I full gang med trening

Du vet alle har nyttårsforsetter der de skal begynne å trene? Vel, sommeren er over og jeg starter høsten med et nytt mot. Jeg har nemlig begynt å trene!

Daniel har mast på meg et halvt år allerede, men pengene har liksom ikke strukket helt til for å punge ut til et treningsstudio. Nå har jeg imidlertid gjort det da, og begynte for to uker siden. Jeg begynner rolig med to ganger i uken, så får vi se om jeg øker antallet dager etter hvert. Jeg tenker jeg må først komme litt inn i det, og prøve å gjøre det til noe gøy slik at jeg ønsker å fortsette med det.

Nå som jeg har begynt å sitte mer og mer på kontor, må jeg gjøre noen grep. Når jeg sprang rundt å lekte rørlegger, følte jeg at jeg fikk nok trening gjennom jobb med alle løftene og slikt. Dette gjør jeg nesten ikke lenger, kun en sjelden gang, og da er det fint å finne andre måter å holde seg i aktivitet på. Ikke bare trene på studio, men også gå tur i den nydelige naturen vi har her.

Jeg trener ikke for å oppnå resultater, men mest for helsen sin del. Det å ikke bli for mye stillesittende og slikt. Jeg begynte jo også å få muskler når jeg jobbet som rørlegger, etter mange år på skolebenken, og jeg ønsker jo å opprettholde den styrken jeg har fått. Det er jo gøy å kunne løfte litt tungt uten å drite på seg.

Jeg og Daniel har også valgt å trene på morgenen, før jobb, og det funker egentlig veldig fint hittil. Studio åpner klokken 06, så da er vi på plass. Jeg klarer å presse inn en økt på 45 minutter, før jeg må hjem og stelle meg klar til jobb. Det er egentlig en fin måte å starte dagen på og da kan jeg disponere ettermiddagen slik jeg ønsker.

BACK TO WORK

Yes.. første uken tilbake på jobb er nå unnagjort, og jeg må si det ikke var så fryktelig ille. Jeg trodde det skulle bli helt krise å stå opp på mandagen klokken 07, da jeg hadde prøvd hele uken i forveien å stå opp klokken 09 uten hell.. men det gikk bra!
Helt klart, jeg skulle virkelig hatt én uke til med ferie, men men. Det var jo litt godt å være tilbake å. Jeg hadde jo litt av hvert å ta tak i etter tre uker borte, og det er jo gøy. Jeg liker jo litt perioder der det er litt hektisk, og mye å henge fingrene i på jobb.

Nå gleder jeg meg til resten av høsten, og ikke minst så ser jeg frem til julen. Favorittiden min. Livet har mye å by på, og er veldig uforutsigbart. Jeg må bare leve det så godt jeg kan, på min måte.

Feriemodus

Det var virkelig godt å komme hjem igjen. Jeg hadde en fin ferie sørpå, men det var godt å komme hjem og faktisk ha litt fri hjemme også. Få litt hvilepuls, og nyte tiden langt fra folk.
Det var også ganske digg å få gjort unna småting, som man ikke får gjort når man har jobb. Deriblant titte innom våre egne butikker her i bygda. Jeg og mamma tok også turen over til Karasjok, for å levere koftebeltet mitt for å få sydd på knapper. Vi surret faktisk litt rundt i Karasjok også før vi kjørte hjem igjen.

Noen dager etter at vi kom hjem, tok vi turen til hytta i Skoganvarre. Det var skikkelig godt å være bare to. Ikke tenke på dusjetider eller vente på ledig bad. Det var skikkelig digg å kunne levne badedøren åpen mens man dusjet, og få utsikt over det blikkstille vannet.

Det var godt å kunne dra ut med båten og fiske litt. Heeelt stille rundt, og bare eksistere. La tankene fare. Bare la kroppen slappe helt av. Da kjente jeg hvor trøtt jeg plutselig ble. Jeg merket at kroppen begynte å slappe mer og mer av. Dette trengte jeg. Stillhet, ute i naturen, langt fra virkeligheten. Det var deilig.

Spilt litt yatzy har vi også, det var gøy!

Ikke minst var det fint å kunne sette seg i grillhytta, grille litt mat og snacks, og samtidig se på serie. Det er her vi har tilbringt de siste kveldene, og det har virkelig vært fint. Det har endt med veldig sene kvelder, og tror ikke vi har sovnet før klokken har bikket ett. Det er jo langt ifra normalt til oss å være, men sånn har det bare blitt. Nå skal vi nyte siste rest av ferien. Lade batteriene, før det bærer tilbake på jobb.

Maks uflaks på reise

Denne sommeren er det mange reisende som har befunnet seg i flere vanskelige situasjoner på reise. Jeg fikk faktisk kjenne bittelitt på det selv også da jeg reiste hjem.

Det begynte med at jeg mistet det første flyet jeg skulle reise hjem med. Jeg blandet med tidene på vekkerklokken min, og endte opp med å stå opp en time for seint. Jeg var klar til å dra til flyplassen, da flyet forlot bakken.. Flyet mitt gikk klokken 06:05, men istedet for å stå opp klokken 04:30 for å rekke alt før jeg dro til flyplassen rundt klokken 05.. så klarte jeg å sette vekkerklokken på 05:30. Jeg var for trøtt til å legge merke til denne feilen, før klokken bikket 06 og jeg sto med bagasjen i hånden, ferdig sminket og påkledd, klar til å hive den i bilen. Først da innså jeg hva klokken var.. 06.

Det var ingen ledige billetter den dagen, så da måtte jeg bare reise hjem dagen etter. For å hindre at det samme skjedde igjen, bestilte jeg et litt senere fly: klokken 08:55.
Det første flyet gikk fint. Jeg kom meg til Bergen, og der hadde jeg en ventetid på rundt fire timer før jeg skulle videre til Tromsø. Tiden gikk, men én time før flyet skulle gå.. ble det kansellert. Hjertet sank i brystet. Å nå da??

Måtte lufte hunden litt, mens vi ventet.

Jeg ble ombooket kjapt, med en ny reiserute. I stedet for å reise til Tromsø, reiste jeg til Oslo. Ikke med det første, jeg måtte vente tre timer ekstra i Bergen først. Totalt satt jeg syv timer på flyplassen i Bergen.
Jeg kom meg over til Oslo, gikk å trødde der én time, før flyet videre til Alta gikk. Jeg måtte mellomlande i Tromsø da, men trengte heldigvis ikke gå ut av flyet.
Klokken 22:15 satt flyet hjulene på bakken i Alta. Jeg kom meg heldigvis helskinnet fram til Alta denne dagen, og ble ikke fast noen plasser. Vel og merke litt forsinket, men jeg kom fram. Opprinnelig skulle jeg jo egentlig vært i Alta klokken 17:40.

Fikk i meg litt mat i Bergen også.

Uflaksen min stoppet derimot ikke der, selv om jeg kom meg helskinnet fram. For det gjorde derimot ikke bagasjen min. Den kom ikke fram i det hele tatt.. Så der sto jeg, uten bagasje. Heldigvis med bilnøklene i veska så jeg kom meg hjem, ettersom at bilen min sto på flyplassen. Jeg måtte likevel vente en god stund før jeg fikk hjelp til å melde inn at den ikke var kommet fram. Det var ikke så mange personer på jobb, så han stakkars ene som var på jobb hadde hundre ting å gjøre den kvelden. Jeg var heller ikke den eneste som hadde mistet bagasjen..

Jeg fikk derfor ikke startet fra Alta før klokken bikket 00, og var ikke i seng før nærmere klokken 02:30. Jeg var helt utslitt etter en lang reisedag. 18 timer tok det meg å komme hjem. Uten bagasje.
Den fikk jeg ikke se igjen før nesten én uke senere. Jeg kom hjem onsdag, men ikke før tirsdags morgen fikk jeg bagasjen min. Jeg hadde egentlig bare flaks at det var på hjemreise, hvor jeg faktisk har litt ting og klær på lager som jeg kunne bruke av. Det var likevel utrolig tungt å være uten koffert, for det var en god del ting i den kofferten som jeg trengte. Deriblant hudpleieproduktene mine. Huden min har lidd gjennom disse dagene ved å bruke reserveløsninger, og det var derfor sykt digg å få tilbake rutinen min.

HEI sommerferie!

Ferietid!
Det var vanvittig godt å ta ferie 15. juli, og kunne senke skuldrene litt.

For noen uker tilbake, da vi skulle bestille reise sørover, visste vi at det var en mulig streik på vei i SAS. Vi var derfor bevisst på valget av fly, og unngikk å bestille med SAS, selv om det var vesentlig billigere. Vi endte opp med Widerøe, som vi har flydd med hundre ganger før. Det vi ikke så komme, var streiken blant flyteknikerne. Den ble heldigvis avsluttet ganske kjapt, og vi så muligheten for at vi kunne komme oss sørover.

Det ble mange fine gåturer med de her to.

Ferien sørpå var fin. Det var koselig. Vi gjorde mye på den lille tiden. Vi fikk dratt med båten over til Sverige. Vi fikk bowlet, spilt biljard, badminton og minigolf. Vi fikk spist haugevis med is, drukket milkshake og spist utrolig god mat. Vi har kjørt Gokart, kjørt turer og shoppet litt. Vi har vært innom Lillestrøm og vært på Oslo Fashion Outlet på Vestby. Ikke minst har vi slappet av, kost oss på stranda, gått flere turer med hundene og jeg har vært syk.. Det har vært en innholdsrik liten del av ferien sørpå.

Spist en god mengde is! mmm
Kjørt litt cabriolet.
Shoppet litt.

Nå er vi tilbake i nord, og vi var spente på hjemreisen også. Da vi først bestilte billettene for å komme oss sørover, så bestilte vi ikke returbillett. Vi visste ikke hvor lenge vi ville være sørpå. Jeg ønsket ikke å stresse med å rekke alt før vi skulle hjem igjen, eventuelt ønsket at vi reiste hjem før den bestemte datoen. Noen ganger blir jeg fort lei Sør-Norge, og andre ganger vil jeg være litt lengre.
Derfor bestemte vi oss for å kunne velge det fritt selv, og reise hjem når det passet oss. Jo nærmere avreise sørover vi kom, jo mer vurderte vi å bestille returbillett allerede før avreise, på grunn av pris og den økende etterspørselen på flybilletter når SAS gikk i streik. Vi endte opp med å bestille billettene til hjemreise spontant, og vi endte opp med å bli nesten to uker sørpå. Jeg ønsket å være litt av ferien hjemme også, for å kunne koble helt av før det bærer tilbake på jobb. Veldig ofte når man reiser bort vil man oppleve masse og gjøre masse ting, utnytte det stedet man reiser til, og glemmer å slappe av i ferien også. Det klarer jeg best hjemme. Hva med deg?