Påske, bål, teltturer ++

Den siste tiden har den beste tiden av året vært her, og den har nytes til det FULLE. Det har vært sol, og litt varmere i været, men samtidig ennå vinter. Den beste tiden å dra på teltturer til fjells, sitte timevis med fiskepilken eller ved bålet. I år har det riktignok vært kjøligere enn det bruker å være, og vi har dermed ikke sittet for lenge ute av gangen.

Vi har til nå brukt teltet fem dager i påsken, og to helger nå i april. Jeg har nå fått skikkelig sansen for teltlivet til fjells.
I påsken var det kanskje litt vel kaldt på kveldstid, men det var utrolig fint likevel. Vi hadde ingen temperaturmåler, men vi tipper det var mellom -25 og -30 grader på kvelds og natterstid av mange grunner. Dagtid var det kanskje nede i -10 grader, men med strålende sol og vindstille. Det hjalp virkelig på.
Vi fikk fisket masse (jeg fikk ingen fisk vel og merke), kost oss i sola, bålet en god del og gått en liten tur på vannet. Det ble yatzy på kvelden i teltet, for det var alt for kaldt til å sitte ute, men det var like koselig det. Ikke fullt så koselig å måtte gå på do da.. på plastlokk.

Påskeleiren
Kaldt, men utrolig fint ute på kvelden
Første middagen ute i påsken ble på palmesøndag
Mamma hadde laget pinnebrøddeig som vi kunne steke på bålet, og de var undervurdert.. sykt godt.
Vi fikk kveldsfisket litt også
Grillplassen vår ble godt brukt iløpet av de fem dagene til fjells
Frokost ute på bålet i fantastisk vær! Vindstille, sol og litt kaldt, men vi overlevde.
Fikk gådd en liten tur på vannet, trimme litt selv om man er på tur.
Ute middag!
Dette var en skikkelig fin fiskedag! Jeg fikk som vanlig ikke fisk, men alle andre fikk. Solen varmet, så det var ganske digg. Ikke et vindpust var det heller.

Ellers i påsken var vi både vært i Skoganvarre og ute på Veines. I Skoganvarre tilbringte vi noen dager, og deltok på to fiskekonkurranser. Jeg fikk som vanlig ingen fisk, og vant heller ingenting på loddene. Sosialt og koselig var det jo likevel. På Veines ble det som vanlig litt arbeid i vedskogen, men også grilling og kos i snøskavla i nyyyydelig påskevær.

Fiskekonkurranse
Hunden var med på all morroa.
Ble en liten spinntur også, i meget pent vær.
Ingen tur uten litt vedarbeid. Vi fikk ned litt om ikke annet.

De to siste helgene av scootersesongen har vi vært på Laksefjordvidda med mamma og Hjalmar. Den første helgen var det virkelig fint. Det var litt små kjølig, men likevel ikke alt for kaldt. Vi satt flere timer ute på lørdagskvelden med bålet foran oss, helt vindstille, med utsikt over vannet og hørte på rypa i skogen bak oss. Idyllisk. Jeg elsker slike kvelder. Det er det beste med teltturene.
På dagtid kjørte vi innover vidda på fiskevannene for å fiske. Som vanlig ble det ingen fisk på meg, og Hjalmar var den eneste som fikk én stakkarslig fisk iløpet av helgen.

Pent vær, litt sur vind eneste.

Ingen vind ved leiren da, så veldig fint grillvær.
Ble en ganske så god burger på bålet.

Lørdagskvelden skulle nytes her!
Ble jo litt mørkere etter hvert også, men det var jo bare koselig. Ikke et vindpust var det heller denne kvelden. Nydelig.

Den andre helgen var fin den også, men været var litt mer ruskete enn helgen før. Vi dro dermed ikke så langt når vi først skulle fiske, men vi fikk flere fisk denne helgen enn den første. Jeg fikk fortsatt ikke fisk da eneste, og det gjør at jeg ikke har fått en eneste fisk hele denne vintersesongen.
Vi fikk grillet mat ute, og kost oss med det. Vi satt derimot ikke ute på kveldstid, men koste oss inne i teltet.
Helgen ble også litt kortere ettersom at vi pakket ned hele leiren når søndagen kom. Vi brukte dermed hele søndagen på å pakke ned leiren, kjøre hjem og få alt på plass dit det skulle – både scootere, sleder, telt, henger og pikk pakk. Vi avsluttet vår scootersesong etter denne teltturen. Jeg vil si det var en ganske god avslutning på sesongen!

Nå kommer våren i fullfart, og da er det andre ting som står på agendaen. Kom sommer kom!