Den siste dagen i august

For en nydelig mandag dere! Det er lenge siden jeg har hatt en så fin mandag, som den i dag.

Den startet riktig nok med noe jeg syns er litt i tidlige laget. Vi er ikke kommet i september enda (vet det er september i morgen, men likevel 😂  ), og vi har allerede hatt den første morgenen med frosne biler. Det har faktisk vært nede i null grader i natt.

Ellers har jeg denne siste dagen i august, fått vært en liten tur hos frisøren. Jeg er tilbake i jobben som rørleggerlærling, og i dag var en veldig fin dag på jobb egentlig. Jeg følte jeg klarte meg bra på det jeg gjorde i dag, litt småting som selvfølgelig kunne vært bedre, men det var en første gang på alt jeg gjorde i dag. Jeg er dermed fornøyd.

Etter jobb måtte jeg handle inn litt middager for uken, og etter de tidligere ukene der jeg bestandig har glemt noe, gikk jeg inn for å ikke glemme noe denne gangen. Jeg har virkelig ikke lyst å måtte løpe på butikken igjen, fordi jeg har glemt noe.. Derfor gikk jeg gjennom kjøleskap og matskap et par ganger. Jeg tror ikke jeg har glemt noe, men det får tiden vise, heh!

Jeg og Leo gikk en lengre tur i nydelig sol og friskt vær. Jeg får ikke sagt det mange nok ganger, hvor mye jeg elsker å bo her. De majestetiske fjellene, våre velkjente fjell. Den dype fjorden, og den vakre solen. Hver gang jeg går denne turen, og ser utover sjøen, mot den lille bygda og fjellene, så forelsker jeg meg på nytt. Hvert fall når det er som i dag, blikkstille og alt bader i sollys.

Nå skal jeg bare nyte en god kopp med te, telysene mine i mørket og litt serie før jeg finner senga. Viktig å slappe av litt å!

Måned – august

Det har blitt mange helgeturer med campingvognen vår denne måneden.

Månedens sang: Ellie Goulding – Love I´m Given.

Månedens opplevelse: Det må kanskje være å bade i Silfar Canyon. Når jeg var liten, elsket jeg å bade, men de senere årene bader jeg ikke med mindre det er skikkelig varmt i været. Når vi badet i Silfar, var det ikke fryktelig varmt, men de andre og det klare vannet lokket meg likevel uti. Det var verdt det etter et par hopp, men kaldt var det..

Månedens høydepunkt: Vi har fått brukt campingvogna på mange helgeturer denne måneden! Hadde det ikke vært for at Daniel reiste offshore, hadde vi nok brukt den alle helgene denne måneden. Vi har vært i Børselvnes, i Vækker og i Alta, og jeg har stortrivdes i den lille vogna vår. Har virkelig fått slappet av gjennom disse helgene, og gjort meg klar til uken. Det har vært skikkelig deilig.

Det klare vannet klarte virkelig å lokke meg uti, men det var kaldt.. det er ikke til å legge skjul på.

Månedens vær: har vært vekslende. Noen dager er det strålende sol og varmt, andre dager er det surt, kaldt og vått. Enkelte dager har gradestokken vist 18-19 grader, men ikke vært så fryktelig varmt ute likevel. Høstværet har nå den siste tiden av måneden begynt å melde sin ankomst, og det er ikke bare å gå uten jakke lengre. Det er bare å begynne å kle på seg!

Månedens humør: har vært utfordrende. Jeg har ikke hatt min beste måned, og jeg har konstant gått å tenkt på noe. Små stresset inni meg, og tenkt alt for mye. Tankene har bare spunnet rundt i hodet, og jeg har ikke klart å roe de ned. Det er helt normalt å ha måneder som ikke er like bra som alle andre, men jeg håper det blir bedre i september.

Denne måneden har det også blitt litt bærturer med mamma og Hjalmar. Dette bildet er fra en av våre blåbærturer i Børselv.

Måneden generelt: har vært veldig fin egentlig, til tross for at jeg ikke har vært på topp med humøret. Vi har gjort ganske mye gøy, og fint. Vi har slappet av der muligheten har bydd seg, men fått unna en del ting som skal være gjort. Jeg har denne måned hatt en pause som rørleggerlærling, og kjørt Varetaxien. Det har vært planlagt siden juni, så ingen problemer med det. Det har vært ganske fint, nesten som en liten mini ferie, da det har vært ganske rolig denne måneden. Daniel har også fått seg en tur offshore denne måneden, til hans store glede. Det er lenge siden vi har vært borte fra hverandre på en stund, men det gikk ganske fint. Kjenner likevel at det skal bli godt når han kommer hjem. Han hadde også bursdag, men som nesten alle andre år, var han borte på dagen sin.

Jeg har jobbet på Varetaxien hele denne måneden, men nå er det tilbake som rørleggerlærling.

Blåbærtur

Skyene løper over himmelen. Det drypper noen dråper av og til. Ikke mye, men litt. Solen og den blå himmelen titter frem innimellom. Det er varmt, men ikke for varmt, ganske perfekt for en blåbærtur. Jeg plukker ikke bærene, men jeg er med for turen sin skyld. Jeg og Leo tok turen til Børselv denne søndagen, etter at jeg hadde sagt hadet til lillebror. Været har vært vekslende hele dagen, men turen var ganske fin og det ble noen bær på mamma og Hjalmar. Jeg tok meg av å holde hundene, mens de plukket.

Ellers har jeg spist deilig oksesmåstek hos pappa og kona denne søndagen, og slappet av i sofaen med stearinlys rundt meg. Det ble egentlig en ganske fin søndag, til at jeg ikke hadde noen planer for dagen.

Travel, men stille uke

Det er freeedag!

Enda en arbeidsuke går mot slutten. Det har vært stille denne uken, og jeg har hatt mye fritid til å gjøre det jeg har hatt lyst til. Jeg har brukt tiden til å tjene mange husmorspoeng, og fikset rundt i hele huset.

På mandag er det som vanlig ukens handelen; mat, husholdnignsting og alt man trenger i hverdagen havnet i posene jeg tok med hjem. Jeg og Oda spiste dessuten litt lunsj sammen før jeg dro hjem, og det er godt å ha noen andre enn menn å snakke med. Jeg har i tillegg fått ryddet litt på boden, og på soverommet (selv om det ble like fort rotete igjen).

Den første utfordringen møtte meg tirsdag morgen på flyplassen; en 80 kg pakke. Hvordan skulle en liten kvinne på 50 kg få en 80 kg pakke inn i bilen? Joo, nu skal du lese.. Jeg prøvde meg litt frem selv først, men akkurat denne dagen hadde jeg fryktelig vondt i ryggen, og da en av Securitas kvinnene gikk forbi, måtte jeg bare be henne om hjelp. Vi fikk den inn ved hjelp av rå kvinnelig muskelkraft og slepekroken på bilen, halleluja!
Jeg brukte også tirsdagen til å shine HELE huset. Støvet fra hyller forsvant, gulvet fikk en omgang med vann og moppen og badet fikk en skikkelig gjennomgang med vaskemidlene. I tillegg fikk fuglene ny mat, nytt vann og ny bunn, samt fikk jeg bakt litt muffins! Om ikke det gir husmorspoeng, så vet ikke jeg..
Jeg og Daniel fikk også rettet på platten i inngangspartiet den kvelden, for han skulle nemlig reise fra meg dagen etter.

Onsdag kom, og Daniel pakket bagen. Han parkerte bilen, ryddet etter seg og vi spiste lunsj/middag sammen med mamma før han gikk ombord på flyet. Jeg har de siste to dagene prøvd å gjøre ting som gjør meg glad, prøvd å holde humøret oppe. Jeg merker at det er lenge siden sist han var borte, for de siste to dagene har vært stille. Det er virkelig ikke det samme uten han hjemme. Jeg håper likevel han blir to uker borte, siden jeg ser på hele gutten at han gleder seg til å reise ut når han får turer på sjøen. Jeg trenger som regel bare noen dager på å komme over kneika, så går det bra. Jeg er jo vandt til å ha han rundt meg hver dag, hele tiden, så det er jo rart når han ikke er her. Men heldigvis har jeg Leo og fuglene!♥️

I dag kom også det vi har ventet på en god stund. Nemlig “underlaget” til parkeringsplassen, jeg vet ikke hva det heter, pukk kanskje? Uansett, to lass med pukk (vi kaller det det, hah) ble lempet av midt på parkeringsplassen, og forhåpentligvis skal han komme å fikse det i løpet av kort tid. Det begynner å gå fremover her altså! Det blir spennende å se når det er ferdig, og hvordan det blir. Nå har vi jo faktisk bare bodd her ett år, og det har skjedd ganske mye på dette året. Jeg syns vi er ganske flinke.

Denne helgen har jeg absolutt ingen planer. Det er lenge siden jeg har hatt en helg alene, så vi får se hva jeg finner på! Jeg trenger ikke akkurat å slappe av, det føler jeg at jeg har gjort hele uken, heh! Men nå skal jeg kose meg videre med tekoppen min. Så får dere ha en god helg!

Høsten er på vei

Tiden flyr virkelig avgårde når man har det gøy. Hvor ble det av sommeren? På kjøreturen hjem fra Alta i går søndag, så jeg flere steder innover Porsangerfjorden at høstfargene har begynt å snike seg utover trærne. Høsten er for alvor på vei. Det blir mørkere og mørkere på kvelden, tidligere og tidligere. Snart forsvinner lyset, og fylket vårt slukes av mørket. Er snøen like tidlig som i fjor, begynner vi å få dårlig tid.

Vi har en del forberedelser å gjøre før snøen melder sin ankomst, og høsten er jo også en fin tid. Ikke en favoritt for meg, men det er så utrolig koselig å sitte inne i pledd med te, masse serier og telys som lyser opp i mørket, mens været herjer ute. Jeg har litt mer samvittighet til å ta meg tid til å slappe helt av i en travel hverdag, MEN først skal vi gjennom både august og deler av september, der vi har mye som skal gjøres før vinteren kommer. Kosen får vi ta senere 😉

Jeg har denne morgenen kjørt mandags pakkene, før jeg tok det helt med ro i sofaen. Spist en digg frokost og drukket en kopp te til God Morgen Norge som endelig er tilbake på skjermen. Det er en ny uke, og siden det er mandag, er det mye som skal gjøres. Middager skal handles, timer skal bookes, aviser skal kjøres og returaviser skal hentes. Håper dere får en strålende mandag!

Min dag i klokkeslett #10

Torsdag 13. august

07:15 Jeg klarte å kavre meg ut av senga. Sykt hvor godt det var å sove i dag..!

07:35 Etter å fått i meg litt mat, tok jeg med meg telefonene og teen min, før jeg gikk ut i bilen.

07:44 Jeg ankom flyplassen, fikk med meg de pakkene jeg skulle ha og kjørte på Cirkle K, hvor jeg måtte ha litt diesel for å kunne kjøre det strekket jeg skulle.

08:00 Jeg satte kursen mot Porsangmoen, hvor den første pakken skulle leveres.

08:40 Tilbake i Lakselv, tok jeg til høyre i rundkjøringen og kjørte utover til Landersfjord hvor den andre pakken skulle leveres.

11:37 Akkurat kommet inn døren hjemme, får på meg bitte litt sminke og freshet meg litt opp, før pappa sender melding. “Lunch?”

11:51 Jeg hopper i bilen igjen, og kjører bort til Marthes Bistro. Pappa får seg en nachos, mens jeg høvler inn en biff i pita.

12:38 Praten går, og jeg når å skyve unna tallerkenen, svelge litt pærebrus, og tørke munnen før det plinger inn et oppdrag hos pappa. Jeg blir sittende igjen med resterende i lunsjgjengen inntil jeg selv må kjøre.

13:04 Jeg hopper i bilen og setter kursen mot flystasjonen, for å hente en pakke, før jeg kjører ned til flyplassen.

13:18 Bagasjetralla kommer trillende gjennom porten, med seg har den avisene mine og en mengder pakker. Jeg skal ha en av de pakkene. Jeg laster inn i bilen, får lappen på pakken, og leverer pakken jeg plukket opp på flystasjonen.

13:33 Jeg kommer meg avgårde, og tar den daglige avisrunden med et ekstra stopp for å levere pakken. Ut og inn av bilen, telle opp riktig antall, inn og ut av butikkene, fra butikk til butikk. “Der kommer avisene!” får jeg høre fra den eldre generasjon idet de ser meg med en bunke aviser i armene. Jeg smiler til de ansatte idet jeg flyr forbi, og noen kjappe ordvekslinger kan hende innimellom.

14:10 Jeg lukker igjen bildøren, og puster ut. Jeg tar frem telefonen og skriver ned når jeg avsluttet dagens runde. Jeg setter bilen i gir, trillet ut fra parkeringsplassen til Rema 1000, og kjører hjem.

14:21 Vel hjemme får jeg unna noe husarbeid. Jeg bretter klærne som har hengt på tørkestativet, setter dem på sin rettmessige plass, før jeg skifter på sengen. Av med sengetøyet, på med nytt. Rydder ut av oppvaskmaskinen, og rydder kjøkkenbenken før jeg setter meg ned med en smoothie foran macen. Søker rundt på ting, prøver å lage et kjøkken på IKEA sine nettsider, ser på biler og noterer ting ned i almanakken. Hunden må også ha mat, og jeg får børstet han litt i samme slengen.

Leo sin nye favorittpute. Han elsker å sove på den store myke puta, og jeg skjønner han godt!

16:24 Daniel braser inn døren hjemme, roper “hei” og gir meg et kjapt kyss før han løper inn på badet. Hva han gjorde der inne, er det bare meg og han som vet. Jeg fortsetter på min påbegynte pakkeliste for helgens plan.

16:43 Vi har fått på oss skoene, og tusler ut døren. Vi går en tur opp til huset til mamma og Hjalmar, for å se på det nesten ferdige soverommet.

17:06 Når vi kom oss hjem igjen, bærte vi de store stokkene vi hadde i hagen et annet sted i hagen. De var nemlig i veien for det foregående gravearbeidet, heh!

18:39 Etter en liten dusj, begynte endelig Daniel med middagen. Fy søren, begynner virkelig å bli sulten..!

19:14 Middagen er servert! Helt vanlige (men gode) fiskepinner med pomfritt. Den nytes til Home And Away på skjermen.

20:08 Hvorfor sitte i sofaen når vi har masse som skulle vært gjort? Daniel kledde på seg motorsagbuksa, og jeg kledde på meg litt mer klær enn shorts før vi gikk ut å tok fatt på hagen. Jeg fant frem gressklipperen, mens trærne tippet ned rundt meg.

21:34 Etter å passet på at jeg fikk beholde de trærne jeg ville beholde, mens myggene og knottene spiste av meg fra hver sin kant, fikk jeg endelig kommet meg inn til varmen. Mørket har begynt å falle på, og jeg måtte til og med tenne lys inne! Ikke bare lamper, men stearinlys også. Eeeendelig! Det er jo skikkelig koselig med levende lys inne når mørket begynner å falle på ute.

22:17 Daniel kom inn med skrumaskin og et par skruer, for nu skulle mitt nyeste innkjøp opp på veggen. Nøkkelskapet jeg var å hentet på Møbelringen dagen før, og det ble så fint! Han hengte også opp vitnemålet mitt for bacheloren ved siden av fagbrevet hans. Ting begynner virkelig å falle på plass er i hjemmet.♥️

22:32 Vi gikk ut døren her hjemme, og dro opp til huset til mamma og Hjalmar for å se hvor mye som var gravd i kveld. Der begynner det også å bli ganske bra!

23:02 Eeeeeendelig! Senga! Daniel hoppet en liten tur i dusjen før han kom å la seg sammen med meg. Fyyysøren, nu skal det bli godt å sove.

Det ryddes, og det ryddes.

Plask plask i Silfar Canyon

En nydelig dag måtte nytes i Silfar Canyon, et utrolig nydelig sted i Porsanger.
Gjengen på tur for å bade. Jeg hadde ikke planlagt å bade, så derfor har jeg ikke tatt med badetøy hjemmefra.

God morgen godt folk! Det er en grå morgen her i den lille bygda i Porsanger, så derfor kan vi se på den virkelig fine helgen som har vært. Etter 10 timer jobb på fredag, var det virkelig godt med helg. Jeg og Daniel hektet på vogna og kjørte utover på østsiden av Porsangerfjorden, til Vækker. Der parkerte vi på tomta til mamma og Hjalmar, og tilbringte helgen sammen med dem.

På lørdag var været såpass fint, at vi kjørte til Silfar Canyon for å gå en liten tur og bade. Jeg vet at de tre andre hadde planlagt å bade, men det hadde absolutt ikke jeg. Jeg hadde hverken tatt med håndkle eller badetøy, og når det faktisk fristet å bade litt, måtte jeg rett og slett bare hoppe i t-skjorta og trusa. T-skjorte fordi jeg ikke hadde ekstra bh i vogna, og måtte ta av den eneste jeg hadde. Jeg vil ikke si at utetemperaturen var å skryte av, rundt 18-19 varmegrader og sol. Det er ikke en temperatur som får meg til å hoppe uti kaldt vann frivillig, men det klare vannet og at de andre badet som om det var varmt vann, lokket meg likevel uti og det var forfriskende.

Hundene fikk selvfølgelig være med på tur, og noen av dem badet jo faktisk litt.
Plask plask
Men etter å sett gjengen hoppe uti det klare vannet, ble fristelsen for stor og jeg måtte hoppe uti selv!
Det var ikke varmt vann, selv om det så sånn ut.

Etter et forfriskende bad, grillet vi noen pølser og slappet av i solen. Jeg og Daniel kledde på oss litt med klær, før vi gikk en tur sammen med Leo. Vi gikk en lengre tur rundt i området, og var tilbake etter én time, der hele kvelden avsluttet med taco sammen med mamma og Hjalmar. Det var fint å få gådd litt i fint vær, for dagen etter var ikke været like fint. Gjennom hele søndagen høljet det ned, og vi slappet av innendørs.

Nå er det klart for en ny uke, med nye eventyr og nye muligheter. Ha en fin mandag!♥️

Etter å fått litt mat i magen, gikk jeg og Daniel ned til sjøen og rundt i området sammen med Leo. Vi gikk en tur på rundt én time, før vi avsluttet kvelden med taco hos mamma og Hjalmar.

Tenke. Tenke. Tenke.

Mange ganger havner jeg inn i tankespiraler. Ting går gjennom hodet mitt, og jeg tenker mer enn vanlig. Da kan jeg tenke på mye, men det er spesielt en ting som går igjen. Jeg prøver bestandig å finne ut hvorfor jeg gjør som jeg gjør, hvorfor jeg tenker som jeg tenker, eller hvorfor jeg reagerer som jeg gjør. Men jeg finner aldri noe svar. Ikke et konkret svar, bare spekulasjoner. Spekulasjoner jeg ikke er sikker på om stemmer.

Når jeg trenger å klarne hodet, finne ny motivasjon eller skjønne at jeg ikke trenger å overtenke alt. Da går jeg ut. Hvis været er bra nok til å kunne sitte ute å tenke. Jeg har funnet en fast plass jeg går til hver gang, der jeg bare kan se utover havet og fjellene, og bare eksistere. Høre fuglene kvitre, eller vinden rasle i bladene på trærne. Bare la tankene fly avgårde, dagdrømme eller tillate meg å tenke på ting jeg ikke vanligvis vil tillate meg å tenke på. Noen ganger gråter jeg, noen ganger ikke. Tårene hjelper meg å få følelsene ut, og klarne hodet. Jeg trenger det av og til. Noen ganger føler jeg meg lettere, andre ganger ikke. Men jeg får følelsene ut, og det er det viktigste.

Helgens aktivitet

For en utrolig herlig helg! Vi har denne helgen hatt vår aller første ordentlige helg i vogna, og jeg elsket det. Vi testet den litt ut forrige helg, men denne helgen har vi tilbringt hele helgen på tur.
Vi dro utover på østsiden av Porsangerfjorden, og parkerte et godt stykke opp i en bakke som hadde mange platåer. Vi har spilt yatzy og monopol, sett mengder med serie, gått turer, bålet og slappet fullstendig av. Jeg får koblet skikkelig ut på campingtur. Det er ingenting som haster. Ingenting man skal rekke. Det er liksom bare å eksistere. Nyte tiden.

Nu som vi har skaffet oss campingvogn, har jeg innsett hvor mye jeg har savnet campinglivet. Fra jeg var en liten jente har vi hvert år dratt på campingferie til Sverige, og campingvogn har vært en stor del av barndommen min. De siste årene har det blitt lite av det, og jeg merker nu hvor mye jeg har savnet det. Derfor er jeg så glad for at vi nå har fått oss vogn, og kan farte rundt i vårt eget fylke med vogna på slep. Jeg håper vi får brukt hver helg fremover til å hekte den på og dra dit det passer oss.

Med utsikt over Børselvneset.
Bitte liten topptur skader ikke!
Frokosten tok vi på bålet søndag morgen.

Uke 31 – uken som gikk..

Ukens sang: Anne-Marie feat. Doja Cat – To Be Young.

Ukens middag: Hjemmelaget pizza sammen med mamma, Hjalmar og Daniel.

Ukens cravings: Brownie!

Ukens nedtur: Jeg tror ikke jeg har hatt noen nedturer denne uken.

Ukens høydepunkt: Det tror jeg faktisk må bli bursdagen min, for den var faktisk utrolig fin og jeg koste meg veldig. Det var en veldig bra dag.

Dagen i dag: Har jeg og Daniel sovet lenge, og sett serie i sengen. Vi har vært på camping hele helgen, men i dag pakket vi sammen og dro hjem. Det er jo klart for en ny uke! Daniel er å vasker vogna, tømmer dassen og fyller vann, så er den klar til neste helg. Jeg har i mellomtiden pakket ut, og stelt litt med fuglene. Resten av kvelden er ikke planlagt, men vi blir nok å slappe litt av og gjøre alt klart til den kommende uken.