Måned – Juli

Månedens sang: September feat. RAVEN – More Than Strangers.

Månedens opplevelse: Det å campe i egen bygd, så velkjent, og likevel så ufattelig fint og koselig. Jeg visste at vi har det fint i Lakselv, men jeg fikk et helt nytt syn på den lille bygda, hvor fint det egentlig er her. Det fikk meg til å sette litt ekstra pris på hvor vi bor. Trives virkelig som plommen i egget!

Månedens høydepunkt: Vi hentet campingvognen vår i Bodø denne måneden, og jeg tror helt ærlig dette er en av de beste innkjøpene vi noen gang har gjort. Sett bort ifra huset da, hah! Vi har bestandig hatt lyst på vogn, og når jeg tenker tilbake på det, så var campingvogn noe av det første vi så på sammen, for før vi ble ordentlig kjent med hverandre dro vi på sånn campingmesse der de hadde utstilt både vogner og bobiler, gikk vi rundt å kikket. Forelsket, og fremmed for hverandre. Hvem visste at vi fem år senere sitter med både hus, masse biler og en campingvogn?

Vi har hentet campingvognen vår i Bodø denne måneden! Det er kanskje en av de beste innkjøpene vi noen gang har gjort.
Første campingturen gikk til et velkjent sted i den lille bygda vår, Brennelvneset.

Månedens vær: Det har egentlig vært ganske grått denne måneden, mye regn. Nå mot slutten av måneden har det blitt mer sol, og ganske fine temperaturer. Skikkelig sommervær! Det følte jeg humøret mitt trengte.

Månedens humør: Har virkelig vært en salig blanding. Jeg blir fortere i et dårligere humør når det regner ute, men det har heldigvis ikke vart så lenge de gangene humøret har dalt. Det har vært en dag her og dag der. Jeg har det egentlig veldig fint, og humøret har store deler av måneden vært bra, men litt flere dårligere dager denne måneden enn ellers.

Måneden generelt: har vært helt grei. Jeg har hatt det fint, men kanskje ikke helt bra med meg selv. Det litt dystre været har satt en liten demper, skal jeg være ærlig, men den ble straks veldig mye bedre da solen tittet frem igjen i slutten av måneden. Jeg visste også at det kom til å bli en utfordring i ny jobb, og at det tar tid å lære seg alt, men det skal nok gå bra når jeg begynner å komme inn i det litt mer. Ellers har vi gjort mye gøy da! Vi har fått besøkt lillebror i Narvik, og han ble med oss til Bodø en tur. Det var en ganske fin helg.

Liten jente ble 22 år!

God morgen alle flotte!

I går hadde jeg en ganske bra dag faktisk. I går hadde jeg bursdag. Den lille jenta her ble altså 22 år gammel. Det var en ganske travel dag. Dagen begynte med at jeg måtte kjøre en pakke til Friarfjord, en tur som tar 3,5 time tur/retur inkludert henting og levering av pakken. Etter en dusj når jeg kom hjem igjen, dro jeg rett på lunsj med pappa og kona. Før jeg måtte kjøre avisene som kom med flyet. Så snart jeg var ferdig med det, dro jeg med Volvoen til Dekkteam for å skifte felger. Så var det egentlig rett hjem, hive i seg litt middag, Daniel bake muffins, og så startet “festen”. Mamma hadde stelt i stand med pynt og litt kaker, og lillesøsteren til Daniel, Benedicte, hadde bakt brownie. Det var en koselig liten intim feiring og jeg koste meg.

Men kvelden sluttet ikke der. Jeg, Daniel, Benedicte, kjæresten hennes Hauk, mamma og Hjalmar dro rett til Lakselva og badet! Det var kaldt, men forfriskende. Og mens de andre hoppet uti elva opptil flere ganger, holdt jeg meg til den ene gangen, hah! Det var gøy da, og denne gjengen er jo ikke helt frisk. Jeg digger å være med dem, og veldig glad for å ha dem i livet mitt. Takk til mamma som bestandig steller i stand en liten feiring til meg!

Alt i alt, en utrolig fin dag❤️

Sunday fotoshoot

På søndag var jeg med en venninne for å ta litt bilder. En liten fotoshoot rett og slett. Vi har prøvd å få det til en liten stund, men det har bestandig regnet! Da grep vi sjansen vi hadde på søndag i nydelig vær, og fikk knipset 251 bilder på litt over én time. Det var ganske mye å gå igjennom i ettertid! Jeg fant heldigvis noen bra, men slettes ikke alle var like heldige. Vi fikk likevel noen litt kule begge to, og hvem trodde noen paller og en benk kunne bli til noe?

I mange tilfeller syns jeg også svart-hvitt bilder er de beste. Hvis ikke fargene på bildet er sånn jeg vil ha det, men selve bildet er ganske bra, så kan det bli dødskult i svart-hvitt. Noen bilder gjør seg også myyyyeee bedre i svart-hvitt enn i farger (personlig mening). Vi hadde det egentlig ganske gøy, og jeg håper vi klarer å få til flere slike shoots.

Camping i egen bygd og “sommerferie”

For en nydelig morgen det er! Jeg har nu tatt “sommerferie” fra jobben min som rørlegger, og gått over til å kjøre Varetaxien i noen uker fremover. Det er jo nesten som en liten sommerferie i seg selv, og en ganske koselig jobb egentlig. Jeg hadde allerede sagt ja til kjøre varetaxien denne sommeren, før jeg fikk tilbudet om å starte som rørlegger.

Denne helgen har jeg også hatt tidligvakt på YX, men det stoppet ikke oss fra å dra på en aldri så liten campingtur. Vi dro ikke så langt da, for jeg ville være i bygda siden jeg hadde jobb. Vi dro til en utrolig fin plass ikke så langt unna huset vårt faktisk. Brennelvneset, stedet som er best kjent for der Midnattsrocken pleier å være. Hvem sier man trenger å kjøre langt for å ha det koselig og campe? Været var dessuten sykt fint, at vi kunne jo egentlig ikke la vær. Vi måtte jo teste den nye vogna vår!
Det var så utrolig fint vær, at det fristet virkelig ikke å gå legge seg tidlig for å kunne stå opp til jobb dagen etter. Sjøen var helt stille, og solen skinte. Det var ikke kaldt, og jeg ville egentlig bare sitte ute å nyte utsikten. Men.. jobbhelg.

En ny uke er i full gang, og været er ikke noe dårligere enn denne helgen. 22 varmegrader, og sol! Heldigvis litt trekk i lufta, så forhåpentligvis blir det ikke “dødelig” varmt. God mandag!

Uke 30 – uken som gikk..

Ukens sang: Sofia Carson with R3HAB – I Luv U.

Ukens middag: Crispy Chicken, mm!

Ukens cravings: Saftis.

Ukens nedtur: I dag skulle bestemor blitt hele 85 år.

Ukens høydepunkt: Jeg og Daniel hentet campingvogna vår, og kjørte til Brennelvneset, som ikke er så langt unna huset faktisk, og der bodde vi i vogna til i dag. Det var faktisk ganske koselig, og været var nyyyydelig. Jeg skal fortelle dere mer om det i morgen.

Dagen i dag: har jeg vært på jobb på YX. Etter både jobb og middag, hentet jeg Oda og vi dro for å ta litt bilder. Vi tok faktisk 251 bilder på litt over én time, hah..! Nå har jeg akkurat hentet varetaxien, og vi skal ut en liten tur med Leo før vi tar kveld.

Uke 29 – uken som gikk..

Ukens sang: September feat RAVEN – More Than Strangers.

Ukens middag: En koselig middag med lillebror på Peppes Pizza, før vi forlot han igjen i hans nye by.

Ukens cravings: Troika sjokolade!

Ukens nedtur: jeg tror ikke det er noen nedturer denne uken. Hvert fall ikke som jeg kommer på akkurat nå..

Ukens høydepunkt: Vi har hentet den nye campingvognen vår! Den var faktisk utrolig god å tilbringe den første natten i, og det skal bli en fornøyelse å bruke den på turer fremover!

Dagen i dag: fortsatte vi på vei hjem etter å hentet campingvogn i Bodø i går. Vi stoppet en liten tur i Alta også på veien, for et lite besøk. Men, skal innrømme at det var litt godt å komme hjem også. Jeg har fått ryddet bilen, pakket ut og satt alt på plass igjen. Nå er jeg vel egentlig klar for en ny uke.

 

Helt nydelig i Skibotn før vi skulle legge oss. Den første natten i nyvogna var helt suveren, og jeg gleder meg til å ta den i bruk fremover.

VI HAR SKAFFET OSS VOGN!

Da vi kjøpte huset vårt i fjor, så visste vi at vi etter hvert kom til å trenge et ekstra soverom. Huset vårt har bare ett soverom, og det hadde vært greit med ett til enkelte ganger. Planen var derfor egentlig å bygge et lite anneks med tiden.

MEN, så kom jeg opp med en litt annen idé. Vi har bestandig hatt lyst på campingvogn, og da tenkte jeg; hvorfor ikke bare skaffe en vogn som kan brukes som soveplass til eventuelle gjester? Da får også vi tatt nytte av den, og kan farte litt rundt omkring.

Så da gikk vi inn på Finn.no, og begynte å leite. Vi bestemte raskt hvordan type vogn vi ville ha, størrelse og løsning. Det tok ikke lang tid før vi fant vognen vi ville ha, og Daniel hev seg rundt. Jeg var på jobb når han kom og sa at nå var alt i orden, og vi skulle dra å hente. Ettersom jeg har enkelte jobbhelger, måtte vi ta en helg jeg ikke hadde jobb og dette var nesten den eneste helgen som passet.

Nå har vi vært å hentet den, og den er utrolig fin! Vi valgte en liten vogn av flere grunner. Først og fremst siden vi bare er to, men også fordi vi kan stå nesten hvor vi vil med en liten vogn, den passer utrolig bra rundt i Finnmark, også så vi får den ned bakken til huset vårt. Men den virker så mye romsligere enn den ser ut, og jeg ble faktisk litt overrasket. Jeg kan vise dere innsiden av vogna ved en senere anledning.

Nå har vi satt kursen hjemover, og det er et par timer til vi er fremme. Vi har jo med oss senga på hjul, så vi kan stoppe å sove når og hvor vi vil. Så får se hvor langt vi kommer oss i dag. Liten mini ferie.

Uke 28 – uken som gikk..

Ukens sang: Kygo, Kim Petras – Broken Glass.

Ukens middag: Når vi fikk grillet Sliders på torsdag!

Ukens cravings: Brownie.

Ukens nedtur: Det har gått litt i ett denne uken, så har følt meg sliten, men det har jo gjort at jeg sovet ganske godt da, heh.

Ukens høydepunkt: Det har lettet litt opp i været denne uken, ikke bare regnet! Solen har faktisk tittet litt frem mellom skyene, og denne helgen har det jo vært riktig så fint. Det gjør noe med humøret når solen titter litt frem innimellom.

Dagen i dag: har jeg vært på jobb på YX. Etter jobb dro jeg og Daniel med Hjalmar og mamma på Lakselv Restaurant for å spise middag, og vi ble stappmett hele gjeng. Ellers har jeg ikke gjort noe stort i dag, vasket litt klær og gådd tur med hunden eneste. Daniel har vært så snill å vasket bilen min, det trengte den virkelig.

Mye å henge fingrene i

Dagene flyr bare virkelig av gårde. Jeg rekker så vidt å tenke før vi snart er i midten av juli. Det er så mye å henge fingrene i, og hvert fall nå som både jeg og Daniel er i jobb. Ettermiddagene blir veldig korte.

Vi har flere prosjekter med huset, deriblant jobbes det med parkeringsplassen. Vi har leid inn en mann med gravemaskin, og du søte vi får stor plass. Akkurat nu ser det helt jævlig ut, fordi alt er bare gjørme etter all regnet, men jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet!
Vi holder også på å male huset, samt garasjen, men regnet har satt det litt på vent. Vi har store mengder trær som skal bli til ved, og ikke minst har vi planlagt en del ting som skal bli gjort inne. Prioriteringen ligger derimot ute for øyeblikket, siden vinteren egentlig ikke er så langt unna, og det er så mye vi skal få gjort. Vi får heldigvis kost oss litt innimellom, slapper av når vi har muligheten og tar noen frikvelder.

Nå har det også vært skikkelig surt vær de siste ukene, med store mengder regn, som har gjort at vi har kunne slappe av litt mer. Men nå har det løsnet litt i skydekket, og vi har faktisk hatt opp i 16 varmegrader og sol i dag. Det måtte selvfølgelig feires med å grille på verandaen!

Foto: Svein-Erik Aas Johansen

Uke 27 – uken som gikk..

Ukens sang: GABIFUEGO, Astrid S. – Contigo Tengo Feeling.

Ukens middag: Denne uken har vi laget så utrolig mye godt, men favoritten må kanskje bli hamburgeren i Finland.

Ukens cravings: Smash, og sjokoladekjeks!

Ukens nedtur: Jeg tror ikke jeg har hatt noen nedturer denne uken.

Ukens høydepunkt: gjennomført den første uken i den nye jobben. Det har gått overraskende fint, og jeg trives hittil hvert fall.

Dagen i dag: har jeg jobbet bitte litt på YX, samt gjort litt småting her hjemme, som å rydde og vaske håndklær. Det har stort sett regnet i dag, så vi har tilbringt store deler av tiden innendørs. Slappet av foran tv, og bare ladet opp til en ny uke!