Måneden – April

Sosiale medier innleggene mine har vært et tema gjennom hele måneden.

Månedens favorittsang: Sydnee Carter – Give It All Away.

Månedens høydepunkt: Det å kunne reise hjem, trumfer alt hele denne måneden. Jeg elsker å reise hjem, spesielt når det er ferier og bare nyte dagene! Påskeferien er jo en av mine favoritt ferier gjennom hele året, og i år var den utrolig bra. Været var supert, til tross for at all snøen smeltet og selskapet er ingenting å klage på.

En av de bedre dagene i påskeferien, bålkos med mamma og Hjalmar.

Månedens opplevelse: må være når jeg, lillebror og kjæresten kjørte med snøscooter fra Skoganvarre til Karasjok og Finland, samt tilbake til Skoganvarre. En tur på 22 mil som tok rundt seks-syv timer. Det var litt vekslende vær, men det var en veldig fin og krevende tur. Humøret mitt sank veldig på slutten av turen, men den tok seg opp igjen takket være både lillebror og kjæresten. Denne turen ble jeg utrolig sliten av, og det var godt å komme seg hjem til sofaen.

Månedens skole: Starten av måneden hadde vi undervisning i retorikk, analyse og språk pluss en eksamen like før påskeferien. Jeg gjorde meg offisielt ferdig Journalistikk 4 emnet som begynte i januar. Etter påskeferien begynte vi på det siste emnet for denne våren, undersøkende journalistikk. Et veldig krevende emne. Jeg fikk fullført mitt første arbeidskrav og begynt på mitt andre før månedsskiftet.

Denne måneden fikk jeg også prøve den fantastiske hesten her, Sebastiaan, som jeg falt pladask for.

Månedens vær: Jeg har tilbringt måneden to forskjellige steder, men i Kristiansand har det vært veldig bra, sett bort i fra når jeg kom hjem fra påskeferie – da var det tilbake til litt regn. Slutten av måneden avslutter med NYDELIG sol, blå himmel, grønne trær og oppe i 19 varmegrader.

Nydelig kveldslys omringet Porsangerfjorden skjærtorsdag.

Humøret denne måneden: har stort sett vært veldig bra. Jeg har hatt noen punkter denne måneden der jeg har vært nede, og da veldig langt nede. Jeg prøver alt for å holde motet oppe, og bare komme meg gjennom våren. Jeg tror jeg i stedet for å ha en “vinterdepresjon”, så har jeg en “vårdepresjon”. Tankene mine er mye tyngre og dystrere i vårmånedene enn resten av året. Det høres jo helt hull i hodet ut, deprimert når alt liv “begynner på ny”? Men det er sånn det altså er.

Månedens tanke: hvor “stygg” våren egentlig er. Sorry, men jeg syns personlig våren er den styggeste årstiden på året. Alt er brunt, ingen blader på trærne og alt er så “nakent”. Det er da all driten fra vinteren kommer fram. Alt vi hadde glemt, gjemt bort og som har støvet ned, kommer fram i lyset. Det kan både gjelde fysisk, men også psykisk. Det er vel kanskje derfor humøret mitt svinger veldig om våren, der tanker herjer i hodet mitt.

Måneden generelt: har vært veldig grei, vil jeg si. Det å reise hjem gjorde måneden min åpenbart mye bedre enn den var i begynnelsen. Jeg fikk et lite “kick” til å komme ned, komme meg gjennom og bare fullføre dette semesteret før sommerferien så jeg kan reise hjem igjen.

Nydelig vær!

For et nydelig vær det har vært her i dag! Skyfri blå himmel med solen høyt oppe, vindstille og rundt 18-19 varmegrader. Jeg dro rett etter skolen til byen for å nyte det fine været, og jeg ble faktisk sittende nede ved sjøen i 1,5 time. Jeg snakket med mamma og hørt på podcast i løpet av den tiden og jeg kunne jo sitte i bare t-skjorta! Det ble nesten litt for varmt med bukse.

Det er nå det begynner å bli sommer😎☀️

5 merkelige ting om meg

Har ikke spist ukuttet eple på 7 år. I 2012 fikk jeg tannregulering, og siden da har jeg måtte kutte opp eple i biter for å spise det. Nå i ettertid har jeg fått en streng både oppe og nede, som gjør det litt vanskelig å spise et ukuttet eple. Jeg må derfor alltid kutte opp eple mitt i biter for å kunne spise det.

Jeg går helst ikke ut av huset før håret er tørt. Når jeg dusjer, må jeg bestandig passe på at jeg har nok tid til å la håret tørke før jeg kan gå ut av døren. Jeg hater virkelig å forlate huset med vått hår.

Børster håret hele tiden. I følge Daniel børster jeg håret mitt hele tiden – når vi er hjemme, når vi sitter i bilen, før jeg går forlater huset eller bilen osv osv. Jeg er avhengig av hårbørsten!

Skriver ALT ned i almanakken min. Hvert år har jeg en almanakk fra personligalmanakk.no, og i den skriver jeg ALT jeg gjør. En del folk syns det er ganske rart, men jeg syns det er litt gøy – og det har hjulpet meg mange ganger med å sjekke hva jeg gjorde en spesiell dag eller skal bevise noe overfor Daniel 😉

Skriver “dobbelt” opp. Når jeg tar notater under forelesninger, så skriver jeg på macen i Google Docs. Så skriver jeg det for hånd i en skrivebok når jeg kommer hjem. Noen mener det er dobbelt arbeid, men jeg føler jeg lærer mye bedre av å skrive det for hånd, men jeg når ikke det under forelesningene.

Uke 17 – uken som gikk..

Ukens sang: Mindme, Willow – I´ll Get Up.

Ukens middag: Taco. Jeg har ikke spist taco på veldig lenge, så det var digg!

Ukens cravings: det er fortsatt popcorn det..

Ukens nedtur: Det å reise fra Finnmark og tilbake til hverdagen på Sørlandet. Heldigvis er det ikke så fryktelig lenge til neste Finnmarkstur, eller sommerferie!

Ukens høydepunkt: Det å komme meg gjennom det første arbeidskravet for emnet. Det var en lettelse å komme seg gjennom det.

Dagen i dag: har jeg drøyd skikkelig med å stå opp, jeg tror ikke jeg oppe av sengen før i elleve tiden. Da jeg først sto opp, gikk det unna her. Ute har det regnet i hele dag, så jeg har tatt igjen litt husvask. Jeg har skiftet på senga, ryddet og vasket hele leiligheta og vaske litt klær. Når jeg endelig var ferdig med alt, satt jeg på en film for å gjøre søndagen komplett. Resten av kvelden skal jeg nok bare slappe av med serie, men man vet jo egentlig aldri med meg.😂

Ukens favorittbilde: 

Travle dager på Sørlandet

Endelig er det helg! Helt siden jeg kom hit har det gått litt i ett, og jeg har nesten ikke sittet i ro.
På onsdag var det rett på skolen, bli overveldet med hva vi holder på med før jeg dro å gjorde ukens handel. Hadde jo nesten ingenting hjemme, så det rullet noen kroner der.
Fikk kommet hjem, ryddet på plass alle matvarene og spist litt middag før jeg tok turen i stallen. Det ble jo selvsagt brukt noen turer der, før jeg gikk rett i seng når jeg kom hjem.

 

I går brukte jeg så og si hele dagen på arbeidskravet jeg har gjennomført i dag. Vi skulle lese en metoderapport og den tilhørende saken som vi skulle presentere på syv minutter i dag.
Jeg har altså lest rundt 20 sider med rapport, kanskje 10 sider med sak før jeg lagde en presentasjon på syv minutter. Jeg slet skikkelig med å korte det ned, for alt følte jeg var vesentlig!
Det gikk heldigvis ganske greit, og det ble godkjent. Nå er det bare én uke igjen til neste arbeidskrav, men aller først – HELG!

God helg❤️

Undersøkende journalistikk

Nå er jeg tilbake på Sørlandet og regn. Jeg føler at det kun regner når jeg er her, og på onsdager. Heldigvis så trengte visst Sørlandet litt regn, heh!
Nå har vi begynt på det siste emnet for dette semesteret, som jeg vil si er det mest krevende emnet så langt. Vi har nå begynt på Undersøkende journalistikk, og jeg har litt indre panikk. Det er helt overveldende, men jeg skal prøve å ikke stresse!

Man kan se på Undersøkende journalistikk som etterforskning, nesten. Det er en lang prosess, mange kilder og grundig arbeid. Vi så en film på skolen i dag, som heter Sannhetsjegeren. Det er en dokumentar om hvordan en journalist frikjente en uskyldig mann for to mord på 70-tallet i Trondheim, ved hjelp av å “etterforske” saken, dommen og vitner som politiet hadde oversett. Vet ikke om dere har hørt om Fritz Moen? Han satt 18,5 år i fengsel for disse to mordene, som han aldri hadde noe med å gjøre. Du kan lese litt mer om det HER.  Vi skal ikke gjøre noe så avansert denne perioden, men dette er det ekstreme tilfellet – journalisten jobbet med denne saken i rundt åtte år!

Jeg har akkurat vært en tur ute i regnværet, så jeg måtte nesten lage meg noe skikkelig godt etter en liten varm dusj. Nå skal jeg snart finne sengen, øyelokkene begynner å bli tunge nå.

Påsken 2019

Nå er jeg på vei tilbake til Sørlandet etter utrolig bra påske, vil jeg si. Jeg har storkost meg med familie og kjæresten i nydelige omgivelser. Gruer meg til å dra tilbake til Sørlandet og hverdagen. Heldigvis ikke så fryktelig lenge igjen til sommerferie!

Påsken begynte med mye smelting, overskyet vær og vind. Jeg, lillebror og kjæresten kjørte likevel fra Skoganvarre til Karasjok og Finland med snøscooter, en tur på 22 mil (221 km) som tok rundt seks-syv timer.
Noen dager senere, etter litt pause og kos hjemme, kjørte jeg og Daniel en liten tur på 13 mil med snøscooter igjen før vi dro på camping/hytte-tur med mamma og Hjalmar. Utrolig flott vær og koselig stemning på tur med både bål og fisking.

Påskeaften ble det i tradisjon tro påskeleker på hytta i Veidnes sammen med hele gjengen ++. Det var utrolig gøy, og det vekte mange gode minner om hva påsken betyr for meg. Tidligere på dagen hadde jeg og Daniel vært med pappa i vedskogen og hjulpet litt til, før vi tok en liten spinntur til fjells. Det overrasket meg at det ikke var en sjel å se der oppe, selv på påskeaften i fint vær..!

Etter å kommet hjem igjen ble det stopp for meg og Daniel på turfronten. Vi tok det helt med ro, og nøt de siste dagene av ferien. Jeg brukte min siste dag hjemme til å dra en liten tur i stallen. Jeg fikk hilst på nyhesten til Kari-Ann, en nydelig Frieser kalt Sebastiaan. Jeg forelsket meg helt i den svarte perlen. Han er lik Eemil på utrolig mange områder, og helt herlig å sitte på. Jeg merket veldig at jeg har savnet frieseren, og det har fått meg til å innse hvor jeg trives best❤️

For en magisk gutt!

Uke 16 – uken som gikk..

Ukens sang: Avicii, Aloc Blacc – SOS.

Ukens middag: Mini burgere, må si de er bedre enn de som er litt større.

Ukens cravings: Popcorn.

Ukens nedtur: Det at jeg fikk en liten feil på snøscooteren min og gjorde at jeg var uten den i én dag. Det gikk bra, og Daniel fikset den dagen etter heldigvis.

Ukens høydepunkt: Denne uken har inneholdt veldig mange høydepunkter, men to av dem er absolutte favoritter for denne uken. Den første er spesielt den ene turen vi hadde med mamma og Hjalmar i Kunes, utrolig koselig og fint vær var det.! Den andre er de tradisjonelle påskelekene på Veidnes med en god gjeng der ute. Det er bestandig utrolig artig og samler hele gjengen på en plass for én dag.

Dagen i dag: har vi tatt det helt rolig. Været ute er fint, men det blåser en del. Jeg kjenner meg utrolig sliten i musklene, og det merkes at jeg har kjørt en del snøscooter. Jeg har derimot ikke lugget helt på latsiden denne søndagen, for jeg har støvsugd stua og vasket buret til lille Neo også. Resten av ettermiddagen er ikke planlagt, så den tar vi som den kommer.

Ukens favorittbilde: 

Finnmark er så ufattelig nydelig!

Påske!

For noen to dager det har vært. Det har vært skikkelig påskevær, og jeg har fått påskestemning av disse to dagene. Med sol, lite vind og masse kos på fjellet har disse dagene vært komplett. Jeg og Daniel kjørte til Kunes i går for å være med mamma og Hjalmar, og det ble både fisking og bålkos på fjellet i nydelig vær sammen.

Hvor er snøen?

Helt siden jeg ankom Finnmark har det vært varmegrader, og helt opp i ni plussgrader disse dagene. Det er utrolig trist, for den snøen som var da jeg ankom er nå snart borte. Det har vært smeltet utrolig mye bare disse fire dagene jeg har vært her. Det er nesten ikke mer snø å kjøre på, og påsken er så vidt begynt. Påska i år er en uke for sent..

Helgen var full av scooterkjøring, men de to siste dagene har vi ikke brukt tiden på fjellet. Etter å kjørt 22 mil på søndag skrek musklene mine om en liten pause og det å bevege seg gjorde vondt. I dag er det litt bedre, men dagen har vi brukt i Karasjok og Finland sammen med familien. Resten av uken og påsken er ikke planlagt, så den tar vi som det kommer. Nå skal vi slappe av resten av kvelden.❤️

GOD PÅSKE🐣

Uke 15 – uken som gikk..

Ukens sang: Sydnee Carter – Give It All Away.

Ukens middag: Pizza sammen noen klassevenninner på torsdagskvelden var utrolig koselig, og den var faktisk veldig god til å være ferdigpizza!

Ukens cravings: Kald smoothie..!

Ukens nedtur: Dagene fram til eksamen har virkelig vært ukens nedtur – kjedelig og litt stressa. Jeg merket det faktisk på kroppen at jeg har vært indre stressa, for når eksamen var over var det som om jeg virkelig slappet av igjen.

Ukens høydepunkt: Det å reise hjem til Finnmark igjen! Det var så godt å komme hjem og se alle igjen, måtte faktisk trille noen tårer når jeg så alle igjen.

Dagen i dag: har jeg, lillebror og kjæresten kjørt 22 mil på scooter. Vi kjørte Skoganvarre-Jotka-Karasjok-Finland og tilbake til Skoganvarre. Jeg er ganske død i kroppen, og kjenner at det skal bli veldig godt å sove.!

Ukens favorittbilde: 

Min faste reisepartner

Nå har jeg endelig fått påskeferie! Det betyr at jeg nå er på vei hjem til Finnmark, hjem til det påske er – snøscooterturer.

Jeg startet denne reisen utrolig tidlig i morges, måtte opp klokken fire og jeg er glad jeg dro litt tidlig til flyplassen – for der var det KAOS. Hele inngangshallen var stappfull av mennesker, det var køer til alt – sjekk inn, bag drop og sikkerhetskontrollen. Jeg har aldri sett så mye folk på Kjevik før. Ikke nok med det, så hadde de bare en av sikkerhetskontrollene åpne, så det gikk jo evigheter. Når jeg var kommet meg gjennom, åpnet de den andre. Fikk høre av kapteinen før vi forlot flyplassen at vi var forsinket på grunn av manko på bemanning i sikkerhetskontrollen, også dro han en liten spøk om det enda, hah.

Nå er jeg nesten akkurat landet i Tromsø, og her må jeg vente en stund før jeg kan ta det siste flyet til Lakselv. Hittil har reisen gått bra, bare en merkbar forandring i været på vei oppover. Både i Kristiansand og Bergen var det nesten skyfri himmel og sol, mens her i Tromsø regner det.

Apropos reising – I julegave fra Daniel fikk jeg tidenes beste lille ryggsekk som jeg hadde ønsket meg en liten stund. Denne lille røde sekken har blitt min faste reisevenn, som jeg absolutt reiser.
Jeg er ikke helt sikker på om dere har sett Jon Olsson sine vloggs eller vet hvem han er? Han er en svensk youtuber, og gjennom Daniel fikk jeg interessen for han og kona hans Janni Déler og deres spennende liv. UANSETT, han lager sammen med en rekke andre folk et merke som heter Douchebags. De lager ryggsekker, bagger, kofferter og andre kule ting til reisen med smarte løsninger som har et kult design. Absolutt verdt å sjekke ut.

Innlegget er ikke sponset

Ungdomsbloggen

I dag oppdaget jeg noe litt trist. Før jeg startet denne bloggen for bortimot nøyaktig to år siden, blogget jeg på en annen blogg kalt Snaam.blogg.no. Det var en blogg jeg startet sammen med en venn i 2011. Etter ett eller to år, overtok jeg hele bloggen da vennen min ikke ønsket å fortsette med blogg. Denne bloggen fulgte meg gjennom ungdomsårene mine, og jeg utviklet skrivingen min gjennom den. I dag fant jeg ut at denne bloggen forsvant 9. april – altså i går.

Når jeg byttet til denne siden i 2017 slettet jeg ikke den bloggen. Som jeg fortalte i går, så bruker jeg mye av mine sosiale medier som en offentlig minnebok. Det er ikke alle bildene jeg får med meg over til alle de elektroniske dingsene mine når jeg bytter, og derfor har sosiale medier vært en god “minnepinne” for det jeg virkelig ønsker å bevare. Blogg har blitt den plassen med mest bilder, sammen med teksten. Var det et spesifikt bilde jeg ikke fant noen andre steder, kunne jeg bare gå på denne bloggen og finne det. Dessverre ikke nå lenger.

Når blogg.no byttet plattform tidligere denne høsten, visste ikke jeg at alle gamle blogger som ikke “var i bruk” forsvant innen en viss dato. Så ja, det var litt trist å oppdage det én dag for sent.

R.I.P  Snaam.blogg.no

Sosiale medier

Hvorfor har man egentlig sosiale medier? Hva ønsker man å oppnå med sine kontoer? Hva legger man ut, og hvorfor?

Har du noen ganger tenkt på hva du legger ut, og hvorfor du gjør det? Det gjør jeg av og til. Jeg legger ut det jeg har lyst til å se tilbake på, både på godt og vondt. Jeg bruker mye av sosiale medier som en offentlig minnebok, på en måte. Men hva bruker jeg mine forskjellige kontoer til?

Facebook. Jeg legger ikke så mye ut på Facebook, men det jeg legger ut – legger jeg ut så mine nære og familie kan se hva jeg gjør og følge litt med. Det går for det meste i litt bilder, og sjekker inn på steder jeg er.
Jeg følger også med på hva familien min og vennene mine holder på med, så jeg er litt oppdatert. Man finner jo også utrolig mye gøy på Facebook for tiden, selv om jeg gjerne skulle sett mer av familien/vennene mine statuser enn disse morsomme videoene osv.

Instagram. Jeg legger ut ting på Instagram hele tiden, og bruker den ganske flittig – både i feeden og på story. Jeg har to kontoer på Instagram, der jeg bruker den ene til å på en måte gi den beste utgaven av meg selv (hvem gjør ikke det?) og den andre som en type “privat-konto” der jeg legger ut alt som faller meg inn, på godt og vondt.
Instagram bruker jeg også til å følge med på livet til kjente personer og inspirasjon + venner som legger ut bilder der.

Blogg. Jeg blogger vel egentlig kun fordi jeg syns det er gøy å skrive, og legge ut mengder av bilder uten at det blir for “kleint”. På Instagram legger man jo kun ut det fineste bilde av samlingen, mens på en blogg kan man legge ut alle uten å bli sett på som “spam”. Jeg syns også det er gøy å se tilbake på bilder og hva jeg egentlig har gjort gjennom årene jeg har blogget.

Youtube. Jeg legger ut videoer jeg lager, som minner til alle årene, turene og det jeg har laget video av. Det er gøy å redigere, og jeg pleier å ha mimrestunder for meg selv der jeg ser gjennom alle videoene jeg har laget. For hva har jeg egentlig gjort gjennom årene? Det kan være ting jeg har glemt skjedde, og da er det litt gøy å se tilbake.

Snapchat. Bruker jeg kun til å snakke med venner og kjæresten. Det er på en måte den eneste kilden jeg har til kontakt med vennene mine, jeg bruker sjeldent Messenger eller meldinger – kun Snapchat. Messenger og meldinger bruker jeg for å kommunisere med de litt opp i årene (😂).

Hva bruker du sosiale medier til? 

Kjedelig uke is coming

Nå sitter jeg her i sofaen, prøver for harde livet å lese litt til eksamen, men hodet er på en helt annen plass i dag. Lukten av mat har fylt hele leiligheta, jeg mistenker at det lages lunsj hos de over meg. Været ute er nydelig, men jeg har så vidt kommet meg i gang med dagen. Det skulle en ikke tru, men jeg kan like gjerne bruke evigheter på morgenen, for lesing er kun det som står på planen min for denne uken. Eksamen er på torsdag, og etter det er det påskeferie.

Jeg har derfor mye fritid, utenom lesing. Det er nok en kjedelig uke som er på planen med andre ord. Jeg har hatt veldig mange av de i det siste, og vet hva jeg heller ville brukt tiden min på.

Daniel reiste nordover i går, men han kom bare til Tromsø på grunn av kanselleringen i går formiddag. Så først i dag kommer han seg videre. Kjenner at det er trist og tomt uten han her, men heldigvis ikke så veldig lenge til jeg ser han igjen!

Hva skal du fylle uken din med? 

Har jeg ikke den søteste bakgrunnen? Du finner de på personligalmanakk.no!

Uke 14 – uken som gikk..

Ukens sang: Billie Eilish – Bad Guy. For en stilig låt..!

Ukens middag: Domino´s pizza, selvfølgelig! Det er jo den beste pizzaen fra disse pizzastedene.

Ukens cravings: Smågodt.. Det er ganske lenge siden jeg har hatt cravings på smågodt, flere år.!

Ukens nedtur: Daniel er reist tilbake til Finnmark. Heldigvis er det ikke så lenge til jeg ser han igjen da❤️

Ukens høydepunkt: I begynnelsen av uken var vi i Sandefjord sammen med familien til Daniel, og det var veldig koselig. Før vi måtte tilbake til Kristiansand når jeg hadde forelesninger.

Dagen i dag: har vi sovet lenge og brukt morgenen sammen. I tolv tiden kjørte jeg Daniel til flyplassen, for han skulle reise tilbake til Finnmark – så langt kom han altså ikke, for flyet til Bergen var kansellert. Han ble på flyplassen i to timer for å få booket seg om (servicen på Kjevik var elendig denne søndagen). Jeg spilte Candy Crush i mellomtiden. Når vi kom hjem igjen, siden flyet hans ikke gikk før senere, så fikk jeg vasket badet og støvsugd leiligheta. Vi så litt på tv, og i seks tiden kjørte vi tilbake til flyplassen. Denne gangen fikk han reist fra Kjevik, og er nå på vei nordover. Mens jeg nå sitter å øver til eksamen, som jeg skal ha på torsdag.

Ukens favorittbilde: 

5 ting som gjør meg glad

❤️1. Kjærlighet og romantikk. Når du føler du får kjærlighet under en vanskelig periode, eller gjennom et dårlig humør – det gjør meg glad. Støtte og kjærlighet, selv når ting er vanskelig og jeg ikke er mottakelig for det.

❤️2. Humor. Få meg til å le, og all tristhet er borte – i det minste for en stund! Latter er jo den beste medisin har jeg hørt.

❤️3. Komme seg ut av huset/leiligheten. Er jeg trist, så kan det være godt å komme seg litt ut – kjøre ut av byen, omså bare for en liten tur, gå en tur osv. Det å bare lufte hodet og gjøre noe annet som får tankene bort fra det vonde, kan virkelig hjelpe på humøret.

❤️4. Dyr. Jeg elsker dyr, og de kan ikke annet enn å gjøre meg glad. De søte blikkene deres og den spesielle personligheten deres. Det gjør virkelig noe med humøret mitt.

❤️5. Ros. Hvem blir ikke glad når de får ros for noe de har gjort, eller at noen ser du har gjort litt ekstra innsats på håret eller klesvalg? Skryt er viktig i hverdagen, uansett!

5 ting som gjør meg trist

💔1. Mine egne tanker. Jeg er veldig flink til å trykke meg selv ned, og spesielt hvis jeg har en litt dårlig periode.

💔2. Mishandling av dyr og barn. I Facebook-feeden kan det dukke opp masse rare videoer, og så snart jeg ser noe som kan se ut som mishandling av barn eller dyr, scroller jeg raskt videre. Jeg klarer ikke se på det, selv om det kanskje er “uskyldig” tulling ellerno. Jeg får så vondt i hjertet, jeg hater virkelig sånne videoer.

💔3. Regn. Humøret mitt kan synke veldig når det regner, men andre ganger syns jeg det er koselig og fint – det kan slå begge veier, alt etter som hvordan periode jeg er i.

💔4. Krangler. Jeg hater virkelig å krangle, og det gjør meg både litt redd og lei meg. Det er overhodet ikke hyggelig, men det må jo til det også, hah.

💔5. Triste filmer. Når jeg ser triste filmer, begynner jeg nesten alltid å gråte eller begynner å tenke litt mer.

Måneden – Mars

Månedens favorittsang: Noah Gerstenfeld – Actress.

Månedens høydepunkt: Det må faktisk være når Daniel endelig kom en liten tur ned. Tre uker fra hverandre, nesten hele måneden, og at jeg har kjedet meg fryktelig. Det var utrolig godt å få han hjem litt, så har han jo dratt meg litt mer ut av leiligheta enn hva jeg selv ville gjort.

Månedens opplevelse: Det må bli turen til København, Danmark sammen med Daniel. Det var utrolig koselig og spennende å se noe nytt. Været var fint mens vi var der, selv om vinden var litt kald. Heldig var vi hvert fall!

Månedens skole: har vi jobbet med konsept, både i undervisning og som prosjekt. Jeg og en venninne laget en podcast i dette prosjektet, og det var veldig gøy. Har hatt en del fri vil jeg si, for vi ble ganske fort ferdig. I slutten av måneden er vi begynt med språk som er den tredje delen i dette emnet.

Månedens vær: har det regnet sinnssykt mye! Denne måneden har vært regnmåneden, jeg trodde ikke det kunne regne så mye på et sted som det har gjort her denne måneden. Slutten av måneden ble littegranne finere, men det veier ikke opp for resten😂

Humøret denne måneden: har vært utfordrende. Det er som å være tilbake noen år, som om jeg har havnet i gamle spor. Det er heldigvis ikke så tøft som for fire år tilbake i tid, men det føles litt som et tilbakeskritt. Jeg vet jeg kommer til å ha gode og dårlige måneder. Jeg kommer ikke til å bli perfekt på humør fronten. Det er bare slik jeg er, litt humørsyk. Denne måneden var vanskelig og sånn er det, så får jeg bare gå videre å håpe på en bedre april.

Månedens tanke: Denne måneden har jeg vært utrolig kritisk mot meg selv. Jeg har ikke følt meg god nok, jeg har sagt mye stygt til meg selv og tenkt mange stygge tanker.

Månedens generelt: har vært helt grei, egentlig. Det har egentlig vært en ganske kjedelig måned i seg selv, jeg har stort sett bare sittet hjemme – sett haugevis med serier og sovet lenge. Vanligvis ville mars vært en utrolig fin måned med mye tur, men ikke nå som jeg bor på Sørlandet. Har heldigvis kommet meg litt ut og gått på kafé!