God jul!

DA har jeg endelig tatt juleferie!

Min siste arbeidsdag dette året ble gjennomført i dag, så nå skal jeg ikke på jobb igjen før til neste år. Vi hadde en veldig fin dag da, og egentlig en ganske så normal arbeidsdag med litt ekstra kos i lunsjen. Det var siste innspurt med å få unna ting som skal være gjort før jul, men nå kan vi alle ta ferie med god samvittighet!

Det skal bli deilig med litt ferie, og ta livet skikkelig med ro. Noe av det beste jeg vet med julen er julaften, 1. juledag og 2. juledag. Dagene der “alt” er stengt. Dagene der man enten bare ligger hjemme, eller bruker tiden utendørs om været er fint. Det er ingen forventninger til at man skal gjøre noe til en hver tid. Det er ganske digg faktisk. I fjor lå jeg og mamma to dager på sofaen å bare sov eller leste litt bok/bladde på sosiale medier.

Denne adventstiden har vært veldig fin. Fram til nå har jeg pyntet en god del pepperkaker, hvis jeg skal gjette; sikkert tre-fire bokser med pepperkaker. Jeg syns det er ganske koselig, og ikke minst så blir pepperkakene så utrolig mye bedre med litt glasur og nonstop. Nonstop er utrolig viktig under pynting. Jeg elsker pepperkaker med nonstop på. Det er alfa omega i julen, sammen med julebrus og en god julefilm.
Ikke minst har jeg fått alle julegavene ferdig, og levert de. Så nå kan jeg virkelig bare sløve resten av julen.

GOD JUL DA FOLKENS! Finn på noe gøy, slapp av og kos dere!

JUL! SNØ!

De siste ukene har det vært ganske så trist og trasig på værfronten. Vi har hatt sinnssykt fint lys ute, men det har vært mangel på både snø og kulde. Jeg hadde håpet det ble skikkelig beinkaldt nå før snøen la seg, men hittil har det ikke vært kaldt, og det har ikke snødd.. inntil denne uken! Snøen meldte sin ankomst på mandag, og da var det bare å dra frem spaden! Har derimot ikke vært så kaldt, men kulden håper jeg kommer veldig snart.

Med snøen kommer også julestemningen! Jeg pyntet til jul allerede den første søndagen i advent, men har manglet den lille ekstra julestemningen. Den kom for full pott denne uken, når det ble skikkelig hvitt ute. Elsk.
Jeg har så mange fine planer i desember, samtidig som jeg skal ta det helt med ro. Hittil har jeg, mamma, Hjalmar og Daniel laget figurer av marsipan, og det var egentlig en ganske artig aktivitet. Det ble ganske mye latter rundt bordet. I tillegg har vi pyntet juletreet, med ganske så mye pynt. Det ble jo fint da.

Jul for meg er familieaktiviteter. Aktiviteter man vanligvis ikke gjør sammen. Aktiviteter som man tenker som “barnslig”, men som er like gøy for voksne som for barn. Jeg vokser nok aldri opp fra juleaktivitetene, og kommer nok bestandig til å pynte pepperkaker og pepperkakehus.
Jul for meg er å gi. Jeg elsker å finne gaver til de jeg er glad i. Gaver de ikke visste at de trengte, men også gaver som de ønsker seg. Den lille stunden jeg har for meg selv til å pakke inn julegavene er for meg kos, og jeg lager gjerne en kopp kakao med krem og tenner masse lys rundt for å gjøre det litt ekstra koselig.
Jul for meg er hjem. Du vet når alle som bor langt unna, kommer hjem for å feire jul. Eller når du selv reiser hjem for å feire jul. Tilbake til dine røtter. Tilbake til familien. Det er en tid hvor man får se personer man ikke ser til vanlig. Det syns jeg er ganske fint. Da jeg bodde i Kristiansand var julen et høydepunkt, for jeg fikk reise hjem. Hjem til nord.
Jul er rom for å slappe av. Flertallet av oss har litt fridager i juletiden, blant annet på 1. og 2. juledag. Det gir rom for å slappe av, ligge ekstra lenge i sengen eller chille i sofaen med masse julefilmer på tven. Det gir rom til å tilbringe ekstra tid med familien. Spise masse god mat og nyte tiden litt.

Hva er jul for deg?