Disse bilene har jeg kjørt

Jeg begynte å øvelseskjøre når jeg var 16 år, og siden da har jeg kjørt en del biler. Nå har jeg hatt billappen i ett år og jeg har lært utrolig mye! Jeg har ikke kjørt like mange biler som Daniel, for herregud han har kjørt mange forskjellige biler – skulle nesten prøvd å lagd en liste over det, men det tror jeg faktisk nesten blir umulig og en veldig lang liste. 

♥ Volvo 240. Dette var den første bilen jeg kjørte, bilen jeg rullet mine første meter i. Bilen jeg lærte å kjøre i, og selv om den var gammel – var det en utrolig bra bil å lære å kjøre med. Jo vanskeligere bil man begynner med, jo lettere blir det etter hvert. De aller fleste dagens biler er jo ikke vanskelig å kjøre i det hele tatt, men da tidens biler var litt vrien husker jeg.

Volvo 940. Min første langtur ble tatt i denne bilen. Jeg og pappa kom fra Hammerfest, så fra Skaidi kjørte jeg hjem. Det var vanvittig skummelt, men det gikk faktisk bra. + at jeg lånte den noen uker en høst da min bil sto stille. 

Volvo V40, 2004 modell. Daniel sin første bil, måtte jo selvfølgelig prøve den også på et tidspunkt, hah! Det var et sant mareritt, for Hjalmar brukte alle muligheter han kunne til finne smutthull å pirke på, og den var ikke bare bare på girene, men det gikk! 


Volvo V70, 2010 modell. Daniel sin andre bil, og har kjørt denne et par ganger – blant annet når min bil ikke har vært kjørbar og når vi kjørte sørover med flyttelasset. Vi kjørte i ett strekk, og da måtte jeg også kjøre selvfølgelig. 

Volvo XC70, 2007 (?) modell. Jeg husker ikke grunnen til at jeg måtte kjøre pappa sin bil hjem, men jeg måtte hvert fall gjøre det. Så da fikk jeg prøvd den også. 

BMW 3-serie, 2001 modell. Min første bil ♥.♥ Definitivt min favorittbil. 

BMW X3, 2008 modell. Mamma og Hjalmar skaffet seg ny bil for noen år siden, og da var det jo opplagt at én dag kom jeg til å kjøre den – det har jeg gjort. Blant annet var jeg sjåfør på jenteturen til meg, mamma og bestemor til Alta like før jeg flyttet.  

BMW X5, 2013 modell. Denne kjørte jeg faktisk nylig, og grunnen til det var at vi plutselig hadde én for mye bil. Da måtte jeg kjøre en av bilene hjem, og da ble det denne 😉 

Toyota corolla, 1997 modell. Daniel hadde engang en liten gammel bil, og den lånte jeg da i ny og ne når Hjalmar stjal min bil eller den ikke var i stand. Vi har nå skaffet en slik bil igjen, men den er faktisk ett år eldre enn denne og ser nesten helt lik ut (bare litt mer utstyr). 

Volkswagen transporter, 2004 modell. Vi hadde lånt denne bilen for en helg, og skulle levere den tilbake. Jeg kjørte den da, og Daniel kom etter i en annen bil så vi kom oss tilbake hjem etter å levert den. 

Nissan x-trail, 2002 modell. Hjalmar hadde en slik bil når mamma og han først ble sammen, og når jeg øvelseskjørte med han så brukte vi denne bilen. 

Chrysler Neon, usikker på årsmodell. Jeg husker jeg brukte denne bilen når jeg øvde på å rygge i hagen. Jeg syntes det var sykt vanskelig i begynnelsen, men etter hvert som jeg fikk øvd gikk det seg til. 

Mercedes Benz C180, 1996 modell. Enda en øvelseskjørebil jeg og Hjalmar kjørte rundt i. 

Mercedes Benz CLA 200, 2015 modell. Kjøreskole bilen jeg brukt på både kjøretimer og oppkjøring. Den var faktisk ganske god å kjøre. 

Mercedes B-klasse, 2013? modell. Jeg husker ikke nøyaktig hvorfor vi hadde denne bilen en dag eller noe, da det var kona til faren til Daniel som hadde den, men sikkert noe Daniel skulle fikse på den. Uansett, så måtte jeg kjøre den til dem for å levere den, mens Daniel kom etter i en annen bil. 

Skoda octavia, 2008 modell. Jeg husker Roman tvang meg til å øvelseskjøre med dem engang, og de hadde da en slik bil. 

Kia cee’d, 2012 (?) modell. Jeg og en venninne var å råna, og jeg fikk prøve bilen hennes. 

Peugeot 307, 2002 modell. Bilen vi eier for øyeblikket, men den skal nå selges da vi har andre planer for bil framover. Rop ut hvis du vet om noen som er på jakt etter ny bil! 

Peugeot 308, 2017 modell. Therese og gjengen sin bil. Jeg og Benedicte skulle til stallen en mandag, og da tok vi den.

Tesla model S, 2017 modell. Dette var en helt annen opplevelse enn alle andre biler jeg har kjørt. Det var en helt annen verden, men det er jo en elbil da så kanskje ikke så rart. :p 

Så ja, jeg har kjørt litt av hvert egentlig. Man merker bra mye forskjell på både kvalitet og kjørekomfort på alle merker og alder. De nyere bilene er jo helt klart bedre å kjøre, men jeg er ufattelig fornøyd med å kjøre rundt i en 2001 modell BMW♥

Jeg har aldri vært så interessert i bil som jeg er nå, og jeg vekket interesse for det etter at jeg ble sammen med Daniel. For det er stort sett ting som har med bil å gjøre som kommer ut av munnen hans. Så ja, jeg litt mer interesser i bil nå enn før – kanskje ikke helt over på den “hvordan motoren fungerer eller ser ut” siden, men hvordan bilen er å kjøre, utseende både innvendig og utvendig osv. 

Er jeg husredd?

Spørsmålet kverner i hodet mitt. Jeg har vært så vandt til å bo mange i et hus, om det er dårlig plass eller ikke. Det er svært sjeldent jeg har vært alene hjemme. Derfor gjør det det vanskelig å plutselig bare være to stykker. Jeg får sjeldent til å sove med engang, fordi jeg ligger å lytter til alle små lyder og prøver å finne forklaringer på dem. Når dere bare er to i en liten leilighet, kan man ikke bruke unnskyldningen “det må være den eller den personen” – for den andre du bor med ligger ved siden av deg. 
Når jeg skal sove, må jeg finne en unnskyldning som roer meg ned så jeg kan slappe av og sove. Slik er det ikke når vi er flere. For eksempel har jeg lettere innsovning når vi er hos Therese eller når vi er hjemme i Finnmark, for der vet jeg at vi to er ikke alene lengre og det kan være forklaring på lydene.

Det er ikke slik at jeg hater å bo alene sammen med Daniel. Tvert imot. Det er faktisk ganske fint å bare være oss to litt, og at vi bestemmer over alt her. Dette er liksom vårt, og vi kan gjøre det som vi vil uten at noen andre har noen mening om hvordan det skal se ut. Selvfølgelig er det ikke bare for oss å bygge i hytt og pine, fordi vi faktisk leier – men hvordan vi skal ha det, alt fra kjøkkenutstyr og pynteting til hvor ting skal stå.
Å når sant skal sies, så sovner jeg mye fortere når Daniel er hjemme, enn hvis jeg er absolutt HELT alene. Han får meg til å føle meg trygg♥

//Minner om konkurransen som foregår akkurat nå! Klikk HER og sjekk den ut! 

Konkurranse!

Nå tenkte jeg å gjøre noe jeg aldri har gjort før. Nemlig kjøre i gang en liten konkurranse! På bildet over er tingene du kan vinne – en maskara fra Yves Rocher og to telefondeksler til iPhone 6/6s. Maskaraen er fra mitt favoritt merke, og jeg alle maskaraer jeg har er fra nettopp dette merket – jeg tester forskjellige typer nesten hele tiden og får nye favoritter hele tiden. 

Å det eneste du trenger å gjøre for å bli med i trekningen er; 

  1. Like facebook-siden min som du finner HER. (Øker vinnersjansen!)
  2. Skrive et positivt ord om deg selv i kommentarfeltet på dette innlegget. 
  3. Legge igjen hvor jeg skal kontakte deg hvis du skulle være den heldige. 

Konkurranse varer til 30. november (torsdag)!! og premien blir sendt i posten. 
Har du ikke iPhone 6/6s? Hva med å gi den i julegave eller gave til noen som har en slik? 

Uke 47 – uken som gikk..

Ukens sang: Joakim Lundell feat. Sophie Elise – Only Human. Det som er artig med denne sangen, er at egentlig så likte jeg den ikke i starten. Etter litt tid, så likte jeg den bare mer og mer for hver gang jeg hørte på den. 

Ukens middag: Biffmiddagen på fredag, og overraskende: ribbemiddagen på lørdag. Mmm!♥

Ukens cravings: Sjokolade!! 

Ukens humør: Denne uken har humøret mitt vært helt på trynet. Mensen kan virkelig knote til det ellers så gode humøret mitt, for denne uken har det vært helt j**lig. Det er nesten som å få “tilbakeslag” på hvordan humøret mitt har vært nesten hver dag en periode av livet mitt, hvordan holdt jeg ut egentlig? 

Ukens nedtur: Humøret mitt, det var nok vært den største nedturen denne uken, samt mensenuken. 

Ukens høydepunkt: Det må være turen til Fredrikstad, det var fantastisk å se denne delen av familien min igjen! Onkel Hansi disket opp med herlig ribbemiddag (og jeg liker egentlig ikke ribbe engang, men den var faktisk ganske god), vi har fått bo hos onkel Sigmund og har egentlig hatt det ganske så fint her på østsiden.

Ukens favorittbilde: 

 

Dette savner jeg med Finnmark – Del 2


//Foto: Roger Johansen (Insta: Johansenfoto) – tillatelse til bildebruk finner sted. 

Når vi flyttet sørover i Juli fortalte jeg om ting jeg savnet med Finnmark på den tiden. Nå tenkte jeg og fortelle på nytt hva jeg savner med Finnmark – hva har forandret seg? Mitt tidligere innlegg kan dere lese HER (legg inn link). 

Likt fra forrige innlegg; 

♦Det er mindre folk der oppe enn her. Selv om jeg begynner å bli ganske så vandt til at det er mye folk her, så savner jeg å kunne gå rundt i gatene uten at folk går på meg. Det at jeg faktisk kan gå rett fram, uten at noen kommer i veien for det. 

Vannet. Jeg mener det seriøst, det vannet her smaker forferdelig! Jeg prøver å drikke så mye vann som mulig, men der stopper det. Jeg prøver å heller ikke bruke penger på vann, for man har jo det i springen – men av og til må jeg faktisk bare kjøpe en flaske med vann i butikken. 

Bilen min. Ja, det er fortsatt bare en bil. Men hver gang jeg ser en 3-serie her nede, som ligner på min, så kjenner jeg at jeg savner min bil. Det er kanskje litt rart, men det er nu slik. 

Eemil. Savner godgutten min! 

Dette savner jeg i mindre grad (som sto i forrige liste); 

♦Kulden. Jeg har funnet ut at klimaet i Kristiansand, er veldig likt hjemme og da er det ikke så mye å savne akkurat. 

Trafikken. Jeg har blitt veldig vandt til å kjøre bil her nede nå, så det gjør liksom ikke så mye lengre. Så lenge jeg slepper å stå i kø der trafikken nesten ikke rører seg – er jeg fornøyd. Dermed unngår jeg å kjøre (så godt jeg kan) rundt halv fire til fire, for da er det nesten stopp her. 

Internettet. Selv om det er raskere hjemme i Finnmark, så må jeg si at det er utrolig hva man blir vandt til. 

Lagt til (i forhold til forrige liste); 

♥Bo med flere. Selv om det er utrolig koselig å være bare oss to, og jeg stor trives med det. Så savner jeg den “tryggheten” med å vite at det er flere i huset. Pluss at det er alltid gøyere å bo flere, og jeg savner familien veldig. 

Nordlyset. Det å kunne gå ut av døren om kvelden, og se opp på himmelen der nordlyset danser over hodet. Det er så ufattelig nydelig! ♥ Det har jeg derimot aldri sett her, og det er virkelig noe jeg savner. 

Møte på kjentfolk. Her nede kjenner jeg svært få. Jeg kan ikke bare gå på butikken og møte på noen jeg kjenner – som jeg kan hjemme. Dette har jo selvfølgelig med at jeg har nettopp flyttet hit, og størrelsen på byen, men likevel er det noe jeg savner. 

Snøen. Nå har vi hatt én dag med snø her nede, og det varte nøyaktig en kveld. Deretter ble det bare sørpe. Jeg savner at når det snør, så vet jeg at det holder seg hvertfall noen dager! Å når det snør i Finnmark, så er det (som regel) fjærlett og ikke våt snø. 

Porsanger står mitt hjerte nærmest

Uansett hvor jeg havner, vil alltid Porsanger stå mitt hjerte nærmest. Det er der besteforeldrene og foreldrene mine har vokst opp, og det er der jeg har vokst opp. Det er der alle historiene holder til. Det er der hele livet mitt er. Det vil ikke bare forsvinne, fordi jeg flytter på meg. Det er det som er hjemmet mitt, det er der alt er. Ja, jeg kommer fra en bitte liten bygd (Lakselv) med litt over 2000 innbyggere (Porsanger, kommunen, har kun nesten 4000 innbyggere), men jeg elsket det! Så det å flytte til en by med nesten 90 000 innbyggere er en veldig stor forandring, men ikke så ille faktisk. 

Uansett hvor jeg er i verden, tilhører hjerte mitt alltid Porsanger. 

Jeg begynner sakte, men sikkert å komme over hjemlengselen – selv om den enda er der. Jeg er begynt å trives mer og mer i Kristiansand, og jeg ser på det som noe som er mitt. Jeg har ingen tilknytning her fra tidligere av, og her har jeg startet helt på nytt. Jeg har begynt med blanke ark, med kun et vagt minne fra Dyreparken. Det er litt deilig, samtidig som jeg savner Finnmark og Porsanger noe fryktelig. Men som foreldrene mine sier; Lakselv går ingen steder. Det er der når jeg kommer tilbake også. Jeg har dermed kommet litt til meg selv, og har tenkt at nå skal jeg bare nyte tiden her nede og gjøre det beste jeg kan for at dette ikke blir noen dårlige år. 

House tour

Under den siste spørsmålsrunden jeg hadde kom spørsmålet om jeg kunne lage et innlegg om leiligheten vi bor i – altså en house tour. Dette har jeg endelig gjort! Jeg bestemte meg for å lage det i en video, og legge til noen bilder i innlegget, da jeg tror dette er lettest. Jeg må bare beklage, det er bitte litt rotete overalt + så ligger juletreet vårt ved verandadøren – den ligger altså ikke der til vanlig.
Dette er altså hvordan leiligheten ser ut for øyeblikket, men om den gjør det om en liten stund får vi nesten se på. Jeg har noen ideer, men om det blir noe av de får vi nesten se på. Jeg skal oppdatere dere litt på dette om det blir reelt.
En av de beste musikkvideoene!

TVrgkOC4I28
Denne musikkvideoen er en av de beste jeg noen gang har sett, fordi det tar opp et så sinnssykt viktig tema – mobbing. Jeg har ikke ord som egentlig kan beskrive det, for jeg har mistet ordene etter å ha sett denne. Jeg anbefaler virkelig å ta en titt. Det er bare å klikke på bildet for å se den, klikke
Anbefaler virkelig å se! 

Uke 46 – uken som gikk…

Ukens sang: Tyron Hapi, Mimoza – Anyway. 

Ukens middag: Tandori! 

Ukens cravings: Sjokolade, og da gjerne i form av smash! ♥.♥

Ukens humør: Denne uken har humøret vært utrolig bra, og jeg elsker å ha et godt humør. Humøret mitt er ikke lengre like slitsomt som før, og jeg får mer overskudd. Jeg har selvfølgelig perioder, som de aller fleste andre, men jeg blir bare mer og mer “normal”. Jeg er ikke konstant deprimert lengre, og det blir bare sjeldnere og sjeldnere jeg får tilbakefall. Jeg er utrolig stolt over meg selv, og hva jeg har oppnådd!♥

Ukens nedtur: Jeg tror faktisk ikke det er noe nedturer denne uken heller ;o 

Ukens høydepunkt: Den nydelige turen vår i går, det var ufattelig koselig♥ Også at jeg vant den siste runden i bowling i går! Det var gøy, for jeg vinner nesten aldri, hah. 

Ukens favorittbilde: 

Nydelig ute

!! Alle bilder er tatt av meg.Herregud, for en herlig og frisk tur ut i naturen. Det var litt kjølig også, men det gjorde bare hele opplevelsen litt sterkere. Jeg elsker å være ute, gå turer i skog og mark med hele familien. Hver gang jeg er her sammen med denne gjengen, finner vi alltid på noe lurt og det er bestandig like koselig.♥

Vi har henta «ny» bil!

Sjokk? Nei. Det er jo også slik at sist Daniel hentet en bil nummer to, var det en rød Toyota Corolla. Da av den gamle typen, de du ser overalt – som regel fra slutten av 90-tallet. Å nå har han gjort det igjen – en rød Toyota Corolla i rød fra 1996.. Jeg vet ikke om dette er en tilfeldighet, men bilen var hvertfall fin (til å være en corolla da ;)). Denne skal han i følge han selv, ha en god stund – og denne gangen tror jeg faktisk på han! Men man vet jo aldri med han da.


// Bilde er hentet fra annonsen, da det ikke var gunstig å ta eget i mørket og regnet.

Vi er nå i Sandefjord, da jeg ikke har skoledager før på mandag. Studiedager har jeg fullt av denne måneden uansett – det er rart å gå fra å ha skole hver eneste dag, hver eneste uke, til kun to skoledager i uken helt fra til juleferien. Merkeligste jeg har vært borti. Uansett, så kom vi hit i går og jeg fikk skikkelig julefølelse på vei hit da det var snø på trærne. Gleder meg skikkelig til jul!

I dag har vi vært en tur på kafé med Therese, og jeg har fått lest litt på pensum, samt begynt å forberede meg til mandagens forelesning. Den skal visst være skikkelig tøff og mye teori, i følge lærerne.. de skulle visst hvordan videregående var.

Ha en fantastisk helg alle sammen! (Det er hvertfall snart helg)♥

Nytt emne!

I går kom vi hjem fra Stavanger turen våres, og det var en utrolig koselig helg. Jeg hadde egentlig bare forberedt meg på én natt, men før vi dro fortalte Daniel meg at vi skulle tilbringe to netter i Stavanger. Jeg ble jo ufattelig glad, og det var utrolig deilig å bare slappe helt av. Vi brukte store deler av søndagen i sengen, men vi var ute en liten tur for å nyte det fine været. Vi gikk litt rundt i byen, mens solen skinte. Det var utrolig koselig, selv om det var litt kjølig. I går gikk vi en tur på kjøpesenteret før vi startet hjem, og før vi kjørte fant vi faktisk et juletre! Ikke et ekte juletre dessverre.. men siden vi ikke skal tilbringe julen i Kristiansand, trengte vi ikke et ekte juletre. Vi bestemte oss for at vi setter opp juletreet i begynnelsen av desember, så kan vi faktisk ha litt jul i leiligheten også før vi reiser. 

 I dag begynte vi for fullt med det nye emnet vi skal holde på med fram til juleferien. Nå har vi nettopp begynt med medievitenskap. Innholdet ligger i navnet, og det har med medie forskning å gjøre. Det oppsummerer det egentlig veldig mye. Den første timen ga meg virkelig et lite sjokk. Det ga meg innblikk i hva vi egentlig skal holde på med, og per nå syntes jeg det er sykt vanskelig! Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente når jeg så dette på planen vår dette semesteret, men jeg tenkte meg at dette kunne være et vanskelig emne. Om dette stemmer, finner jeg vel ut av etter hvert. 

Nå har vi nettopp vært å trent, skal se litt på serie og snart få i oss litt middag. Det er jo ikke lenge til Daniel begynner å bli trøtt, så vi må få i han middag før han sovner. Det er ikke bare bare å gå nattevakter to uker i strekk, så det er litt vanskelig for han å både snu døgnet og ikke bli trøtt på kvelden nå som han er hjemme igjen. 

Håper alle har en utrolig fin tirsdag!♥


Disse barneseriene…

… så jeg på når jeg var liten! Jeg elsker å mimre tilbake til barndommen og alt man pleide å se på som barn. Dagens barntv er jo helt annerledes i forhold til da jeg vokste opp, og se utviklingen gjennom årene er spesielt. 

Postmann pat! 

En serie fra jeg var mye mindre, og var populær spesielt på barnetv klokken seks. Jeg husker ikke mye fra selve serien, men jeg husker når postmann Pat kjørte rundt i bilen sin, og møtte på innbyggerne. Han hadde som regel alltid noe han måtte løse, ikke bare levere posten. 

The Saddle Club

Hver gang jeg var hos bestemor, så jeg nesten alltid på dette programmet. Det var stort sett det som gikk på tven når jeg var der og jeg elsket det. Jeg har sett litt av alle sesongene, da nesten ingen av episodene gikk i rekkefølge den gang. Interne kriger, krangler og en god dose hest♥

Totally spies! 

Favoritt programmet til meg og en venninne. Hver gang vi kom hjem fra skolen, og det gikk på Disney Channel var det et must å se det. Vi satt foran tv-en og diskuterte hvem av de vi ville være under den og den episoden, mens vi spiste maten vi hadde laget. Vi laget alltid oss litt mat når vi kom hjem fra skolen, så vi kunne se på tv :p 

Winx club

Hver lørdags morgen gikk det flere programmer som jeg var fast følger av. De hadde faste tider de kom på tv2, og jeg sto opp tidlig for å få med meg alt. Winx Club var en av disse programmene, og har sett mange sesonger av det. Jeg syntes jo også at de bare ble finere og finere for hver sesong, hah :p 

Kim Possible

Hvem så vel ikke på dette programmet som liten? Det var noe jeg alltid så på når jeg kom hjem fra skolen, for det kom alltid på tven når jeg kom hjem. Fast sendetid. 

Horseland

Dette var også et program som kom på lørdags morgen, og det var nok favorittprogrammet mitt av alle lørdagsprogrammene. Jeg elsket jo figurene og handlingene i de forskjellige episodene. Nå skal det også sies at jeg har sett gjennom alle episodene jeg har kommet over, denne sommeren. Jeg måtte se hvorfor jeg egentlig likte det så godt, og jeg må si at jeg skjønner hvorfor jeg digget det som barn. 

Uke 45 – uken som gikk..

Ukens sang: NF – let you down. 

Ukens middag: Middagen vi hadde på hotellet i går var definitivt ukens beste, har faktisk ikke smakt en bedre burger enn den! 

Ukens cravings: Nudler, med kyllingsmak! 

Ukens humør: Denne uken har humøret vært utrolig bra egentlig, det er ingenting å si på det – tipp topp tommel opp! 

Ukens nedtur: Jeg tror faktisk ikke jeg har hatt noen nedturer denne uken. Selv om hjemmeeksamen ikke var noe å juble over akkurat :p

Ukens høydepunkt: Det at Daniel kom hjem denne uken, og turen vår til Stavanger! Det er ufattelig deilig å komme seg litt bort, selv om det er litt deilig når man kommer hjem igjen også.♥

Ukens favorittbilde: 


Gratulerer med farsdag alle fedre!♥

Kjærestetur!

Det å få Daniel hjem på fredag var helt magisk. De to ukene har føltes lengre enn noen gang, og jeg måtte klype meg i armen for å skjønne at han virkelig var hjemme igjen. Jeg er blitt så ufattelig avhengig av han at det er helt nifst, jeg kan virkelig ikke leve uten den gutten der. Han er jo bare gulle god tvers igjennom♥

Tidligere denne uken spurte plutselig Daniel meg om vi skulle ta oss en tur til Stavanger denne helgen. Jeg sa jo selvfølgelig ja til det! Jeg elsker jo å farte rundt, spesielt når han er med, det blir jo ikke det samme uten han. Så da var det avgjort, vi skulle til Stavanger. Ikke bare én natt, men to! 
Jeg har vært én gang i Stavanger tidligere, og det var faktisk tidligere denne sommeren. Når vi var her besøkte vi oljemuseumet og var en rask (og da mener jeg rask) tur innom et senter for å kjøpe fuglesand til Neo. Jeg fikk sett litt av byen, men vi var bare her noen timer – nå skal vi jo være her to netter og forhåpentligvis få tid nok til å se litt mer av byen♥ 

Vi ankom Stavanger på dagen i går, fikk sjekket oss inn på hotellet og gått litt rundt i byen. Ikke mye, men litt. Vi fikk spist ufattelig god burger her på hotellet, og jeg skjønner hvorfor Daniel spiser den hver gang han er her. For han er egentlig her ganske så ofte, men i jobbsammenheng. Helikopterne går herfra og må derfor reise hit for å komme seg ut på jobb. Når vi bodde i Finnmark måtte han tilbringe én natt på hotell, og på det hotellet vi bor på nå. 

I dag skal dagen brukes til avslapping, og utforske byen litt. Vi reiser ikke herfra før i morgen, og det er så deilig å bare reise litt vekk, koble ut og bare slappe av. Selv om vi ikke slapper av så mye som de aller fleste kanskje gjør, så er dette vår måte å slappe av på. 

Jeg er ferdig med eksamen!

Altså, disse to dagene har vært sinnssyke. Jeg har gått klødd meg i hodet, bladd i bøker og søkt på nett for å finne stoff som kunne hjelpe meg i oppgavene. Nå som jeg har opplevd hjemmeeksamen og dens form, foretrekker jeg faktisk den vanlige «skoleeksamen». Ja, det er greit at det er helt jævlig når du sitter der, men å ha en eksamen over to døgn er nesten enda jævligere. Den ligger å bryner over deg fra start til slutt, og du får ikke fred. Jeg er helt utslitt og jeg er så evig takknemlig for at det nå er over..!

Jeg har levert eksamen, det er ingen vei tilbake og det må faktisk bare gå som det går. Jeg har gjort mitt beste disse to dagene, og det er ikke verdens undergang. Ja, jeg hadde panikk på om jeg svarte på det oppgaven spurte om, og for gudsskyld så håper jeg det. Men nå er faktisk det hele over, jeg er ferdig! Jeg kan endelig nyte livet igjen! I går var jeg knapt ute av huset, men nå – jeg er fri !!

Nå skal jeg bare nyte resten av dagen, slappe av og ikke tenke mer på skole! Den beste tingen med eksamen, er når du har levert og kan lukke alle faner, rydde vekk rotet og alle bøkene! For en herlig følelse.

Ha en nydelig fredag alle sammen!❤

Er jeg i rute?

Etter at jeg fikk oppgavene i går ble jeg litt overveldet. Jeg skjønte oppgavene klart og tydelig, men hvordan skulle jeg angripe de? Det var nesten et lite sjokk når hele eksamen plutselig var i gang, og slik pleier det å være hver gang jeg har slike prøver. Jeg bruker litt tid på å samle meg, og når jeg har klart det – så svarer jeg så godt jeg kan. I går brukte jeg rundt en halv time på å samle meg, før jeg i det hele tatt klarte å begynne på noen av oppgavene. Men etter det, så gikk det faktisk framover. 

Jeg har satt meg mål for disse dagene, små mål eller små frister. Til i dag måtte jeg være ferdig med den ene av de korte oppgavene, og det klarte jeg. Til i morgen må jeg være begynt på den store oppgaven og kommet godt i gang med den, i tillegg til å gjort ferdig den andre korte oppgaven. I morgen sier det jo seg selv, da innleveringsfristen er til i morgen kl. 14. Da må også den store oppgaven være ferdig til kl. 14 og egentlig hele besvarelsen min. 

Hittil føler jeg at jeg er i veldig god rute, føler enda litt på panikken likevel. Jeg mangler 500 ord for å oppnå kravet til oppgavene, og det blir siste innspurt i morgen. Jeg har lagt en plan på hva jeg skal skrive på i morgen, så jeg er sikker på at jeg kommer i mål. Jeg gir meg ikke før jeg har stålkontroll på at jeg klarer det innen i morgen, hvis ikke får jeg ikke sove. Jeg har sittet helt siden halv ti i morges til klokken bikket seks i kveld – med innlagte pauser selvfølgelig. Så ja, jeg vil si at jeg er i rute. 

Jeg er veldig glad for at jeg er alene hjemme nå, for det er så mange stunder jeg har sittet og bare hatt lyst å gjøre noe annet. Men siden det ikke er så mye annet å finne på, eller noe som har fristet, har jeg klart å holde meg til oppgaven. Her må jeg bare holde fokus! 😀 Nå er jeg dritt lei av å skrive, så jeg setter strek for i kveld så hodet mitt kan hvile. Good night everyone!♥

Good morning!

I dag er den store dagen. I dag får jeg utlevert min eksamen. Eksamen jeg skal gjennomføre over to dager, helt på egenhånd, her hjemme. Jeg føler eksamen er så sykt seriøst, og det er det som gjør det så sinnssykt skummelt og nervepirrende. Jeg har aldri hatt en hjemmeeksamen før, og lurer svært på hvordan både det fungerer og hvordan det er å ha det. Kommer jeg i det hele tatt få sove disse dagene? Komme jeg til å bekymre meg så mye over det at det går utover alt jeg gjør? Det finner jeg ut disse dagene.

Den beste måten å avslutte denne eksamen på, er at når jeg er ferdig og har levert min besvarelse – kommer Daniel hjem!♥ Altså, det er som å få en premie for å ha fullført og levert eksamen. Hvordan det går får vi se når jeg kommer dit, men jeg har noe å se fram til når jeg er ferdig og da trenger jeg ikke å legge en eneste tanke på skole før tirsdag i neste uke. På fredag kan jeg bare slappe helt av, for da har jeg fullført dette emnet og begynner på mitt tredje og siste emne for dette semesteret. Det er helt sinnssykt hvor fort tiden egentlig går. Det føltes som i går at jeg for første gang gikk inn på den skolen, nervøs som jeg var, og begynte min nye hverdag. 

Jeg får ikke utlevert eksamen før klokken 14 i dag, så fram til da skal jeg ha en litt rolig morgen før jeg drar en tur på trening. Ha en god onsdag alle!♥

Nyter dagene!

På fredag kjørte jeg til Sandefjord for å være med familien til Daniel, for jeg syntes det er uhyrlig kjedelig å sitte i Kristiansand alene når jeg har mange fridager etter hverandre. Det var utrolig deilig å se gjengen igjen, og jeg har savnet de skikkelig. Jeg og Roman ble sittende til klokken elleve å se julefilm, mens Therese var på jobb og Benedicte hadde besøk. Filmen var sykt bra, forresten. 
På lørdag ble det mye familiekos. Jeg, Roman, Therese og Julie gikk ned til butikken for å handle inn til helgen middager. Senere på kvelden ble det kos foran tv-en med Skal Vi Danse og enda en julefilm – samt ost, kjeks og druer, mmm!♥ Jeg og Benedicte har dessuten spilt masse kort denne helgen. Søndag var en veldig slapp dag, der de fleste av oss lå å sov eller så på tv. Jeg hadde hatt mareritt hele natten, som gjorde at jeg helst bare ville ligge i sofaen hele dagen og døse. 

I dag har stort sett dagen bare gått til en rolig morgen, og litt små ting sammen med Therese. Vi har blant annet vært på kafé og gjort unna litt julehandel. Det har alt i alt vært en utrolig flott dag, til tross for hvilken dag det egentlig er i dag..♥

I morgen vender jeg nesen tilbake til Kristiansand, da jeg skal gjøre meg klar for dette emnets eksamen som foregår denne uken. Denne uken er det nemlig finale for emnet vi har holdt på i rundt fem uker, og vi har hjemmeeksamen. Den går over to dager, og den skal leveres akkurat før jeg må hente Daniel på flyplassen. Så flaks kan man altså ha! 

God mandag alle sammen!♥

Uke 44 – uken som gikk…

Ukens sang: MØ – When I was young. 

Ukens middag: Tandori! 

Ukens cravings: Subway baguette ♥.♥

Ukens humør: Denne uken har humøret mitt vært litt rart, noe jeg ikke helt kan sette fingeren på. Men for å gi dere en forståelse for noe hvert fall, så har humøret mitt vært ganske bra egentlig. 

Ukens nedtur: Jeg har følt meg veldig, ikke alene, men kanskje mer tom. Hver gang Daniel er borte, så føler jeg meg bare tom. Jeg hater den følelsen, og det er min største nedtur denne uken. 

Ukens høydepunkt: Det å tilbringe helgen sammen med familien her i Sandefjord, det har virkelig hjulpet masse for meg og jeg føler meg virkelig som en del av denne gjengen. Bare det at jeg kan dra hit, selv når Daniel ikke er her og bare tilbringe tid sammen med familien hans♥

Ukens favorittbilde: