SNØDRØM

Denne uken har store, hvite flak dalt ned fra himmelen så og si døgnet rundt. Den herlige snøen har meldt sin ankomst, i store mengder, og jeg elsker det. Jeg blir i så godt humør av snø, og det gjør liksom ingenting for meg at fremkomsten er litt vanskeligere enn normalt. Jeg syns bare det er gøy med den lille ekstra spenningen i hverdagen, som kommer jeg opp bakken nå? Kjører jeg meg fast her? Vi har heldigvis én firehjulstrekker her i gården, slik at vi hvert fall kommer oss på jobb om morgenen. Men det er jo alltids spennende med tohjulstrekkerne. Gøy!

Det innebærer jo mye jobb med snø da, for det skal jo flyttes på og fjernes fra parkeringsplass osv. men det går fint, for jeg brøyter ikke, heh! Daniel liker å brøyte, også er jeg med av og til på firehjulingen mens han holder på. Det er koselig. Det er også gøy å se mengdene som kommer. Denne uken så har vi jo brøytet på kvelden, men dagen etter så ser det ikke slik ut for da var all snøen tilbake.
Med all denne snøen, så blir det jo også fantastisk scooterføre, og ingenting er jo bedre enn det!

Vi valgte å dra til hytta i Skoganvarre denne helgen, selv om det var meldt kaldt vær. Det ble det også, men det gjorde ingenting for svett ble jeg uansett. På lørdagsturen på snøscooter var det ikke mange som hadde kjørt løypa opp mot Gagga, og det fikk jeg kjenne på. Det var jo kommet MYE snø, og jeg har ingen skills i puddersnø, de er ikke-eksisterende. Vi kom oss dermed bare halvveis til Gagga før jeg ga opp og ville hjem etter 2.gang som «fast». Med fast mener jeg at jeg kom meg ingen vei, mens Daniel trengte bare hoppe på scooteren og gi gass. Det vil si, kom med hans erfaring i feltet.
Vi kom oss til hytta, men rett før parkeringsplassen klarte jeg for 3.gang å grave meg ned, og da var jeg ganske møkklei, kort oppsummert. Med et smil, altså! Jeg orket ikke engang prøve selv. Jeg var søkksvett, selv om det ikke varmt ute. Der også, Daniel hoppet bare på, rygget litt og fikk den opp på parkeringsplassen. Følte meg litt ubrukelig etter den lille turen, men det var jo litt gøy da. Fikk trimmet mannen.

1. gang
2. gang
3. gang

Søndagsturen var bedre, og mye kaldere. Vi tok bare en liten tur mot Livnas, ikke Gagga altså, jeg ville ikke bli like svett i dag. Det ble ingen kamp, heldigvis. Bare en veldig rolig, kald søndagstur, heh.

Helgen har vært veldig fin. Vi har slappet veldig av, tatt livet helt med ro og ikke stresset med noe. Vi så også en veldig bra film lørdagskveld etter å sett Hver Gang Vi Møtes, som faktisk ble sendt på direktetv; Mr. & Mrs Smith. Den var spennende, og litt humoristisk. Vi kunne dermed ikke gå å legge oss før den var ferdig.
Gradestokken krøp ned til -29 grader før vi kjørte hjem i dag fra Skoganvarre, og det var ikke noe bedre hjemme med -25 grader. Nå skal vi få i oss litt mat her hjemme, før vi chiller resten av kvelden tenker jeg. Alt av snømaskiner står nå i garasjen på tining. Det ble litt snø her og der, heh!

 

MÅ bare poengtere helt til slutt at det er ikke scootermerke sin skyld til all trimmen vi fikk på lørdag. Det er rett og slett føreren sin skyld. BARE så det er sagt. Merke har ingenting å si i dette tilfelle.

Året 2023

Bedre sent enn aldri å se tilbake på året som gikk, eller hva?

Året 2023 startet ikke på den beste måten. En stor sorg traff hjertene våre da min elskede lille hund Leo ble borte fra oss. Jeg husker den dagen så utrolig godt, for den startet veldig bra med en luftetur på scooter. Det var vanvittig fin himmel, og egentlig en nydelig dag. Den endte derimot på tragisk vis. Jeg var ikke forberedt på det, den ulykken som inntraff..
Livet gikk derimot videre. Jeg hadde heldigvis mange å lene meg på, og støtte meg mot. Det er likevel ingen som kan erstatte den lille bestevennen min.

Jeg visste jeg skulle ha en ny liten hund etter hvert. Jeg visste det kom til å bli samme rase. Det jeg ikke var klar over, at det skulle skje så fort. Ja, jeg bladde litt på Finn av og til, men det var ikke planen min å hente så fort. Det var frem til jeg fant Milo. Jeg hadde sett han flere ganger i annonsen, uten å legge merke til han, men det var én dag det forandret seg. Jeg studerte han litt mer, og den natten drømte jeg om han. Jeg våknet opp dagen etter med  en så bestemt stemme i hodet mitt; han skal du hente. Så da gjorde vi det. Jeg hørte på den stemmen, og det angrer jeg ikke et sekund på i dag, for han er en helt herlig liten hund. Minner meg på mange måter om Leo, men med sin egen vri og personlighet.

Søte lille Milo, ikke gamle karen.

Vinteren

Vinteren sprang avgårde med fjellturer og valpetid. Det har vært noen nydelige dager til fjells hele vinteren gjennom med både kjøring og bålturer. Temperaturer har ikke stoppet meg denne vinteren, da vi har hatt flere turer i -20 grader og nedover. Noen dager har det vært kaldt, andre dager ikke så fryktelig. Det gjaldt å bare kle seg godt med klær på disse turene.
Det ble ikke den årlige helgeturen til fjells med mamma og Hjalmar, selv om de dro, på grunn av været og vi ikke kom oss opp til dem, men jeg har likevel fått en god dose fjelluft i nesen.
I tillegg har jeg lært meg å danse swing denne vinteren, og det var jo utrolig artig! Jeg har alltid hatt lyst å lære meg å danse swing, og når jeg oppdaget at det var et grunnkurs i dette denne vinteren, meldte jeg meg og en kompis på. Dette har vi fortsatt med, og danset nesten alle mandagene det har vært og vi har hatt mulighet å være med.

Årets første titt på solen, i slutten av januar.
Det er bare nydelig her oppe, rett og slett. Tatt i februar.
Årets første Formel1-løp ble fulgt med fra hytta, både inne og i grillhytta.
Tur i vedskogen med pappa i påsken, da må det grilles litt.
Var ikke så mye fint vær den palmehelgen, men vi fikk det lille glimtet med pent vær på foto.
Akkurat denne kvelden var ord litt fattige, selv med nydelig nordlys på himmelen.
Påskehelgen, vi fikk helt ok vær den helgen. Nok til å fiske, og nok til å båle. Da er jeg fornøyd!
Scootersesongen begynte å nærme seg slutten, og det nyydeligste været skinte opp. Tror faktisk det var plussgrader på denne turen, eller noe slikt. Kaldt var det hvert fall ikke.
Nydelig vær, men noe lave temperaturer.
Dette var virkelig en fin ettermiddag på fjellet, tror klokken var rundt 17, eller begynte å nærme seg 18.

Våren

Denne våren ble det mange rolige dager på meg, da jeg ble operert i slutten av april. Jeg fikk fjernet fire cyster på eggstokkene, noe som har gått veldig bra og jeg føler meg fin. Snart skal jeg på årskontroll, for å sjekke hvordan ståa der nede er. Det var jo en opplevelse i seg selv, da jeg aldri har ligget i narkose før. Det var rart å våkne opp, og jeg husker at jeg var veldig trøtt etterpå. Jeg tok det dermed ganske rolig i begynnelsen av mai.
Likevel har vi fått tid til å fikse hagen gjennom våren, og laget en unødvendig stor plen. Den ble jo veldig fin da! Mye bedre enn det som var her opprinnelig. Det kan jo komme godt med senere i livet dersom man får barn og trenger lekeapparater i hagen. Hunden trives hvert fall i den store hagen, selv om vi syns den kan være et herk å klippe..

Endelig var all mollen spredd ut, og da var det bare å vente på at gresset skulle gro.

Sommeren

Denne sommeren har det ikke blitt like mange båtturer sammenlignet med året før, men vi har gått vesentlig flere toppturer dette året. Vi har fått inn noen hytteturer også, selv om det heller ikke er blitt like mange som tidligere år, men det er ikke alltid man rekker alt. Daniel har jobbet utrolig mye overtid denne våren/sommeren, så da har vi tilbringt store deler av tiden hjemme. Det hadde kanskje blitt flere om han hadde hatt mer fri, men sånn ble det ikke dette året.

Sommerferien bringte med seg mange fine minner, da vi blant annet har kjørt nedover Sverige med de stoppestedene vi ønsket som for eksempel Skellefteå, Örebro og Gekås (Ullared). Vi reiste også til Budapest for å se Formel1, samt se byen. Det var en opplevelse, ikke bare Formel1, men det å være i en ny by også. Jeg er ikke så veldig bereist til det store utlandet, så alle turer ut av landet (bortsett fra Sverige og Finland) er en egen opplevelse for meg. Budapest var veldig fint, og varmt ikke minst, som jeg godt kunne tenke meg å dra tilbake til.’

Nydelig topptur en ettermiddag midt i uken.
Enda en nydelig topptur i fint vær, på kvelden. Ser kanskje ikke slik ut, men tror faktisk klokken var bikket 9-10 en sommerkveld.
En fin ettermiddagstur opp til fjelltoppen ikke langt unna huset.
Skellefteå! Fantastisk fint vær på morgenen en dag i juli.

En natt i Oslo, og lunsjen tok vi på Pincho Nation før vi kjørte mot Sandefjord.
Sandefjord byr stadig på nydelig lys!
Går så og si aldri inn porten til Utlandet, men denne sommeren gjorde jeg for engangsskyld det! Budpest, here we come!
På en av våre veldig mange gåturer i Budapest. De føttene mine fikk virkelig kjørt seg på reise.
Kveldstur på elva. Budapest har virkelig mye å by på!
Blir så rørt av alle de fine menneskene jeg har rundt meg!

Høsten

Høsten har inneholdt mye sykdom. Jeg har stort sett vært syk gjennom hele høsten. Helt fra vi kom hjem fra ferie, til nesten snøen lå på bakken. Ikke sengeliggende vel og merke, men enten vondt i halsen, tett nese eller hoste. Jeg var sengeliggende noen dager bare.
Jeg har likevel klart å delta på kurs med Milo i rally lydighet, og det synes vi var veldig gøy. Skal innrømme at det falt litt bort når vi var ferdig med kurset, men hvem vet? Kanskje vi tar det opp igjen.
Jeg har også klart å dra på flere hytteturer, og vedskogen med pappa. I tillegg har jeg vært på mitt første årsmøte med Nettoline i Ålesund, noe som var spennende og interessant. Det var et bra opplegg, og jeg lærte mye nytt, samt fikk ny inspirasjon som jeg kan bruke i min egen arbeidshverdag.

Det har blitt et par turer litt forskjellige steder. Jeg og Daniel tok jo turen til Haparanda/Tornio og Rovaniemi på scootermessen, og det var jo en vellykket tur. Vi må heller ikke glemme den fine opplevelsen vi hadde på Sorrisniva Wilderness Lodge like utenfor Alta.

Denne høsten har vi også begynt med en ny sport, både jeg og Daniel. Vi har begynt å spille innebandy. Meget god trening, og ikke kjedelig. Det er jo noe annet, og jeg merker at det er fint med litt variasjon gjennom uken. For i tillegg til innebandy, så danses det både swing og trenes styrke. Vi har med andre ord fylt ukene med sosiale aktiviteter som vi tar med oss inn i det nye året.
Så til tross sykdom som har hemmet meg mye gjennom høsten, så har jeg likevel fått gjort mye og vil oppsummere det siste halve året som full av opplevelser egentlig.

Vår nest siste rally lydighets time, så stolt liten hund!
Årets tur i vedskogen med pappa, ble en bra fangst på årets vedskjul!
Fantastisk bra kjærlighetstur til Sorrisniva Wilderness Lodge, kan varmt anbefales!
Upåklagelig utsikt å våkne til.

 

Roadtrips!

Nordlyset har danset mye i høst! Fantastisk fint.
Dette er nydelig.

Julen

Julen i år syns jeg suste avgårde i rekordfart. Jeg rakk jo nesten ikke tenke at det var desember engang før det var over. Jeg syns jo julen var fin, men jeg nådde liksom ikke nyte det. Vi tilbringte julen sammen med gjengen i Sandefjord dette året, og denne gangen kjørte vi sørover da flybillettene var så sykt dyre. Vi startet ned rundt 21. desember, og var fremme 22. Der nede ble det mange spaserturer på forskjellige plasser, både i sol, men også i snø. Det snødde en god del på julaften da vi gikk tur, men ble en fin tur likevel. Vi tilbringte noen dager sørpå med forskjellige aktiviteter som gåturer, skøyting, litt shopping, brettspill og en god del julefilmer, før vi startet nordover igjen for å ferie nyttårsaften.

Julelys, snø på trærne og nordlys. Det skaper julemagi det.
Driving home for christmas.
En av flere fine gåturer i fin natur i Sandefjord-området.
Litt rart å se sola i desember da.. for min del.

2023 – oppsummert

Jeg vil si at 2023 har vært et veldig fint år, men som jeg føler har gått veldig fort. Svuuuusj så var det over.  Går livet liksom fortere når man bikker 25? For det føles nesten sånn.
Jeg er uansett fornøyd med 2023, og det er ingenting jeg angrer på eller som jeg ville gjort annerledes dette året. Jeg har tatt tak i de tingene jeg har ønsket å ta tak i, gjort noe med det og fått det mye bedre.

 

Takk 2023, du var en glede!