Kunes, og værsyk

Fuglene kvitrer. Solen skinner på himmelen. Det er helt stille. En fredfull morgen. Nesten alle ligger enda å sover. Leo løper rundt meg, mens vi går bortover veien. En lukt her, og litt lukt der. Jeg trekker inn den friske luften, og nyter lyden av skoene mine mot snøen. Det er ganske deilig å gå ute i stillheten.

Mamma og Hjalmar ligger enda å sover når jeg kommer inn igjen. Det er ikke så rart, klokken er så vidt bikket 08 denne søndags morgen. Jeg kryper tilbake i seng. Blir liggende en god stund, blar gjennom bilder, skriver litt notater og hører på musikk. Jeg har hverken dekning eller nett i Kunes, og måtte finne på andre ting for å underholde meg selv. Jeg sovnet igjen i 10-tiden. 

Hele gjengen våkner til grått vær, og REGN (..!). Vi var ikke ute av sengen før klokken begynner å nærme seg 13. Det var litt deilig å bare drite helt i klokka, men ikke fullt så digg å våkne til regn. Vi har likevel klart å spise litt «frokost», altså lunsj for andre, sett litt på iFinnmark sin direktesending av gudstjeneste med gjengen fra Farmen 2020. Vi har til og med rukket å kjøre litt scooter her i Kunes, før vi spiste litt «lunsj», altså middag for andre, og det verste været kom til oss.

Jeg fikk scooteren på hengeren, og startet hjem igjen når mørket hadde senket seg. Det var deprimerende å kjøre hjemover, ikke fordi jeg skulle hjem, men fordi det pissregnet hele veien, og det var speilglatt. Jeg tok det rolig, og jeg kom meg helskinnet hjem.

Jeg blir så utrolig værsyk i vintermånedene. Jeg kjenner på meg selv med engang det blir grått og trist ute, at humøret mitt synker som en stein. Jeg takler ikke at det regner, når det egentlig skal snø. Det kan for min del være full snøstorm ute, og jeg kan KOSE meg inne med telys og te, men straks det begynner å regne, da har jeg bare lyst å legge meg ned og gråte. Det som er så rart, er at det kun gjelder i vintermånedene. Jeg kunne ikke brydd meg mindre at det regner på sommeren, men straks det liksom skal være vinter ute, og det kommer regn, da blir jeg trist. Jeg skal derfor gå å legge meg, og håpe at det slutter til i morgen, selv om værmeldingen forteller meg noe annet. NATTA.

En fartsfylt helg

Woooow, for en helg! Jeg mener, det har virkelig ikke stått stille her i gården. Vi har hatt så mye å gjøre, og så liten tid å gjøre ting på, MEN for en BRA helg. Jeg har virkelig kost meg, og hatt det ganske fint.

Jeg, Daniel og Benedicte har vært på sesongen første scootertur, og jeg vil si turen var veldig vellykket! Ingenting å klage på været, og lyset var helt magisk. Det var gøy å bare suse avgårde, la tankene ligge igjen og kose meg. Turen var frisk, det er sikkert og visst.
Jeg og Daniel tok en tur i dag også, selv om vi egentlig hadde masse å gjøre. Det er litt godt å bare gi litt faen i alt som skulle vært gjort, og bare suse en liten tur til fjells.

Ellers har vi hatt spillkveld med Benedicte og Hauk. Hvis du ikke har spilt “Vil Du Vedde?” med familien/venner, så er kanskje det noe du burde sjekke ut. Jeg personlig syns det spillet er ganske artig, og det utfordrer deg på veldig mange måter. Ikke bare i form av spørsmål, men fysiske oppgaver også. Det er en saftig blanding. Utrolig artig.

I tillegg har vi feiret bursdagen til lillebror. Han kom hjem fra Narvik denne helgen, for å tilbringe litt tid hjemme med oss og være hjemme på bursdagen sin. Det er jo alltid koselig å få lillebror hjem.
Daniel har også malt veggene på badet denne helgen. Vi har med andre ord ikke hatt bad, eller vi har hatt toalett (heldigvis), men vi har ikke hatt baderomsmøbel, dusj eller vaskemaskin. Det har faktisk ikke vært det aller verste. Det var faktisk et større problem når vi ikke hadde toalett, da vi malte badegulvet. Men NU begynner det å bli ganske så bra. Vi fikk bestilt oss nye baderomsmøbler som kom i forrige uke, så nu gleder jeg meg til å få de opp. Det skal vi få til i kveld, så gleder meg til å se det ferdige resultatet når alt er på plass.

He sitter jeg her å skuer utover stua full av telys og vår nye sofa. Denne uken har vi også hentet en ny sofa, og det gjorde VIRKELIG noe med stua. Det ble så lunt og koselig. Vi måtte investere i en større sofa, da den vi hadde ble litt for liten når vi har gjester (som har visst seg å være litt oftere enn først antatt). Nå skal jeg gå å se episodene av farmen jeg har gått glipp av, mens Daniel monterer dusj og baderomsmøbel. Snart blir det også hjemmelaget pizza, mm!

Fantastisk vær, og en ganske rolig søndag

Solen skinner i snøen. Lyser opp dagen. Sammen. Det hvite på bakken, og lyset på himmelen. Ikke et vindpust. Det er helt stille. Temperaturen er nydelig, for en liten tur ut i lyset.
Jeg og Leo tok oss en liten spasertur i morges, da det var nydelig vær ute. Helt fantastisk. De beste gåturene er når det er dette været her, fysøren så fint. Jeg forelsker meg i dette fylket på nytt hver gang. Det er så ubeskrivelig fint. Jeg bare ELSKER vinteren.

Ellers har jeg tatt det ganske med ro i dag, sett bort ifra at jeg var ganske tidlig oppe. Jeg våknet rundt halv syv i morges, og fikk kanskje sove én time etter halv åtte. Etter det var jeg rastløs. Klarte ikke ligge i ro. Jeg sto opp, og det første jeg gjorde var å vaske badet. Tørke støv og slikt. Like etter gikk jeg over til å vaske stuegulvet. Før jeg og Leo gikk den lille morgenturen vår. Jeg spiste ikke frokost før klokken var halv ett, og har siden da ligget på sofaen inntullet i pledd og sett på serie.

Hvor er, hvor er bilen? Det er kommet litt mer snø siden onsdag, og den lille toyotaen vår er nesten borte i all snøen, hah!

Den kommende uken er det mye på timeplanen, så jeg tenkte å ta en roligere søndag enn vanligvis. Jeg hadde egentlig lyst å kjøre litt snøscooter denne helgen, men orken tok meg av mange grunner: jeg måtte gravd frem hengeren (bare det er et prosjekt i seg selv), jeg måtte fått brøytet innkjørselen så jeg kunne kommet meg opp med hengeren, samt at min scooter står innerst i garasjen. Dessuten, det er ikke fullt så gøy å kjøre alene. Dermed, null kjøring på meg denne helgen, selv om det er kommet en god del snø. Daniel kommer heldigvis hjem snart, og da blir det nok kjøring! Jeg har faktisk ikke kjørt en eneste meter med scooteren i år, og vi er snart i midten av februar.. wow.

På lørdag var det samefolkets dag, og jeg valgte i den anledning å pynte meg litt. Sølja er bestemor sin, og er blitt en favoritt. Den er så fin!

Heeei snø!

Årets første skikkelige snøfall! Det var virkelig på tide. Jeg har gått å ventet på snøen lenge, og endelig kom den. Jeg blir så glad når det snør, selv om det betyr arbeid, men det er så gøy. Det gir meg en lykkefølelse. Det bruser i kroppen. ELSKER når det er hvitt ute.

Det begynte i går ettermiddag. Jeg var i stallen, tok en ganske bra økt på Sebastiaan, og så begynte det. Store, hvite flak dalte ned fra himmelen. Dekket oss i et hvitt teppe. Jeg kom meg hjem, allerede da var det begynt å pakke seg godt på veien. Siden da har det kun vært noen få timer med opphold.

Jeg turte faktisk ikke ta min egen bil i morges. Jeg tror faktisk ikke jeg hadde kommet opp bakken med all den snøen. Jeg tok derfor firehjulstrekkeren til Daniel, og det er jeg meget glad for! Det var mye snø på parkeringsplassen, ikke brøytet på veien og heller ikke i bygda. Det var jo ikke noe bedre heller når jeg kom hjem, da var det ganske mye mer snø på parkeringa. Det første bildet av bilen min tok jeg i går kveld, rundt klokken 20-21. Det andre bildet er tatt i dag, rundt klokken 18 i dag. 👇🏼

Det gikk fra dette i går kveld.
Til dette i ettermiddag. Under 24 timer mellom bildene.

Nå er parkeringsplassen brøyta, etter hjelp fra både en nabo og Hjalmar. Takk skal dere ha! Tenk å skulle tatt alt det her med lille spaden.. Det hadde tatt hele kvelden og natten.! Det snør enda, men jeg håper jeg ikke trenger å måkke før jeg kommer hjem i morgen.