Måned – oktober

Jeg har endelig blitt medeier i det lille huset vårt, og det føles godt å endelig kunne bidra!

Månedens sang: Ellen Krauss – The Wedding.

Månedens opplevelse: Jeg ble medeier i det lille huset vårt! Det føles fint å endelig kunne bidra, og kunne være to om dette. Ikke minst føles det veldig trygt og godt å faktisk være med å eie.

Månedens høydepunkt: Det må bli handleturen jeg hadde med mamma i bygda. Tenk at vi klarte å bruke to timer i lille Lakselv? Det er jo litt utrolig.. Vi var vel innom fem butikker på den tiden. Hah, men det var utrolig koselig! Bare vi to. Jeg elsker å henge med mamma, det er så koselig❤️

Månedens vær: det har for det meste vært overskyet, og grått vær denne måneden. Vi har hatt et par høstvær dager, med regn som har pisket og en ufyselig vind. Vi har også kommet ned mot minustallet på gradestokken, samt at snøen har meldt sin ankomst. Det er hvitt ute!

Det har blitt ganske mange kyllingwraps på Uno Café i Alta denne måneden, men herregud så godt det er..!

Månedens jobb: Jeg har egentlig hatt det fint på jobb denne måneden. Lært mye om forskjellig, og jeg får lov å gjøre mer og mer. Det er både litt skummelt og gøy. Har også vært på litt kurs denne måneden; én uke på stillas kurs og én dag på fallsikringskurs. Det har vært interessant.

Månedens humør: har stort sett vært bra, men noen dager har jeg følt meg helt grusom og har overhodet ikke hatt det noe bra. Enkelt og greit følt meg helt dritt. Stort sett har jeg hatt det ganske bra, og følt meg i helt strålende humør. De dagene liker jeg best, når jeg virkelig merker at jeg er i godt humør.

Månedens generelt: Denne måneden har vi gjort utrolig mye forskjellig. Vi har tatt oss friheten til å slappe litt av, men ikke minst få ferdig veden før vinteren satt seg inn. Daniel har fått ferdig alt på badet, og nesten alt på kjøkkenet til mamma og Hjalmar, så nå har de begynt innflytningsprosessen. Det har blitt mange koselige middager med familien også denne måneden. Den siste uken av måneden har jeg tilbringt litt tid for meg selv, ettersom Daniel reiste ut på sjøen for nesten én uke siden. Jeg vil si at alt i alt, har det vært en ganske innholdsrik og koselig måned.

De siste papirene er i orden!

Ute er det mørkt, og litt småkjølig. Lille hunden ligger som en krøll vedsiden av meg, mens levende lys fyller stuen, og tven surrer i bakgrunnen. Her sitter jeg og nyter teen min alene i det lille huset vårt. Daniel er nemlig reist på sjøen. Nå kan jeg jo også faktisk si vårt, og mene det, uten å måtte sette vi i hermetegn. De siste papirene er endelig i orden, og jeg er offisielt medeier i huset! Det føles rart, og egentlig ikke virkelig, men det står der jo, svart på hvitt.

Jeg husker enda når jeg og Daniel snakket om den dagen vi skulle kjøpe hus for noen år siden. Lite visste vi at det skulle skje så fort, og lite visste jeg at vi også skulle finne den perfekte plassen på første forsøk.
Når vi først kjøpte huset var jeg glad og spent, men jeg hadde ikke “forelsket” meg i stedet. Det var nytt for meg, og jeg har aldri bodd utenfor bygda. Nå som vi har bodd ett år her, kan jeg faktisk ikke tenke meg noen andre steder å bo. Jeg har falt helt pladask for stedet og det lille huset. Det gjør liksom ingenting at vi ikke har sjøutsikt, for det er andre fordeler med skogen rundt oss og den lille gropa vi bor i. Det er også et stort pluss at mamma og Hjalmar kjøpte hus i gå avstand til oss bare noen måneder senere!

Nå skal jeg snart finne sengen, og få skjønnhetssøvnen så jeg er klar til en ny dag❤️

Kurs, hotell og ved

God kveld fra oss denne lørdagen! Endelig helg, og det er sykt hvor deilig det er å kunne slappe litt av igjen. Denne uken har jeg og Daniel tilbringt tiden vår i Alta, der jeg har vært på stillaskurs og han har hatt svenneprøve. Han besto jo selvfølgelig svenneprøven, og har fullført nok et fagbrev/svennebrev. Jeg på en annen side har lært å bygge stillas, og alt som er viktig innenfor dette. Jeg syns faktisk ikke det var så ille som jeg trodde det skulle være, men jeg likte helt klart best å bygge den du ser på bildet under. Det var enkelt, og det gikk fort.

Ellers har jeg og Daniel kost oss i Alta på hotell, men i går kjørte vi hjem igjen. Borte bra, men hjemme best. Det var godt å komme hjem til fuglene og hunden, det var godt å komme hjem til den lille bygda vår igjen, og det var godt å komme hjem til huset vårt. Selv om det var utrolig deilig å bo på hotell, der vi kunne forlate rommet som en bombe og kom tilbake så var det ryddig og flott, samt den utrolig gode frokosten! Nå er det tilbake til realiteten, heh!

Denne helgen har jeg, heldigvis, “fri”. Vi har begynt med veden vår i dag, for nå begynner kulden og vinteren å melde sin ankomst. Vi skal kappe opp trærne vi tok ned i fjor og denne sommeren, og klyve dem, før vi stabler dem opp i vår hjemmesnekra (midlertidige) vedbinge. I fjor kom vi ikke så langt, da snøen kom såpass tidlig og vi hadde andre prioriteringer. På denne tiden i fjor hadde vi full vinter, og hadde hatt det noen uker allerede. I dag kom den første lille snøen å la seg, og i år har vi også tid til å ta veden! Nå skal jeg slappe litt av før vi begynner med middagen, og om ikke lenge begynner jo Skal Vi Danse også. God helg da dere!❤️

Kursuke i Alta

Så, hvordan går det om dagen? Joda, det går. Jeg har blitt mye bedre, og kjenner forsåvidt ingenting/veldig lite i ryggen lengre, men har enda smerter i venstre fot. Jeg er likevel kommet tilbake i jobb for fullt, og jeg har kommet meg opp på hesteryggen igjen. Sebastiaan (hesten) tar det veldig rolig med meg, og vi går sakte, men sikkert fremover i treningsmengde og belastning. Det føles veldig bra etter hver økt på ryggen hans, selv om jeg blir sliten.

Denne helgen har vi campet utenfor huset. Rett og slett bare sovet i vogna, fordi vi ville. Nå som parkeringsplassen er ferdig og i full bruk har vi tatt hjem campingvogna, og parkert den utenfor verandaen. Det gjør det lett å komme seg både inn og ut av huset og til vogna. Jeg hadde jobb denne helgen på YX, og det å skulle stå opp på søndagen for å dra på jobb, var fryktelig tungt. Herregud, så godt jeg sov den natten.

Vi har sovet i campingvognen denne helgen, selv om huset var rett utenfor døren. Det var likevel sååå koselig!

Søndag pakket jeg og Daniel også bagen og hev oss i bilen, før vi suste over til Alta. Her skal vi bli hele uken, da jeg har stillaskurs, mens Daniel har svenneprøve i rørfaget. Her bor vi på hotell under oppholdet, og det er ganske fint å kunne kose seg når man først er her. Vi har vært litt på AMFI, kjørt litt rundt og bare kost oss de timene vi ikke har vært på kurs/svenneprøve.  Akkurat nå ligger vi i den ganske deilige hotellsengen, og skal se litt på tv. Det begynner jo å bli seint, så snart er det vel natten her i gården. Ha en strålende uke folkens!

Jeg måtte unne meg litt sjokolademilkshake og en kyllingwrap på Uno Café i dag, og den var himmelsk!