Måned – Desember

Månedens sang: The Weeknd – Blinding Lights.

Månedens høydepunkt: Det må være julaften og 1. juledag. De to dagene var veldig fine, og tilbringe sammen med familien. Eller de gangene når Daniel kom hjem, for herregud det var godt å se han igjen..!

Månedens opplevelse: Det må bli den turen vi hadde til Alta en kveld i begynnelsen av måneden. En kveld som ble til tidlig morgen. Der vi skulle hente en leveranse i Alta som kom med flyet kl. 23 mandags kveld. Der vi skulle vært hjemme i ett/halv to tiden, men ikke i seng før klokken ble fem. En tur som gikk fra å gå to timer, til fem timer på vei hjem igjen. En tur jeg sent vil glemme. Finnmarksværet viste oss hva det hadde å by på. En heftig vind og med et stort snøfall gjorde det umulig å se noe. Kolonnekjøring og mye sne på veien gjorde at vi måtte ta den tiden det tok for å komme oss trygt hjem. Jeg synes både det var spennende og litt skummelt, og vi kom oss hjem til slutt.

Månedens skole: har det bare gått i eksamener. Hjemmeeksamen og formidlingsoppgave med tilhørende refleksjonsnotat. Det gikk egentlig helt greit føler jeg, så får vi se når sensuren er klar. Jeg tok også juleferie denne måneden, så nå kan jeg komme sterkere tilbake i januar!

Månedens vær: har vært litt opp og ned i temperatur. En dag kunne det være plussgrader, dagen etter ble det nede i -20 grader og dagen etter der igjen var det bare -6 grader. Det har vært en del vind, men det har også snødd. Solen er jo selvfølgelig ikke å se, vi er jo i en av de mørkeste månedene.

Månedens humør: har svingt litt, av ulike årsaker. Jeg elsker desember, men noen ting har satt en liten demper på måneden. De dagene som ikke har plaget meg har vært skikkelig fine, og humøret har vært helt på topp. Likevel har de dagene som har vært dystre, vært litt ekstra tung å stå opp for.

Månedens tanke: at det går an å savne en person så mye, at det går an at denne personen betyr så mye for en, det er både skremmende og utmattende. Jeg skulle ønske jeg var mindre avhengig, mer selvstendig og klarte det fint på egenhånd, men savnet er så stort og jeg bryr meg virkelig. Det er ikke en bryter som skrus av og på når personen kommer og går, det går ikke an å skru det av.

Måneden generelt: har egentlig vært veldig fin. Jeg har fått gjort mye, og jeg har gått rundt i mitt eget hode med både julepynt og kost meg med gavepakking. Jeg har hatt det ekstra fint når Daniel har vært hjemme, og litt tyngre når han har reist igjen. Det har vært tøft når jeg trodde bestemor var på vei å gå bort, men litt ekstra deilig når hun fikk komme hjem igjen og hadde et veldig godt humør. Jeg har følt meg ensom i det lille huset vårt, men litt deilig å komme hjem etter noen timer på besøk.

Uke 52 – uken som gikk..

Ukens sang: Why Don´t We – Big Plans.

Ukens middag: Krabbe middag sammen med mamma og Hjalmar 1. juledag! Mmm, det var virkelig godt.

Ukens cravings: Pepperkaker med non-stop.

Ukens nedtur: Jeg er ikke helt sikker på om jeg har noen nedturer denne uken, bortsett fra at jeg har savnet kjæresten.

Ukens høydepunkt: Julaften og 1. juledag, for noen fantastiske dager. Ikke minst det faktum at Daniel kom hjem denne uken, herregud som jeg har savnet han disse ukene. Det har føltes som en evighet siden han dro, men det er faktisk bare to uker. Nå er han heldigvis hjemme igjen!

Dagen i dag: I natt har jeg sovet utrolig dårlig, sikkert på grunn av at det blåste kraftig i natt. I morges hadde skyene nesten forduftet og vinden stilnet. Fredfullt. Jeg sto ikke opp før klokken nesten var blitt elleve, prøvde å suge til meg så mye søvn som var mulig før jeg til slutt ga opp. Jeg har ellers ikke gjort stort i dag, sett på tv med lillebror mens Daniel har vært ute å holdt på. Videre har jeg ingen planer, det blir sikkert en rolig kveld.

Denne uken ble både jeg og lillebror med pappa på oppdrag med bergningsbilen i nydelig vær.

Året 2019

2019.. for et år!

Nå går året mot slutten, og jeg ønsker derfor å mimre litt tilbake på året som har gått. Dette året har det skjedd utrolig mye. Så mye at det er helt vilt. Det har vært oppturer, og det har vært nedturer. Det er har vært gode nyheter, og det har vært dårlige nyheter. 2019 blir et år som absolutt ikke går i glemmeboka!

Det som kanskje har satt mest preg på året, er at mamma og Hjalmar bestemte seg for å selge huset. Det ble utpakking, og det ble spørsmål; hvor skal vi gjøre av oss? Da ble det fart på sakene for Daniel, for 1. juli vant han budrunden på det som skulle bli vårt nye hjem. Og allerede i begynnelsen av august flyttet vi inn, og begynte våre små prosjekter på huset som har pågått hele høsten – deriblant parkeringsplassen. Mamma og Hjalmar fikk solgt huset, og kjøpte seg et nytt i løpet av november.
Man kan vel egentlig også si det sånn at jeg nesten har flyttet hjem igjen denne høsten, for jeg har tilbringt minimalt med tid nede på Sørlandet. De gangene jeg har vært der, er fordi jeg har vært nødt.

Påsken 2019 vil bli husket som en påske med utrolig mye godt vær, og fine turer.
2019 har gitt oss mulighet å ta den turen vi alltid har snakket om i flere år. Turen på 22 mil, fra Skoganvarre gjennom Jotka til Finland og tilbake over Karasjokfjellet.
Til og med Kristiansand har hatt noen fine vinterdager!

Jeg og Daniel har reist litt dette året, vi har vært litt over alt. København to ganger, en gang bare oss, og en gang med søsknene våre i sommer der vi oppdaget litt mer av byen. Jeg har vært på Ullared to ganger, og digget begge gangene! Vi har vært i Göteborg to ganger. Vi har ikke minst vært litt rundt i Norge. Vi har også vært på scootermessa i Rovaniemi, og en liten handletur i Haparanda denne høsten.

Dette året er også det året jeg tror vi har brukt mest peng, ikke bare Daniel, men jeg også. Jeg har kjøpt så mye klær at jeg skjønner hvorfor jeg har vært blakk, og ikke minst har jeg kjøpt oss en liten hund, kjære Leo. Vårt nye tilskudd til vår lille familie! Daniel har kjøpt ny bil, og ikke minst hus! Vi har jo også brukt en del av pengene på reise og ting til huset. Men det har virkelig vært verdt pengene, for det er blitt så fint her!

2019 ga oss et nytt tilskudd til familien, lille Leo har smeltet alles hjerter og fått det fint sammen med oss.
København var helt nydelig, både på våren og sommeren.
Volvomuseum for en gjeng bilinteresserte mennesker.
København ble utforsket på el-sparkesykler!

På skolen har vi gjort litt av hvert. Begynnelsen av året startet vi med å lage vårt eget magasin, og jeg syns selv vi gjorde en utrolig bra jobb! Fram mot sommeren har vært full av gøye ting, vi har laget podkast og et undersøkende prosjekt om fillers og botox. Etter sommeren hadde vi et valgfritt semester, der vi kunne gjøre noe helt annet så lenge vi fikk 30 studiepoeng og det ble godkjent av administrasjonen. Jeg valgte å ta Interkulturelle emner på skolen jeg allerede går på. Her har jeg fått lære litt av hvert, mye om de mange folkeslagene og kulturene vi har fått til Norge gjennom tiden. Emnene har gitt meg mange nye ideer og et nytt perspektiv på veldig mange ting. Jeg har likevel klart å tilbringt mye av tiden min hjemme i Lakselv gjennom høsten.

Ikke minst har jeg tatt opp ridning dette året, etter nesten to år borte fra sporten. Jeg fant meg først en hest i Kristiansand jeg tok hånd om et par måneder, en araber. Jeg sluttet fordi jeg så at pengene ikke strakk til akkurat denne perioden, og fordi jeg begynte å reise hjem inni mellom, det var dessuten snart sommerferie da jeg kom til å være hjemme i Nord. Gjennom sommeren red jeg den nye hesten til eieren av den tidligere fórhesten min Eemil. Nok en frieser vallak, og jeg hadde falt pladask for skapningen. Da hun spurte meg denne høsten om jeg kunne tenke meg å ri han fast to ganger i uken, sa jeg så klart ja og var tilbake i salen på yndlingsrasen min. Jeg fikk deltatt på ett kurs i løpet av høsten, og var i gang igjen.

Sebastiaan har tatt meg med storm, og en mektig skapning som har sin egen sjarm.

Vi har også mistet noen dette året. Den første var vår kjære lille Lucky som har vært en del av livet vårt i 17,5 år. Den lille hunden både jeg og lillebror har vokst opp med. Hjalmar mistet faren sin på vårparten, og denne høsten gikk også min kjære farmor gikk bort. Sammen med familien fulgte vi henne til det siste hvilestedet.

Jeg vil si at hele dette året totaltsett har vært veldig fint. Jeg har opplevd mye nytt og hatt det veldig gøy! Vi har funnet på mye sprell og fått mange minner for livet. Ja, selvfølgelig har det vært vanskelige stunder og tøffe nyheter, men hvilket år går helt knirkefritt..?

Nå er jeg spent til hva det nye året, 2020, kan bringe med seg. Alt kan skje!

Vi fikk nøklene til vårt nye hjem i begynnelsen av august, og var i full gang med de små prosjektene våre.
Snøen kom tidlig i år, og mye av den la seg fort.
Vi tok farvel med de siste solstrålene i begynnelsen av november, og mørket senket seg over Finnmark.

Julaften

1.juledag! Det er en herlig dag det også. Det å kunne gå rundt i pysj hele dagen, og ha håret til alle kanter etter en vellykket gårsdag. Gå igjennom alle gavene man pakket opp i går, få en oversikt og takke alle som hadde deg i tankene når de var på julegaveshopping. Dagen man finner på noe gøy med familien, om det er spille spill eller se film hele gjengen.

Vel, min julaften var veldig koselig. Den begynte med julefrokost hos mamma og Hjalmar, og med Tre nøtter til Askepott på tven etter frokosten. Det blir virkelig ikke jul uten Askepott. Så snart filmen var ferdig dro jeg til pappa for å spise dagens posisjon med grøt, julegrøt og melk. Tradisjon tro.

Jeg kom meg hjem igjen, til meg selv, der jeg fikk dusjet og dratt på meg kjolen så jeg var klar for årets julemiddag. I år spiste vi julemiddagen hos bestemor sammen med gjengen som var der. Jeg er ikke den største fanen av julemat, spiser det helst kun på julaften, men i år var det faktisk godt. Jeg vet ikke om det var fordi onkelen min var en utrolig bra kokk, eller om jeg faktisk har begynt å like julemat.

I år gjorde vi også noe annerledes enn hva vi har gjort tidligere år. Når vi hadde spist dessert dro jeg, mamma, Hjalmar og lillebror hjem til de for å pakke opp julegavene i PYSJ! Vanligvis åpner vi dem med finstasen på, men i år åpnet vi julegavene i koseklærne. Fysøren, det var digg å kle av seg den trange kjolen før man satt seg på gulvet rundt juletreet. Nå håper jeg dere har hatt en fin julaften, og ha en fortsatt god jul!

Dagen før dagen!

Wow, denne førjulstiden har gått fort. I morgen er selveste dagen, og jeg gleder meg som en liten unge. Det er så mange tradisjoner på julaften som jeg elsker, og det er det som utgjør hele julen for meg. Tradisjoner sammen med familien.

I går pyntet jeg en ny ladning med pepperkaker, for jeg har selvfølgelig klart å spise opp den forrige, *krem*. Etter å vært hos mamma og Hjalmar satt jeg meg ned med pepperkaker, non-stop og glasur. Julemusikk spilte ut av høytalerne og telysene tent. Det var faktisk veldig koselig, og pepperkakene ble ganske fine faktisk, mye finere enn de forrige.

Når det er dagen før dagen er det mye som skal gjøres. Jeg har handlet inn siste rest og jeg har pakket de siste gavene. Jeg har vært på kafé, og jeg har hentet pakker fra posten. Jeg har vasket litt klær, og jeg har lagt en slagplan for morgendagen. Jeg har pyntet pepperkakehuset hos mamma og levert julegavene mine dit, siden det er der jeg skal feire jul i år. Jeg mangler også en vesentlig person i år, for han er ute til sjøs denne julen. Det tror jeg skal gå fint, selv om jeg savner han fryktelig mye. Nå skal jeg ta kvelden videre helt rolig, kanskje putte på en film eller lese videre i den nye boken jeg har begynt på. God jul da folkens!❤️

Uke 51 – uken som gikk..

Ukens sang: Clara Mae – Loved You Once.

Ukens middag: Hamburger i Finland sammen med mamma og Hjalmar i går.

Ukens cravings: Kakao med krem.

Ukens nedtur: Jeg har hatt skikkelig kjærestesavn denne uken, og det har gjort meg litt nedfor. Det å kun se han én uke før han reiste igjen, det var ikke helt etter min plan, heh. Skal virkelig bli godt å få han hjem snart da..

Ukens høydepunkt: Det må ha vært å se en julefilm sammen med bestemor. Det var virkelig koselig, og filmen var faktisk ganske bra. Utenom det var det godt å tilbringe fredagen sammen med mamma, og lørdagen sammen med mamma og Hjalmar i Finland. Det ble en veldig bra tur.

Dagen i dag: har jeg sovet ganske lenge, før jeg satt i gang med å vaske badet, støvsuge huset og vaske buret til lille Neo. Morgenen min har med andre ord vært produktiv, mens nå er planen å se på film. Jeg skal først lage meg en kopp med noe varmt, for så å krype under pleddet. Jeg våknet til minus 17 grader her i morges, selv om det var kaldere i går så er det fortsatt kaldt. Videre utover dagen har jeg ikke planlagt, så vi får se hva som skjer.

Tar livet med ro

For noen fantastiske dager med snø det har vært! Både i går og i natt har det kommet store mengder med snø, som har gjort at jeg har måtte ta fatt på spaden og virkelig få en god treningsøkt. Det har faktisk vært ganske deilig, selv om det er bra mye arbeid. Det er imponerende hvor mye snø som er kommet over bare to dager, men det har virkelig gitt meg skikkelig julestemning. Det har vært ganske mildt også, bare rundt minus fire grader, men i dag har det sunket ned til minus åtte i løpet av kvelden.

Jeg har de siste dagene tatt det veldig med ro, utenom å flytte snø og vært i stallen. I går så jeg de julefilmene jeg ville se, i tillegg til å se en julefilm sammen med bestemor. I dag har jeg begynt på en bok, Emmas valg, og jeg er kommet halvveis allerede. Hittil digger jeg boken, og jeg har faktisk grått meg gjennom de siste kapitlene jeg har lest. Nå er jeg ganske spent på fortsettelsen.

Ellers har jeg brukt kvelden i stallen. Jeg har tilbringt tiden sammen med stalldamene og hestene, som var veldig koselig! Nå skal jeg fortsette på boken mens jeg drikker en varm kopp kakao med krem, mmm!

De siste dagenes outfit!

1 uke igjen!

Tenk, det er bare én uke igjen til selveste julaften. Hvor ble det av denne adventstiden? Det har gått så fort at jeg så vidt har klart å få det med meg. Jeg fikk sjokk her om dagen når jeg så hvor mange dager det var igjen til julaften. Det har skjedd så mye de siste ukene, så da har dagene bare forsvunnet.

Denne adventstiden har jeg hatt så utrolig mange kalendere. Tror aldri jeg har hatt så mange kalendere å åpne, men i år har det tatt helt av. Hovedkalenderen min er det mamma som har stått for. I år som alle tidligere år, lager hun pakkekalender til meg. Her får jeg både shampoo, kopper, ny julepynt og ting jeg trenger. Jeg syns det er ganske gøy og digger hver pakke.❤️

Denne uken skal bare nytes, og uken etter det igjen og uken etter det. Tiden går bare så fort, og poff så er vi i januar. Det er ganske mye som skal skje i januar, så nå må jeg bare nyte den lille friheten jeg har til å ta det helt med ro og lade opp batteriene.

De neste dagene og ukene skal jeg bruke store deler av tiden min sammen med familien, ikke minst skal jeg sette på alle de julefilmene jeg ønsker å se. Netflix har jo ganske mange bra julefilmer som jeg gleder meg til å sette på.

Det er veldig deilig med juleferie, og kjenner at jeg trenger denne ferien. I dag sov jeg til halv elleve, og føler meg egentlig ganske sliten. Det har vært en rolig høst, men de tre siste ukene av skolen var ikke å tulle med. Jeg fikk ned ganske mange ord på kort tid, så hodet mitt er sikkert litt sliten etter det.

I dag er den eneste planen jeg har er å dra i stallen. Resten av dagen tar jeg som den kommer. Ha en fin tirsdag alle!

Julestress?

Er det en ting jeg ikke skjønner, så er det dette julestresset. Det er mye som skal handles inn; mat, julegaver, julepynt, og man er livredd for å glemme noe når butikkene er stengt i hele to dager! Tenk hvis vi går tom for noe? Tenk hvis vi går tom for mat?

Okei, for det første: du går ikke tom for mat. Går du tom for noe, vær kreativ og lag noe annet. De aller fleste handler nok litt for mye til jul. Jeg er veldig glad i huskelister. Derfor er mitt tips: skriv huskeliste gjennom hele desember hva du trenger de dagene butikkene faktisk er stengt. Skriv lister til alt! Julegaver, hvem skal handles til? Har du noen ideer hva du skal gi? Skriv det ned!

Mange stresser med å finne den perfekte julegaven. Sliter du med å finne en gave og river deg i håret når julaften nærmer seg med stormskritt? Kjøp sokker! Alle trenger sokker, med mindre de ikke bruker det da. Eller gavekort! Det er kanskje kjempe kjedelig, men det er jo tanken som teller, eller? Jeg selv blir hvert fall kjempe glad for sokker og gavekort. Jeg tenker som så at hvis jeg får julegave, så betyr det at de har tenkt på meg og det er en god følelse å ha!

Det handler om å planlegge. Telefonen er en ypperlig plass å lage lister og planlegge, for den har du med deg overalt. Typisk hvis man skriver ting ned på en papirlapp, er at man glemmer denne lappen hjemme. Så mitt beste tips: skriv ned på telefonen, i notater, eller i kalender, eller i påminnelser.

Ta det med ro, og ikke minst, som fjøsnissen på Tine reklamen sier: 
Alt trenger ikke være perfekt! 

God jul! 

Uke 50 – uken som gikk..

Ukens sang: Lex – When You´re Gone.

Ukens middag: Mmm, taco på tirsdag var veldig godt!

Ukens cravings: Pepperkaker med glassur og nonstop, mmm!

Ukens nedtur: Daniel reiste fra meg denne uken, og det var vanvittig tungt siden vi har vært så lenge fra hverandre også fikk vi bare en uke før han dro igjen. Jeg vet han må, men det gjør vondt. Bestemor ble også sendt på sykehuset før helgen, og det går ikke så veldig bra der borte.

Ukens høydepunkt: Det har ikke vært så veldig mange høydepunkter denne uken, men jeg har levert formidlingsoppgaven og refleksjonsnotatet, og har offisielt juleferie!! Den var jo ferdig allerede i forrige uke, men innleveringen åpnet ikke før denne uken.

Dagen i dag: har jeg virkelig en lat søndag. Jeg har ikke gjort noen ting i dag. Jeg sto opp i halv elleve tiden, gikk egentlig rett på sofaen med fjernkontrollen i hånden og her har jeg lugget til nå. Det er lov, for det er tross alt søndag. Det som er så fint i juletider er at butikkene har søndagsåpent, så tenkte kanskje jeg skulle ta meg en tur ut døren. Hvis jeg ombestemmer meg, så blir jeg nok bare liggende her hele dagen, heh!

11 dager igjen

Jeg trodde desember skulle bli finere enn alle andre måneder, men jeg føler på en slags nedstemthet. Det er tomt, og denne julen er ikke det samme som tidligere år. Vi har bare 11 dager til selve dagen, og vi er godt inn i måneden, likevel føler jeg meg tom og nedfor. Jeg føler dagene går sakte og i ett, som resten av denne høsten.

Julestemningen er det ingenting å si på, jeg elsker fortsatt julen og alt den bringer med seg. Vanligvis er desember en av de beste månedene, for det er få ting som kan legge en demper på stemningen. Men ikke i år. Det er mye som skjer, og jeg føler meg vel egentlig bare alene i alt som skjer akkurat nå.

Det er vel bare å sette en fot foran den andre, se hva dagene bringer og håpe på det beste.

En heftig natt

I går skulle jeg og Daniel hente en leveranse i Alta som kom med det siste flyet. Til Alta er det to timer kjøring under normale forhold, og vi regnet med å være hjemme igjen rundt klokken ett-to i natt. Det ble langt ifra virkelighet.

På vei til Alta var det litt snøbyger, men det gikk ganske greit. Vi brukte bare de to timene. Vel framme i Alta fikk vi spist litt og lastet den leveransen vi skulle ha med oss. Vi brukte kanskje rundt én time i Alta før vi satte kursen tilbake til Lakselv. Klokken var bikket tolv.

Den lille tiden vi hadde vært i Alta, hadde været totalforandret seg. Den første fjellovergangen vi skulle over, Sennalandet, ble kolonnekjørt. Det var greit nok det, vi brukte utrolig lang tid over, men det var ikke så fryktelig dårlig vær.. før etter bommen på andre siden. Du søte lille! De hadde jo ikke brøytet, så det var jo store snømengder og skavler på veien. Opp til flere ganger trodde vi lastebilen foran skulle kjøre seg fast, noe den heldigvis ikke gjorde.

Klokken bikket tre når vi endelig kom fram til Skaidi, der vi sjekket om fjellovergangen til Olderfjord var åpen på nett. Vi fikk kostet baklyktene litt før vi satte kursen mot fjellet, der bommen sto åpen. Været var svært dårlig, og jeg satt spørsmålstegn på at bommen kunne stå åpen i dette været. Vi nådde ikke kjøre så fryktelig langt før vi traff på brøytebilen, og vi ble bedt om å stoppe bak ambulansen som sto litt lengre fremme. Vi måtte vente på han mens han stengte bommen, vi ble gjort om til kolonne. Det var så dårlig sikt med snø og vind at brøytebilen selv hadde problemer med å se. Det gikk i knapt 20 km/t.

Foto: Skjermdump fra Google Maps.

Vel over fjellet, og bare den lille biten til Lakselv igjen. Været var ikke så fryktelig dårlig på dette strekket, og det gikk egentlig ganske greit fra Olderfjord. Vel fremme i Lakselv fikk vi byttet bil, da det ikke var jeg selv som skulle kjøre leveransen videre, og vi parkerte utenfor huset klokken 05 i morges. En tur som skulle ta 2 timer, endte opp i 5 timer.

Noe av det jeg digger med Finnmark, er de utfordringene vi får her oppe. Jeg liker det dårlige været. Både jeg og Daniel drar ut med engang det er snø i lufta. Det gjør det litt mer spennende. Det er noe av sjarmen med å bo i Finnmark. Finnmarksjente tvers igjennom❤️

I dag kjenner jeg at det har vært en heftig lang natt, for jeg er både sliten i hodet og trøtt. Vi la oss når vi kom hjem, og sto opp i tolv tiden igjen. Dagen i dag har vi gjort litt småting, og nå bare jeg nyte den lille tiden jeg har igjen med Daniel. God tirsdag alle!

Du herlige jul!

Desember er jo min absolutt favorittmåned i hele året, som jeg har sagt sikkert tusen ganger. Det er så utrolig koselig bare. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem til Lakselv for én uke siden var å pynte huset til jul, med juletre og hele sulamitten. Det har vært en vanlig tradisjon å pynte juletreet på lille julaften, men helt siden jeg flyttet for meg selv har jeg satt opp juletreet allerede i begynnelsen av desember. Juletre er noe av den fineste julepynten jeg syns man får i hus, så da tar jeg det frem tidlig.🎄

Det var vanvittig godt å få hjem Daniel. Den lille tiden han har vært hjemme nu har vi nådd å gjøre utrolig mye. Vi gjør bestandig mye når han er såpass kort hjemme som han er nå. På fredag var vi en liten tur i Alta der vi handlet litt av hvert til både jul og huset som vi har montert i løpet av helgen. Jeg har fått pyntet litt pepperkaker også denne helgen, det var skikkelig koselig – selv om jeg gjorde det alene, mens Daniel var i garasjen å holdt på. De ble veldig gode!

I dag våknet vi til masse minusgrader. Det gikk fra å være bare minus 5 grader i går, til å bli minus 20 grader i dag morges. Jeg fikk faktisk litt sjokk når jeg så på gradestokken i morges. Det var forfriskende å gå tur med Leo hvert fall. Han var veldig fornøyd å komme inn igjen da. Nå gjelder det bare å kle på seg! ❄️

Uke 49 – uken som gikk..

Ukens sang: The Weeknd – Blinding Lights.

Ukens middag: Reinkjøtt middag hos bestemor på lørdag. Det var helt vanvittig godt!

Ukens cravings: Mini gulrøtter..!

Ukens nedtur: Jeg tror den eneste nedturen min er at jeg bare får tilbringe én uke sammen med Daniel før han reiser igjen.. og at det har regnet denne uken, heh.

Ukens høydepunkt: Jeg har hatt utrolig mange høydepunkter denne uken altså! Jeg har fått komme hjem, jeg har fått Daniel hjem etter én måned borte fra hverandre og jeg har sett tante Stina som jeg ikke har sett på skikkelig lenge! Det har egentlig vært en helt utrolig fin uke for min del.

Dagen i dag: Sov vi ganske lenge, og det var ganske digg. Daniel måtte jobbe litt, før vi kjørte sammen med søsknan til Finland for å spise. Det var sinnssykt godt! Resten av kvelden skal vi vel egentlig bare slappe av, tror jeg.

Hjem, herlige hjem

Det å være hjemme igjen, er helt fantastisk deilig. Jeg kjente at når jeg landet i Lakselv på mandag, så fikk jeg en indre ro i meg. Det var ubeskrivelig godt å se igjen både huset, dyran mine og familien! Jeg har fått hilst på både tante Stina, ungene og bestemor. Det var helt vanvittig digg å få hilse på tante igjen, for vi ser hverandre svært, svært sjeldent.

Det eneste jeg mangler nå, er å få Daniel hjem igjen fra Vardø. Det er så utrolig typisk at han er borte når jeg kommer hjem, det er som om vi er hjemme på skift. Jeg har jo ikke sett han på én måned! Og jeg får ikke sett han så mye heller, for når han nu kommer fra Vardø, så blir han jo bare én uke her.. så reiser han på sjøen igjen! Jeg blir trist bare av tanken. Nå må jeg virkelig bare nyte den lille tiden han er her hjemme.

Anyway, jeg er nesten halvveis på refleksjonsnotatet og føler meg ganske ferdig med selve formidlingsoppgaven! Jeg trenger bare å banke inn 800 ord til på refleksjonsnotatet. Det er ganske deilig å tenke på når det er en uke til innleveringsfrist. Så nå skal jeg prøve å få de ordene i boks, så kan jeg koble helt bort mens Daniel er her.

Helt vanvittig

For en uke siden startet min første hjemmeeskamen. Den ble jeg ferdig med på to dager, onsdags morgen leverte jeg den. 2800 ord var i boks, og jeg var fornøyd.
Torsdag åpnet min andre hjemmeeksamen, og samtidig dro vi til Sverige på harryhandel. 4000 ord skulle presses ut. Fredags kveld var jeg ferdig og manglet kun en konklusjon og avslutning – 400 ord. I dag leverte jeg denne eksamenen, den ble levert med 3800 ord. Jeg har med andre ord skrevet rundt 6 600 ord på én uke!

Når jeg startet denne uken, trodde jeg seriøst at jeg ble sittende dag ut og dag inn med oppgavene å skrive. Jeg trodde aldri i livet at jeg skulle bli ferdig på én uke, der jeg hadde to uker disponibelt. Jeg har heller ikke stresset med verken den ene eller den andre. Det er helt vanvittig. Nå gjenstår kun den siste oppgaven, formidlingsoppgaven og refleksjonsnotatet som skal leveres om ti dager!

Uansett, jeg har hatt det fint den siste uken. Jeg dro til Sandefjord på onsdag, da var jeg lei av å tilbringe tiden alene og trengte flere rundt meg. Vi har gjort så utrolig mye gøy den lille tiden. På torsdag ble jeg med Therese og en venninne til Sverige, der vi både handlet og spiste god mat. På fredag satt jeg hele dagen med eksamen, mens på lørdag var vi både å hentet juletre og på julegateåpningen. Vi ringte julen inn, og den beste tiden på året er nå endelig startet! Søndag dro vi både på julemarked og sto på skøyter i ishallen.❤️

Natt til lørdag fikk jeg også et innfall om at nå skal jeg hjem, for jeg har hatt så utrolig hjemlengsel denne uken, så jeg bestilte flybilletter klokken tre den natten. Allerede mandag, denne mandagen, i dag, sitter jeg på flyene hjem til Nord-Norge. Julen er endelig her, og nå skal jeg hjem. BYEEE Sør-Norge!

Uke 48 – uken som gikk..

Ukens sang: Lewis Capaldi – Before You Go.

Ukens middag: Taco, det er en liten stund jeg har spist og det var sykt godt på fredag!

Ukens cravings: Den Wanted sin Cookie is laget av Diplomis, mmm!!

Ukens nedtur: Jeg har så vanvittig hjemlengsel, og savner hjem til kjæresten.

Ukens høydepunkt: Det må helt klart være å bli så fort ferdig med den første hjemmeeksamen, uten å stresse! Det er jeg så sykt stolt over. Vanligvis pleier jeg å stresse så sykt med å bli ferdig i tide, selv om jeg har god tid, men jeg stresset ikke denne gangen. Det er imponerende i seg selv. Og gikk minst bli ferdig med den andre eksamen også, begge innenfor den samme uken!

Dagen i dag: har vi gjort litt av hvert. Dagen begynte med at jeg, Roman og Julie dro til ishallen for å stå på skøyter. Etterpå tok vi med oss Therese å dro på et koselig lite julemarked. Vel hjemme igjen ble det pinekjøtt middag, og nå planlegger jeg å bare slappe av resten av kvelden. Trøtt og sliten etter en dag full av aktivitet!

Ukens favorittbilde: 

Du har meg til venstre, så kjæresten til høyre😂