Året 2020

2020 … what a year!
Dette er et år som skriver seg inn i historiebøkene..

Nå som dette året er på hell, tenkte jeg å oppsummere hele dette merkelige året. Hele året begynte med litt reising. Jeg måtte sørover for å ta noen dager på skolen, pakke ned leiligheta i Kristiansand og hente bilen min hjem. Jeg sa meg ferdig med Kristiansand i januar, selv om jeg måtte nedover et par ganger i forbindelse med noen undervisningsdager og avslutning i løpet av våren. Jeg flyttet offisielt, på papiret, til Lakselv i mars, men tok med meg flyttelasset allerede i starten av året.

Skolen dette året startet med noen innføringsdager i Kristiansand, før vi ble sendt i ekstern praksis hele gjengen. Det forandret ganske mye av mitt syn på den utdanningen jeg nå hadde foretatt meg. Jeg passet overhodet ikke inn i rollen som journalist, og det innså jeg under praksisperioden. Likevel, jeg fullførte studiet. Det ville vært idiotisk å ikke fullføre. Nå har jeg hvert fall en bachelorgrad i journalistikk, som jeg kanskje ønsker å ta opp igjen ved et senere tidspunkt. Jeg syns likevel det var gøy å være i praksis hos Finnmark Dagblad, og jeg savner enda den fine gjengen.

Vinteren 2020 var en merkbar vinter. Jeg har aldri opplevd så mye snø i Lakselv før, og det er mange som har bitt seg merke i snømengdene dette året flere steder i landet. Temperaturen har også svingt skikkelig ujevnt gjennom hele vinteren.
Jeg har fått kjørt en god del snøscooter, og tilbringt mye tid til fjells. Jeg har jo fått tilbringe hele vinteren hjemme i år, og det skal jeg forhåpentligvis fortsette med fremover. Når mars og april kom, var været enestående/imponerende og vi fikk kost oss med grilling og flere timer til fjells i sola. Vinteren ga seg heller ikke når mai kom, vi måtte helt ut i juni før snøen forsvant helt og trærne ble grønne. Det gikk likevel rett fra vinter til sommer på én uke, nesten bokstavelig talt. Det skapte igjen ringvirkninger, for vannmengdene økte over sine bredder og Porsanger opplevde tidenes flom, 200 års flom som de kalte det. Det var helt sykt!

Mars 2020 ble en virkelig spesiell måned. Først slutte jeg på iFinnmark (Finnmark Dagblad), noe som var veldig rart etter så mange uker der. Så kolliderte vi for første gang, men heldigvis ikke alvorlig, og både jeg og Daniel kom fint ut av det. Så kom coronaviruset å snudde hele verden på hodet, og både jeg og Daniel måtte sitte 14 dager i karantene etter å vært en liten tur på Sørlandet. Daniel ble også permittert, noe som gjorde at vi var rundt hverandre 24/7 i et par måneder, og jeg ble faktisk ikke lei han!

Sommeren ble for veldig mange en sommer utenom det vanlige. Min sommer var ikke så fryktelig ulik de andre. Jeg og Daniel hadde jo hatt “ferie” gjennom nesten hele våren, og vi tok derfor ikke ferie denne sommeren. Daniel kom seg endelig tilbake i jobb, og jeg begynte i min nye jobb som rørleggerlærling. Det vi faktisk gjorde denne sommeren var å hente hjem den nye campingvognen vår i Bodø, og brukte deretter helgene våre til å dra på turer forskjellige steder i fylket vårt.
Vi brukte også store deler av sommeren og høsten til å jobbe på huset. Vi har fått mye større parkeringsplass etter et digert graveprosjekt. Huset har skiftet farge. Samt at vi har ryddet bort store mengder skog.

Høsten har gått sin vante gang, med både noen høydepunkter og nedturer. Jeg har endelig kjøpt meg inn i huset, og føler at jeg bidrar. Jeg har vært å hentet meg ny bil, og solgt min gamle. Jeg har vært sengeliggende med prolaps, og prosessen med å bli bedre. Det har totalt, vært en grei høst, selv om vi kunne hatt bedre vær!

Det har selvfølgelig vært noen nedturer gjennom hele året også, hvem trodde vi skulle komme gjennom et år uten nedturer? Den første var helt i starten av året, min aller kjæreste bestemor Ellen døde i begynnelsen av februar. Savnet etter henne har vært stort. Det har vært merkbart at hun ikke lenger er her, og fredagene ble liksom litt ekstra tomme. Dagen vi bestandig dro på kafé, og handlet. Desember startet også ganske brått med at Daniel plutselig mistet bestefaren sin, og det ble noen tøffe dager i etterkant.

For å oppsummere dette året, er annerledes, men for meg, ikke så alt for annerledes. Jeg har stort sett levd som “normalt”. Jeg har ikke så mange venner jeg omgås med, jeg fester ikke, og jeg er stort sett bare på jobb og hjemme. Det gjorde derimot at vi virkelig fikk nyte den fineste tiden i Finnmark til det fulle, nemlig mars og april, i fantastisk vær på fjellet.

Nå er jeg virkelig spent å se hva 2021 vil bringe! GODT NYTT ÅR FOLKENS❤️

Måned – desember

Vi to, har vært gjennom ganske mye denne måneden.

Månedens sang: Freddy Kalas – Hey Ho.

Månedens opplevelse: Stand up showet til Erlend Osnes og Kevin Kildal var ganske bra, og en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Det trengtes litt latter denne måneden, og jeg er glad vi dro.

Månedens høydepunkt: Det er litt av hvert å velge i, men jeg må nok ta den kvelden da vi var i Sandefjord, og hele familien spilte brettspillet “Vil Du Vedde?” fram til klokka ble halv tolv. Det var utrolig artig.

Det trengtes litt latter, og stand up showet til Erlend og Kevin var veldig bra.
Vi hadde det ganske fint på Scandic hotellet i Narvik, og lille Leo var selvsagt med. Helgen var veldig fin.

Månedens vær: Vi fikk endelig litt snø i nord etter mye om og men! Det kom akkurat i tide til jul. Det har jo vekslet veldig i temperaturer denne måneden, og det som har kommet av snø har smeltet igjen, men nå ser det ut til å bli liggende (forhåpentligvis).

Månedens jobb: Denne måneden på jobb har det skjedd litt av hvert. Jeg har lært mye, fått gjøre mye og det har vært ganske greit. Jeg og Daniel tok juleferie med “et smell”, da hovedvannledningen sprakk jevnt med gulvet. Det klarte vi faktisk å fiske innen klokken bikket fire den fredags ettermiddagen, utrolig nok. Hvis ting ikke går galt på en fredag, så er det ikke fredag..

Det blir ikke jul uten kakao med krem.
Leo var også med til Sandefjord for å feire jul, og flyturen gikk utmerket.

Månedens humør: har vært MYE opp og ned. Det har virkelig vært en “tøff” måned, sånn følelsesmessig. Jeg har hatt så mange tanker. Jeg har prøvd for harde livet å tenke på at vi er i favorittmåneden min, men det har hjulpet minimalt. Jeg har likevel kost meg innimellom.

Måneden generelt: Måneden startet ikke på den beste måten, da vi mistet en kjær mann. Det har vært med på å prege mye av måneden. Likevel, vi har nådd å gjøre litt av hvert, blant annet dra en tur til Narvik og se på stand up show. Vi har vært på julebord, før vi tok skikkelig ferie og reiste sørover til Sandefjord. Der vi tilbringte julen, sammen med familien til Daniel. Julen var fin, og vi fikk gått mange turer. Nå er Daniel reist på sjøen, og 2020 går mot slutten.

Det ble mange gåturer i julen.

God jul!

God jul her fra sør!

Vi har tatt turen med direkteflyet sørover, for å feire jul sammen med gjengen i Sandefjord. Til og med Leo har fått bli med på turen, og det gikk ganske fint å reise med han, både med fly og tog. Jeg kunne alltids levnet Leo sammen med mamma (hun elsker jo å ha han hos seg), men jeg syns det er koselig å ha med Leo på tur. Han er så grei å reise med, uansett hvor vi drar. Det er også koselig med en liten hund man kan gå tur sammen med.

Jeg kjente veldig på savnet hjem når vi først kom ned hit. Her er det ingen snø og solen lyser på himmelen gjennom dagen. Jeg mistet julefølelsen, og skal ærlig innrømme at julaften ikke føltes som vanlig, men vi hadde det fint. Vi begynte dagen med en digg julefrokost, før vi så på Tre Nøtter Til Askepott. Den må jeg bare se på julaften. Vi gikk en tur langs stranden før hele gjengen stelte seg klar til julemiddag. Pinnekjøttet var utrolig godt, til at jeg ikke er så fryktelig glad i julemat. Vi fikk også mye fint under juletreet, og den lille femåringen var helt i hundre. Vi ble såpass tidlig ferdig at jeg fikk med meg litt av julegaveåpningen sammen med mamma, Hjalmar, lillebror og onkel gjennom Facetime. Det syns jeg var ganske gøy. Jeg og Daniel avsluttet julekvelden med en lang gåtur.

I dag har vi pyntet pepperkaker. Gått en koselig tur i Bugårdsparken. Tatt det helt chill og sløvet. 1. juledag skal være en dag der man bare slapper av, lar juleroen senke seg og nyter litt fri. Det skal være en dag uten stress og press. En dag der man puster ut. Resten av denne julen skal vi vel bare gjøre familieting, gå turer, spise masse mat og slappe av, før vi reiser hjem igjen. Håper dere har en fortsatt fin jul!

Fjerde søndag i advent

Fjerde søndag i advent. 20. desember.. det er bare fire dager igjen til julaften! Denne adventstiden har vært fin, selv om den ikke startet på den beste måten. Denne adventstiden har gått fort, samtidig som den har gått sakte. Vi har nådd å gjøre ganske mye.

I dag kom det endelig litt snø, og jeg kjenner julestemningen begynner å krype inn. Daniel fikk endelig tatt ut firehjulingen for å brøyte, og var ganske fornøyd når det kom snø. Ellers har det vært en ganske rolig søndag. En god kopp kakao, ansiktsmaske, serie, telys og fyr i peisen. Vi gikk første gang ut av døra når klokken var tre, og da var det faktisk litt godt å gå ut.

Nå er koffertene pakket. Jeg og Daniel er klar for å ta en velfortjent ferie. Jeg kjenner at jeg trenger det. Lillebror kom også hjem på fredag, og det var skikkelig godt å se han igjen. Det er også koselig at han valgte å bo hos oss, mens han er her.

Nå holder Daniel på å lage en stor og digg pizza, da vi har invitert hele gjengen til hjemmelaget pizza hos mamma og Hjalmar. Det blir fint å samle hele gjengen før vi reiser.

HELLO DESEMBER!

Jeg begynte på dette innlegget 1. desember. Jeg hadde planlagt å publisere det 2. desember. Innlegget hadde en munter tone om hvor mye jeg gledet meg i denne måneden. Alt som ventet. Men så skjedde det noe. Et dødsfall. Et sjokk. Og siden da har jeg ikke åpnet macen.

Det har surret mange tanker i hodet, og mye som har skjedd på en gang. Jeg og Daniel hadde akkurat lagt oss da beskjeden kom. Vi spratt opp av sengen, kastet noen klær i en bag, toalettmappen og telefonlader. Vi fikk plassert Leo hos Hjalmar, før vi suste over fjellet til Alta. Halv tre den natten slentret tre slitne vesner inn i den lille leiligheten. Trøtt, full av tanker og i sjokk. Det var uvant å ikke møte to blide fjes, bare ett sliten og trist et. Noen timer senere, den morgenen, ankom flere nære. Flydd inn til Alta. Vi trengte å være sammen. Derfra skjedde alt så fort, og bare en uke senere var vi alle samlet i kirken for å ta et siste farvel.

Jeg og Daniel funderte på dette på vei tilbake til Lakselv. Vi har mistet så mange nære denne tiden vi har vært sammen. Jeg har på tre år vært i seks begravelser. På ett og et halvt år har jeg mistet tre av fire besteforeldre. Daniel har mistet to av fire. Slektninger jeg ikke har sett på lenge har kommet fra nært og fjernt, men ikke for å feire. For å ta et siste farvel.
Jeg har trillet uendelig mange tårer på kirkebenken i Lakselv kirke, og det begynner å bli tomt på lageret av lommepapir.

Likevel, vi har prøvd å holde motet oppe disse ukene. Jeg har fått fullført alle julegavene, pakket de inn og nå gjenstår bare leveringen. Desember begynte ikke på den beste måten, men vi har likevel klart å gjøre den litt fin i det minste. Forrige uke var tøff, og vi gjennomførte likevel en tur som har vært planlagt lenge. Vi trengte å komme oss litt bort. Denne helgen har vi vært i Narvik, besøkt lillebror og vært på standup show med Erlend Osnes, Kevin Kildal og en komiker til. Det var gøy.

Jeg har sittet lenge å vurdert om jeg skulle skrive dette innlegget. Det er sårt. Jeg bestemte meg likevel for å gjøre det, for det har preget en stor del av denne måneden, og det ville vært unaturlig å ikke nevne det. Det ville vært feil å “late som” at alt var greit. Vi prøver å se fremover, og jeg gleder meg likevel over denne høytiden.❤️

Måned – november

Dette beskriver mye av min måned. Kyllingwrap på UNO cafe i Alta, mmm!

Månedens sang: R3HAB, Astrid S, HRVY – Am I The Only One.

Månedens opplevelse: Jeg kan i grunn ikke si at jeg har hatt noen “opplevelser” denne måneden, har stort sett bare tilbringt tiden min hjemme og på jobb.

Månedens høydepunkt: Det har vært utrolig koselig de gangene jeg og Oda har brukt tid sammen. Vi har vært på jentetur i Alta, kjørt tur og kjøpt den digge milkshaken på YX, og bare sittet å snakket i flere timer over en kopp kakao.

Månedens vær: Må ærlig si at været i november har vært skikkelig drit. Det har vært mellom 2 og fem grader nesten hele denne måneden, og jeg har virkelig savnet det som kan minne om vinter: kuldegrader, og ikke minst snø. Det kom litt snø nå mot slutten, men så kom plussgradene igjen, og jeg frykter at den lille snøen som kom smelter bort. DA synker humøret mitt altså..

Månedens jobb: denne måneden på jobb har faktisk vært ganske grei.

Månedens humør: har vært helt grei, men jeg må ærlig innrømme at det triste været har spilt inn på humøret mitt. Det er vanskelig å være i skikkelig godt humør, når det bare er mørkt og vått ute.

Måneden generelt: har egentlig i grunn vært en fin måned, utenom været. Jeg har vært mange turer i Alta iløpet av disse ukene, men det har virkelig ikke plagd meg (fått spise masse kyllingwrap på UNO). Jeg har også fått handlet ferdig julegavene for i år, og nå mangler det bare å pakke de inn. Jeg har slappet mye av denne måneden, tatt det helt med ro og bare nyte litt alenetid og ikke minst kjærestetid når Daniel endelig kom hjem fra sjøen.

MEN, nå er jeg virkelig klar for neste måned. HELLO DESEMBER!