Hvitkledde fjell

Vinden er øredøvende. Slår i ørene. Biter i kinnene. De majestetiske fjellene ligger på hver sin side av meg, mens den hvite bakken brer seg så langt øyet kan se. Langt der borte i det fjerne forsvinner den og blir i ett med den blå himmelen. Finnmarksvidda, i sin egen prakt.

Vi suser innover vidda, på jakt etter vafler og kanelbolle med glassur. Huden slikker sol, mens vi slurper i oss varm kakao i solveggen. Den siste turen til Jotka fjellstue i år.. En ganske så fin scootersesong begynner å gå mot slutten.

Siste turen til Jotka for i år, men fjellet forteller meg liksom noe annet..

I dag, derimot, daler snøen ned fra himmelen. I store flak. Puddersnø. Ingen tinesnø. Det blir ikke vår med det første. Det er forsåvidt greit, hadde det ikke vært for at den ubrukelige kommunen vår hadde klart å søke om å få holde snøscooterløypene åpne lengre enn 1. mai.. Det er kun to løyper de har klart å få forlenget åpningen. Resten av løypenettet blir stengt etter den kommende helgen. Det er ganske kjipt. Det hadde sikkert vært ganske så mange fine helger på fjellet fremover.

Ellers, hva har skjedd i mitt liv? Egentlig veldig lite, sett bort ifra våre mange turer på fjellet i helgene. Vi går begge på jobb hele uken, og der er det mange baller å holde i luften. Vi har også laget masse god mat den siste tiden. Daniel har til og med prøvd å steke biff for første gang, og den ble jo faktisk utrolig god!

Det er jo lov å kose seg litt ekstra i ukedagene med litt grønnsaker og dipp! Mmm

Jeg og fórhesten min Sebastiaan har også endelig tatt steget videre til å ta rideturer helt alene! Jeg vet ikke, men det gikk en liten “faen” i meg etter påskeferien, og han var litt dabb på ridebanen. Jeg styrte oss ut av banen, og ut på tur. Jeg hadde forventet meg masse protester, hopp og sprell når vi begynte å komme lenger og lenger unna stallen, men neida! Hesten gikk som om han aldri har gjort noe annet. Hans første tur alene her oppe. Jeg ble mektig imponert. Wow, tenkte jeg for meg selv, og satt der egentlig bare å lurte på hvorfor i all verdens navn jeg ikke hadde gjort dette før?

En FIN påske

Påsken 2021 har vært MEGET fin. Det må jeg altså bare si. Det har vært ganske bra vær, nesten ikke vind hele påsken, og vi har storkost oss med masse fine turer. Lange som korte. Det har med andre ord blitt noen mil på scooter denne påsken, og alle turene har vært verdt det. Jeg er storfornøyd!

Vi har vært på Jotka, spist vafler og drukket kakao i nydelig sol og fin temperatur på palmesøndag. En tur på ca. 12 mil tur-retur Skoganvarre – Jotka.
Vi har kjørt en tur fra Børselv til Indre Brenna, bare for å få kjørt. En tur som normalt sett er 6 mil tur-retur, men vi rotet oss litt bort mot Kjæs, så ble noen mil ekstra, heh! Utrolig fint å bare kjøre, og været var ikke så ille.
Vi har fått grillet litt pølser i Skoganvarre-området, i nydelig ettermiddagssol og vindstille. DET var en herlig tur det. Vi satt rundt bålet i ca. 5 timer, og bare snakket om alt mulig. Jeg, lillebror og Daniel. Da solen begynte å gå ned, pakket vi sammen og kjørte ned igjen.

Grilltur sammen med lillebror og Daniel i Skoganvarre. Topp suksess med nydelig vær. Livet er HERLIG!

Langfredag kjørte vi til Kunes for å tilbringe tid med mamma og Hjalmar. For en utrolig fin helg vi hadde med dem. Langfredag ble det en meget fin båltur. Vi fisket til og med! Vi var heldig å få skikkelig påskevær, litt trekk i lufta, sol og fine temperaturer. Det var så fint at lille Leo måtte bare få være med på tur, og han så ut til å kose seg. Vi var ute hele dagen, og kjørte ikke ned før solen begynte å gå ned, som gjorde at vi ikke var tilbake i vogna før klokken var rundt åtte den kvelden. For en utrolig bra dag!

Langfredag ble det tur med mamma og Hjalmar i Kunes-området. Nydelig vær, godt selskap og søte hunder.
Sjekk det været da!
Mmmm! Mye god mat som grilles på bålet.

På påskeaften tok vi en skikkelig langtur. Vi bestemte oss for å kjøre til Børselv, fra Kunes. Tur-retur blir det en tur på ca. 20,5 mil, i og med at vi nesten måtte innom Kjæs. Det var en super tur, og løypene var fantastiske. I Børselv traff vi på to av onklene mine, og vi ble sittende utfor coopen i Børselv å spise kjeks og drikke brus. Vi rakk akkurat tilbake til vogna i Kunes før det blåste opp, og det var godt å komme tilbake etter såpass mange timer og mil på scooteren. Den kvelden ble det både finnebiff med potetmos, og masse gøy spill – Yatzy og ludo, før vi gikk til sengs. Jeg og Daniel begynte på en film som gikk på tven den kvelden, men måtte bare gi tapt for tunge øyelokk. Snork.

Ut på langtur, wiiii!

På søndag, i går, var ikke været det beste, men vi startet en tur opp for å fiske likevel. Det var litt sur vind, men ellers var det tipp topp. Vi fikk faktisk en god dose med fisk. Jeg fikk min første skikkelig store fisk, og det var skikkelig gøy. Jeg og Daniel fisker ikke til vanlig, men vi begge fisket når vi var med mamma og Hjalmar denne helgen. Begge fikk fisk, både på søndag og langfredag. Når vi kom ned fra fjellet igjen, pakket vi scooterne på hengeren og spiste grøt sammen med dem før vi startet innover til Lakselv. Lillebror skulle starte tilbake til Narvik på mandag, og jeg ville tilbringe litt tid sammen med han før han reiste.

Litt ruskevær stopper ikke oss fra å dra på en liten fisketur.
Min og mamma sin fisk.
Til og med Daniel fikk fisk, heh!

I dag har vi sett serie med lillebror før han startet til Narvik. Jeg og Daniel startet oppover mot Skoganvarre for å kjøre litt scooter, men det var virkelig ikke samme vær der oppe som i Lakselv, og bestemte oss bare for å snu å kjøre hjem igjen. Dermed har dagen gått til å få litt kontroll her hjemme før vi går tilbake til hverdagen. Jeg har vasket MYYEE klær, ryddet og vasket badet, mens Daniel har brøytet, parkert scooterne i garasjen og tatt frem vogna. En produktiv dag, som nå skal nytes med litt fri. Aaah, for en herlig påske det har vært!