27. november

Disse ukene går veldig fort må jeg si. Det er allerede tirsdag, og på lørdag er det 1.desember! Om en uke skal jeg være ferdig med oppgavesettet, og da er det virkelig ikke lenge til eksamen og juleferie. Denne uken skal jeg levere en reportasje innen økonomijournalistikk, og jeg har i dag tatt de intervjuene jeg trengte til å skrive saken. Jeg har begynt på den, så nå er det bare å skrive den ferdig. 

På søndag kom Daniel også en liten tur til Sørlandet. Han blir ikke så veldig lenge, så får bare nyte den lille tiden han er her. I går brukte vi for det meste tiden i sofaen, slappe av og bare være i hverandres selskap. I dag har vi vært en liten tur i byen, og ellers bare slappet av på sofaen inn mellom mine intervjuer og skriving. Nå holder Daniel på med middag, mens jeg skal skrive litt mer. Godt å ha mannen i huset igjen

Uke 47 – uken som gikk..

Ukens sang: The Chainsmokers feat. Kelsea Ballerini – This Feeling.

Ukens middag: tandori! Det er så lenge siden jeg spiste sist.

Ukens cravings: Sjokolaaaade! Jeg har offisielt begynt å kalle mensenuken for sjokoladeuken, for jeg får så sinnssykt cravings på sjokolade i den uka.

Ukens nedtur: denne uken fikk jeg en utrolig trist nyhet. Eemil, fórhesten jeg red i nesten seks år, ble funnet død i sin egen boks søndags morgen for én uke siden. Det skar i hjertet, og jeg ble veldig lei meg når jeg fikk vite det. Når jeg har holdt på med han i nesten seks år, så ble jeg jo veldig glad i han på den tiden. Savnet kommer til å bli veldig stort, men aller mest for eierne..💔🌹

Ukens høydepunkt: hmm, det må nok bli Sandefjord og Sverigetur.

Dagen i dag: er vi på tur til Sverige for å handle litt i Strömstad. Jeg er også nødt til å kjøre hjem til Kristiansand i dag.

Ukens favorittbilde:

Black friday!

Processed with VSCO with g3 preset
Processed with VSCO with m5 preset

Endelig fredag og helg igjen. Denne helgen har jeg tatt turen over til Sandefjord, siden jeg ikke hadde noen andre planer. Det var også godt å komme seg litt bort fra leiligheta, ettersom jeg nesten ikke har bevegd meg ut fra den bortsett fra på dagtid med skole og noen små ting å fikse.

I dag er det jo også Black Friday! Jeg har bestemt meg for å ikke dra på butikker denne dagen, rett og slett fordi jeg takler ikke alle de gale menneskene som fins der ute i dag. Jeg kunne sikkert gjort noen supre kupp, men finnmarksjenta i meg slår litt inn – jeg er alt for vant til få mennesker på butikken og at jeg gå i fred og ro. Jeg blir jo bare irritert og føler meg innesperret når det er så mange mennesker på et sted. 
Jeg sa til meg selv at jeg egentlig skulle holde meg unna å handle i dag, men selvfølgelig klarte jeg ikke la vær.. Jeg endte opp med å bestille noe fra en nettside. Alt for fristende med andre ord. Jaja, jeg hadde jo i utgangspunktet tenkt å bestille det engang uansett, så hvorfor ikke bare spare de ekstra pengene? Anyway, nå er det gjort, så sånn er det med den saken. 

I dag våknet jeg også til et hvitt landskap, men ikke av snø da. Alt er hvitt på grunn av frost, hah. Denne dagen skal jeg virkelig bare være lat og ikke gjøre så veldig mye, føler virkelig jeg trenger å bare slappe av for en dag. Så får jeg heller gjøre noe i morgen♥

Desember nærmer seg!

Nå begynner eeeendelig desember å nærme seg med stormskritt! Jeg elsker seriøst desember, og jeg tror ikke det er noen måneder i året som kan slå denne måneden. All den stemningen, det er så herlig.
Jeg vet det er mange som tenker julen bare er stress, men det blir ikke mer stress enn det man gjør det til. Planlegger man litt, kan desember bli veldig fint. Som at du trenger ikke handle alle julegavene i desember. Du trenger ikke begynne å lage middagsplan for romjulen på lille julaften. Lager du handlelister, middagsplan og handler julegaver allerede i august kan det bli mindre stressende. 

Jeg elsker julen, fordi det samler familien seg å gjøre masse aktiviteter sammen – som man kanskje ikke gjør ellers i året. Pepperkakebaking, julekakebaking, synger julesanger, drar på julemarkeder, pynting av huset, pynting av juletreet osv. 
Desember er også måneden jeg absolutt drikker mest kakao m/krem gjennom hele året. Jeg vet ikke, men kakao i desember gir meg også skikkelig julestemning. Jeg aner ikke hvorfor. Jeg har også skaffet meg noen duftlys fra Ikea med lukten av krydderkake, meen jeg syns det lukter mer pepperkaker. Så når jeg tente de, fikk jeg hvert fall julestemning!! 

Nå mangler jeg også kun to julegaver, som jeg må vente med til jeg får desember stipendet. Jeg fant gave til Daniel til slutt, og jeg gleder meg skikkelig til å gi den til han. Jeg er litt stolt over denne, faktisk – så håper jeg han blir like glad for den som jeg er, hah! 
Hittil har jeg ikke funnet meg en julekalender, så vi får se hva jeg ender opp med. Hvis dere har tips, tar jeg gjerne imot! Mistenker litt at det blir en flaxkalender. 

11 Kjappe

Processed with VSCO with m5 preset

1. Favoritt plagg akkurat nå? Jeg har fått et skikkelig elsk på hettegensere den siste tiden! Alt fra lange til korte, tjukke til tynne. 

2. Beste høytid? Helt klart julen! Jeg elsker å få julestemning, alle tingene man gjør i julen sammen som en familie; pynte juletre, bake julekaker, handle julegaver og pakke dem inn (det kan være slitsomt, men jeg liker å pakke inn gaver). Jeg elsker alt som følger med julen. Jeg liker påsken også, men julen er min absolutte favoritt. 

3. Hvor var du for 5 timer siden? Da var jeg på Sørlandssenteret og gikk litt rundt. Fikk kjøpt inn litt søt julepynt, men ikke så mye siden vi ikke har så mange plasser å sette det. Åsså var jeg å handlet inn mat for denne uken, liten storhandel! 

4. Finnes det noe rosa innen en radius på 5 meter rundt deg? Ja, det rosa speilet mitt med holder til ørepluggene mine. 

5. Vasker du bilen din selv eller lar du bilvaskeren gjøre det? Jeg vasker den selv, når bilvaskeren (aka Daniel) ikke er hjemme. Jeg foretrekker at han gjør det, for han er ganske nøye når det kommer til bilvask. 

6. Den verste skaden du noen gang har hatt? Hmm.. det var ganske vanskelig. Den verste skaden må åpenbart ha vært når jeg fikk en hest over meg og jeg ikke klarte å gå på foten før noen dager etterpå. 

7. Hva vil du vite om fremtiden? Ingenting. Fremtiden skremmer meg litt. 

8. Når var sist gang du ble stoppet av politiet eller vegvesenet? For noen uker siden når jeg var på vei til Sandefjord. Da ble jeg vinket inn av Statens Vegvesen for en liten kontroll av både bilen, vognkortet og førerkortet.  Alt var i orden, så jeg fikk selvfølgelig lov å kjøre videre. 

9. Hva står det i den siste tekstmeldingen du fikk? “Natta gullet mitt♥ elsker deg ;* ”  

10. Favorittsang akkurat nå? Gaute Ormåsen – Sånne Som Deg.     Aaah, den er så fiiiiin♥

11. Hvem er din verste fiende? Definitivt meg selv, noen ganger kan jeg være skikkelig slem mot meg selv. 

Processed with VSCO with m5 preset

Uke 46 – uken som gikk..

Ukens sang: Madison Beer feat. Offset – Hurts Like Hell. 

Ukens middag: I går dro jeg på Dominos og fikk med en veldig god pizza hjem.♥

Ukens cravings: Kakao med krem og kanel, mmm! 

Ukens nedtur: Det var veldig trist å reise hjem til Sørlandet på søndag, og det gjorde jo ikke saken så veldig mye bedre at jeg ble såpass forsinket som jeg ble. Det var veldig ensomt å komme hit igjen, men jeg er glad for at vi har vært så opptatt på skolen som vi har vært – det har faktisk hjulpet litt. 

Ukens høydepunkt: At jeg eeendelig fant julegave til Daniel. Jeg har vært helt grønn på hva jeg skulle gi han, før jeg plutselig kom over det – faktisk ved hjelp av en spam/reklame mail fra en nettside, og litt mitt eget hodet. 

Dagen i dag: har jeg faktisk ikke stått opp før klokken bikket 12. Det tror jeg er flere år siden sist skjedde. Jeg hadde vel rett og slett ikke motivasjon til å komme meg opp av sengen, for jeg hadde ingen plan for dagen. Jeg visste at jeg uansett bare skulle ligge i sofaen store deler av dagen, så da stresset jeg ikke med å stå opp. Denne uken har virkelig gått i ett, så en skikkelig søndag trengte jeg. Planene for resten av dagen er å prøve å få vasket bilen min, og kanskje fylt litt diesel. 

Ukens favorittbilde: 

Processed with VSCO with x1 preset

Regneark og lange dager

Processed with VSCO with x1 preset

Nå har vi begynt på Økonomi- og næringslivsjournalistikk og jeg kan ikke huske sit jeg har vært så ør og sliten i hodet. Jeg føler meg helt grøt i hodet etter denne uken, men jeg syns det har vært gøy – selv om det har vært slitsomt. 
Det har vært som å gå tilbake til ungdomsskolen, med regneark og tabeller i hytt og pine. På videregående brukte vi bare Geogebra, jeg tror ikke vi brukte regneark/Exel en gang gjennom hele videregående. Det at jeg husket mange av kommandoene er jo helt fantastisk! Jeg følte meg som en mester der jeg satt og løste oppgave etter oppgave. Noen ganger kan det være en fordel å komme rett fra ungdomsskolen og videregående, for jeg husker det jo enda. 

Denne uken har dagene virkelig vært lange, og slitsomme. Men det har gjort dagene til å gå skikkelig fort! Jeg trives når det er mye som skjer, og at det oppleves at dagene går fortere enn de vanligvis gjør (når jeg er alene, vel å merke). Nå er det endelig fredag og denne uken begynner å nærme seg slutten. Jeg har brukt dagen min i byen og gjøre noen små ting jeg måtte få gjort. Nå skal helgen feires med taco, mmm!♥

Processed with VSCO with b1 preset

Lørdagens bryllup

På lørdag, bare noen dager siden, fikk jeg oppleve noe jeg aldri har opplevd før. Jeg fikk vært i mitt første bryllup, ever. Mamma og Hjalmar tok skrittet videre og giftet seg denne lørdagen. Det var en fantastisk opplevelse som ikke kommer til å gå i glemmeboken. Bare det å se reaksjonen deres, bare det å se hvor nervøs begge var, bare det å se hvor mye dagen betydde for dem, var helt fantastisk og jeg blir rørt til hjerterota♥

Det var en magisk kveld, med masse fine mennesker og mye god prat i lokalet. Jeg forsto det slik at både mamma og Hjalmar var veldig fornøyd med kvelden, og det betyr masse for meg. Det betyr mest for meg at mamma har funnet en mann som kun vil henne det beste og passer på henne når jeg er så langt unna som jeg er. Nå kan jeg faktisk også offisielt kalle han stepappa, hah! 

💞All lykke til dere to😍

Flyforsinkelser og oppgavesett

På søndag skulle jeg reise hjem til sørlandet igjen, etter nesten to uker nordpå. Jeg hater virkelig inderlig å reise hjemmefra, men må man så må man. Uansett, det tok litt tid å komme seg hit ned. Det begynte med at flyet mitt fra Tromsø til Bergen ble kansellert, heldigvis noen timer før avreise, og ble da booket om på flyet til Oslo istedet. 
Så begynte forsinkelsene å strømme inn. Først var flyet jeg skulle ta til Tromsø forsinket én halv time, og det ble bare mer og mer forsinket. Jeg kom meg ikke i flyet til Tromsø før 1,5 time etter at det skulle lettet fra Lakselv. Dermed rakk jeg ikke flyet til Oslo, og når jeg ikke rakk flyet til Oslo rakk jeg heller ikke flyet til Kristiansand. Jeg ble ombooket til en senere avgang til Oslo, så jeg kom meg hvert fall ned til Oslo hvor jeg fikk hotell. Men, det skulle ikke være problemfritt i Oslo heller – for den natten var jeg nemlig uten kofferten min. Da er det bra hotellet både har shampoo og balsam + at jeg fikk en engangstannbørst fra hotellet.

Mandags morgen, opp klokken seks og få i meg litt frokost før jeg gikk til flyplassen. Jeg landet i Kristiansand halv ni den morgenen, selv om jeg mistet én halv time skole og måtte sminke meg i bilen så kom jeg meg til Kristiansand og gikk ikke glipp av så veldig mye! Den dagen på skolen var veldig viktig meg, så jeg klarer meg i resten av emnet. Vi lærte utrolig mye nyttig, som jeg ikke hadde klart på egen hånd uten å rive av meg håret, heh! 

Nå har vi begynt på emnet om Økonomi, og jeg må si at hadde jeg mistet hele skoledagen i går – så hadde det virkelig vært en stor utfordring å i det hele tatt startet på oppgavesettet. Vi har fått et oppgavesett med ti lange oppgaver og for hver forelesning lærer vi å løse én av disse oppgavene. Det er derfor veldig lurt å både være på forelesningene og gjøre oppgavene underveis – hvis ikke blir det et h***** opplegg mot slutten av emnet. I går og i dag har vi lært å løse oppgave 1 og 2, der fristen for å levere er i morgen (eller man kan levere helt på slutten av emnet). Jeg har allerede levert disse oppgavene, bare for å få det unna fort som fy. Det gir meg litt ekstra motivasjon til fortsettelsen på emnet. Nå er det dessuten ikke lenge igjen til jul.!! Teller virkelig ned uker nå til å kunne dra frem litt julepynt og begynne med julegodis, mmm! 

Siste..

.. gang jeg kysset noen. I går, like før jeg gikk ut av bilen og inn på flyplassen. 

.. gang jeg ble sint. På lørdag. 

.. gang jeg gråt. På torsdag, og det var ikke bare litt. Det var en vanvittig tung dag. 

.. gave. kan jeg ikke huske. Men sist jeg ga en gave var på søndag, farsdag!♥

.. jeg drakk. IsTe lime for nøyaktig 15 minutter siden. 

.. person jeg snakket med. Therese♥ 

.. serie jeg så. Jeg har nå begynt på en helt ny serie, nemlig The Originals og jeg digger den allerede – har ikke kommet så veldig langt, men endelig har jeg begynt på noe som kan underholde meg når Daniel er borte eller når jeg er helt alene. Jeg har egentlig flere serier jeg har tenkt å se, men jeg må holde meg til én serie av gangen om jeg skal klare å bli ferdig med dem. 

.. film jeg så. Tror det var 22 July, som ligger på Netflix. 

.. jeg gjorde. Gjorde ferdig en del av oppgaven vi har på skolen akkurat nå, men trenger hjelp med resterende. Det blir noen heeeftige uker framover, det merket jeg virkelig i dag. 

.. jeg leste. Årsregnskap, spennende hæ? 

.. jeg skreiv. Dette blogginnlegget, men bortsett fra det – oppgaven om både årsregnskap og Exel. 

.. bilde. 

Uke 45 – uken som gikk..

Ukens sang: Gaute Ormåsen – Når du ser på meg.

Ukens middag: kyllingtacoen vi hadde på torsdag var faktisk vanvittig god, det ble et nytt tips til meg selv videre denne høsten.

Ukens cravings: sjokolade! Hele denne uken har jeg tenkt at jeg ikke må spise så mye sjokolade, for huden blir så dårlig – men da får man selvfølgelig enda mer lyst på det..

Ukens nedtur: humøret har vært litt av en utfordring denne uken.

Ukens høydepunkt: bryllupet til mamma og Hjalmar! Da var dem endelig gift, og jeg fikk vært i mitt første bryllup noen sinne. Det var en opplevelse i seg selv, og spesielt når det er sin egen mor.❤ Det ble veldig bra, og er noe jeg blir å huske en stund framover nå.

Dagen i dag: har vært veldig fin. Vi har ikke gjort så fryktelig mye, annet enn at jeg har pakket og vi har vært hos pappa. Det er jo farsdag i dag, og det måtte jo feires litt! Mamma og Hjalmar kom hjem til slutt etter en natt på hotell, og vi dro ut for å spise middag. Nå er jeg på vei sørover igjen, med flyforsinkelser og diverse. Jeg kommer meg nok ikke helt fram til Kristiansand i kveld, så er spent å se hvor i landet jeg blir å tilbringe natten.

Ukens favorittbilde:

Skurrete, men minnerikt!

15 kjappe

1. Hvem sitt liv synes du er perfekt, og hvorfor? Helt ærlig, så tror jeg det ikke finnes noe som heter “det perfekte liv”. Vi har alle noe å stri med. Men skulle jeg valgt ut i fra hva jeg ser utenfra – så tror jeg faktisk jeg må si Sophie Elise sitt. Hun er så filosofisk, hun er smart og pen (selv vil jeg være naturlig da), hun engasjerer seg for masse saker og liker å skape engasjement. Negative med det livet hun lever, er at alle dømmer henne og skriver masse dritt – bare fordi hun er en offentlig person. Den biten hadde ikke jeg selv taklet på den måten hun gjør, og det beundrer jeg henne for. 

2. Hva er du aller mest redd for? Brann. Jeg er livredd brann, og hver kveld har jeg litt problemer med å sovne av den grunn. Av og til våkner jeg på natten ut av det blå og blir livredd, da må jeg bestandig stå opp og sjekke hele huset. 

3. Har du noen gang blitt kastet ut av klassen? Det tror jeg faktisk ikke, hah! 

4. Har du noen gang gitt bort en presang noen har kjøpt til deg? Ja, men det pleier å være flere år fra jeg fikk den, og hvis jeg finner ut at jeg ikke bruker den, gir jeg den til noen som kanskje kan få bruk for den. 

5. Når våkner du, vanligvis? Jeg vet ikke hva vanligvis er lengre, for den siste måneden har jeg disponert tiden min selv og da har jeg sovet til 08-09 hver dag. Men til vanlig hverdag når skolen begynner kl. 09, står jeg opp hver ukedag klokken 07. 

6. Hva slags stemning er du vanligvis i når du våkner? Veldig trøtt. Det blander veldig mellom å være grinete og i veldig godt humør – alt fra dag til dag, men vanligvis i godt humør. 

7. Sikler du når du sover? Av og til😂

8. Nevn favoritt-filmen din og hvorfor. Letters To Juliet, har vært min favorittfilm i flere år nå og det er fordi jeg elsker romantikk + at hovedrollen Amanda Seyfried er min favorittskuespiller. Men Fifty Shades Freed legger seg rett etter. 

9. Hva er det mest sinnsyke klesplagget du noen gang har hatt på deg? Det vet jeg faktisk ikke, ikke klesplagg – men engang på skolen gikk jeg i en oransje genser, helt basic genser og over den hadde jeg en lyseblå kort “jakke” på en måte. Det så jo helt grusomt ut..😂

10. Har du brukt falsk leg noen gang? Nei. 

11. Har du noen gang gjort frivillig arbeid? Ja. 

12. Hvilken jobb var den første du hadde? Min aller første jobb var på Rema 1000, men det var utplassering fra skolen. Så den første jobben jeg skaffet meg selv var som ryddehjelp på en restaurant en sommer. 

13. Hva spiste du sist? Frokost, et rundstykke med ost og agurk, et annet med leverpostei og agurk. Mmm! Det var utrolig godt. 

14. Hvilken oppfølger var bedre enn originalfilmen? Det vet jeg faktisk ikke, ingen som jeg kommer på nå. 

15. Hva er den merkeligste uvanen din? Hmm.. Det vet jeg faktisk ikke, jeg er ikke engang sikker på hvilke uvaner jeg har.

Processed with VSCO with m5 preset

Siste biten

Processed with VSCO with f2 preset

I forrige uke leverte gruppen min den ferdigstilte reportasjen vår innen innleveringsfristen, og bare det var en lettelse av skuldrene. Reportasjen ble bra, og jeg er fornøyd. Nå er jeg i full gang med den siste biten som skal fullføres i dette emnet om global journalistikk, nemlig et siste refleksjonsnotat. Jeg begynte på den allerede for to uker siden, og mangler nå bare 300 ord før jeg kan levere og si meg helt ferdig med emnet. 
Allerede i neste uke begynner vi med økonomi journalistikk, og gjett at jeg gruer meg litt til det altså. Jeg har ikke hatt matte eller tall på godt over to år. Mitt eget budsjett er den eneste formen for matte jeg får i hverdagen, så det å skulle begynne med økonomi nå kjenner jeg kan bli en utfordring. Jeg vet ikke nøyaktig hva dette emnet fokuserer mest på, så vi får se. Kanskje det ikke er så ille som jeg tror? 

Jeg er fortsatt hjemme i nord, men det begynner å nærme seg reising med stormskritt. Jeg nyter bare mine dager i vakre nord, og skal virkelig bruke den siste tiden godt. I dag reiste også Daniel tilbake på jobb, noe som er veldig trist for min del, men jeg får bare bruke tiden min sammen med gjengen som er igjen her!♥


Uke 44 – uken som gikk..

Ukens sang: Alec Benjamin – Let Me Down Slowly. Den er så fiiiin♥

Ukens middag: Pannekaker var faktisk ganske godt denne uken, men det var kyllingnuggets også. 

Ukens cravings: Sjokolade..! 

Ukens nedtur: det har regnet, og all den fine snøen som var her når kom hit forrige helg er nå borte. Veiene er såpeglatte og det er langt ifra koselig å oppholde seg ute. 

Ukens høydepunkt: turen til Rovaniemi var veldig fin. Jeg, Daniel og lillebror kjørte til Rovaniemi i går for å dra på scootermessa der, og skal si det var fullt av folk! Vi bodde på hotell til i dag, og etter en heeerlig frokost kjørte vi hjem igjen. 

Dagen i dag: har vi spist en herlig hotellfrokost før vi kjørte hjem fra Rovaniemi. Vi kom hjem for noen timer siden, og siden da har Daniel pakket til å reise på jobb. Resten av kvelden skal brukes på avslapping og kanskje jeg tar meg en ansiktsmaske (føler jeg virkelig trenger det). 

Ukens favorittbilde: 

Processed with VSCO with t1 preset