31. mars – En siste hilsen

I dag har det egentlig vært en utrolig tung dag, for ganske mange egentlig. Det rører veldig å se at så mange mennesker kan sørge sammen. Begravelser er alltid utrolig trist, og jeg begynner alltid å gråte. Uansett hvor lite kjennskap jeg har til personen som ligger i kisten. For bare å se andre gråte, får meg til å gråte på en måte. Jeg er veldig lett påvirkelig av tårer. 

Det gikk bra helt til vi kom inn i kirken, da kjente meg tårene presse på med engang. Det var liksom som å gå inn i en vegg av.. jeg vet ikke.. tårer. Å det var veldig tungt å gå opp mot alteret og se alle hilsenene som var lagt helt opp mot kisten. Det var flere ganger jeg var nødt til å se i taket for å ikke begynne å gråte så tidlig, men jeg klarte ikke holde tårene tilbake veldig lenge. Begravelsen i seg selv var utrolig fin, og trist. 

Men vi har alle kommet gjennom dagen, selv om det var tungt og trist, så kom vi gjennom den. Det er viktig å ta dag for dag, og settes pris på alle fine øyeblikk man får oppleve. For plutselig er det over, alt kan skje så fort og uventet. Å viktigst av alt; ta vare på hverandre. 

Dette er mine favorittbøker!

Jeg elsker å lese bøker, og jeg har min favorittsjanger innenfor romantikk. Så og si alle bøkene jeg har i hylla er om romantikk og kjærlighet, jeg har også begynt å utvikle litt interesse for seksuelle faktabøker, om man kan kalle de det. Når jeg kommer meg på en bokhandler og har råd skal jeg kjøpe en bok som heter “gleden med skjeden”. Jeg så den i Tromsø, når vi var der; men jeg endte opp med en annen bok istedet og jeg angrer skikkelig på det valget der. Men mine topp 3 favoritt bøker er: 

Sophie Elise – Forbilde 

Hva er skipet ditt lastet med? Appelsiner? Bananer? Familie? Venner? Gode karakterer? Hunder og katter? Kjæreste og sex? Drømmer om å bli lege? Hvor mye skal til før skipet ditt synker? Mitt skip er en rosaboble. Min rosaboble er lastet med Hello Kitty, Barbie-dukker, selfies, selvskading, selvbruning, angst, blogginnlegg, overfladisk glede og dyp sorg. En rosaboble synker ikke.

Jeg virkelig elsker boka til Sophie, den er så utrolig bra og den overrasket meg virkelig når jeg leste den. Jeg fikk et helt annet syn på hva hun egentlig har opplevd og gått igjennom. Boken var lett å lese med korte kapitler, men forskjellige temaer i hvert kapittel. Dette gjorde også lese opplevelsen mye bedre, enn hva jeg tidligere er vandt til. 

Liane Moriarty – Ektemannens hemmelighet


Min elskede Cecilia, hvis du leser dette betyr det at jeg er død… 
Cecilia Fitzpatrick er lykkelig gift med John-Paul, inntil hun finner et brev som ektemannen skrev for mange år siden. I brevet står det noe som vil forandre alt i livet hennes. 

Når jeg kjøpte denne boken, måtte jeg egentlig bare ha en bok å lese på flyet og denne fant jeg i en kiosk på flyplassen. Den så faktisk litt spennende ut, så jeg valgte dermed å kjøpe den. Den var ikke så dårlig, den var faktisk ganske bra. Nå husker jeg ikke så veldig mye av det som skjedde i den boken, fordi det er ganske lenge siden jeg har lest den. Det skjer på en måte ting og mysterier hele tiden, noe som boken sjeldent blir kjedelig. Dette er ikke en lett lest bok, så om man ikke liker å lese, så er definitivt ikke dette boken for deg. 

Simone Elkeles – Sjansespill 


Da han blir kastet ut av internatskolen, har ikke pøbelen Derek Fitzpatrick annet valg enn å flytte sammen med den vimsete stemoren sin mens faren mønstrer på i marinen. Det går raskt fra ille til verre da Derek finner ut at de skal flytte hjem til barndomshjemmet hennes i Illinois. Derek teller ned dagene til han er på frifot igjen, og det siste han vil, er å bli blandet inn i familiedramaet til noen andre. 
Èn ting vet Ashtyn Parker ganske visst – folk man bryr seg om, drar sin vei uten å se seg tilbake. Et fotballstipend kan endelig gi henne sjansen til å dra. Så hun satser alt på å vinne delstatsfinalen, helt til kjæresten hennes, topp-quarterbacken, svikter alle ved å gå over til motstanderlaget. Ashtyn trenger en ny strategi, men den fordrer at hun stoler på Derek – en hun bare kjenner så vidt, en som bryter alle regler. Er hun klar for å sette følelsene sine på spill for å kunne vinne alt? 

Først må jeg faktisk bare si, jeg elsker alle bøkene til Simone; dem er bare helt fantastisk. Selv om de kanskje ligner en smule på hverandre, så gjør dem ikke det likevel. Jeg får aldri nok av hennes kjærlighetshistorier. Men skulle jeg plukket ut kun èn bok fra hennes samling, må det bli denne boken. For når jeg leste denne, klarte jeg faktisk ikke å legge den fra meg. Det er humor, kjærlighet og sorg på en og samme tid. Det blir en helt fantastisk blanding. Samtidig som du ble utrolig forvirret i midten, så skjønte du absolutt alt på slutten, det ga mening til slutt! 

Fant du noen bøker du kunne lest? Eller har du lest noen av dem? 
#Bøker #Lesehest 

Siste uke før påskeferie

I neste uke er det siste uke før påskeferie, og jeg forbinder den siste uken før en ferie med stress. Dette av den enkle grunnen at ALLTID, uansett hvilken ferie, så får vi masse innleveringer, eller framlegg, eller prøver, som skal skje akkurat den siste uken før ferie. Lærerne har vel lært at man glemmer ofte ting over ferien. Alt skal på en måte skje før ferien, og det skaper den siste innspurten før ferien. På en annen side blir det ti ganger bedre å ta ferie, for da vet man at man er ferdig med alt og bare kan nyte ferien. 

Denne påskeferien blir min første der jeg har jobb, jeg har bare jobb palmehelgen og skjærtorsdag da, men det er bedre enn ingenting. Samtidig så får jeg litt ferie også. Det som også er så fint med at påskeferien er i mars/april hvert år, er at man får et siste ordentlig avbrekk før siste innspurten på skolen kommer, gir litt ekstra motivasjon og energi til å gjennomføre siste delen av året. Jeg gleder meg bare ekstremt mye til å bli ferdig med hele skoleåret og åpne et nytt kapittel i livet mitt. Men aller først er det russetid og eksamenstider! 

#Skole #SnartFerie 

Dette er meg!

Velkommen til mitt lille fristed!

Mitt navn er Stine, og er fra en liten plass midt i Finnmark kalt Lakselv. Etter å tidligere bodd noen år i Kristiansand hvor jeg studerte journalistikk, har jeg nå flyttet tilbake til hjembygden min. Her bor jeg sammen med kjæresten min, Daniel, to nymfeparakitter, Neo og Teo, samt en liten chihuahuagutt, Leo. Her inne kommer du til å kunne lese om min hverdag, mitt liv og mine tanker. Hverdagen min inneholder for det meste jobb, hest og personer som står meg nær.

Siden jeg var liten har jeg drevet med hest, og har nå funnet en mektig fin frieser-vallak, Sebastiaan, som jeg steller to ganger i uken. Det gir meg et fint avbrekk i hverdagen, og gir meg mye glede.

Noe mer som har gitt meg glede er det å ta bilder. Jeg har en liten interesse for foto, og liker å løpe rundt med kameraet. Det blir også mange fine bilder når jeg ute i skog og mark, og jeg elsker naturen. Etter å bodd noen år på Sørlandet, har jeg funnet ut at det er ingenting som slår naturen i Finnmark, og er mye av grunnen til at jeg bor her oppe.

Sentrale personer i mitt liv, som kommer til å bli nevnt her inne:

Daniel – kjæresten min.

Hjalmar – ektemannen til mamma, aka stefaren min.

Sivert – lillebroren min.

Therese – moren til Daniel.

Geir – faren til Daniel.

Benedicte – søsteren til Daniel.

Nå begynner eventyret! ♥

Oppdatert: 26. april 2020

Ny blogg! Nye muligheter!

Etter 6 år på min forrige blogg; snaam, bestemte jeg meg for å lage en helt ny. En helt ny blogg, med helt nye muligheter. Det har vært så mye å gå igjennom på min forrige blogg, at jeg bestemte meg for å starte helt på nytt og begynne et helt nytt prosjekt.

Det er egentlig litt tungt å starte med helt blanke ark, for du må liksom starte helt på nytt med nye følgere og det er ikke sikkert de gamle bloggleserne vil lese de nye bloggen fordi de kanskje syntes det er tungt å lære seg et helt nytt navn. Samt du fortelle hvem du er og begynne med alt det nye. Men jeg ville ha noe eget, for den forrige bloggen var skapt som en felles blogg helt i begynnelsen. Dessuten syntes jeg det er litt gøy å begynne på nye prosjekter. Så vi får egentlig se hvordan denne opplevelsen blir, lykkes jeg eller lykkes jeg ikke? 

Welcome to my world!