Kjærlighetstur til Sorrisniva

Dette er på ingen måte spons (for jeg har betalt for alt selv), kanskje litt reklame, men jeg er nødt til å dele med dere det fantastiske oppholdet vi hadde i helgen.

Jeg er veldig opptatt av å bruke det vi har lokalt, eller i nærheten, så vi faktisk har muligheter her oppe i nord. Ikke bare for vår egen del, men også arbeidsplasser. Så da Daniel sa at han ønsket seg en “getaway”-tur i bursdagsgave, istedet for masse ting han ikke egentlig trenger og ettersom han ikke kom på noe, tok jeg turen på nett for å finne ut hvor vi kunne dra. Jeg søkte på steder i Troms og Finnmark, for det er ikke så langt å reise og vi kan bruke bilen for å komme oss dit.

Det var da jeg kom over dette stedet. Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge. 20 minutter unna Alta, langt inni skogen. På en nokså øde plass egentlig, men wow så fint! Føltes som bortgjemt luksus.
Stedet ligger helt ved elvebredden i rolige omgivelser, og de behagelige vannlydene fylte sinnet med en ubeskrivelig ro. Rommene hadde små terrasser med sitteplasser, så man kunne sitte ute å nyte stillheten, naturlydene og vannet som rente forbi.

Rommene var utrolig fine, med utsikt over elven, skogen og fjellet. Det ga en skikkelig hyttevibe, moderne da vel og merke. Det jeg virkelig elsket var at det eneste du så ut av vinduet var naturen. Det du våknet til var naturen. Jeg kunne ligget i den sengen hele dagen og bare sett ut av vinduet.
Det var også meget behagelig at rommet ikke hadde TV. Man fikk en slags avbrekk fra alt som tilhører hverdagen. Jeg og Daniel nødt bare hverandres selskap, uten forstyrrelser for en gangs skyld.

Den senga var vanvittig god
Utrolig fine bad
Elsket detaljene på rommene.
Utrolig fin resepsjon

Begge sovnet ganske tidlig på kvelden, så vi var jo våken tidlig begge to på søndags morgen. Vi var dermed veldig tidlig til frokosten, de første faktisk. Frokosten var også helt nydelig. Brødet smakte himmelsk og det var enda varmt når vi kuttet i det, så det var nesten jeg stappet det under genseren og tok det med meg hjem. Frokosten var ikke stor, men de hadde det meste. Det var også litt lokalmat til frokosten, samt andre typer pålegg som ikke er normalt å servere på hotell (som jeg har sett). Deriblant kalkun, reinpølse, multebær, potetsalat og noe mer som jeg ikke husker navnet på her og nå.

Så mye godt å velge i
Vanvittig god frokost

Etter frokosten ble vi bare liggende resten av morgenen i sengen, før vi måtte ut av rommet. Det var 10/10 avslapping. Vi startet dermed rett hjem etter utsjekken. Litt deilig å være tidlig hjemme også.
Jeg føler dette var en etterlengtet helg for min del, tilbringe tid på hverandre og bare rømme fra hverdagen. Komme seg litt vekk og fokusere på noe annet. Jeg er hvert fall meget fornøyd og tilfreds.

Våknet til dette synet her!