Uke 52 – uken som gikk..

Ukens sang: Palm Trees, MdL, Abi F Jones – Outside! 

Ukens middag: Enchiladas, fikk til og med servert maten når jeg var på jobb! ♥.♥

Ukens cravings: Egg- og baconbaguette. 

Ukens humør: Denne uken har humøret vært særdeles bra, og jeg er fornøyd! Ingenting er bedre enn et godt humør! 

Ukens nedtur: At dette er siste uke hjemme i Finnmark.. Jeg gruer meg skikkelig til å reise sørover igjen, skulle virkelig vært her lengre.! Det er fryktelig kjipt at skolen begynner tidlig i januar når jeg vet det flere som begynner litt seinere. 

Ukens høydepunkt: Scooterturen jeg og Daniel hadde i går. Jeg savner virkelig scooterturene og nå kommer jeg til å savne Finnmark enda mer! 

Ukens favorittbilde: 

Romjulen

Denne romjulen har vært utrolig travel, sånn egentlig. Julaften var helt fantastisk og det var jo ufattelig koselig. Friperioden min varte ikke så fryktelig lenge, for 2. juledag var det avgårde på jobb og har hatt jobbdager siden det. Vi har sovet til lenge på dagen, og nesten rett avgårde på jobb når man sto opp. Derfor mitt fravær denne uken. I går hadde vi varetelling, så da måtte jeg opp tidlig på jobb – positive med det var jo at jeg faktisk fikk hele kvelden til å gjøre andre ting. Vi dro en tur til Finland for å spise den beste burgeren, og besøke pappa før de startet avgårde for å feire nyttårsaften som er i morgen. 

I dag har jeg også jobb, men ikke før klokken nærmer seg seks. Vi hadde derfor hatt god tid til å faktisk dra på en liten scootertur, og det var ufattelig herlig å få kjørt igjen! Det at jeg ikke får brukt vinteren bak styret på scooter er utrolig trist.. Det kommer jeg virkelig til å savne denne vinteren, og de neste vinterne fram til vi flytter oppover igjen. Jeg skal nok overleve, men det blir trist. Nå venter jeg på middag, før det bærer avgårde på nest siste vakt – min siste er i morgen. 

Nå er det heller ikke så veldig lenge til vi starter sørover. Skolen begynner snart og det er bare å forberede seg på noen hektiske måneder – journalistikk 2 skal bli litt av et emne, og det blir spennende å se hvor dette bærer (: 

Ønsker dere et veldig godt nytt år!♥

 

Året 2017

For et vanvittig år det har vært! Jeg er helt sjokkert, faktisk.

Dette året har jeg fått en fresh ny start på en ny blogg – jeg fikk mye mer motivasjon til å gjøre dette bra! Virkelig bra. Jobbe hardt for at hele bloggen skal se bra ut og skinne. Å jeg føler det har gått veldig bra så langt! Mye har skjedd dette året, og for å ramse opp NOE av det; 

Året begynte i all sin prakt med utrolig mye snø, masse puddersnø! Det er en drøm for hver snøscooterfører. Til tross for det utrolig skiftende været, det gikk fra å snø tonnevis, til å regne i flere dager. Det har virkelig vært litt av et snøår. Jeg har opplevd å stå fast med bil to ganger på grunn av snømengdene, den ene gangen kan leses på min gamle blogg: “Spennende morgen“. En helg i begynnelsen av mars fikk jeg også min livs opplevelse på snøscooter, og jeg fikk lagd min første ordentlige video om akkurat det. Det var helt vanvittig gøy! Jeg håper på flere slike muligheter. Vil du se det? Da kan du klikke HER

Like etter fortsatte mai, med russetid og eksamenstid. Jeg er imponert over hvor bra mai egentlig var, til og med 17.mai storkoste jeg meg! Selv om ikke Daniel var tilstede dette året..
Eksamens presset og hele pakken begynte rett etter russetiden. Til tross for min store frykt, gikk faktisk eksamenene utrolig bra og jeg kunne puste lettet ut og ta sommerferie med GOD samvittighet. Jeg og Daniel reiste tur til Tromsø på kjærlighetstur og rundtur på østsiden av Finnmark samt med en liten tur på hurtigruten også før han reiste ut på jobb før sommerferien. Jeg fikk jobbet hele juni (omtrent) og tok et skikkelig langt farvel med den vesle bygda mii, før vi pakket sakene sammen og ryddet ut av pikerommet. 

Sommeren 2017 skulle et nytt kapittel starte, og livet mitt skulle få en ny vending. Mitt aller første steg ut i verden på egenhånd og noe eget skulle endelig bli dannet. Kristiansand ble mitt nye sted, mitt nye hjem. Leilighet var fikset, og det var på tide å begynne med livet – det virkelige livet. Jeg skulle begynne på et studie jeg virkelig ønsket, og noe jeg faktisk interesserer meg for; journalistikk! Studieplassen var fikset, og første skoledag var jeg et nervevrak uten like – men det gikk egentlig veldig fint! Studiet leverte, og jeg gleder meg til å fortsette å utforske yrket. Kanskje det er min framtidige jobb? 

Høsten raste med stormskritt, og det gikk fra sommer til høst på kun noen uker. Gradestokken gjorde et hopp fra 12 varmegrader hver morgen, til kun 3 grader. Mørket siget inn mer og mer, til det til slutt var mørkt store deler av døgnet. Denne høsten har jeg fulgt med på både bloggerne og Skal Vi Danse, og jeg mener – for en sesong! Å bruke lørdagskvelden fast foran tven med Skal Vi Danse på skjermen, har vekt så mange fantastiske minner fra barndommen.♥ Jeg har derimot aldri opplevd en så lang høst som vi har hatt her nede, men vi har faktisk hatt litt snø her. Det var fantastisk å se, og det skapte julestemning med engang da dette var i november. 
Jeg fikk også besøkt Finnmark en tur før julen, midt på høsten, og det var fantastisk å faktisk reise hjem igjen. Det beste med hele turen, var jo at ingen faktisk visste at vi kom bortsett fra to stykker. Jeg elsker jo å overraske, og det gjorde vi virkelig den turen! Jeg lagde en video til den turen, vil du se den? Da kan du se den HER

Videre utover høsten besøkte vi mange steder, blant annet Stavanger og Fredrikstad/Sarpsborg, men store deler av høsten var vi hjemme i Kristiansand og Sandefjord. I Stavanger var vi en helg, med masse god mat og hotellopphold. Det var ufattelig koselig sammen med min kjære♥ Alle turene rundt omkring har jeg alltid hatt min bedre halvdel ved min side, og det blir ikke det samme uten han!♥

Dette året har jeg også tatt tak i trening, og fått en ny glede ved det. Jeg har lovet meg selv i ett år før dette året; når jeg flytter ned til Sør-Norge, da skal jeg kjøpe medlemskap på et treningssenter og begynne å trene. Det har jeg altså gjort denne høsten! Det er utrolig godt og vondt å trene, men det er så utrolig bra! Jeg har virkelig fått sansen for det. 

Så var det endelig tid for min favoritt tid på året, nemlig julen og desember! Dette året har jeg gledet meg ekstremt mye til jul, for da kunne jeg reise hjem! Hjem til jul♥ Når du for første gang flytter hjemmefra, og så langt unna, så er det ekstremt godt å komme hjem og spesielt i min favoritt setting – julen. Det er ikke lenge til vi nå reiser sørover igjen, men den siste lille tiden her nede skal virkelig nytes! Du merker egentlig ikke hvor godt du egentlig har det hjemme, før du er reist. Dette halvåret har jeg virkelig lært hvor jeg hører hjemme, i Finnmark♥ Men jeg skal nok være “søring” et par år nå først 😉 

Vil du ha et lite tilbakeblikk på gode innlegg dette året? Disse innleggene er jeg mest fornøyd med; 

Piller mot depresjon , Dette elsker og hater jeg ved å være jente , Når jeg var liten… , Videregående ga resultater 

Videoen for 2017 finner du i innlegget nedenfor eller ved å klikke HER
Uke 51 – uken som gikk..

Ukens sang: TRXD, Emilie Adams – Our City (Acoustic). 

Ukens middag: Jeg er ingen fan av julemat, men ukens mest hyggelige middag var julemiddagen på julaften. Men ukens middag, med tanke på maten, må være middagen på lillejulaften med faren til Daniel og gjengen – grillet biff!♥

Ukens cravings: Sjokolade! Det er helt sykt hvor sjokoladesugen man blir under mensenperioden. Fysøren altså! 

Ukens humør: Humøret denne uken har vært litt blandet, men stort sett har jeg hatt et veldig godt humør. Det er jo ikke å komme utenom litt dårlig humør når jeg har mensen, så sånn blir det nu. 

Ukens nedtur: Det var at batteriet til scooteren min var helt dødt.. Det var så kjipt, men pappa reddet selvfølgelig det! For han hadde nemlig ikke kjøpt julegave til meg enda, og da ble det julegaven min denne julen. Det er jo like greit å få noe man trenger, enn noe man egentlig ikke trenger. Derfor får jeg stort sett praktiske gaver av pappa, som ting jeg trenger til bilen eller scooteren. 

Ukens høydepunkt: Julaften! Jeg elsker julaften. Alt som skjer på julaften får det til å krible i magen og jeg er i supert humør hele dagen. Det er en helt fantastisk følelse, og alt man gjør på julaften er stort sett ilag med sine kjære♥ Det er det beste med hele julaften. 

Ukens favorittbilde: 

Lille julaften!

Nå er det virkelig ikke lenge igjen til min yndlingsdag i året, nemlig julaften! Dagen der alt er stengt. Dagen der det går mange julefilmer på tv-skjermen man kan kose seg med. Dagen med mange tradisjoner, forskjellige tradisjoner i forskjellige hjem. Koselige tradisjoner. Jeg elsker tradisjoner, som kan minnes tilbake til når jeg var liten. Det imponerer meg at det enda går de samme filmene som gikk når jeg var liten – hver julaften klokken elleve sitter nesten hele gjengen å ser på at askepott får sin prins. Jeg elsker virkelig den filmen!♥ Dagen man sitter flere stykker rundt et middagsbord med masse julemat, snakker og har det hyggelig sammen. Denne dagen, er min favoritt. 

I dag er dagen alle løper rundt som galninger på butikkene for å få med seg alt før butikkene stenger i tre dager. Jeg tror ikke akkurat at vi sulter selv om butikken ikke er åpen på tre dager.. Vi har gjort julehandelen ferdig for to dager siden, fordi vi visste at det kom til å være kaos nu nærmest julaften. Jeg gjorde julegavene ferdig i november, så det har jeg også sluppet å tenke på det hele desember. Selv i den lille bygda vår må man jakte på parkeringsplass, stå i evig lange køer og smyge seg mellom alle menneskene. Dette er dagen på året man ikke går for å kose handle eller handle med øynene. Dette er dagen man helst holder seg hjemme. 

I morgen kommer det nok til å være stille fra min side her på bloggen, og den vil først bli oppdatert på mandag. Regner med at dere også er fullt opptatt i morgen, så med det så sier jeg bare: 

God jul alle sammen!♥

Dette elsker og hater jeg ved å være lav

Det kan være både fordeler og ulemper med å være lav. Gjennom årene har jeg blitt veldig glad i høyden min, selv om det kan være plagsomt iblant. 

Elsker

Liten, men søt. Jeg er kanskje liten, men søt er jeg. Visste du ikke at ugresset vokser fortere enn blomstene? 😉 

♥Kan gjemme meg i folkemengder. Er det noen jeg vil unngå, eller bare rett og slett ha det litt artig med de jeg er sammen med (gjemsel), så kan jeg bare forsvinne i folkemengden. 

Kroppsfasongen. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg syntes lave mennesker har fin kroppsfasong. 

Dyna er aldri for kort. Bortsett fra om det er en barnedyne. Lave mennesker har ikke problemet med kalde føtter om nettene om dynen skulle være for kort, da den ikke er for kort for oss! 😀 

Sove i bilen er ikke et problem. Når man ikke har så lange bein kan man krølle seg sammen og få plass nesten overalt. Det å sove i bilen er ikke et problem for meg. 

Høye hæler. Om jeg vil bli litt ekstra høy, trenger jeg bare å kle på meg noen høyere hæler – å vipps! Høye personer kan ikke akkurat kappe av seg føttene om de vil bli litt lavere. :p 

Ingen korte bukser. Det er vanskelig å finne bukser som er for kort, og siden jeg liker den lille krøllen nederst på buksene (om de er for lang) har jeg aldri problemer med å finne bukser. Jeg har aldri hatt problemer med for korte bukser. 

Hater

Når ikke pedalene. Når jeg skal kjøre bil, så må jeg ta setet veldig langt fram og sitte nesten helt oppi rattet for å nå pedalene. Det er både litt “søtt” og irriterende, men det ser jo sykt rart ut også. På enkelte biler får jeg jo ikke setet helt fram heller, fordi det er begrensninger, og det er det mest irriterende jeg vet om! Da når jeg jo ikke pedalene i det hele tatt.. 

Får ikke tak i ting på øverste hylle. Hjemme i leiligheten vår har vi skap som egentlig er veldig høyt med fire hyller. De to øverste kan jeg bare glemme å prøve på uten stol, da jeg er for lav. Det er ganske irriterende å måtte dra ut en stol hver gang jeg skal opp i de hyllene, spesielt mens Daniel lager middag – da er jeg jo bare i veien.
Dette gjelder også i butikker faktisk. Om ting er høyt oppe har jeg jo ikke sjans å få tak i det! Ikke alle butikker er utstyrt med krakk eller stang heller..

Stolen er for høy. Når jeg sitter på en litt for høy stol, eller til og med en sofa som har store sitteputer, så når jeg ikke til bakken. Føttene mine henger i luften. Det kan være litt irriterende av og til, for jeg blir veldig fort sliten i lårene av å ikke ha støtte. 

For lav i folkemengder. Når det alltid kommer en alt for høy person å setter seg foran meg på kinoen, eller alle de som er høyere enn meg som står fremst ved f.eks. en konsert. Dette gjør at jeg ikke ser det som skjer og det kan være ufattelig plagsomt om det er noe jeg virkelig vil få med meg. 

Kjolen er for lang. Veel.. jeg har én maxi-kjole, og den er jo selvfølgelig for lang, så om jeg skal bevege meg i den må jeg enten ha høye hæler eller trekke den opp så jeg ikke tryner i den. Dette er grunnen til at jeg bare har én lang kjole. 

♥”Himmeldusj.” Okei, jeg hater ikke akkurat himmeldusj – men enkelte (alt for høye) himmeldusjer blir for kald. Nært dusjhodet er det varmt vann, men det er jo så langt ned til meg at vannet rekker å bli kaldt før det treffer meg..! 

Det var en stormfull aften..

For et vær det er her i kveld! Det begynte litt tidligere denne dag, men det har blitt verre og verre utover ettermiddagen. Det er egentlig skikkelig koselig med en liten storm. Høre at vinden røsker i huset. Jeg får litt ekstra julestemning, tenker på “the julekalender” med replikken som står i tittelen over. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg får julestemning, men sånn er det nu bare. Det er ekstra koselig å sitte inne foran tven når det stormer som verst ute – du er hvert fall ikke ute! Nå skal jeg virkelig bare kose meg videre i dette været, det er kanskje på tide å lage en kopp med kakao og krem? (har ikke krem da..)♥

Uke 50 – uken som gikk..

Ukens sang:​ Kristin – Break A Little. 

Ukens middag: Taco! ♥.♥

Ukens cravings: Sjokolade, og baguette. Det er så godt! 

Ukens humør: Humøret mitt har vært utrolig bra denne uken. Jeg har hatt litt panikk, men humøret har stort sett vært bra uken igjennom. 

Ukens nedtur: Veiene på vei nordover var helt forferdelig, det var ukens nedtur. Det var veldig irriterende, og det overrasket meg hvordan man vedlikeholder veiene både i Sverige og Norge – Finland var faktisk betydelig bedre. 

Ukens høydepunkt: Det å komme hjem igjen, var virkelig ukens høydepunkt. Det er så herlig å være hjemme igjen og spesielt når jeg vet at vi skal være her en liten stund. Det blir ikke et stress å tenke på at vi skal sørover, for det er enda en stund til. ♥.♥

Ukens favorittbilde: 

Hjem til jul

Klokken seks i går morges var vi klar. Klokken seks i går morges rullet vi ut av Sandefjord med målet vårt mot Finnmark. Vi har kjørt og kjørt, litt i Norge, store deler i Sverige, og litt i Finland. Det har vært et sant mareritt, for veiene helt fra Sverige og hjem har vært helt grusomme. Det har vært sørpe, is og kjettingspor gjennom disse 2000 kilometerne. Vi har derfor tatt det veldig rolig oppover, og har egentlig ikke stresset noe særlig – vi var fremme klokken 15 i dag og det var helt ubeskrivelig følelse å komme hjem. Det er ikke så veldig lenge siden vi har vært her sist, men å vite at jeg skal tilbringe rundt 20 dager hjemme – det er fantastisk.

Jeg må dessuten bare meddele; maten langs veiene i vårt naboland (Sverige) smaker helt grusomt..! Dette gjelder bensinstasjoner og  burgershaper – ikke restauranter, gatekjøkken eller lignende. Kanskje jeg bare var sinnssykt uheldig, men det var ikke noe godt i det hele tatt. Jeg stappet det i meg, fordi jeg virkelig trengte mat, men hadde ikke valgt dette som kos eller lunsj. Fysj.. Jaja, jeg overlevde!

Nå har vi pyntet juletreet, og puttet julegavene under det. I morgen blir det vel pynting av pepperkakehus! Dette er en av grunnene til jeg elsker julen, man finner på så mye koselig og gøy sammen.♥

Ahh, du herlige jul!

Denne uken har det vært full kjør med eksamens lesning og pakking. Jeg har flydd rundt som en rakett, og i går hadde jeg full panikk – eksamen var én dag unna og jeg følte jeg ikke kunne noe som helst. Hvordan skulle det gå?! 
Eksamen startet klokken ni i morges, med penn og papir. Oppgavene var grei, og jeg følte det gikk helt greit. Hver gang før eksamen, så forteller jeg meg selv at enten så går det, eller så går det ikke. Jeg skal hvert fall gjøre mitt beste! Jeg kan hvert fall ta juleferie med god samvittighet når jeg fikk en A på hjemmeeksamen. Jeg kan leve lenge på den altså.! 

Når jeg kom hjem pakket jeg siste rest av de klærne som hang på tørkestativet og vi begynte å pakke bilen klar. Alt var klappet og klart, så da føyk vi bare avgårde til Sandefjord. Her sitter jeg, med håndkle på hodet og egentlig ganske så sliten. Skal bli godt å sove i kveld, å vite at jeg ikke skal tenke på skole før til neste år! Dette semesteret er offisielt over, og jeg har lært utrolig mye nytt. Neste år er det et nytt semester, med nye muligheter og mer kunnskap. 

Fram til da er det juleferie, og den skal nytes til det fulle! Aah, du herlige jul.♥

Utsatt for julevasken!

Disse dagene har jeg brukt flere timer på øvingen mot eksamen som nærmer seg med stormskritt. Jeg har jobbet med sikkert rundt 40 oppgaver knyttet til dette emnet, uten å svart på alle oppgavene enda, er jeg oppe i 19 sider med oppgaver og svar. Noen korte, og noen lange svar. Oppgavene er null problem, men så kommer lesingen da.. 

Jeg har fem faner oppe med forskningsrapporter på mellom 8-19 sider, og én oppe med et kompendium på 44 sider. Jeg har ikke tenkt å lese grundig gjennom alle, men litt overflate lesing på noen av forskningsrapportene. Problemet er at jeg aldri får fred. Hver gang jeg prøver å lese og havner i et dypt fokus, blir jeg bestandig avbrutt av en over-ivrig kjæreste som braser inn i mitt territorium og ødelegger idyllen min med forklaringer på hva han skal gjøre med bilen og ting han vil vise meg. Å poff, så var fokuset borte!

Nå har jeg hatt en dag “off” eksamenslesing fordi vi har brukt timene i bilen på vei til Kristiansand, utpakking og innpakking, handling og diverse. Nå på kvelden var planen å legge meg under pleddet med macen på fanget, og lese litt gjennom alt jeg har oppe. Men vet dere hva? Daniel har gått vaskeamok.. Å jeg blir stadig avbrutt med “kan du flytte deg dit?” og en støvsuger som suser rundt ørene mine. Jeg har nå offisielt mistet fokuset. Jeg prøver på nytt i morgen.. Kanskje å låse seg inne på badet kan funke?

Altså, jeg klager ikke på at gutten tar resten julevasken her i gården, det passer bare litt dårlig 😉 
Men det skal sies at det ble veldig rent her da! 

Uke 49 – uken som gikk..

Ukens sang: LL – A little respect. 

Ukens middag: Ovnsbakt laks og pasta, for Daniel lagde tidenes beste pastasaus og den var HIMMELSK! ♥.♥

Ukens cravings: Subway, og McFlurry! Har ikke spist noen av delene denne uken..

Ukens humør: Det har vært litt blanding, mest godt da – men har hatt morgenen der alt bare har rast sammen litt. Det går heldigvis over i løpet av dagen, så er egentlig dagen i seg selv ganske bra. 

Ukens nedtur: Når jeg fikk vite at eksamen jeg skal ha i neste uke, må skrives for hånd.. jeg har hatt én eksamen for hånd, og det var matte. Så jeg er ganske spent hvordan det her blir. 

Ukens høydepunkt: Når jeg sjekket hvordan hjemmeeksamen min for én måned siden gikk, det var virkelig ukens høydepunkt.

Ukens favorittbilde: 

Videregående ga resultater

I slutten av mitt første år på videregående, skulle jeg ta et valg som skulle følge meg resten av de to årene. Like før jeg begynte mitt andre år skulle jeg ta et valg, et valg om hvilke fag jeg skulle ha de resterende to årene. På denne tiden visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre etter videregående, og tok valget ut fra interessene mine der og da.

Jeg valgte breddeidrett, psykologi og sosiologi som mine tre fag. Å i dag, angrer jeg ikke ett sekund. At jeg kunne velge så riktig med tanke på hva jeg går nå, er litt sykt i en alder av 16 år. En 16-åring som ikke hadde peiling på hvilken retning hun skulle gå. Sosiologi var et uhyggelig og sinnssykt vanskelig fag, syntes jeg. Det var teori på teori, det var modell på modell, det var mye å huske på og mye som kunne gå galt. Men jeg kom meg gjennom det. Jeg kom meg gjennom faget, besto eksamen og kom meg videre i livet. Jeg hadde null anelse om at sosiologi-faget på videregående skulle hjelpe meg så mye i den studieretningen jeg tok. Det overrasket meg at det gjorde det. Selv om det kanskje ikke er samme stoff, eller teorier – så ligner det en del. 

Jeg kom til mitt andre emne dette semesteret, samfunnsfag for journalister. Emnet ga meg så mange ting jeg gjenkjente fra faget mitt på videregående, det var så mye jeg kjente igjen – selv om det var mye nytt også. Jeg følte likevel at stoffet var uoverkommelig, og så kom hjemmeeksamen. De to dagene jeg satt med eksamen hadde jeg hodepine, jeg var sliten og dritt lei oppgavene. Jeg følte jeg bare puttet inn noe stoff for å få nok ord, og jeg så meg litt blind på teksten min. Jeg leverte og følte at det gikk sånn passe greit, det fikk bare gå som det gikk. Livet fortsatte videre, og tenkte ikke noe mer over det egentlig. 

Inntil i går. Sensuren for eksamen var klar, og jeg hadde en liten klump i magen når jeg gikk inn på “resultater” i StudentWeb. Jeg fikk en fu*****  A på hjemmeeksamen! Jeg fikk litt hakeslepp og måtte faktisk klype meg litt i armen. Så jeg feil? Hadde det skjedd en feil? Dette kunne da umulig være riktig. Men det var det: jeg fikk en A på hjemmeeksamen i samfunnsfag for journalister. 
Jeg måtte gå inn for å lese besvarelsen min på nytt, hva gjorde jeg egentlig de to dagene under eksamen? Jeg kjente nesten ikke besvarelsen min igjen, for denne var jo faktisk bra skrevet! Har virkelig jeg skrevet det der? Da jeg satt i går å leste besvarelsen min på nytt, innså jeg at jeg faktisk kunne noe om stoffet og det fikk jeg virkelig fram. Det var ikke puttet inn tilfeldig for å få inn mer ord, det hang sammen, hele greia! Jeg var ikke helt på blåbærtur som jeg følte på eksamensdagene. Nå føler jeg virkelig at alt arbeidet på videregående lønte seg. 

Nå må jeg få lov til å være stolt over meg selv


// Sjokk bildet mitt, hah! 

Ny blogg – ny meg!

Når jeg byttet blogg i slutten av mars dette året, byttet jeg fra en blogg med mange nedturer og mange innlegg som fulgte min reise gjennom depresjonen. Til slutt følte jeg den bloggen besto av depresjonen min og den negative delen/siden av meg. Det var lettere for meg å blogge om noe negativt, og når det gikk dårlig, enn når det skjedde noe positivt eller blogge om noe positivt.  
Når jeg valgte å starte en ny blogg, var det fordi jeg trengte noe nytt med blanke ark. Noe som ga meg mer positivitet. Når jeg byttet blogg følte jeg at var på god vei, jeg var på det rette sporet, mot en bedre, positiv og lettere hverdag. 

Å jeg hadde rett. Dette året har vært bedre, og bloggen har blitt mye bedre! Jeg har brukt tid, og energi her. Jeg har hatt så mange gode ideer gjennom hele dette året, og jeg har følt det har blitt bra. Jeg har hatt fokus på å få gode bilder, og bruke litt mer tid på at innleggene skal bli bra. Jeg har fokusert på det positive, og latt vær å publisere om noe negativt når jeg har vært i et dårlig humør – for det kan komme ut så mye rart da. Når jeg har valgt å publisere noe som har vært negativt, har jeg som regel skrevet det i et dårlig humør (for det kommer fram ganske mange rare sannheter også), men lest gjennom det dagen eller noen dager etter for å se om det har kunne publiseres. Det er mange innlegg som ikke er blitt publisert av den grunn, for det er skrevet slik at det kan misforstås. 

Denne bloggen har representert den “nye” meg. Den delen av meg som stråler mer, der depresjonen tilhører fortiden som av og til dukker opp igjen. Alle har en fortid, noe er mer stolt av den enn andre, men jeg er fornøyd med hit jeg har nådd i dag. Jeg har jobbet hardt med meg selv, og gjør det bedre dag for dag.
Jeg kan også takke min fantastiske kjærest, som har stått med meg gjennom tykt og tynt, som har hjulpet meg gjennom den tyngre delen av livet. Han har fått meg til å fokusere på det som er positivt, og ikke bare det som er negativt. Han har gjort meg lykkelig, og fått meg til å ta vare på det som betyr noe. 

Outfit 061217


Damn, jeg bare elsker denne buksa! Jeg elsker den veldig lyse fargen, med litt “søl” av litt skarpere/mørkere blåfarge. Den sitter fantastisk godt på og den har stilige hull. Just love it! 
Jeg har også begynt å få et lite elsk på gensere med litt høy hals og lange armer. Jeg har to favoritter i skapet 😉 

Det nærmer seg!


Nå er det virkelig ikke lenge igjen til jeg får juleferie, og jeg gleder meg som en liten unge. Det begynner å nærme seg slutten på emnet også, for i neste uke er det eksamen – bare ti dager igjen! Det er sykt, og jeg føler meg ikke helt klar enda. Dette faget er veldig omfattende, og vi har hatt få dager med undervisning. Vi får nesten bare se hvordan det her går – det gikk bra på det første emnet, så jeg krysser fingrene! Jeg har begynt eksamenslesningen allerede, så det burde være bra. 

Vi er tilbake i Kristiansand, etter å vært store deler av måneden (november) alle andre steder enn her. Det var faktisk litt deilig å komme hjem til egen leilighet, og det overrasket meg litt – for det hadde jeg absolutt ikke trudd. Det skal bli litt spennende å se hvordan det blir å reise tilbake hit etter juleferien, kommer jeg til å ha et lite savn eller ikke? 

I helgen tok vi oss tiden å gå innom julemarkedet som holdes på Torvet, midt i sentrum. Vi har også fått oss en isbane på Torvet, så man kan gå på skøyter. Hadde jeg hatt skøyter her nede, skulle jeg virkelig tatt turen å testet denne – for det ser utrolig gøy ut! Nedenfor ser dere et oversiktsbilde av hva jeg snakker om, bildet er hentet her. Det er utrolig fint der, og spesielt på kvelden når det er lite folk og mørket har lagt seg. Lysene er helt magisk! //Dette bildet har jeg selv tatt og er ikke hentet fra nettet. 

Ellers denne helgen har jeg bare sittet inne å jobbet litt med skole, kost meg i sofaen sammen med Neo og vasket store deler av leiligheten (mangler bare gulvet nå!). Daniel har vært alt for opptatt med bil denne helgen, så jeg har bare latt han styre og fikse. Det gjør uansett ingenting å få være litt i fred med skolearbeidet når jeg vet han er opptatt likevel. 
Det beste jeg vet når det begynner å bli mørkt ute, er å sitte under pleddet med masse levende lys rundt meg og noe varmt i koppen. Det har jeg virkelig fått nyte denne helgen, og vi har faktisk fått skaffet oss litt pepperkaker også som jeg skal nyte fremover! Det begynner jo å bli veldig tidlig mørkt her, men langt ifra så tidlig som i Finnmark så skal faktisk ikke klage. Så langt har desember gitt meg fantastisk julestemning og jeg er klar for å virkelig nyte denne måneden! (Etter eksamen..) 

Uke 48 – uken som gikk..

Ukens sang: Alan Walker – The Spectre. 

Ukens middag: Vi har spist så utrolig mye godt denne uken, men om jeg må si én – så TACO! Det er så ufattelig lenge siden vi egentlig har spist taco, og det var vanvittig godt♥

Ukens cravings: Kakao, og Subway! ♥.♥

Ukens humør: Denne uken har humøret mitt vært helt greit egentlig, ikke helt på topp og ikke helt på bunnen heller. 

Ukens nedtur: Tjaa, hva har egentlig vært ukens nedtur? Jeg tror helt ærlig at det ikke har vært noen, for jeg har hatt en veldig bra uke. 

Ukens høydepunkt: Det å trekke frem alt som har med jul og gjøre. Herregud, som jeg elsker denne tiden på året!♥ Jeg er også ferdig med alle julegavene, nå er det bare å få dem rundt dit de tilhører! 

Ukens favorittbilde: 

Hello desember!

Nå er det endelig Desember! Dette er definitivt min favorittmåned i året. Måneden man pynter seg fra topp til tå, eller går i pysjamas hele dagen. Måneden med masse julepynt, julemusikk og fantastisk herlig stemning. Måneden med juleferie, og måneden det er mulighet for å reise hjem i en lengre periode. Hele denne måneden er bare helt fantastisk♥

Jeg elsker julen, og derfor er dette min favoritt måned. Helt siden slutten av november har jeg hatt skikkelig julestemning, og jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har bare gledet og gledet meg til denne måneden. Det er enda deiligere å være ferdig med nesten alle julegavene, og bare bruke måneden til kos! Bare nyte denne herlige tiden på året. 
Det er egentlig bare hvordan man velger å sette synet på denne måneden. Noen hater julen, fordi det er så mye gavepress og stress. Jeg syntes ikke det, fordi jeg gjør mange av julegavene ferdig en liten stund før julen kommer, for å spre det over flere måneder. Da har jeg ikke det styret når julen kommer. Jeg klarer ikke helt å se hvordan julen kan være så stressende. Det handler i grunn bare om god planlegging i forkant, er man god å planlegge – så blir det kanskje ikke så stressende. 

Jeg og Daniel har fått opp juletreet og tatt frem den ene nissen vi eier. Siden vi ikke er her i julen, tenkte vi å ha litt jul her i leiligheten før vi reiser. Selv om tradisjonen har vært at treet ikke kommer før lillejulaften, gjorde vi et unntak denne julen. Vi har til og med noen julegaver under treet! Men kun halvparten av disse er våre. Alle gavene som skal med oss til Finnmark, har vi lagt under treet så vi kanskje husker dem. Jeg syntes det er skikkelig koselig med juletre da det blir livlig og litt mer beroligende lys i stuen, spesielt på kvelden♥

Hva syntes du om desember?♥