Måned – mars

Vi gikk inn mars måned med et fantastisk lys på himmelen.

Månedens sang: Diplo, Julia Michaels & Morgan Wallen – Heartless.

Månedens opplevelse: Bli med i brøytebilen i Lakselv for å brøyte de kommunale veiene, i forbindelse med en sak jeg skrev for iFinnmark. Det var også en opplevelse å ha praksisplassen min der.

Månedens høydepunkt: Helgen jeg og Daniel var i Alta. Hovedgrunnen til at vi dro dit var jo Skrattegalla, og det var faktisk veldig bra. Stand-up er definitivt noe jeg kommer til å dra på igjen. Det var også den helgen Finnmarksløpet begynte, og vi fikk sett noen av de som dro ut på ferden. Jeg har aldri sett på Finnmarksløpet tidligere, så det var litt stas.

En vellykket kjærestetur til Alta for å dra på stand-up, og bare kose oss.

Månedens skole: Denne måneden avsluttet vi praksisperioden vår hos redaksjonene, og kom tilbake til skolebenken for tre dager. Her fikk vi en innføring i bacheloroppgaven og hvordan skrive en bachelor. Resten av måneden ble brukt hjemme hvor jeg satt å jobbet med bacheloren. Jeg har kommet sånn helt greit i gang, har faktisk begynt å skrive sånn smått. Det er bedre enn ingenting hvert fall!

Månedens vær: har vært like ustabil som de forrige månedene. Det har vært mye vær også denne måneden, men det har faktisk vært flere fine dager enn tidligere måneder. Temperaturen har også denne måneden vært som en yoyo, og ikke helt klart å bestemme seg. Nå den siste tiden har vi hatt stabilt plussgrader, men mye vind.

Selv om verden ble snudd på hodet, så fikk vi nyte noen dager til fjells i fantastisk vær!

Månedens humør: har vært litt opp og ned. Det har stort sett vært bra, men det er mange tanker som har kvernet i hodet. Det har påvirket litt av humøret mitt enkelte dager.

Månedens tanke: Det er så rart hvordan alt plutselig kan bli så alvorlig så fort, og hvordan panikken bare sprer seg. Det er helt uvirkelig at hele verden bare er snudd på hodet, sånn uten videre. Hvem vet hvor lenge dette kommer til å vare?

Måneden generelt: har virkelig vært noe for seg selv. Det har skjedd så utrolig mye rart denne måneden. Jeg avsluttet oppholdet mitt hos iFinnmark, og det var mange følelser som satt en støkk i meg der altså. Det var godt å bli ferdig, men jeg kjente et lite stikk i magen også. Jeg har vært på stand-up for første gang. Jeg har vært med i en liten kollisjon, ikke noe veldig alvorlig, men det var veldig rart å oppleve det. Jeg har fått litt panikk med tanke på bacheloroppgaven, men har klart å lande på hva jeg skal skrive om. Corona-viruset har virkelig tatt over verden, og vi har tilbringt halve måneden i karantene. Noe som var veldig spesielt, og ikke minst kjedelig.

Muffins og store snømengder

Wow. Det har virkelig snødd mye disse to dagene, søndag og mandag. Det har kommet mer snø på disse to dagene, enn det har kommet i hele mars måned. Jeg er imponert, det må jeg si. Likevel, denne vinteren har jo vært full av snø, så det overrasker meg ikke. Det har bydd på utfordringer for den lille bilen min, men det har faktisk gått helt fint, overraskende nok.
Nå skal det sies at jeg måtte vente litt med å kjøre hjem etter å vært i sentrum, nettopp fordi brøytebilen hadde vært i rundkjøringa og etterlatt seg en kant som bilen min er for lav til å komme over. Jeg vil jo ikke ødelegge noe heller.

Omsider, så kom jeg meg hjem. Jeg fikk pakket ut av varene, ryddet bort litt snø rundt der bilen min skal stå, før jeg hev meg løs på muffinsbaking. Jeg har helt klart mye annet jeg heller burde gjøre enn å bake muffins, men jeg fikk lyst, så da gjorde jeg det, hah!

Daniel har vært på jobb i dag, mens jeg har hatt den første veiledningstime med veilederen min. Han ga meg en liten boost, og jeg fikk gode tips som jeg kan jobbe videre med til bacheloren. Likevel er det veldig rart hvor spennende vasking og rydding blir, når man holder på med en innlevering. Jaja, jeg får i det minste gjort NOE. Heldigvis er det påskeferie om en uke, og den skal være bachelorfri! Nå skal jeg ut å rydde bort bitte litt snø.. 😉

Uke 13 – uken som gikk..

Ukens sang: Kygo, Zara Larsson & Tyga – Like It Is.

Ukens middag: Vi har spist ganske god mat denne uken, men favoritten må nok bli pasta carbonara.

Ukens cravings: Is.. de sandwichan mamma kjøpte til oss under ukens handelen, mmmm! De forsvant på et blunk da..

Ukens nedtur: tjaa, tror ikke det er noen nedturer denne uken?

Ukens høydepunkt: Scooterturen vi hadde på lørdag. Selv om været varierte den tiden var ute, så var det faktisk en ganske bra tur vil jeg si. Jeg delte en liten video fra turen på Facebook, som du kan sjekke ut HER.

Dagen i dag: har vi tatt fatt på spaden. Det har snødd sykt mye i natt, imponerende mengder, så da måtte vi ut. Vi er i slutten av mars, og jeg tror aldri jeg har opplevd at det har snødd så mye denne tiden på året. Jeg elsker snø, og det gjør absolutt ingenting for meg at det kommer sånne mengder! Jeg syns bare det er gøy, heh. Etter å blitt ferdig med brøyting, dro vi opp til Skoganvarre for å kjøre litt snøscooter. Det var vekslende vær, så det ble bare i nærområdet, men det var fint å få kjørt. Akkurat nå er Daniel ute igjen for å brøyte mer, siden det nesten ikke vises at vi var ute i morges, mens jeg rydder og styrer inne.

Ute av karantene!

ENDELIG!

Vi kan dra på butikken og handle selv. Vi kan kjøpe inn godis! Vi kan kjøpe inn brus! Når man får andre til å handle inn for seg, så er det enkelte ting man ikke klarer å forklare på en handlelapp hva man skal ha. Enkelte ting må man bare handle selv, og da er det så fint å endelig kunne dra på butikken selv. Jeg har også pakker jeg må hente på posten, som heller ikke er bare å få andre til å hente for seg.

Utenom det, har egentlig det meste vært som normalt. På 14 dager har vi nådd å gjøre ganske mye. Daniel har fått gjort ganske mye rundt huset. Vi har kjørt turer. Vi har kjørt snøscooter. Leo har fått noen ekstra lange gåturer. Jeg har fått jobbet med bacheloroppgaven. Jeg har faktisk fått tak i puslespill, så jeg har hatt noe å gjøre. Vi har sett masse serier. Jeg har også fått tid til å gjøre ting jeg vanligvis ikke har tid til: ta bilder og redigere de, rydde i spotify-listene.

Det jeg savner i disse tider, er å kunne dra på kafé. Det å bare bytte “kontorplass” litt, og bytte miljø. Selv om vi er ute av karantene, så er jo ganske mye stengt i disse tider. Det gjør det faktisk ikke mulig å bytte “kontor”.

5 spørsmål og svar

1.Hvorfor er du i karantene? 

En rekke kommuner i Finnmark (inkludert kommunen jeg bor i) innførte 14. mars at hvis man har oppholdt seg i Sør-Norge mer enn 24 timer etter 10. mars, skal man i 14 dagers karantene så snart man kommer til kommunen. Jeg var i Kristiansand fra 9. mars til 13. mars, inkludert ble flyfast i Oslo til 14. mars.

2. Hva har dere gjort i karantene i nu ti dager? 

Vi har stort sett vært hjemme, men vi har kjørt bilturer litt hit og dit, og kjørt snøscooter de dagene været har vært fint. Jeg har jobbet med bacheloroppgaven, mens Daniel har vært ute med snøfreseren eller vært i garasjen. Vi (Daniel) har hjulpet mamma og Hjalmar litt i huset med å rive. Jeg har tatt bilder, som har gitt meg litt redigerings jobb i ettertid. Vi har sett serier, og nå er jeg faktisk lei, så nå har jeg spurt mamma om hun kan skaffe meg et puslespill med mellom 500 og 1000 brikker. Jeg må ha noe å pusle med på kveldstid, for vi har gått å lagt oss rundt halv ti på kvelden, fordi vi kjeder oss, hah!

3. Hva skal du gjøre når du er ferdig med studiet? 

Jeg håper på å finne meg en fast jobb jeg kan trives i. Ettersom jeg ikke trives som journalist, som er det jeg utdanner meg til, så er det nok ikke det jeg kommer til å se etter. Hovedsaklig kommer jeg nok til å prøve meg i første omgang på butikkene i bygda, hvis ikke noe veldig spennende plutselig dukker opp. Det kan bli utfordrende, siden corona-viruset virkelig setter et hardt slag i næringslivet, men jeg har likevel håp.

4. Hvor langt er du kommet med bacheloroppgaven? 

Jeg har ikke kommet så fryktelig langt. Det er bare to uker siden vi leverte prosjektskissen, men jeg har klart å komme meg gjennom serien og begynt å lete etter litteratur som jeg kan bruke i oppgaven. Jeg har faktisk begynt sånn smått på introduksjonen/innledningen også.

5. Hvordan går det etter kollisjonen? 

Det går veldig bra. Jeg har endelig blitt kvitt hodepinen. Vi har endelig fått dommen på bilen, og den blir fikset! Vi har den likevel ikke før om én måned. Planlagt er den ferdig i slutten av april, men alt kan skje og plutselig er den ikke ferdig før i mai. Men vi får den hvert fall tilbake!

Uke 12 – uken som gikk..

Ukens sang: Andy Grammer with Elle King – Best Of You.

Ukens middag: Daniel lagde hamburger på onsdag, og det var fryktelig godt.

Ukens cravings: Smågodt..

Ukens nedtur: Det å sitte i “karantene” er ikke så fryktelig gøy altså, men har ikke hatt noen nedturer denne uken.

Ukens høydepunkt: Snøscooterturene våre har vært veldig bra. Bare det å få gjort noe annet enn det daglige, og kommet seg litt ut. Bevege kroppen på en helt annen måte. Det har virkelig vært godt i disse innetider.

Dagen i dag: har vi egentlig ikke gjort noe, kanskje litt småting her og der, men stort sett bare slappet av. Jeg kjenner at det virkelig er søndag i dag, og jeg har egentlig ikke energi til å gjøre noe stort. Kanskje det kommer utover kvelden, jeg pleier å bli nokså rastløs da etter en hel dag i ro, heh.

På fjorden i nydelig vær tidligere i uken!

Hva har vi gjort i fem dager?

Må si at det ikke er så veldig stor forskjell på være i karantene, og ikke, men den største forskjellen er nok at vi må få noen andre til å handle for oss. Det står faktisk ingen plasser at man ikke kan dra i butikken, men vi tar ingen sjanser. Vi har faktisk vært steder der vi kan ha blitt smittet.

Så hva har vi gjort disse fem dagene da? Jo, Daniel har brukt alle dagene ute med snøfreseren. Jeg, derimot, har gjort husarbeid inne, og jobbet litt med bacheloren. Daniel fant også ut her om dagen at han skulle male kjøkkenet, så nå har vi fått en ny farge på veggene der. Det har ligget i kortene lenge, men det er først nå vi har fått tid til å gjennomføre det.

Ellers har vi kjørt oss en liten kjøretur hver dag, for å se noe annet enn nærområdet. Det har vært forfriskende, og godt for hjernen. Jeg har gått et par lange turer med Leo også, for å komme meg ut av huset litt. Nå er det heldigvis bare ni dager igjen til vi er “fri”.

På denne dag i fjor

Må si at på denne dagen i fjor var en total annerledes dag, i motsetning til i dag. I fjor var jeg sørpå, og nøt solstrålene selv om jeg savnet så inderlig hjem, og misunnet alle som hadde vært til fjells. På denne dag i fjor leverte jeg og Kamilla inn den første episoden av podkasten vi lagde i forbindelse med en oppgave vi hadde den gang. Jeg husker det var så utrolig gøy å spille inn den podkasten! Podkast er faktisk noe jeg kunne drevet med.

På denne dag i fjor var det nydelig vær i Kristiansand. Det var sol, og det var et vær der jeg egentlig ikke trengte jakke. Jeg og Kamilla gikk aller først på kafé. Min favoritt kafé i Kristiansand, Dampbageriet. Der har de så fryktelig gode bakevarer. Før vi gikk rundt å nøt solen i byen.

I dag, ett år senere, har jeg flyttet hjem igjen. Til den lille bygda mii oppe i nord. Her sitter jeg i karantene, fordi et virus har tatt over verden. Jeg får ikke gå i butikken, eller være i nærheten av folk. Men det jeg kan gjøre er å dra på tur, kjøre bil eller scooter og egentlig alt som ikke innebærer å treffe folk. Det er egentlig helt greit.
I dag er været grått, og kjedelig. Det er mildt, med litt snø i lufta. Jeg holder nå på med bacheloroppgaven, og er på min siste etappe før jeg er ferdig med studiet.

I fjor hadde jeg også fått dilla på Riverdale, og jeg må si.. jeg har enda dilla. Det er endelig kommet sesong 4, og jeg ser det hver gang jeg kan. De legger også ut episoder med store mellomrom, så da er det jo ekstra mye venting..

10 kjappe spørsmål

1.Hvor var du for 3 timer siden? 

Da sto jeg å vasket badet.

2. Siste serien du så? 

NRK-serien 22. juli som er en del av bacheloroppgaven min.

3. Hva har du på deg akkurat nå? 

Akkurat nå har jeg bare på meg en hettegenser og undertøy.

4. Når våknet du i dag? 

Jeg tror jeg våknet rundt 07-08. Jepp, og det til tross for at jeg faktisk har fri, sitter i karantene og kan sove så lenge jeg vil.

5. Hva gjør du helst en fredagskveld? 

Elsker fredagskvelder. Aller helst så tilbringer jeg kvelden med familie, spise noe god mat, spille noe spill, eller ser på tv sammen.

6. Låta som får deg i bra humør? 

Det er så mange sanger som får meg i et skikkelig godt humør, men hvis jeg må velge så blir det: Tove Lo – Talking Body.

7. Låta som får deg inn i tankeverden?

Hmm, det må nok bli: Lewis Capaldi – Bruises.

8. Fortell en fun fact om deg selv?

Jeg elsker å synge høyt når jeg er alene. Da må jeg finne sanger jeg kan, som jeg kan synge på, hah.

9. Favoritt komiker?

Nå har jeg ikke sett så fryktelig mye på komikere, eller vet hvem som er morsomst, men de jeg har favorisert hittil er Erlend Osnes og Ørjan Burøe av det lille jeg har sett.

10. Hva gjør du akkurat nå? 

Nå sitter jeg og ser på at Daniel maler kjøkkenet, mens jeg skriver litt blogginnlegg. Vi er på dag to eller tre av karantene, og han klarer ikke holde ræva i ro, hah!

14 dagers karantene

Porsanger kommune innførte på søndag at alle som hadde oppholdt seg i Sør-Norge mer enn 24 timer etter 10. mars, skal i karantene i 14 dager så snart de kommer til kommunen. Det gjelder da både meg og Daniel.

Vi kom oss heldigvis hjem til nord igjen før hele Norge stengte, og det er jeg fryktelig glad for. Jeg vil så mye heller være her hjemme i karantene, enn i Kristiansand, og det er det flere grunner til:

  1. Vi har INGENTING i leiligheta der nede, og da mener jeg INGENTING. Hvis vi skulle vært i karantene der, så måtte vi brukt masse penger på mat og diverse ting, og faktisk stor handlet. Her hjemme har vi stort sett alt vi trenger, så vi trengte faktisk bare kjøpe inn det lille vi manglet.
  2. Her kan vi faktisk gå ut av huset, uten å være i kontakt med andre mennesker. Vi kan faktisk gå turer med Leo, eller kjøre scooter, uten å treffe på folk. Det er dessuten langt flere utendørs aktiviteter her oppe, kontra der nede, hvor vi ikke er i kontakt med andre mennesker.
  3. Det er så mye mer vi kan finne på her oppe, kontra der nede, i karantene. Vi har et helt hus vi kan boltre oss på, og det er så mye ting vi kan fikse nå som vi har så mye tid. Deriblant male kjøkkenet, for vi har faktisk alt vi trenger fra tidligere male prosjekt.
  4. Vi har ikke tv i Kristiansand, så det er mye bedre å se serie her hjemme med både tv og et bra anlegg.

Jeg tror dette skal gå veldig fint, for oss hvert fall. Nå får jeg virkelig tid til å ta det helt med ro, og ikke stresse med noe. Jeg har også en bacheloroppgave som skal jobbes med, men den skal jeg faktisk legge litt bort de dagene det er fint vær. Da er det litt for trasig å ikke være ute. I dag var det litt sol på starten av dagen, men vi venter en liten storm som skal treffe fylket i løpet av kvelden.

Uke 11 – uken som gikk..

Ukens sang: Bazzi – Young & Alive.

Ukens middag: Taco!

Ukens cravings: Coca Cola.

Ukens nedtur: Norge stoppa opp, og jeg sitter å tenker på alle bedriftene dette rammer og egentlig hele samfunnet, økonomisk sett.

Ukens høydepunkt: Det å faktisk klare å komme seg hjem igjen etter en uke sørpå. Det var jeg veldig spent på om vi klarte i disse corona-tider, men vi klarte det faktisk akkurat. Nå er det karantene i 14 dager..

Dagen i dag: har vi vært å kjørt litt scooter i det sinnssykt fine været. Det var en nydelig tur! Vi har også fått bort litt snø etter snøstormen som var i natt. Nå har vi sendt xc70´en med bergningsbil til Alta for å få dommen på hvor stor skaden er, og fikset det (hvis den ikke blir kondemnert). Det kommer til å ta litt tid, og vi forventer å være uten den en god stund framover.. Videre i kveld skal vi bare lage middag og slappe av.

Plutselig panikk

Du søte karamell. Nå er det ikke bare panikk på et sted, nå er det på to.

Okei, vi kan starte med panikk nummer én. Bachelor-oppgaven. Jeg visste denne uken kom, men likevel kom den litt brått på. Jeg har de siste dagene hatt innføring i bachelor-oppgaven, og jeg føler meg overveldet. Det er så mye informasjon som skal kvernes og forstås. Hodet holder faktisk på å eksplodere. All denne informasjonen gjør nesten hele oppgaven skummel, jeg ble faktisk litt redd. Jeg tror likevel dette skal gå bra, men jeg har bare litt panikk. Jeg har nesten akkurat klart å lande på hva jeg skal skrive om, så håper bare at jeg har tatt riktig valg.

Panikk nummer to. Wow, dette corona-greiene tar jo faktisk helt av. Jeg skal egentlig ut å fly i morgen, fordi jeg skal hjemover til Nord igjen, etter å vært en liten uke her sørpå, men nå er jeg ganske så spent å se om jeg klarer å komme meg hjem. Blir flyplassen stengt? Blir flyene kansellert? Er jeg fast her? Jeg kjenner at det siste stedet jeg vil være fast, er her i sør.

Vi går en ganske så “spennende” tid i møte, og jeg lurer fryktelig på hvordan dette ender.

Den eksterne praksisperioden

Wow! Disse åtte ukene har virkelig gått fort, og for en opplevelse!

Gjennom denne perioden har jeg lært mye om meg selv. Jeg har lært utrolig mye om dette yrket. Jeg har lært mye om iFinnmark.no. Det er så mye jeg har lært gjennom denne perioden, og det har vært en bratt læringskurve. Jeg har stortrivdes blant de ansatte i redaksjonen, og det er litt av en gjeng som sitter på kontoret i Lakselv, heh! Skal jeg være ærlig, så kommer jeg faktisk til å savne dem.

Likevel, det viktigste jeg har lært gjennom denne perioden, er at jeg ikke passer som journalist. Jeg trives ikke den rollen, og det har jeg fått skikkelig kjenne på gjennom denne perioden. Jeg har virkelig fått prøvd ut yrket, og gjennom dette innsett hvordan type jobber jeg per nå ikke passer til.

Det har absolutt ikke vært det samme som praksisperiodene på skolen. I praksisperiodene på skolen trodde jeg det bare var noe jeg trengte å bli vant til, men etter at jeg kom inn i en virkelig redaksjon, så har det virkelig gått opp for meg og det er en ærlig sak.

Det kan godt være at jeg “vokser inn” i yrket når jeg blir eldre, og at dette er et yrke som passer meg bedre om noen år, men her og nå er det ikke noe for meg. Jeg synes det er viktig å trives i jobben jeg skal gå til hver dag, og det gjør jeg ikke i denne jobben. Jeg skal for all del fullføre studiet, så har jeg hvert fall en utdanning i bakhånda, og det er jo tross alt bare et halvt år igjen.

iFinnmark fylte fem år, under praksisperioden min, og da ble det kake på kontoret!

Jeg er helt utslitt etter denne perioden. Jeg har aldri vært så sliten, eller hatt så ofte vondt i hodet som det jeg har hatt. Jeg kjenner det i både skuldre og nakke, at jeg virkelig har prøvd å gjøre mitt beste under oppholdet på iFinnmark. Jeg har virkelig gjort en innsats som jeg kan stå inne for, selv om jeg har hatt fryktelig liten motivasjon den siste tiden.

Jeg har fått gode tilbakemeldinger på det jeg har skrevet, og jeg er imponert over hva jeg har fått til denne lille perioden (som føltes som en evighet). Jeg har laget en oversikt over nesten alle sakene jeg har skrevet, nederst i innlegget.

Nå må jeg sørover igjen for en liten uke. Jeg skal ha innføring i bachelor-oppgaven, lage prosjektskisse, levere et refleksjonsnotat og begynne skrivingen. Jeg går mot den siste etappen av studiet, og det skal bli godt å bli ferdig.

For å kunne lese de sakene jeg har jobbet med, må du ha et abonnement på iFinnmark, da alle sakene jeg har laget er plussaker og bak betalingsmur.

Kan bli kamp om lærlingplasser 

Trosset kulda for å sikre seg godbiter: – Dette er den tiden fisken er best 

Havnet på styggest i Norge-liste. Kirkevergen nekter å ta det seriøst 

Linnéa Myhre kommer til skolen: – Skal fortelle åpent og ærlig

-Folk merker at batteriet begynner å bli dårlig så snart kulden setter inn

Torill Olsen hentet hjem en sjelden hunderase: – Liten, men ypperlig turkamerat

Nesten ingen bruker dette lyset på bilen: – Jeg tror ikke folk tenker over det

Skadedyrene er i skolen og kontorene: – Skikkelig heslig! 

Ronja (18) om livet som mobbeoffer: – Det har jo ødelagt ganske mye av framtiden min

Siri (39) bestemte seg da hun var 5 år: – Jeg angrer på ingen måte 

Tok til tårene: – Det var altså helt fantastisk! 

Den lille jenta hadde det travelt, så pappa Trond Erling måtte være jordmor

Bildeserie: Disse feiret bursdagen sammen med iFinnmark i Lakselv

Trafikkstasjonen i Hammerfest må holde stengt, da den ansatte sitter fast i Lakselv

Været ble fort umulig: – Til slutt sto alle fast 

Delte meninger om vindmøllepark: – Det er så fryktelig stygt! 

Skolen stenger dørene for dagen

Fått hjertestarter på senteret, men uten kurset er det ikke sikkert de hadde turt å bruke den 

Snøscooter-salget: – Vi ligger an til å slå rekorden i år!

Dette er veiene i Lakselv de vil brøyte med hjullaster: – Nå har vi ikke vært borte så lenge heller

Vi kolliderte

Dagen i dag startet veldig fint. Vi sto opp når vi våknet og spiste frokost på hotellet. Vi har vært i Alta denne helgen, i all hovedsak for å dra på Stand-up i går kveld. Jeg har aldri vært på slikt tidligere, så det var en opplevelse i seg selv. Vi bestemte oss for å starte hjem litt tidligere enn planlagt i dag. Været var nydelig når vi startet fra Alta, men når vi kommer opp på Sennalandet er kraftig vind og snøfokk, selv med solen høyt oppe.

Når vi kommer litt lenger opp på fjellet, kommer vi forbi en gedigen skavl. Den er sikkert langt over to meter. Her forsvinner sikten, og vi bremser ned. Vi så INGENTING. Det ble helt hvitt. Plutselig står det en bil foran oss i ro, som har kjørt seg fast i en fokkskavl på veien. Den kom så brått på at vi rakk ikke reagere, før vi smalt rett inn i den.

Vi hadde heldigvis ikke så stor fart, et sted mellom 10 og 20 km/t, og det gikk bra med alle tre involverte. Det ble bare materielle skader på bilene. Det var så dårlig sikt på stedet, at vi var redd for at det skulle smelle enda en bil i oss og vi turte ikke bevege oss for mye utenfor bilen i frykt for å bli påkjørt. Vi ringte derfor politiet ganske fort.

Dette er første gang jeg opplever en kollisjon i en alder jeg husker. Det var ekstremt rart. Vi kom oss ned fra fjellet etter hvert, og på Skaidi fikk vi fylt ut skademelding før vi startet videre hjem. Bilen er ikke helt i orden, men vi kom oss hjem med den, og nå har vi valgt å parkere den frem til den er fikset. Når vi sto på fjellet så det ikke så ille ut, men nå som vi har sett litt nærmere på den er det nok litt større skader enn først antatt og ser ut til.

Nå har vi akkurat vært hos legen, siden begge har litt vondt i nakken, men alt ser ut til å være i orden med oss begge.

Uke 10 – uken som gikk..

Ukens sang: Selena Gomez – Feel Me.

Ukens middag: Løvsteik i pitabrød på torsdag, mm!

Ukens cravings: Popcorn, og iskaldt vann.

Ukens nedtur: Jeg har denne uken hatt litt lite motivasjon.

Ukens høydepunkt: Jeg og Daniel var på Stand-up show i går, og det var faktisk ganske artig. Jeg går veldig sjeldent på kulturelle ting, men det var faktisk veldig bra.

Dagen i dag: har virkelig vært litt av en dag. Vi våknet som normalt, gikk ned i frokostsalen på hotellet og spiste frokost. Vi starta hjem tidligere enn planlagt, men vi kom mye senere hjem enn forventet. Jeg skal fortelle dere hvorfor i et eget innlegg, men iFinnmark har faktisk laget en liten sak på vår lille hendelse i dag, som du kan lese HER (krever plussabonnement).

En liten drøm er oppfylt

Jeg har gjort noe utrolig gøy denne uken! På mandag fikk jeg oppfylt en liten drøm. I forbindelse med en sak jeg skriver på iFinnmark, så har jeg nemlig fått bli med å brøyte med brøytebilen i Lakselv! Jeg har fått sitte langt over bakken, med en plog foran som kaster snøen høyt. Det var faktisk skikkelig gøy, og jeg storkoste meg de tre timene jeg fikk være med. Det er jo ikke hver dag man får bli med i en brøytebil, og det er en veldig viktig jobb for at vi vanlige folk skal kunne komme oss rundt med bil.

Nå går dette oppholdet hos iFinnmark mot slutten, og dette var faktisk min siste dag. Jeg kjenner jeg kommer til å savne gjengen på kontoret her, for det er en meget spesiell og trivelig gjeng, som virkelig har fått meg til å føle meg velkommen og en liten del av gjengen. Samtidig kjenner jeg at det skal virkelig bli godt å senke skuldrene litt.

Uke 9 – Uken som gikk..

Ukens sang: Adam Woods – Say You Won´t Let Go (Scared of Letting Go).

Ukens middag: Taco-tirsdag!

Ukens cravings: Sjokoladeis med sjokoladebiter, mm!

Ukens nedtur: Det tror jeg må være at Daniel reiste på sjøen igjen. Det er heldigvis bare én uke, så det skal nok gå bra, men det var litt trist likevel.

Ukens høydepunkt: Den skikkelig koselige helgen sammen med mamma og Hjalmar i Kunes. Vi har sett masse på en gammel serie fra NRK på DVD, nemlig Himmelblå, og det var faktisk ganske koselig. Vi har også fått kjørt litt scooter, spist god mat og spilt litt spill sammen. Alt i alt, en bra helg!

Dagen i dag: har vi sovet lenge, og sett på NRK-serien. Jeg har kjørt hjem i et fantastisk lys, som virkelig har gjort noe med humøret mitt og fått meg til å minnes hvorfor jeg elsker å bo her i oppe. Jeg har fått lastet av scooteren, ryddet på plass alt, og omorganisert på bilene. Nå skal jeg vaske litt klær, men ellers slappe helt av her i sofaen.