NYDELIG mat på Verdde Mat & Vinhus

Nydelig biff med saltbakte poteter, soppstuing og peppersaus.

Nå har endelig den nye restauranten i bygda åpnet dørene igjen etter å vært stengt noen måneder. Da bestemte vi oss for å teste den ut, ettersom vi ikke fikk testet før dem stengte. Må også påpeke at dette ikke er sponset på noen måte! Har betalt av egen lommebok, og dette er min helt ærlige mening. Med det sagt må jeg si.. jeg er imponert.

For det første.. servicen var ypperlig! Servitøren var hyggelig, og leverte maten både med et glimt i øyet og humor. For det andre.. restauranten ser amazing ut! Vi trengte virkelig en fin restaurant i bygda vi også. En plass der man kan ta en finere middag. For det tredje.. maten.. var utrolig god! Hvert fall biffen og tilbehøret som vi valgte denne gangen, og ikke minst sjokoladefondanten. Porsjonene var akkurat store nok, så jeg ble meget mett etter både middagen og desserten. Alt i alt hadde jeg en meget fin matopplevelse på Verdde Mat & Vinhus.

Det var en så positiv opplevelse, at vi bestemte oss for å legge inn et fast besøk dit hver måned. Prisen vil jeg si var overkommelig, og for å legge inn et besøk der hver måned har jeg fint råd til. Jeg håper virkelig flere i bygda legger et lite besøk dit, for å smake på maten. Jeg håper også at dersom folk syns det er godt, og har en like fin opplevelse som meg, at de legger inn flere besøk der gjennom året. Jeg håper jo at disse klarer seg, og det gjør de ikke uten kunder. For å beholde tilbudet, må man bruke det. Det kommer hvert fall jeg til å gjøre.

Meget god sjokoladefondant.

GRILLTURER, PÅSKE OG FEST

De siste ukene har virkelig flydd avgårde som vanlig. Det har skjedd ganske mye siden sist oppdatering. Jeg er så travel, at jeg rekker ikke alt engang.

La meg starte i mars. Etter den nydelige med mamma og Hjalmar, ble jeg sengeliggende med Covid-19 i noen dager. Det var ikke så fryktelig ille, men jeg hadde liksom akkurat vært syk på et annet vis. Derfor tror jeg ikke jeg ble rammet så hardt. Jeg ble frisk, og akkurat i tide til å dra til Alta for å levere bilen min på service, og dra på stand-up show med Erlend Osnes.

Siste helgen i mars ble det firmatur til Nedre Mollisjok, hvor vi kjørte snøscooter fra Skoganvarre. Selve kjøreturen var innholdsrik, da vi mistet halve sleden og tingene våre lå strødd på i en lang stripe på 20 meter, ellers var det en ganske fin kjøretur.
Som jeg har fortalt mange ganger tidligere, så har jeg holdt meg unna alkohol, hvert fall fram til nå. Jeg har sånn smått begynt å drikke mildere typer, som sider og breezer. Noe annet enn det klarer jeg ikke drikke, fordi jeg syns det smaker helt grusomt. Jeg blir jo derfor ikke full, da jeg ikke klarer å drikke så mye, og går å legger meg ganske tidlig. Det gjorde jeg også på denne turen. Jeg fikk med meg den sinnssykt gode maten de serverte. Det var mektig godt. Jeg fikk med meg litt etter maten også, men krøp i seng rundt klokken elleve den kvelden. Glad er jeg for det, når jeg hørte alt som hadde skjedd da jeg våknet dagen etter. Fin tur var det uansett.

Jeg har også rukket å være på ganske mange turer til fjells i løpet av denne tiden, og det har jo også vært påske. Scooteren min er nå bikket over 2000 km, og det syns jeg er ganske imponerende til å være meg. Tidligere sesonger har vi kanskje kjørt 1000 km gjennom hele sesongen, men i år har vi altså kjørt dobbelt så mye.


Påskeuken fikk jeg gjort litt av hvert, deriblant vært med i vedskogen, fisket, grillet en god del pølser på bålet, drukket store mengder kakao, bygget en stor snødame, og kjørt “noen” mil på scooter. Jeg har faktisk vært på fest i påsken også, min første ordentlige “fest”. Jeg dro påskeaften over til Karasjok, hvor det var påskefestival. Den kvelden skulle blant annet Staysman og Rolffa spille. Jeg tenkte for meg selv, hvorfor ikke? Jeg hadde ingen grunner til å si nei da jeg ble spurt om å bli med. Sant skal sies, jeg ble ikke full den kvelden heller og kom meg i seng rundt halv to. Jeg er jo egentlig ingen partyjente, men jeg har funnet ut, det går jo fint noen få ganger i året å bli med på slike ting.