken min, heh.

Anyway, i dag er det mandag og er starten på en helt ny arbeidsuke! Jeg har allerede vært ute på morgenen i dag, og nå sitter jeg med en god kopp kakao. Det var faktisk litt kjølig ute, bare 9 grader og vind.
Pappa har invitert meg og lillebror på lunsj, så dit er jeg på vei nå! Resten av dagen har jeg ingen klar plan, bortsett fra å jobbe, så vi får se hva denne dagen bringer med seg❤️

Uke 30 – uken som gikk..

Ukens sang: Ina Wroldsen – Forgive Or Forget.

Ukens middag: hvert år har familien min på pappa sin side en årlig grillfest hos tanten min. Der serveres det samme hver gang, og hvert år smaker det fantastisk! Jeg er ikke helt sikker på hvilket kjøtt det er, men det grilles/stekes i jorden. De graver det ned i bakken, og der ligger det å godgjør seg fram til festen begynner. Så lager de salat og potetsalat til. Mmmm!

Ukens cravings: Vannmelon-is..!

Ukens nedtur: Jeg rakk ikke dra innom bestemor på bursdagen hennes, da jeg jobbet en del den dagen. Det var skikkelig trist..

Ukens høydepunkt: var lørdag. Heh! Jeg og Daniel dro på en liten bytur til Alta for å handle litt til det som kommer denne uken. Når vi kom hjem igjen dro vi på den årlige grillfesten hos Tante Gro, der vi ble noen timer før vi prøvde å dra innom bestemor, men hun var ikke der så da dro vi hjem å så på film.

Dagen i dag: har vi vært skikkelig late. Daniel har måtte rykke ut på jobb i morges det eneste. Men ellers har vi brukt store deler av dagen i sengen. Jeg sov så utrolig godt i natt, noe jeg ikke har gjort på en veldig god stund og jeg tror det har noe å gjøre med varmen som har vært denne uken. I natt var det litt kjøligere og da ble det kjøligere på rommet. Resten av dagen har vi ikke akkurat planlagt, så vi tar den som den kommer.

Ukens favorittbilde:

Leo – min perfekte hund

Nå er det snart to måneder siden jeg overtok Leo, og disse månedene har vi lært han å kjenne. På denne korte tiden har jeg forelsket meg helt i den lille karen, og han er absolutt den perfekte for oss. Her er noen av grunnene hvorfor;

❤️ Robust, men liten. Leo er litt større enn en vanlig Chihuahua, og er litt kraftigere da spesielt beina, men han er fremdeles liten. Jeg har den siste tiden ville ha en veldig liten hund, da de er lettere å ta med overalt og lett å ha med å gjøre. Leo er perfekt i størrelse!

❤️ Bjeffer ikke. Til å være en liten hund, så bjeffer Leo svært sjeldent. Han kan finne på å bjeffe når han ser en annen hund, eller spesielt når andre hunder bjeffer.

❤️ Leken, men kosete. Han elsker kos, og kan ligge flere timer å få kos. Han er så glad i kos at hvis du slutter, så bruker han labben til å tigge mer, man får egentlig ikke lov å stoppe. Samtidig så er han veldig glad i å leke og løpe. Han kan løpe rundt deg eller leken man kaster.

❤️ Veldig knyttet til eierne sine. Etter at jeg hentet Leo i begynnelsen av juni, og tok han fra sitt egentlig hjem, har han blitt helt avhengig av spesielt meg. Han blir veldig glad når Daniel kommer hjem, men han er avhengig av meg og blir i ekstase når jeg kommer hjem. Han fotfølger meg, venter hvis jeg blir borte og sover i kofferten min.

❤️ Lydig. Som regel hører han etter og er veldig lydig, bortsett fra når jeg sier han må slutte å tigge. Han er en ekspert i å tigge.

❤️ Han kan gå løs. Jeg trenger ikke ha Leo i bånd til en hver tid og han kan fint gå løs. Det er noe jeg setter veldig pris på, spesielt med så stor tomt han kan boltre seg i. Jeg bruker som regel bånd når vi går turer utenfor det område han allerede kjenner fra før.

❤️ Litt redd, men også tøff. Han er i noen tilfeller veldig skeptisk til det som kommer, og kan skygge banen litt, men med litt oppmuntring blir han en liten tøffing.

❤️ Utrolig snill. Leo er en utrolig snill hund, som er enkel å ha med å gjøre. Jeg har ikke møtt en snillere liten skapning enn Leo, og syns vi var ganske heldig der. Små hunder har i mange tilfeller litt adferdsproblemer, bjeffer mye og ikke de enkleste hundene – men Leo er langt ifra en vanlig liten hund. Han er en skikkelig sjarmør!

Flashback

Wow, for en varme. I to dager har vært helt vanvittig, får litt sånn flashbacks fra i fjor; jobbe i 30 varmegrader. I dag er det litt kaldere (bare 20 grader) og meldt regn, tror virkelig jorden trenger litt vann nå, etter skogbrannen i Alta for noen dager siden. Jeg har faktisk gått til innkjøp av solkrem også! Jeg er alt for dårlig på å beskytte meg mot solen, men nå tok jeg meg i å tenke at jeg kanskje trenger solkremen i denne varmen.

De første dagene på varetaxien har gått ganske greit. Jeg fikk min første langtur for denne sommeren i går, det ble hele 630 km. Jeg var hjemme litt etter halv 11 i går kveld, og i natt har jeg sovet som en stein. Det var nesten så jeg forsov meg i morges, heh.

Uke 29 – uken som gikk..

Ukens sang: Ed Sheeran, YEBBA – Best Part of Me.

Ukens middag: Grillmiddagen sammen med onklene mine, Helene og bestemor. Grillmaten var utrolig god, med god potetsalat og salat til. Mmm!

Ukens cravings: Sandwich is..!

Ukens nedtur: Jeg tror ikke jeg har noen nedturer denne uken.

Ukens høydepunkt: Jeg har jo så mye å velge mellom! Hmm.. det må bli hele lørdagen egentlig. Været, badingen, grillingen, kvelden.

Dagen i dag: har blitt brukt til ingenting. Daniel og lillebror er de eneste som har fått noe gjort. Daniel og lillebror har skrudd litt på bil, og Daniel har klippet gress. Jeg derimot har sittet inne og kost med Leo og Neo, heh! Resten av dagen skal jeg nok fortsette med ingenting-planen min. Digg med en litt roligere søndag!

Ukens favorittbilde: 

Varm lørdag

For en fin dag! Temperaturen har vært langt over 20 grader og solen har stått høyt på himmelen.

I dag har jeg jobbet noen timer på Varetaxien. Hentet avisene på Skaidi og levert de ut i Lakselv. Når jeg omsider kom hjem igjen, dro jeg sammen med guttene når de skulle bade. De hoppet begge to utti det kalde vannet, noe som ikke sjokkerte meg. Jeg og Leo ble bare stående på land å se på, heh!

Denne ettermiddagen har vi også grillet sammen med bestemor, onkel Asle, Sigmund og Helene. Vi ble sittende der i flere timer i solen og nyte været sammen med dem. Utrolig god mat hadde onkel Asle også klart å stelle i stand! Alt i alt vil jeg si dette har vært en ganske fin lørdag.❤️

Back home

Da var årets ferie over for denne gang! Hvert fall nesten. På mandag begynner jeg å jobbe litt før skolestart, og det skal faktisk bli litt godt. Jeg er tilbake i en av mine favoritt sommerjobber – nemlig varetaxien! Jeg fikk tilbud om å kjøre to uker i sommer, og det kunne jeg ikke si nei til.

I går reiste jeg nordover igjen, med fly denne gangen. Jeg var den første av tre som reiste nordover med fly, lillebror kjørte nordover med den nye bilen sin og kom litt før meg hjem. Daniel kom i dag formiddag, og Benedicte kom i kveld.

Det gikk mer en knirkefritt å reise nordover i går. Jeg må bare nevne at det er første gang jeg fløy til Kirkenes (av alle plasser) fra Oslo, så det var litt rart. Det fløy og landet på tiden. Det som sjokkerte meg derimot med denne reisen var at flyet til Tromsø lettet fem minutter før tiden, og landet en halv time før tiden! Jeg hadde plutselig fryktelig god tid på flyplassen i Tromsø, til at jeg trodde jeg kom til å ha dårlig tid. Det stopper ikke der altså, for flyet mitt til Lakselv lettet faktisk fra Tromsø 15 minutter før tiden!

Det var utrolig godt å komme hjem igjen, se dyrene og gjengen min igjen.❤️ Nå venter en litt spennende tid!

Uke 28 – uken som gikk..

Ukens sang: Kevin Lake – Lost In You.

Ukens middag: Tandori.

Ukens cravings: Smoothie.

Ukens nedtur: Jeg savner de små dyrene mine, Neo og Leo. 🦜🐶

Ukens høydepunkt: Vår lille ferietrip! Det har vært utrolig gøy å reise litt igjen til forskjellige steder. Ullared og suse rundt på de elektriske sparkesyklene var mine favoritter for denne turen.

Dagen i dag: Setter vi kursen mot Hirtshals, og hjemreise. Båten går ikke før i kveld, så vi har god tid oppover Danmark og kan stoppe litt for å se. Akkurat nå holder vi på å pakke, siden vi snart må sjekke ut av hotellet.

Ukens favorittbilde: 

Ferietrip dag 3

Nå er jeg virkelig sliten i føttene. Det har virkelig vært en lang og fin dag. Den begynte med å dra til Fisketorvet som ikke er så veldig langt unna hotellet vårt, og i stedet for å ta bussen dit – kunne vi jo bare kjøre de elektriske sparkesyklene! Vi måtte bare finne fire stykker først. Vi surret rundt på Fisketorvet en god stund før vi dro tilbake til hotellet for en kjapp liten pause.

Etter den lille pausen dro vi til den utrolig fine parken jeg og Daniel besøkte tidligere dette året, men ble ikke så veldig lenge da jeg plutselig ble veldig sulten og måtte ha noe mat. Jeg fikk tatt noen bilder før vi gikk.
Litt mat innabords og vi dro på et lite eventyr med elektriske sparkesykler, som vi kjørte overalt og fikk sett byen litt mer. Vi kjørte i rundt en time for å bare se og utforske. Det var veldig gøy da!

Vel tilbake på hotellet var føttene mine knust, og jeg ble liggende å laste opp bildene jeg hadde tatt på turen og redigere de. Etter hvert begynte jeg jo å bli ganske sulten, og det var på tide å finne middag. Jeg sendte derfor Daniel og små søsknene for å finne middagen, heh! De kom tilbake med pizza🍕
Kveldstiden slo inn, og i stedet for å ligge på latsiden dro vi nok en gang på eventyr – også denne gangen med de elektriske sparkesyklene og kjørte rundt i deler av byen. Utrolig fint og gøy! Men jeg tørr ikke tenke på hvor mye penger vi nå har brukt på disse elektriske duppedingsene.😂 Nå er det på tide på finne sengen!

Ferietrip dag 2

For en kul dag det har vært i dag! Etter å spist frokost og sjekket ut av hotellet vårt i Göteborg, satte vi kursen mot en ny by. På veien dit stoppet vi innom Gekås Ullared! Jeg sier det bare, dit er det VIRKELIG verdt å ta turen (til tross for mye folk). Nesten absolutt alt var mye billigere enn mange andre plasser jeg har vært, og de hadde myeee rart der. Jeg handlet en jakke, en treningshorts, en bh, en Ideal Of Sweden powerbank, et Ideal Of Sweden deksel, en leke til Leo og tyggis – alt dette til litt under 700 kr. “Alle” vet at kun den powerbanken og dekslet blir 700 kr hvis du handler andre steder..

Etter å surret på Ullared i noen timer kjørte vi videre til København. Her skal vi være i to netter før vi tar siste “etappe”. Vi ankom ikke København før i syv-tiden denne kvelden, så vi har ikke rukket å gjøre så veldig mye, men vi har vært en liten tur i byen og litt utenfor byen der vi spiste en Sandwich. For å komme oss tilbake til hotellet, som var 6 km unna, brukte vi elektriske sparkesykler! Det var utrolig gøy, men litt tidkrevende da vi brukte over en halv time å finne sparkesykler til alle sammen. Det var verdt det da, for jeg storkoste meg på veien til hotellet.😂

Ferietrip

Tidligere denne uken har vi brukt tiden i Kristiansand. Daniel har vært på kurs, mens jeg og lillebror har kastet bort litt tid på Sørlandssenteret. På onsdag kjørte vi tilbake til Sandefjord, der vi dro på sjøen sammen med Therese, Roman og Julie. På den turen ble det både is og bading, til og med jeg badet – delvis litt ufrivillig😂

Nå er vi endelig tilbake på veien! I år som i fjor har vi tatt med de to eldste søsknene våre på en aldri så liten ferie, en liten bilferie. Denne gangen er vi borte litt lengre, og over flere “etapper”.

I dag har vi kjørt første “etappe”, som er til Göteborg. Her har vi vært på Volvo Museum, kjøpesenter og guttene har fått kjøre litt Gokart. Vi har hele gjengen også spilt bordtennis på hotellet i flere timer denne kvelden. Middagen ble tatt på restauranten her på hotellet, da det var lett og ikke så veldig dyrt. I morgen starter vi til ny by, som jeg og Daniel har vært i tidligere. Det var så utrolig fint der at vi er nødt å dra tilbake dit.

Uke 27 – uken som gikk..

Ukens sang: Tones and I – Dance Monkey.

Ukens middag: Taco med kylling på torsdag var utrolig godt! Hvis man er lei den vanlige tacoen kan man jo bare pimpe den litt opp, heh! Jeg er ikke lei den vanlige tacoen altså..

Ukens cravings: is! Det er ikke sommer uten is.

Ukens nedtur: Det å reise fra Leo var utrolig tøft, like tøft som å reise fra Neo første gangen jeg lot han bli igjen i Lakselv hos mamma. Jeg vet at Leo har det bra hos mamma, men at han savner meg såpass mye som mamma forteller blir det litt tøffere.

Ukens høydepunkt: er noe helt annet enn det jeg kommer til å fortelle. Jeg skal fortelle om denne ukens høydepunkt en annen gang. Så denne ukens andre høydepunkt er når vi endelig kom fram til Sandefjord. Det var ganske deilig.

Dagen i dag: har vært litt av en dag. Det begynte veldig bra med fotball. Hele gjengen dro på fotballbanen, der vi spilte jentene mot guttene. Det var utrolig artig. Når vi kom hjem igjen var både jeg og Daniel så svett at vi måtte dusje litt, i hageslangen. Det var litt kaldt, men det gikk. Vi dro å matet endene og svanene i Bugården før vi dro til byen. Der ble både jeg og Daniel bæsjet ned av en fugl, mitt hår og hans klær. Det var mindre artig.., men vi fikk spist is før vi dro hjem igjen. Nå må vi snart sette kursen mot Kristiansand, og resten av kvelden skal nok brukes til å slappe av.

Ukens favorittbilde: 

5. juli

Det var virkelig herlig å komme fram til Sandefjord i går. Jeg var ganske utslitt, og ikke minst sulten. Vi ankom vel i halv syv tiden, og da hadde vi ikke spist siden klokka var tolv. Det var hvert fall veldig godt å komme fram.

I dag har vi sovet lenge, spist frokost med hele gjengen før de dro med barna avgårde. Jeg, lillebror og Daniel dro heller en tur til byen, fikk i oss en is og spasert litt rundt. Vi er akkurat kommet hjem igjen, og jeg merker at jeg er ganske sliten. Hodet verker og jeg har mest lyst å bare legge meg litt å sove. Daniel har som vanlig funnet noe å gjøre på bilen, så han er litt opptatt for øyeblikket.

Været er ingenting å klage på, sist jeg sjekket var det vel 19 grader, litt vind og solen skinner høyt. Vinden gjør det bittelitt for kaldt til å gå i shorts i byen, men her hjemme kan jeg godt gå rundt i det. Da er det bare å rømme inn hvis vinden er litt kvass.

Miniferie

Daniel har endelig fått litt ferie for denne sommeren, og det ble det tidligere dette året bestemt at vi skulle ta en liten ferie sørpå. Vi skal være noen dager i Kristiansand også, og håper det kanskje er noe annet enn regn denne sommeren! Vi har i tillegg klart å knabbe med oss lillebror på den lille ferien vår☀️

På tirsdag fant vi plutselig ut at vi skulle starte litt tidligere mot Sandefjord enn planlagt. Vi pakket i en fei, og kjørte til vårt første stopp. Det var ganske trist å levne Leo sammen med mamma og Hjalmar, og etter rapport fra dem så vet jeg at han savner oss. Heldigvis er det bare noen uker.

Vi planla å ikke stresse på vei nedover denne gangen, og stoppet først i Luleå. I Luleå sov vi på hotell, og rommet vi fikk overrasket meg. Jeg har aldri opplevd å få et hotellrom uten vindu før, men det fikk vi. Det var veldig spesielt, og når man slukket lyset ble det helt mørkt, og da mener jeg helt mørkt. Frokostsalen lå også i øverste etasje, og det var fin utsikt å starte dagen med (tok igjen for rommet uten vindu).

På onsdag (i går) kjørte vi ikke så veldig langt. Vi hadde i forrige uke booket hotell i Sundsvall før vi plutselig startet en dag tidligere, så da stoppet vi i Sundsvall også. På vei dit fikk guttene stoppet i Piteå å kjørt litt gokart. Vi kom frem til Sundsvall i seks tiden den kvelden,  så ganske tidlig. Da fikk vi brukt litt tid her og slappet av på hotellet resten av kvelden. Vi fikk rom ganske høyt oppe denne gangen, så da fikk vi vindu!

Nå er vi på siste etappe til Sandefjord, og regner med å være fremme i kveld. De siste milene har det regnet mye, men resten av turen har det vært strålende sol.

Night sun

Natt til tirsdag var det vanvittig fint ute, så jeg tok med meg Leo og fikk noen fine bilder. Midnattssolen er mye av grunnen til at jeg elsker Nord-Norge, den er helt magisk og mye finere enn alt annet jeg er borti. Det er veldig spesielt at det er mørkt nesten hele vinteren, og lyst døgnet rundt på sommeren. Mange vil si de misliker det, men jeg mener det er hele sjarmen med Nord-Norge selv om mørketiden kan være ganske tung.

Måneden – juni

Måneden begynte med en utrolig fin konfirmasjon.

Månedens sang: UNDRESSD – Forever Young.

Månedens høydepunkt: jeg hentet min nye bestevenn i begynnelsen av måneden. Den lille skapningen har virkelig stjålet hjertene våre. Leo er virkelig en fantastisk hund, og hittil har det gått utrolig fint. Det virkes som han trives hvert fall.

Månedens opplevelse: det tror jeg faktisk må være å kjøre Norge oppover i våken tilstand. Sist jeg kjørte Norge på langs var jeg sliten og sov ganske mye, samt prøvde å holde bilen som veien når det var min tur å kjøre = husker ikke så veldig mye av den turen. Landet vårt er utrolig fint, og det fikk vi virkelig se nå uten stress og lite søvn.

Jeg henta hjem min nye bestevenn Leo i begynnelsen av måneden, og den første måneden sammen har vært utrolig fin!

Månedens skole: den siste delen av skole hadde jeg den første uken i juni. Da ferdigstilte vi gruppeprosjektet vårt og metoderapporten tilhørende det, leverte og avsluttet emnet Undersøkende journalistikk og dette semesteret.  6. juni tok jeg SOMMERFERIE☀️

Månedens vær: har vært en blanding mellom sol og regn. Det har liksom ikke vært en mellomting, enten regn og kjølig eller sol og en helt ok temperatur. Det har virkelig gjort at man ikke tar det fine været forgitt når det først er her.

Jeg har fått ridd Sebastiaan i finværet.
Jeg og Leo har gått utrolig mange turer gjennom hele måneden, og gitt meg en god grunn til å trimme litt ekstra, heh!

Humøret denne måneden: har også vært en liten blanding, men stort sett har jeg hatt det bra med meg selv. En uke har jeg spesielt følt på det å ikke føle seg god nok og stygg, men det er jo heldigvis bare av og til. Og jeg velger å tro at alle har en periode de ikke føler seg bra nok.

Månedens tanke: Livet er utrolig uforutsigbart, man vet aldri hva som venter rundt neste sving og det er mye man ikke kan forberede seg på. Det er så utrolig viktig å sette pris på det man har, mens det enda er der.

Måneden generelt: har vært veldig merkelig, men samtidig litt fin. Det har skjedd så utrolig mye denne måneden som virkelig har vært slitsomt, men jeg har hatt det fint likevel. Jeg tror mye av grunnen til det er Daniel, enkelt og greit. Han har virkelig løftet meg opp, selv når alt føles så håpløst som det har gjort.

Jeg og Daniel har kost oss på en avslappende hyttetur med mye grilling og kos.