Praksisen går mot slutten

Det er fjerde dagen med praksis, kun én dag igjen. Denne praksisen har virkelig vært hard, for jeg har vært syk under hele (er enda syk) og det har virkelig ikke vært lett med så mye som må gjøres. Jeg håper virkelig at jeg er frisk på neste praksis, for det er virkelig ikke noe gøy å måtte sitte i flere timer med hodepine og jobbe foran en skjerm. Den eneste grunnen til at jeg valgte å gå på skolen hver dag, og ikke ligge hjemme var for at jeg følte meg måtte få med meg denne praksisen. Det er første gang man får testet det å være journalist, og jeg ville ikke gå glipp av det. Jeg har derfor presset meg gjennom dette, og jeg føler jeg ikke har tid til å være syk. Til tross for hodepinen og forkjølelsen har det vært gøy å få ferdig mange av produktene vi har laget, selv om prosessen har vært litt utfordrende.  

Nå sitter vi å ser på tv2 hjelper deg og mat kontrollen. Jeg er sluttet å bli overrasket, faktisk. Det finnes så mange produkter som lyver der ute, så når det står på pakken eller det sies i reklamen “et sunnere alternativ” eller ting som lover å gjøre ditt eller datt. Jeg kjøper det ikke, jeg tror ikke på det. Så når jeg skal kjøpe noe mat, så kjøper jeg det jeg vet er godt og vet jeg ikke det, så går jeg for det billigste. Det er så mye som er bedre og billigere – dyrt er ikke alltid bra, hah. Men nå er det kanskje på tide å finne sengen, for jeg har faktisk en skoledag i morgen også.♥

29. august – syk i sofaen

Det er dag to i praksisuken vår, og jeg begynner virkelig å kjenne på stresset som har bygget seg opp. Det er veldig mye å gjøre, på veldig kort tid, og når du ikke har en god plan på alt, kan det fort bli en stressende tanke – for dette er veldig nytt for meg, jeg vet ikke hvordan man skal jobbe med denne typen oppgaver og da blir det veldig på “sparket” og man lærer mye av det. Her blir vi virkelig kastet ut i yrket, med kun én uke med undervisning. Denne uken har vært utrolig gøy hittil, så jeg gleder meg til å se når alt er ferdig. Det beste å jobbe med ting er å se det ferdige produktet. 

Nå er jeg dessverre blitt syk midt opp i det hele, så det er virkelig ikke lett å følge med det tempoet jeg burde hatt når man jobber med noe slikt. Er det en ting jeg virkelig hater, så er det å være syk. Skulle virkelig blitt frisk nå så jeg kunne gjort litt mer enn å bare ligge på sofaen.. Det er temmelig kjedelig over lengre perioder, for som alle vet; klarer hverken jeg eller Daniel å holde oss i ro over lengre tid. Nå er jeg derimot veldig lenket til sofaen for å kunne bli frisk fortest mulig. Så nå skal jeg sette på Gossip Girl og se hvor langt jeg kommer. 

Høstens favoritter

/Reklamelinker (ikke sponset) 

Tightser – tights.no

1. HER./ 2. HER./ 3. HER./ 4. HER.

Kjoler – Nelly.no

1. HER./ 2. HER./ 3. HER. 

Tilbehør

1. HER./ 2. HER./ 3. HER./ 4. HER./ 5. HER./ 6. HER./ 7.HER

Klær

1. HER./ 2. HER./ 3. HER./ 4. HER./ 5. HER./ 6. HER./ 7. HER

1. HER./ 2. HER./ 3. HER./ 4. HER. 

Uke 34 – uken som gikk..

Ukens sang: Innertier, Morgan Sulele – Nei kjære deg. 

Ukens middag: Lassangemiddagen på mandag var sinnssykt god! Spesielt med salaten og nacho-chips ♥.♥

Ukens cravings: Knekkebrød (Husman) med salami og smør, og IsTe. 

Ukens humør: Humøret denne uken har vært svært bra, bortsett fra et lite irritabelt humør – det har ikke vært mye, men litt. Det skjer selvfølgelig hver uke før mensenuken min, og da blir jeg litt irritabel. 

Ukens nedtur: Ukens nedtur var den hendelsen på mandag som gjorde meg veldig trist, en hendelse jeg skulle ønske aldri skjedde. Også er jeg så “heldig” nå å bli syk selvfølgelig.. Ber til de høyere makter om å bli frisk igjen så fort som mulig. 

Ukens høydepunkt: Sandefjord-helgen vår. Det er definitivt et høydepunkt i hverdagen å dra til familie og tilbringe litt tid i en travel virkelighet. Det motiverer til å gjennomføre uken med glans, og komme seg gjennom den for å nyte det man har gledet seg til hele uken.♥

Ukens favorittbilde: 

Politiets dag i Stavern


I morrest så Daniel på facebook om et arrangement i Stavern, nemlig politiets dag. Vi bestemte oss for å dra dit for å sjekke ut dette, og det var bedre enn forventet. Vi fikk blant annet se både politibåten, Politisykkelen (Mc-sykkel), politibilene og sivilbilen deres. Vi fikk også et lite show fra politihundene i aksjon, som dere ser i videoen under. Det var faktisk ganske så stilig å se på alt dette, selv om det kanskje ikke virket så interessant ved tanken på å dra dit. Men jeg er veldig glad vi gjorde det, angrer ikke på det gitt. 

https://youtu.be/r0myBgrLmic
/Klikk på bildet for å få opp videoen.
Nå har jeg og Benedicte, lille Julie og Therese vært en liten tur på bowling, mens Daniel og Roman har skrudd på bilen og klippet gress. Det var utrolig gøy, men Benedicte vant alle tre rundene i bowling.. Vel, vel, bedre lykke neste gang! Nå skal vi feire Daniel her hjemme med kake og brus♥ Han blir 20 år på onsdag, og siden det er midt i uken har vi bestemt oss for å feire denne helgen som vi er i Sandefjord♥ I morgen bærer det en tur til Sverige! Ha en nydelig kveld og helg videre folkens!

Ut på reisefot

Nå har vi vært ute på reisefot igjen, og skal tilbringe helgen hos familien til Daniel i Sandefjord. Det er mye som skal gjøres denne helgen, blant annet feire bursdagen til Daniel og tur til Nordbyen. Det er alltid like deilig å komme til Sandefjord, for det føles mer ut som “hjem” enn det Kristiansand gjør akkurat nå. Det føles nesten som en lettelse å komme hit litt og bare slappe av. Selv om vi ikke kan det å slappe av.. :p

Det er sykt digg med helg, og det å være tilbake til hverdagen er litt merkelig, men jeg kjenner det er litt godt også med tanke på rytmen i hverdagen. Jeg trenger ikke tenke på hva jeg skal fylle dagen min med, for skoledagen tar det meste av dagen min. Døgnrytmen min er kanskje ikke helt på plass, men jeg kommer meg opp om morgenen og det er vel det viktigste fram til jeg får den gamle rytmen min igjen. 

Denne skoleuken har vært den først med fag, med ordentlige forelesninger og jeg har lært utrolig mye, og mye grunnleggende. Denne uken har vært den ene uken med alt som skal på plass til neste uke da vi får en VIRKELIG smakebit på journalistyrket. Vi skal nemlig ut i praksis, på skolens avis og det skal ikke publiseres noe etter som vi er helt fersk. Hele neste uke skal vi jobbe som en redaksjon med både nyhetssaker i avis-form og tv-reportasjer, som alt skal gjøres selv. Det kommer til å bli interessant. 

Nå har vi nettopp spist litt deilig taco, og er egentlig ganske så mett. Jeg kjenner faktisk allerede at jeg begynner å bli trøtt og sengen frister veldig nå, men jeg vet at jeg ikke får sove selv om jeg prøver og da er det bare å legge den tanken på hylla, hehe:) 

To rastløse sjeler

Jeg og Daniel er sjeldent i ro. Vi sammen er veldig rastløse ilag, og vi er alltid på farten. Det er alltid noe vi vil gjøre, noe nytt vi vil utforske eller enkelte ganger bare ikke klarer å sitte i ro. Har vi ingenting å finne på, drar vi alltid ut for å kjøre litt bil – og da kommer som regel ideene av seg selv. Vi ser kanskje et skilt eller en vei vi har lyst til å utforske, og dermed finner vi alltid nye og kule ting. 

Hverdagen vår blir dermed veldig hektisk, vi har alltid noen ideer for hva vi skal gjøre og det går som regel i ett. Nå som vi også er kommet hit sørpå hvor det er litt mer å finne på, og i en ukjent by som vi ønsker å utforske, har vi sjeldent sittet i ro de siste ukene. Vi har enda mye vi gjerne vil utforske og finne mer ut av. Jeg er selvfølgelig nødt til å jobbe med skolearbeid og har litt mer egen ansvar nå enn hva jeg hadde på videregående – det betyr at utforskingen vår går utover flere dager og det er egentlig ganske greit. Da går vi nok aldri tom for ideer til hva vi kan finne på. 

Været kan selvfølgelig være litt utfordrende, men det finnes jo aktiviteter som kan gjøres innendørs. Det er ingen hemmelighet at det er flere ting å gjøre når været er bra og man kan være ute. Jeg elsker jo å være ute, og spesielt nå som det er så grønt og frodig ute. Det gjør spesielt bildene super fine og opplevelsene nydelige!♥


Positiv og negativt med Sør-Norge

Dette er det JEG mener er negativt og positivt med Sør-Norge – som betyr at det er lov å være uenig 😉 Når jeg snakker om Nord-Norge, snakker jeg hovedsakelig om Finnmark, og litt Troms. 

Negativt 

Det snør veldig sjeldent her. Jeg syntes faktisk ikke vinteren er den samme uten snø. Det er jo liksom det som er vinter, er det ikke? Å når det først kommer snø, så blir det jo kaos på veien. Nordpå har vi snø hele vinteren, og det er så friskt å gå ute da! Bortsett fra når det begynner å regne.. 

Betalt parkering. Selv om man enkelte steder her er veldig flink å ha gratis parkeringer, så finnes det nesten ikke betalte parkeringer nordpå – bortsett fra de plassene som anses å være “storby” – de kan finne på å ha betalt parkering nesten overalt. Jeg er litt for vandt til å bare kunne levne bilen på en parkeringsplass der det passer meg uten å måtte betale for at bilen min står der. Det er heldigvis ikke dyrt å ha bilen stående på parkeringsplass her sørpå, selvom det er penger det også. 

Bompenger. Selv om jeg skjønner hvorfor det er bomringer, så er det dritt likevel. For det er ganske mange unødvendige bomringer. For eksempel har de puttet bomringer uansett hvor du kjører inn i Kristiansand – til og med på småveier! Helt sjukt spør du meg. I Finnmark kan vi kjøre gratis uansett hvor du skal, men det er sikkert derfor mange av veiene der er så jævlig.. 

Kø. Det kan være biler OVERALT, og er du skikkelig uheldig kan en veldig kort strekning ta lang tid – lengre enn du forventet å bruke. Køen til kassene i butikken kan også være utrolig kjedelig. 

Positivt 

Flere parker og utendørsaktiviteter. I Finnmark er man nødt å bruke fantasien for å finne aktiviteter som passer for alle ute, for der er det ikke flotte parker med dam midt i byen eller lekeland rundt hushjørnet – til og med lekeplassene for barna er på tur å forsvinne nordpå fordi de ikke blir vedlikeholt (mange steder, ikke alle). Her kan du også dra i forskjellige parker med forskjellige temaer – som badeland, lekeland, dyreparken, tusenfryd osv osv. 

Hver plass har nesten alt du trenger. I Finnmark er det bare få store steder med alt. Det består nesten bare av små bygder og få “store” byer. Hver plass har en bensinstasjon, kanskje en matbutikk (de aller fleste) og er man heldig; en klesbutikk eller to. Til og med ikke alle plassene har postkontor. Enkelte plasser rundt i Finnmark stenger faktisk bensinstasjonen kl. 17 også – sykt ikke sant? 

Billig. Her nede kan man velge og vrake, og dermed blir det mer konkurranse for å få mest kunder = lavere priser. Nordpå har vi ikke så veldig mye å velge i, så vi er faktisk nødt å betale den prisen, om vi vil/må ha det, med mindre vi bestiller på nett eller reiser et annet sted. Det er også billigere å reise rundt og ut fra Norge fra denne siden av landet. Ofte når vi nordfra skal på ferie, er faktisk den dyreste delen av reisen å komme seg fra Nord-Norge til Sør-Norge. 

Merkeverksteder lett tilgjengelig. Det kryr av verksteder rundt omkring her! Man kan derimot ikke si det samme lengre nord; nærmeste merkeverksted kan være fra 1 ++ timer unna. Finnmark har ikke ett eneste BMW-verksted, noe som betyr at har du en BMW som trenger merkeverkstedet har du to valg – å kjøre til Rovaniemi i Finland eller Tromsø. 

Den kollektive transporten fungerer. Her nede er man ikke avhengig å eie et kjøretøy for å komme seg noen plasser. Bussene går i ett, både ut plassene og inne i område. Det går tog, trikker og fly alt. Her kommer du deg rundt uten én måned med planlegging, for å overdrive litt. 

Selv om det er utrolig mye positiv med Sør-Norge, savner jeg Nord-Norge. Jeg skal nok veldig fint klare å overleve her nede 🙂 

21 august
I dag startet realiteten. I dag begynte faget, og i dag har jeg vært på mine første forelesninger om journalistikk og nyhetssaker. Jeg kan meddele at det var utrolig artig og dette kan bli veldig interessant. Etter i dag er jeg også litt nervøs for de kommende ukene, for det er ikke helt i komfortsonen min det som skal skje fremover – men håper jeg kommer til å venne meg til det og kanskje det faktisk går bedre og bedre etter hvert. 

Etter skolen fikk jeg en fryktelig beskjed, så jeg trengte virkelig å gjøre noe som fikk meg i litt bedre humør. Jeg og Daniel bestemte oss for å gå i en utrolig nydelig park, og det fikk virkelig tankene mine over på noe annet. Denne parken hadde vi planlagt å dra i denne helgen, men planene ble forandret da været ikke var det beste. Å nyte en park i pissregn fristet ikke akkurat. I dag var saken en annen; nydelig sol, nesten skyfritt og temperaturen var fantastisk♥

Nå er det snart på tide å finne sengen, for det er en ny dag i morgen; og jeg har en liten følelse på at det kan bli hardt vær i natt. På vei hjem fra en liten tur i byen, så vi mørke skyer og lyn litt lengre borte. Det var ikke langt unna her, så kanskje det kommer hit – men hvem vet, kanskje det bare drar forbi? 

Lindesnes 200817


I dag har vi vært en liten tur i Lindesnes her nede på sørlandet, bare for å faktisk ha vært i begge endene av landet liksom. Det er litt kult å fortelle om at man har vært i begge endene av landet som heter Lindesnes. Lindesnes nordpå er bedre kjent som Nordkapp. 
Været var veldig varierende, det regnet og blåste om hverandre – men heldigvis regnet det nesten ikke når vi gikk ut av bilen. På vei dit regnet det helt sykt, som om himmelen bare åpnet seg helt og slapp en bøtte med vann ned på oss. 
Turen i seg selv var utrolig bra, og jeg er veldig glad for at vi gjorde dette i dag. Gjorde om en kjedelig søndag, til noe mer gøy og koselig.♥


Uke 33 – uken som gikk..

Ukens sang: Justin Bieber – Friends ♥.♥

Ukens middag: Denne uken har vi hatt utrolig mye godt, men pizzaen slo nok alt denne uken. Den var seriøst himmelsk god! Spiste så mye at jeg faktisk måtte ligge på sofaen før jeg kunne gjøre noe, la magen roe seg litt. 

Ukens cravings: Chai Tea Latte! 

Ukens humør: Jeg har hatt litt variert humør denne uken, det har svingt litt fra godt til dårlig – men har mest vært i godt humør denne uken. Det dårlige humøret har kommet av en bekymring jeg har hatt hele uken, men som Daniel har klart å ta seg av og fått meg til å slappe av litt. 

Ukens nedtur: Det har regnet sykt mye denne uken, så det har virkelig vært en nedtur – for jeg har hatt lyst til å gå ute og utforske rundt om i byen og stedet vi bor. Gå lange turer på kveldstid og bare trekke inn frisk luft. 

Ukens høydepunkt: Daniel kom hjem denne uken, og det er helt fantastisk! Samt skoleuken har vært helt chill og litt gøy. ♥

Ukens favorittbilde: 

20 kjappe spørsmål

1. Favoritt farge? Grå og rosa.

2. Hvor lenge har ditt lengste forhold vart? Det jeg er i nå – vi er oppe i 2 år og 2 måneder. 

3. Favoritt film akkurat nå? Vilt Ritt – En enke tar seg av en flokk ville hester og må samtidig verne et rehabiliteringsprogram for straffedømte som hun driver på gården, mot en aktivist med skjulte hensikter. 

4. Hvilken serie holder du på med nå? Gossip Girl. 

5. Hva bruker du mest penger på? Mat, definitivt. 

6. En ting du nesten alltid har med deg, bortsett fra telefonen. Bankkortet må det bli da. 

7. Hvor gammel er du om 5 år? Da er jeg 24. 

8. Hvor høy er du? 1.55 🙂 

9. Hvem ringte du sist? Mamma♥

10. Hvem ringte deg sist? Pappa♥

11. Hvor mange puter har du i sengen? Tre stykker – en diger pute og to små. Kjæresten er helt imot å ha masse puter i sengen, så jeg har spart han for å måtte kaste ut alle putene utenom én når han skal sove. 

12. Er du en sosial person? Nei, overhodet ikke. 

13. Hvem er den fjerde personen på tapt anrop-listen? Onkel Hansi, heh. 

14. Hva har du på deg akkurat nå? Pysjbukse, store kosesokker og t-skjorte – digg! 

15. Hva befinner seg nærmest din venstre fot nå? Den høyre foten, og en pute. 

16. Hvilken bok ligger på nattbordet? Akkurat nå har jeg ikke noen fysiske bøker, men på iPaden holder jeg på med Calendar girl. 

17. NRK, TV2 eller TvNorge? Tv2. 

18. Stjernetegnet ditt? Løven 🙂 

19. Favoritt skuespiller? Amanda Seyfried. 

20. Hva var det siste du spiste og drakk? Pizza og Tropo brus. 

Det merkes

Det merkes veldig godt at kjæresten er tilbake. Humøret mitt og tankene mine forduftet, jeg ble med ett veldig rolig og sov utrolig godt. Stakkaren selv var så utslitt når han kom hjem at han sovnet halv ti, og sto ikke opp før kvart over elleve i morges.

Noe annet som merkes er at selv om vi bare skulle gå innom butikken for å hente posten, kom vi på vei inn i butikken at vi trengte kyllingvinger som vi hadde glemt å handle inn dagen før. Å kyllingvingene er jo innerst i butikken.. Vi endte opp med jordbær, tre pakker yoghurt og kyllingvinger. Vi klarte heldigvis å komme oss gjennom uten sjokoladesaus, seigmenn, grøt, bananer, kiwi og epler. Utrolig hva det å bare hente posten kan ende opp med! #Postibutikk

En annen ting som merkes på at kjæresten er hjemme er at middagen ikke kommer på bordet før i åtte eller ni tiden. I dag er vi faktisk akkurat ferdig med middagen nå. I kveld har vi faktisk gått oss en lang tur i sentrum og nede ved sjøen – det var helt idyllisk!♥ 

Jeg føler meg hel igjen

Lykken jeg følte da jeg gikk inn de store dørene til ankomsthallen, var berusende. Lykken jeg følte når jeg så ansiktet ditt og smilet som dukket opp da du så meg, var magisk. Jeg ville ikke smile for mye, men jeg klarte ikke å la være. For herregud, så godt det var å se deg igjen! Min kjære hadde landet trygt i armene mine, og jeg kunne endelig puste lettet ut. 

Disse to ukene har virkelig vært en utfordring for meg, men samtidig har det vært helt greit – jeg har ikke hatt en dårlig humør slik jeg hatt alle de tidligere gangene. Jeg har klart å holde meg positiv og glad. Jeg har klart å holde ut disse to ukene uten for mye diskusjon. Jeg tror det har hjulpet meg MYE at jeg har vært med familien til Daniel nesten hele tiden, som å ha en del av han der. Det har gjort alt litt bedre. 

Men endelig er han hjemme igjen. Endelig kan jeg holde rundt han, ta på han og kjenne lukten av han. Endelig kan jeg borre ansiktet mitt i nakken hans, mens han ligger i dyp søvn. Endelig kan han roe ned tankene mine som løper løpsk rundt i hjernen, og følelsene som gjør kroppen min til et vrak. Endelig føler jeg meg hel igjen.

Ny skole, nye studier!

Endelig var dagen kommet. Dagen jeg har gruet meg til i én uke. Dagen jeg har gledet meg til. Dagen jeg har vært nysgjerrig på. Skolestart! 

Jeg er kommet til en helt ny plass. Jeg har begynt på en helt ny skole, med helt nye studier. Jeg har virkelig gledet og gruet meg til denne dagen der skoleåret skulle starte. Jeg får endelig studere noe jeg interesserer meg for. Jeg får endelig studere noe jeg får bruk for videre i livet. Jeg håper virkelig at denne er min vei, og at det er dette jeg ender opp med. 

Når jeg møtte opp i dag, var jeg så sykt nervøs at når jeg sto i kø og ventet på registrering skjelvet jeg så mye at jeg trudde et øyeblikk at beina mine skulle knekke. Hele dagen har jeg gått med hjertet i halsen, og aldri følt meg så sårbar før. Det har vært litt av en dag. Men til tross for en tøff, helt grei dag – gleder jeg meg til dette studiet. Etter å vært å sett på tv-studioet og radio-studioet følte jeg meg klar til å starte, og jeg vet det kommer til å bli tøft å lære alt dette, men jeg gleder meg faktisk litt. Jeg har sett gjennom det første faget vi skal ha dette semesteret, og jeg kan ikke få nervene under kontroll – det er så mye å holde kontroll på og følge med på. Dette skal bli spennende. Wish me luck! 

Nå skal jeg kose meg med litt tv, og slappe helt av! 

Uke 32 – uken som gikk..

Ukens sang: Vigiland – friday night. 

Ukens middag: Denne uken har vært full av små og raske middager, bortsett fra fredag – TANDORI ! ♥

Ukens cravings: Smågodt.. 

Ukens humør: Denne uken har jeg følt meg liten, og humøret har vært trist – ikke irritert eller sint, men trist. Jeg har hatt sånn trist skygge over meg denne uken, og jeg håper den gir slipp så snart uken er over. 

Ukens høydepunkt: Jeg vet ikke helt hva som har vært høydepunkt, men det kan være to ting. Jeg, Therese og Roman så film på onsdag sammen, og det føler jeg er små høydepunkt. Den andre er at jeg fikk se igjen en gammel klassevenninne som også er flyttet hit for å studere. Det gjør det litt tryggere, selv om vi ikke går på samme skole. 

Ukens nedtur: Det må være at det var siste uke med sommerferie, og nå begynner alvoret for fullt. Det virkelige alvoret – jeg har jobbet for å komme hit og nå skal det jeg tror er drømmen, bli virkelig. Jeg er så utrolig stolt over meg selv at jeg er kommet så langt, og faktisk tar steget videre som student på høgskole. 

Ukens favorittbilde: 

Full av bekymringer

Den siste uken har jeg sovet utrolig dårlig, og jeg føler meg ganske utslitt egentlig. Det er mye som plager den lille hjernen min og tenker på alle bekymringene. Kverner rundt hver og en av bekymringene mine, prøver å finne løsninger og back-up planer. Så ligger jeg der, og jeg kan ligge i to timer før jeg faktisk klarer å sovne. 

Det kan være sånn som; hva om jeg roter meg bort på skolen? Hva om jeg ikke får meg noen venner? Hva om jeg plutselig ombestemmer meg om faget eller ikke trives? Hva om jeg bruker opp stipendet? Hva med julegavene, har jeg penger til sånt? Hva om min verste frykt blir sann dette skoleåret? Hva om ditt og hva om datt..

Det er så sykt mye som rører seg i hjernen min, og jeg får ikke fred. Jeg prøver så godt jeg kan å skyve de unna og roe meg ned med positiv innstilling, men det fungerer bare på dagtid. Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til Daniel lander her om noen få dager. Han er den eneste som kan få orden på tankene mine, roe meg ned og få meg til å sove – jeg kan nesten se for meg øyeblikket der han tar tak i meg, ser meg inn i øynene og forteller meg at alt kommer til å gå bra. For det gjør det, ikke sant?

Jeg tror jeg bare trenger litt tid, begynne på skolen og ta det derfra. Ta en dag av gangen, og bare gjøre det som føles riktig. Jeg er stresset, og sånn er det bare – jeg vet ikke helt hvordan jeg skal håndtere det, men jeg gjør mitt beste for å roe meg ned og tenke positivt. 

Føler meg naken

Denne uken har jeg prøvd ut noe nytt – nemlig å gå sminkefri i flere dager, rettelse tre dager. Jeg kan vel kanskje ikke kalle det noe nytt, men å gå flere dager (og ikke bare én) uten sminke er litt nytt. Jeg har merket at det er ikke pudderet, for å se freshere ut, som jeg savner mest – det er faktisk maskaraen. Jeg føler meg rett og slett naken uten. Selv om jeg er den eneste som faktisk merker forskjell – for jeg vet jo at Daniel merker ikke om jeg har på eller ikke 😉 

Når jeg først begynte med sminke, passet jeg veldig på at jeg ikke gjorde det til en vane. Jeg måtte kunne gå uten sminke også, og jeg kunne for all del ikke bli avhengig. Men månedene gikk, og årene kom – jeg ble avhengig. Jeg følte meg så fresh og fikk litt mer selvtillit, og da var det gjort. Enkelte ganger har jeg måtte tvinge meg selv til å gå uten, fordi jeg vet er bra for meg å gå uten og det er faktisk utrolig deilig også – til tross at jeg følte meg naken. 

Hver uke har jeg én fast sminkefri dag, og det er søndag. Selv om vi går ut, eller gjør noe annet – den dagen skal være sminkefri. Det er utrolig viktig for meg og litt deilig også. Da trenger man ikke tenke på å måtte stå foran speilet. 

Nå er det HELG, og jeg er bare noen dager unna skolestart. Herregud som jeg gruer meg og nervøs som jeg er! Jeg vet ikke hvordan jeg skal føle. Jeg får av og til lyst å skrike, høyt – men jeg gleder meg innerst inne, den er bare druknet i nervøsitet 😀 10. august

GJEEESP! God kveld, alle flotte mennesker der ute. For en uke og dag det har vært. Det kjennes virkelig at skolestart begynner å nærme seg, for jeg blir bare mer og mer nervøs for hver dag som går. Jeg er litt skjelven kan man si. Alt dette er så sykt skummelt, og jeg føler meg liten i den veldig store verden. 

I dag kjørte jeg til Kristiansand, og jeg må jeg faktisk er veldig glad for å være her. Det føles litt tryggere nå, merkelig nok. Etter tre timer i bil var det godt å komme fram, og resten av dagen ble brukt sammen med Pernille på shopping. Hun er nettopp ankommet byen, og jeg hjalp henne litt med alt hun trengte fra Ikea. Jeg har vært noen runder i den butikken nu.. hah! Jeg er helt utslitt, men det har vært en utrolig fin dag! 

Jeg kom til å tenke på; for ett år siden var jeg nervøsere enn jeg var de gangene jeg fikk sprøyte på barneskolen – men jeg var også i ekstase denne dagen. For nøyaktig ett år siden, klarte jeg førerkortet til bil. Jeg kan enda huske hvordan det var første gangen jeg satt meg inn i bilen min og faktisk kjørte på egen hånd, helt alene og det var sykt rart. Dette året har jeg lært utrolig mye når det kommer til bilkjøring og jeg har fått mye erfaring som sjåfør. Det er sykt digg med lappen altså! 

Nå har jeg nettopp fått alt på plass her i leiligheten, og det begynner å komme seg. Jeg har kun noen få ting som må på plass nå før alt er slik det skal være. Videre i kveld skal jeg se litt på serie, og kose meg her med stearinlysene mine. Om ikke lenge finner jeg vel sengen også, det skal bli deilig. 

Dette elsker og hater jeg ved å være jente

Hater

Mensen. Det er helt klart at det verste med å være jente er mensen. Hvem vil vel blø hver fjerde uke nedentil? Å er nødt til å beskytte trusa med et bind eller stappe noe opp som en propp. Å opp på det hele kommer sjokoladesuget, det grinete/triste/rastløse humøret og smertene. Nei, det er helt klart det verste. I tillegg til at vi faktisk er nødt til å betale for bind og tamponger, det er litt sykt egentlig – selv har vi ikke bestemt at vi skal ha mensen. 

“Jenter skal være så fin.” Det ligger fra gammelt av at jenter skal være så “fin” og elegant, men vi kler oss slik vi vil, vi lukter ikke bestandig blomster, og det kommer faktisk noe ut av ræva vår også. Vi kan lukte svette når vi har trent, eller hardt arbeid. Vi er mennesker, og ikke objekter – eller dukker. 

Kvinnesynet. Selv om kvinnesynet i dagens samfunn er mye bedre enn fra gammelt av, er det fortsatt litt igjen. For enkelt menn er fra den tiden, og har fortsatt det synet som sine foreldre. Synet der menn mener at det eneste kvinner duger til er å stå på kjøkkenet å lage mat, og ta vare på hjemmet. Synet på at kvinner er objekter. Det er vel ingen hemmelighet at mannen er det dominerende kjønnet, men kvinner tar stadig innpå og for å bevise at vi kan være like flinke som menn – om ikke flinkere. 

Den bitch-holdningen mange jenter har. På sosiale medier blir det delt mange ulike bilder, og kropp er åpenbart en vinner. Men det merkelig hvordan det er kvinnen som mottar mest hat ved et kroppslig bilde, mens om mannen gjør det samme – hylles han. Det er også veldig merkelig å tenke på at det er kvinnen selv som rakker ned på andre kvinner. Menn mottar nok ikke det samme hatet, fordi kvinnen liker det hun ser, samtidig liker hun det hun ser hos andre kvinner – men blir sjalu for hun ikke har det samme og da rakke ned på andre. Kvinner har en forferdelig måte å mobbe eller såre andre kvinner på – utestengning, løgner, bitch-blikk og ordene hun velger. Mobbing som skjer kvinner seg i mellom skjer i det skjule, det nesten ingen ser. Jenter kan være så ufattelig stygge med hverandre.

Elsker

Det lange håret. Jeg vet ikke, men jeg har alltid elsket langt hår og selv om gutter også kan ha langt hår syntes jeg faktisk selv at det passer bedre på jenter. Sier ikke at det er galt at enkelte gutter har litt lengre hår. Håret mitt betyr også veldig mye for meg, og føler jeg selv passer best med langt hår. 

♥Kroppen. Kvinnekroppen er magisk, på veldig mange måter. Jeg elsker de kvinnelige formene og det som gjør at vi er kvinner – det som skiller oss fra menn. Å det gjør det litt ekstra merkelig at kvinnekroppen får mer hat enn den mannlige kroppen. Kvinnekroppen er fantastisk; vi kommer oss gjennom et svangerskap og bærer rundt på et barn i ca. 9 måneder og vi produserer mat til dette barnet. 

Pynte meg. Selv om gutter også kan pynte seg – blir det ikke det samme, på en måte. Det å pynte seg som jente er et heeeelt annet nivå, og jeg elsker å pynte meg – det er bare at, det er faktisk ikke like gøy å gå så pyntet ute (vet ikke hvorfor). Det som også er supert med å være jente, er at man trenger ikke engang klær for å pynte seg, selv undertøyet kan være utrolig sexy og pent.

Billigere klær. Jenteklær er ufattelig billig i forhold til gutteklær. Gutta må punge ut med hundrevis av kroner for en bukse – som jenter kan få for 100 kr. Man får utrolig mange fine klær til under 200 kr, sykt digg – kanskje det er grunnen til at jenter shopper så mye? 😉 

Jenter får som regel viljen sin. Det er kanskje litt å ta i, men som regel får jenter det som de vil. Jeg vet ikke om det er fordi vi er så sinnssykt god til å overtale eller om det bare er fordi vi er liten og søt 😉 

Jenter kan virke kostbar, uten å virke uinteressert. Jenter har den fordelen med at vi kan virke kostbare, samtidig så virker vi ikke uinteressert. Gutter som er kostbar, virker veldig uinteressert og kan få en hver jente til å gi opp håpet. 

Mental styrke. Selv om kvinner kanskje ikke er like fysisk sterk som mannen, har vi en utrolig mental styrke. Vi er sterk fysisk også, men ikke på samme vise som mannen – kvinnen bærer fram et barn, for ikke snakke om å føde det! Det tar mye både på det fysiske og mentale. Det er beundringsverdig. 

Ps, har fått hjelp fra noen fantastiske kvinner til dette innlegget – så jeg er ikke helt alene om ideene! Det er mye jeg elsker ved å være jente – men jeg er gått helt tom for ideer. Hva elsker du og hva hater du ved å være jente?