Første søndag i advent

Piffen er så godt som dradd ut av meg. Jeg vet ikke, men jeg mistet helt gnisten i dag. Jeg tror det har noe med at det bikket over til litt plussgrader igjen, og snøen er begynt å smelte. Igjen. Når jeg ser tilbake på november, så har dette været ikke vært annet enn sorgen. Jeg håper inderlig at desember byr på masse kuldegrader, og ikke minst snø.

TB til da det var litt snø og kuldegrader. SÅ FINT.

ANYWAY, det er jo første søndag i advent! Jeg har benyttet anledningen til å ta julevasken, og finne frem julepynten! Plantene mine er byttet ut med nisser. Daniel derimot har vært ute hele dagen å montert ledbar og batterilader på bilen min. Det var godt å kunne bannes litt aleina med ryddingen og vasken.

Jeg syns november har gått sykt sakte. Sikkert fordi jeg bare går å venter på desember, heh! Det var skikkelig fint å gå opp julepynten, men jeg trenger absolutt litt mer. Jeg hadde jo egentlig glemt hvordan, og hvor mye julepynt jeg har. Nå vet jeg, og trenger definitivt litt mer. Nu skal det virkelig bli godt med mat, food time! God søndag videre❤️

Pynte til jul?

Jeg har for tiden sett flere innlegg på blant annet Instagram om julepynt. Pynte til jul før desember, eller ikke?
Jeg skal for all del ikke komme å si “nei, det er ikke greit å pynte til jul i november!”. For helt ærlig, jeg kunne ikke brydd meg mindre. Vil du pynte til jul, så pynt til jul! Jeg syns derimot det er alt for tidlig i oktober, men november må folk faktisk bestemme selv. Det er deres eget valg, og jeg skal ikke komme å rette en pekefinger. Hvorfor gjør folk egentlig sånt? Pass på dine egne saker!

Jeg for min del pynter ikke til jul før desember uansett. Jeg ønsker å kunne glede meg skikkelig til desember, og holde julen “hellig”. Desember er jo min favorittmåned, på grunn av julekosen. Julebrus, julegodteri, kakao, pepperkaker, julepynt, gaver og samhold.

I år er det jo ekstra spesielt også (i forhold til tidligere år). Det er først nu det er lagt seg snø på bakken, for noen dager siden, og det ville for meg vært unaturlig å pynte til jul uten snø. Jeg trodde først at vi muligens kom til å få en snøløs jul. Snø og mørket er liksom en del av julen for meg, og jeg får ikke ordentlig julestemning hvis det ikke er snø. Jeg håper derfor at den snøen som har lagt seg nå, er kommet for å bli!

Skjedd litt av hvert

Denne uken har vært veldig interessant, så derfor tar jeg dag for dag..

På mandag var en fin dag på jobb. Skjult anlegg på et bad i en leilighet. Jeg liker skjult anlegg. Etter jobb dro jeg på Midt-Finnmark Motor, og der klarte jeg å svi av “litt” peng på ny scooterdress og hjelm. Jeg trengte det virkelig da, har hatt min i sikkert 7-8 år og begynner å bli litt slitt. Jeg hentet Oda, før vi dro for å ta ukeshandelen sammen. Det var koselig å ta den med noen. Jeg fikk kjørt henne hjem, og meg selv hjem med varene, før jeg tok Leo med meg og dro til mamma. De serverte nydelig burger med salat og dressing. Mmm! Resten av kvelden gikk i tv titting, og sofakos.

Tirsdag, fysøren for en lang dag. Jeg måtte opp litt før klokken bikket fem på morgenen. Klokken 05:21 parkerte jeg bilen min på jobb, og hoppet inn i en av firmabilene. Det var litt is på ruten, og jeg måtte koble telefonen til bilen før jeg kunne sette kursen mot Alta. Det var min arbeidsdag. Kjøre en bil til Alta på verkstedet, for å sitte der å vente på den, så jeg kunne kjøre hjem igjen. En koselig arbeidsdag. Jeg fikk lest mye bok, og fikset med veterinæren for å få lusebehandling til Leo, ikke minst fikk jeg spist kyllingwrap på UNO! Når jeg kom hjem igjen var det rett i stallen for å ri Sebastiaan.

Onsdag var en kald fornøyelse. Jobbe hele dagen ute, i god Lakselv vind. Jeg hadde glemt å ta med ullsokkene mine på jobb, og jeg har enda ikke fått vintersko på jobb. Det var med andre ord meget godt å komme hjem og slenge seg på sofaen. Etter å slengt i meg en god tomatsuppe med egg, makaroni og ost oppå, kom Oda innom. Det var skikkelig koselig å bable i masse timer over en kopp kakao med krem, mm! Poff, så var også den dagen gådd.

Torsdag var dagen nesten alt gikk galt. Den begynte med at jeg våknet med en vond rygg. FYSØREN, så vondt det var å stå opp, men jeg kom meg opp. På jobb brukte jeg og en kollega nesten hele dagen i Karasjok, da heller ikke der gikk alt etter planen. Når jeg kom hjem igjen, var Daniel allerede landet i Lakselv etter flere uker på sjøen. Det var skikkelig deilig å få han hjem! Dette var også dagen lille Leo skulle få lusemiddel, og alt han ligger på måtte enten i fryseren eller vaskes. Det ble litt jobb med andre ord, men nå håper vi at denne lusa forsvinner!

Fredag, og ENDELIG snart helg! Jeg hadde det ganske gøy på jobb, mye latter og ikke så ille arbeid heller. Etter jobb dro jeg og Oda på Marthes Bistro for en kopp kakao. Når jeg kom hjem hadde Daniel lagd pizzabunn og fyllet var klart til å klappes på, for en mann! Kvelden avsluttes med en fin liten kjøretur til Billefjord.

Lørdag, begynte ganske seint. Jeg og Daniel ble liggende litt lenge i senga og bare se på serie. Men når dagen satt i gang, var det bare å hive seg rundt. Jeg fikk handlet inn masse julegaver. Jeg handler lokalt så langt det lar seg gjøre, for jeg vet at juletiden har mye å si for å overleve. Jeg begynte ikke å pakke de, da jeg har planer om legge av en kveld til det, med kakao og bare kos i juletiden. I kveld var det duket for Skal Vi Danse semifinale, og Benedicte og Hauk kom innom. Det var egentlig en koselig kveld, men ganske digg å gå å legge seg også.

I dag sto vi opp enda seinere enn i går, og så mange episoder Gossip Girl. Etter frokost gikk jeg og Leo en liten tur, og det var allerede begynt å mørkne! Når Daniel gikk i garasjen for å koble ledbar, kjørte jeg for å plukke opp Oda. Vi dro på YX, hentet oss hver vår sinnssykt gode milkshake, og kjørte en tur. En liten tur som endte med å bare kjøre rundt og bable i tre timer. Resten av kvelden tilbringte vi med mamma og Hjalmar før vi kom hjem, og jeg fikk lagd meg litt kveldsmat. Utrolig god kveldsmat. Nå er det senga!

En koselig uke

Det er digg å tulle seg inn pledd når det er skikkelig dårlig vær ute.

Denne uken har jeg hatt en ganske fin uke, og ikke minst koselig! Jeg har faktisk kost meg ganske mye denne uken i eget selskap, samtidig som jeg har kost meg med familien min. Jeg har hatt det veldig bra på jobb, selv om vi jobbet ute i pissregn på mandagen (det var ikke fullt så koselig). Jeg har også lagt meg tidlig, og fått mange timer på øyet. Jeg har derimot hatt ganske mange RARE drømmer denne uka, tror aldri jeg har hatt så rare drømmer før. Jeg husker bare bruddstykker, men jeg husker at når jeg våknet opp tenkte jeg hvor merkelig det var.

I går kjørte jeg og Oda over til Alta for en liten jentetur til “storbyen”. Vi handlet litt til oss selv, men vi igangsatte også julegavehandelen! Det er hardt å komme i gang, men når man først har begynt, går resten nesten som en lek. Det gjelder å være litt kreativ når man skal ut å handle julegaver, og samtidig som man ikke må tenke for avansert. Jeg endte kvelden foran tven med Skal Vi Danse på skjermen, middag fra YX og telys rundt meg.

Det var en veldig bra middag sammen med mamma og Hjalmar på Marthes Bistro.

Jeg elsker å bruke søndagene mine på å bare planlegge den kommende uken, samt å rydde huset etter en travel uke. Gå gjennom almanakken, se på kalenderen, lage ukesmeny og handleliste. Etter at jeg flyttet for meg selv i 2017 har jeg bestandig lagd ukesmeny, for det er et stort herk å måtte finne ut hver dag hva man skal lage, også har man plutselig ikke tatt opp det man trenger og det blir bare et stressmoment. Derfor elsker jeg ukesmeny! Nå sitter jeg her å lager handleliste og ukesmeny, med en kopp tee, telys og bare koser meg i eget selskap. Dette er en skikkelig digg søndag.

Deilig søndag

Gooood søndag alle sammen! Den første dagen i november. Nå er det bare én måned til desember, min favorittmåned. Jeg gleder meg, fysøren jeg gleder meg. MEN først, skal vi gjennom denne november-måneden. Den har startet med plussgrader, kraftig vind og regn.. å vi som hadde det så hvitt og fint ute..! Så dette kan jo bli interessant.

Dagen har startet med å ligge leeeenge i sengen. Jeg våknet i 10-tiden, og var ikke ute av den før rundt halv ett. Det var skikkelig digg. Fikk sett litt på serie, og bare slappet av. Jeg og Leo lå bare å koste, masse, i flere timer. Jeg liker vanligvis ikke å ligge så fryktelig lenge, fordi jeg blir klam og rastløs, men akkurat i dag følte jeg ikke for å stå opp.

Jeg glemte faktisk helt av å spise frokost i dag, og det la jeg ikke merke til før vi skulle spise middag. Da var jeg så fryktelig sulten at jeg måtte tenke gjennom hva jeg hadde spist, altså ingenting.
Jeg og Leo gikk en tur ut så snart vi hadde stått opp, og glemte helt av frokosten. Jeg gikk litt rundt på tomta, ryddet litt i boden ute (den var stappfull før jeg begynte..) og plukket litt bark av trærne til å fyre i peisen inne. Det var fint, før det begynte å regne.

Ellers har jeg kjørt meg en liten luftetur, og vært en liten tur innom mamma og Hjalmar. Dem og moren hans kom innom for å spise krabber sammen med meg, og hinsides hvor godt det var! Jeg elsker virkelig krabbe, og vi ble stappmett hele gjengen. Vi rundet nettopp av kvelden med en skikkelig gøy runde Maxi Yatzy! Jeg skal snart finne senga, selv om jeg føler at jeg akkurat sto opp derfra. Begynner faktisk å føle meg litt trøtt, og kjenner at det skal bli godt å kaste klærne.