Uke 39 – uken som gikk..

Ukens sang: Ramón – knock. Veldig stilig låt!

Ukens middag: var sammen med Therese, Roman og Julie på Groovy Dinner her i Sandefjord. Maten var himmelsk god og det var utrolig koselig!❤

Ukens cravings: alt som inneholdt sjokolade. Det er den tiden i måneden skjønner dere. Sjokolade er min beste venn under mensenuka!

Ukens nedtur: …❤

Ukens høydepunkt: helgen i Sandefjord har vært så bra, at det må virkelig være ukens høydepunkt!

Dagen i dag: har vi vært en liten tur på sjøen med båten, første gang for meg siden jeg var liten, før vi dro å grillet litt på tur. Det var utrolig koselig og noe som er lenge siden jeg har gjort. Nå er vi akkurat kommet hjem igjen etter å gått en tur. Resten av dagen, blir det nok bare avslapping før jeg må starte tilbake til Kristiansand.

Ukens favorittbilde:

Dagen min i klokkeslett #3

28. september

06:45 alarmen ringer

06:54 kommer meg opp av senga, og går å dusjer.

07:41 ferdig dusjet og stelt, begynner med frokosten.

08:56 starter til skolen.

09:15 første forelesning starter; eksotifiseringens fristelse.

10:00 en liten pause. Hente vann og oppdatere meg på mobilen.

10:15 fortsette forelesningen.

11:00 endeeelig ferdig! Ta turen hjem og hente sakene mine.

12:05 starte mot Sandefjord for helgen.

14:18 Ankommer Sandefjord og må gjennom litt trafikkaos før jeg når meg hjem til Therese.

14:56 Jeg og Therese kjører til barnehagen for å hente Julie. Vi dro å kjøpte is og surret litt rundt.

16:27 vi kom oss endelig hjem til slutt, og fikk lagd litt middag. Roman var også kommet seg hjem fra jobb.

17:23 vi ble sittende i stolene sammen med Julie, og bare snakke om alt.

18:48 jeg tok meg en liten tur til sentrum på senteret, gikk litt rundt og kikket, mens de holdt på å legge Julie.

19:26 kom meg hjem igjen, ble sittende i sofaen med en kopp te og litt serie.

20:05 mamma ringte, og vi snakket en liten stund om alt mulig.

20:21 Roman kom opp etter å lagt Julie, så vi ble sittende å se litt av en film.

21:30 Love Island begynte! Vi ble sittende å se på det også.

22:26 feeeerdig! Rett i seng med seg altså, sov utrolig dårlig natten før. Det var vanvittig deilig å legge seg i sengen.

27. september

Som jeg har fortalt tidligere, så var jeg et nervevrak på mandag på grunn av eksamen. Så nå lurer dere kanskje på, hvordan gikk det? Jeg følte selv at det ikke gikk så veldig bra. Det gikk virkelig ikke bra på oppgave én, mens oppgave to føltes mye bedre – og jeg reddet meg kanskje på oppgave to i forhold til oppgave én. Så jeg er ganske spent på hvordan dette går, men jeg får ikke sensuren før i midten av oktober, og til da har jeg sikkert glemt det. 

Nå er vi akkurat begynt på et nytt emne, global journalistikk, og det er jo litt spennende å se hvordan media er i et annet land og hvordan norske medier dekker det som skjer et annet sted enn Norge. Å det er veldig mye som sjokkerer meg, og får meg til å sette litt mer pris på hvordan media i Norge blir behandlet og den “friheten” vi har her. Visste dere blant annet at et sted i Afrika, husker ikke helt hvor men tror det var i nærheten av Kenya, blir journalister truet, til og med slått med stokk av militære folk? Det er ganske vilt. Dette fortalte masterstudentene om på skolen i en forelesning, og de er fra disse stedene. 

Uansett, vi har ikke så mye undervisning som gjenstår før vi begynner på et prosjekt. Dette prosjektet skal vi holde på med i hele oktober. Kjenner jeg gruer meg litt til det, for det er jo litt arbeid, men vi har jo faktisk én måned på oss på å ferdigstille dette. Jaja, bare å brette opp armene! 

Ps, som bildene viser; jeg har installert en app på telefonen som gjør det mulig for meg å styre kameraet mitt fra telefonen og det måtte selvfølgelig testes – syntes bildene ble ganske stilige! 


Hvordan går det?

Nå tenkte jeg å ta opp en viktig ting. Det er så utrolig sjeldent jeg får spørsmålet; hvordan går det med deg? Går det bra?

Det spørsmålet kan lede til så mange ting. Det spørsmålet kan få den du spør, til å føle at noen faktisk bryr seg om dem. Det spørsmålet kan få noen til å åpne seg uten at de skriker ut randomt at de ikke har det bra, eller trenger noen å prate med. Det spørsmålet kan få en til å reflektere over sin egen situasjon, har jeg det egentlig bra? Å det spørsmålet kan gjøre noen sin dag så mye bedre.

Det skal så lite til, så hvorfor gjør vi det så sjeldent? Bryr vi oss egentlig ikke? Forventer vi at de som egentlig trenger dette spørsmålet, skal komme til oss å bare starte med å si at man ikke har det bra og buse ut om hvordan man føler seg? Det er trist å si, men det ville ikke jeg gjort med mindre samtalen ledet den veien. For hva om jeg bretter ut følelsene mine til en som ikke kunne brydd seg mindre, og jeg føler meg bare enda verre etterpå?

Jeg er ikke så flink med dette selv, som jeg skulle ønske – men det er alltid rom for forbedring.

Jeg vil si dette spørsmålet er en nødvendighet, som jeg skulle ønske flere stilte. Ikke bare meg, men andre også. Å det er like så viktig å spørre de som gir uttrykk for å ha det bra, de som ler mest, som de som gir uttrykk for å ikke ha det fint, for man vet aldri hvordan de egentlig føler seg og gjør når de blir alene. Man må kanskje også spørre de mest åpne, for å vise at du bryr deg og faktisk lytter til det de har sagt deg – gi noe tilbake. For plutselig er ikke de så åpne lengre, og føler at du kanskje ikke bryr deg om hva de snakker om.

Et enkelt spørsmål som kan gjøre en forskjell. Å svarer de «bra», eller ikke vil snakke om det, så har du i det minste prøvd!

Nervevrak

Det nærmer seg eksamensdag med stormskritt. Den er bare noen timer unna. Og her ligger jeg som et nervevrak. Hjernen min er jo ikke helt på bølgelengde med eksamen, da jeg har litt andre tanker å stri med akkurat for øyeblikket, og da blir det litt ekstra vanskelig å øve. Jeg leser for harde livet, men med ildprøven i morgen får vi se hvor mye jeg har fått med meg da. 

Høsten har slått til for fullt her på Sørlandet, med nydelig sol og en frisk bris har naturen fått en gylden farge. Selv om hekken utenfor vinduet vårt er grønn, sommer som vinter, ser man det litt tydelig på trærne et stykke unna og langs veien. Temperaturen har vært nede i åtte grader disse dagene, og minner om at det snart er på tide å finne fram jakken igjen.  

Uke 38 – uken som gikk..

Ukens sang: Mike Perry, Willemijn May – Don´t Hide. 

Ukens middag: Burgeren vi spiste i Stavanger på hotellet var utrolig god, så det blir nok ukens favoritt. 

Ukens cravings: Salat, faktisk. Hah. 

Ukens nedtur: var å være syk. Noe av det verste jeg vet er å være syk, så det var virkelig en nedtur. Spesielt når vi hadde kriseøvelse på skolen sammen med nødetatene, der vi skulle skrive saker og jobbe som et mediehus under en krise. Jeg skulle jo egentlig være utejournalist og samle inn informasjon der det skjedde, men siden jeg var syk måtte jeg være inne og skrive saker heller. Måtte selvsagt ikke, men det var best. 

Ukens høydepunkt: Turen til Stavanger med Daniel var virkelig koselig♥ 

Dagen i dag: Nå er Daniel reist, så jeg skal bruke dagen min på å lese til eksamen + nyte det nydelig været utenfor. Kjenner at jeg må komme meg ut en liten tur snart også. Begynner å bli litt tung i hodet. 

Ukens favorittbilde: 

Ekstremvær på Sørlandet


/Skjermdump fra fvn.no 

Det er ekstremstatus på Sørlandet. Trær faller over biler, tog og veier. Båter river seg løs. Rundt 40 000 har mistet strømmen. Ja, listen er lang over hendelser. Men skal jeg være ærlig; jeg syntes faktisk ikke det blåser så fryktelig. Jeg har opplevd mye verre enn dette, flere ganger i Finnmark. Dette er jo egentlig bare barnemat. Vi kjørte fra Stavanger denne ettermiddagen, så jeg har vært ute i forholdene. Den eneste utfordringen vi hadde på veien til Kristiansand, var bilkøene og trærne som lå på veien – som gjorde at vi brukte rundt to timer mer enn til vanlig. Det var ikke utfordrende å kjøre, det gikk egentlig veldig fint.
Det river heller ikke i husveggen, og det høres ikke ut som det er storm ute. Men det blir vel ekstremvær for de som ikke er vandt til det. 

Jeg kan tenke meg at mye av grunnen til alt dette som skjer under “ekstremværet”, kan jo ha mange enkle forklaringer; trærne her nede tåler ikke slik vind – det er andre trær her i forhold til Finnmark, og de står ganske nært veien. Dette lager problemer, fordi de knekker. Mange av trærne tar også med seg strømledninger og diverse, det kan sikkert være andre årsaker til at mange har mistet strømmen. De båtene som river seg løs, der kan man ha slurvet med å binde dem fast eller dårlig/gammelt tau (ikke nødvendigvis da).
Men det virker veldig overraskende for mange når slikt vær oppstår da, jeg er mest overrasket over hvor lite som skal til før det blir fullt kaos. 

Uaansett! Vi var i Stavanger fra i går til i dag, og det var super koselig♥ Som jeg har fortalt tidligere, har Daniel vært reisesugen når han kom hit ned og vi dro derfor til London. Meeen, det slukket hvis ikke suget etter å reise. I går skulle vi egentlig bare en liten tur til Egersund for å se en rigg som ligger inntil land der. Det førte til at Daniel bestilte et hotellrom i Stavanger, heh. 
Etter en herlig middag på hotellet gikk vi tur langs bryggen i Stavanger på kvelden, og det var utrolig koselig. Ikke minst litt kjølig og forfriskende. Det var litt ekstra godt å legge seg i den deilige hotellsengen etterpå da. 

God helg videre da!♥

Filmen Skjelvet

I går var jeg og Daniel på kino hvor vi så filmen Skjelvet. Det var veldig spontant. Vi var i byen å gikk og tok en kakao, og da gikk vi forbi kinoen. Daniel fikk veldig lyst å dra på kino, og siden jeg har hørt veldig mye bra om Skjelvet måtte vi jo bare dra på den når den gikk denne dagen.  

Vel.. jeg satt livredd i en kinosal full av mennesker. Jeg vet det bare er en film, men fysøren så redd jeg ble. Filmen er ikke så skummel i seg selv, men jeg misliker serier/filmer der det er drap, vold og situasjoner som man kan bli redd i – som dette da, et jordskjelv som fullstendig ødelegger hele Oslo. Jeg har ikke tenkt å røpe hva som skjedde, hvis du ikke har sett den enda så anbefaler jeg dere å se den. For selv om jeg ble redd og litt lettere skremt, så var filmen utrolig bra!

Storby tur: London!


Som jeg har fortalt dere, så var jeg og Daniel i London noen dager i forrige uke. Det var veldig fint! Dette å reise på ferie til utlandet er veldig nytt for meg, selv om vi hver sommer reiste til Sverige. Dette er andre gangen jeg reiser med fly til utlandet for en ferie. Jeg har faktisk vært ganske mange nye plasser dette året og det har vært veldig spennende. 

Vi gjorde litt forskjellig i London. Vi besøkte blant annet et akvarium, og det var utrolig kult. Det var bra lagd og det var oversiktlig slik at du fikk sett alt. Vi var også innom Madame Tussauds, men faktisk så syntes jeg ikke det var like bra. Jeg tror ikke vi fikk med oss alt, og det var veldig rotete hvor du skulle/kunne gå. MEN, de voksfigurene var litt kul da – og virket veldig levende!  Vi besøkte også Emirates Air Line for å se hvordan det så ut, vi ble ikke å ta den da, men det var litt kult. 


Vi var også i to parker, den første husker jeg ikke hva het. Den var hvert fall enorm! Syns helt ærlig ikke den var så veldig fin, men det er kanskje fordi det blåste og var veldig kaldt. Den andre parken vi var i,  St james´s park, var utrolig nydelig! Den hadde også utrolig mange søte fugler (og ekorn) som var veldig tam. Det ble fort min favoritt park. 

Men mobilnettet der var helt på trynet, og shopping var noe jeg ikke investerte energi til. Der vi var, fant jeg ingen gode butikker som var verdt å undersøke nærmere enn bare fra utsiden. Turen var virkelig verdt for en litt blakkere periode fremover♥Uke 37 – uken som gikk..

Ukens sang: Peder Elias – Simple

Ukens middag: Pasta Carbonara! Mm

Ukens cravings: Subway er så uendelig godt.

Ukens nedtur: tror faktisk ikke jeg har noe til dette punktet for denne uken.

Ukens høydepunkt: må faktisk være Londonturen vår. Det var en skikkelig koselig kjærestetur, litt ut av landet også❤

Dagen i dag: har blitt brukt i sofaen sammen med familien til Daniel. Vi kom hjem i natt, så vi sov en stund begge to i morges. Nå er vi på vei tilbake til Kristiansand, og jeg har selvfølgelig klart å dra på meg en liten forkjølelse ellernoe – føler meg hvert fall ikke helt på topp.

Ukens favorittbilde:

London!

Liten, rask oppdatering: VI ER I LONDON! Eller rettelse, nå er vi på vei hjem fra London. Jeg mener, hvor sykt er ikke det da? Jeg har aldri vært i London, eller England generelt. Det er alltid utrolig spennende å dra til et nytt land eller sted. Jeg tenkte jeg skulle skrive et innlegg senere om hvordan det har vært med masse bilder, men bare for å oppdatere dere litt nå som jeg endelig har godt nok nett. Internettet i London suger, bare sånn at det er klart.😂

Akkurat nå sitter vi på London Heathrow, som er flyplassen. Flyet vårt går ikke før om to timer ca. så vi har god tid. Vi er ikke i Sandefjord før i natt, så det kommer til å bli en lang dag.

Snikk snakk

Endeeelig er det over. Endelig er alt levert og ingen stress. Det er en befrielse. I går tok vi derfor turen til Sandefjord, og en liten tur til Sverige. Etter at jeg hadde fått levert alt og gjorde meg ferdig med høstens første del av eksamen. Det er bare to uker til jeg har skoleeksamen i emnet, og offisielt er ferdig med Journalistikk og livssyn.

Nå skal jeg nyte noen dager i harmoni og ingen tanke på skole, ut denne uken hvert fall. Daniel er også på plass her i Sør for de neste to ukene. Det var utrolig godt å få han hjem, selv om vi bare var noen dager fra hverandre (føltes som uker).

Uke 36 – uken som gikk..

Ukens sang: Amanda Delara – Running Deep. 

Ukens middag: Kyllingsalat! Det er det som er litt digg med å være alene avogtil, da kan jeg virkelig lage den maten jeg ønsker som ingen andre spiser!

Ukens cravings: Vann. 

Ukens nedtur: Min lille panikk over det journalistiske prosjektet denne uken, det har stresset og presset meg. Jeg har heldigvis kommet et stykke på vei, men det er ikke helt ferdig ennå.

Ukens høydepunkt: må nok være å besøke familien i Sandefjord! Vi har ikke vært der på kjempe lenge, så det var ordentlig godt å tilbringe litt tid der igjen♥

Dagen i dag: har jeg og Daniel egentlig ikke gjort noe. Vi har ligget på sofaen, tatt igjen litt serier og bare slappet helt av. En ganske så rolig og slapp søndag. Det tror jeg planen videre for kvelden er også. Ingenting spennende denne september søndagen♥

Ukens favorittbilde: 

Sortere tankene

Akkurat nå ligger jeg i Sandefjord og prøver å få kontroll på tankene. Hvordan i all verden havnet jeg her med panikken over prosjektet?

Jo, etter å lett meg gal på internett etter noe, så fant jeg det plutselig. Jeg fikk faktisk avtalt et intervju i Porsgrunn. Det var veldig «spontant», for jeg avtalte dette i går og allerede i dag har jeg utført intervjuet. Nå må jeg egentlig bare sortere tankene mine og finne ut hvordan i huleste dette skal framstilles. Jeg har fortsatt panikk, men den er betydelig mye mindre nå enn for to dager siden. Når jeg får kontroll over dette, først da kommer jeg til å roe meg hakket mer. Inntil da, fullt kaos og litt panikk står igjen.

Panikk

Det er helt krise tilstand i hjernen min nå. Jeg har så panikk som det er overhodet mulig. Jeg har akkurat vært på et rollespill, og jeg gruet meg sykt til det, hadde vondt i magen og følte meg psykisk uvel, men jeg kom meg gjennom det! Jeg fikk det godkjent! Puuuh. 
Panikken stopper ikke der av den grunn, for fra og med nå begynner jeg med enda et journalistisk prosjekt som skal være ferdig i neste uke. Jeg har derimot ingen aning eller plan for hva jeg skal gjøre eller skrive om. Hele magen min velter seg for at jeg ikke har noen plan. Det må være noe innenfor livssyn, og jeg sliter med å finne på noe som er aktuelt, pluss at det skal være sånn “to i én”-sak. Det skal være to saker i en sak, hvis det gir mening. Så jeg må ha et tema, som jeg kan lage to saker ut av. Én liten sak, vedsiden av hovedsaken. 

Framover nå har jeg ingen undervisning, det er jeg ferdig med for dette emnet. Til neste uke har jeg det journalistiske prosjektet, så har jeg langhelg før det er klart for en kriseøvelse. Jeg vet ikke helt nøyaktig hva det går ut på, men informasjon om det kommer vel etter hvert. Etter kriseøvelsen har jeg noen lesedager før det er tid for eksamen! Det er litt sykt å tenke på at dette emnet snart er ferdig. Jeg klarer ikke helt å fatte det. Å det er september allerede! Wow, tiden flyr. 

Uke 35 – uken som gikk..

Ukens sang: Kriss Kross Amsterdam, The Boy Next Door feat. Conor Maynard – Whenever. 

Ukens middag: Jeg vet ikke om jeg skal velge daten på Daniel sin bursdag, eller biffmiddagen hos besteforeldrene hans. Så jeg må faktisk bare nevne begge, og gi de terningkast 6 begge to! Både maten og selskapet. 

 Ukens cravings: Sjokoladepudding og sjokolademuffins. Sjokolade, all the way. Hah! 

Ukens nedtur: var å måtte reise til Kristiansand igjen. Sorry altså, men jeg eeeelsker å være hjemme i Nord-Norge, og jeg vet ikke helt om det noen gang kommer til å forandre seg. Finnmarksjente tvers igjennom. Uansett, Kristiansand er absolutt ikke den verste byen jeg kunne bodd i, og jeg trives når jeg er her nede♥ Jeg vet ikke helt hvilken annen by jeg ville bodd i enn Kristiansand når jeg likevel bor i Sør-Norge, men måtte jeg valgt hadde det blitt Sandefjord. 

Ukens høydepunkt: det tror jeg faktisk var når pappa inviterte meg med på lunsj, mandags morgen, bare oss to. Det gjorde meg utrolig glad og jeg kan leve lenge på den♥

Dagen i dag: skal jeg gjøre litt skolearbeid, og forberede meg til et rollespill i morgen. Kjenner at jeg gruer meg allerede. Resten av dagen skal jeg vaske litt klær, og slike huslige ting. Jeg har vært borte herfra en stund, så det ser jo egentlig ikke ut her, hah! 

Ukens favorittbilde: 

Tilbake på Sørlandet (igjen)

Ja, da var man faktisk kommet fram til Sørlandet igjen. Det er veldig merkelig, spesielt siden jeg ikke har noen her – ingen. Ikke engang lille Neo er her nede sammen med meg. 
Jeg har valgt å la Neo bli igjen i Nord-Norge sammen med mamma, da jeg ikke vet hvor mye jeg blir å reise fram og tilbake. Det er veldig vanskelig å finne noen som kan passe den lille krabaten min her nede, hvis jeg skal reise bort. Da vil jeg helst at han er hos mamma, og Daniel – som store deler av året er der oppe uansett. Det kan være jeg tar han ned igjen etter hvert, men inntil videre forblir han der oppe med gjengen♥ Selv om jeg savner han fryktelig allerede.. 

Jeg begynte å fly allerede i formiddag, med to timer ventetid i Tromsø, før jeg kom meg hit ned i 17 tiden. Siden jeg ikke hadde bil på flyplassen, og bussen er både tungvint og den ikke hadde avgang da, ble det taxi hjem. Så jeg gikk ut for å se om jeg fant en, og selvfølgelig gjorde jeg det.. bare at den var på størrelse med minibuss. Jeg spurte selvfølgelig om det var bare jeg som skulle ta, og selvfølgelig var det bare jeg. Så jeg ankom leiligheten i en “minibuss”. Det var gaaanske spesielt, hah! 

Men nå må jeg runde av, for jeg skal nemlig se premieren på Skal Vi Danse! Jeg har seriøst gledet meg helt siden dem slapp ut hvem som skulle være med i år. Denne høsten blir bare helt magisk♥