Måneden – oktober

Månedens sang: Adam Saleh feat. Zack Knight – Tears.  Utrolig fin sang!

Månedens høydepunkt: Det har vært fint å tilbringe nesten hele denne måneden hjemme i Finnmark. Jeg får ro i sjelen av å være hjemme, jeg klarer å slappe av og koble ut. Det er fint å være hjemme med familien, og er ikke alene når Daniel reiser bort.

Månedens opplevelse: Helt i begynnelsen av måneden tok jeg en tur sammen med Therese, Julie og Benedicte til Ullared på jentetur for litt shopping. Det var faktisk veldig koselig, og jeg fikk gjort noen gode innkjøp.

Månedens skole: har jeg stort sett lest på pensum, og skrevet notater. Jeg har også levert inn to av fire arbeidskrav, og nesten skrevet ferdig det nest siste arbeidskravet. Jeg har måtte være litt kreativ, da motivasjonen har vært lav for å lese. Miljøskifte for å kunne konsentrere meg, og komme meg ut av huset i pausene. Jeg har blant annet vært på kafé og hos bestemor.

Månedens vær: det har helt klart blitt kaldere og kaldere denne måneden, men det er jo det som er høsten her i Finnmark! Det begynte med rundt fem grader her, og endte helt ned i minus 12 grader mot overgangen til november. Det gikk plutselig veldig fort. Det har vært litt barfrost, til slutt kom det store mengder med snø og satt vinteren for alvor i gang.

Månedens humør: har vært litt opp og ned. Stort sett har jeg hatt det bra med meg selv, men andre dager har det virkelig vært tungt. Jeg har vært litt sliten, bekymret meg litt for mye og følt meg nedfor.

Månedens tanke: Mye skjer så plutselig. Mange ganger er man ikke forberedt på det som kommer, og det blir som et massivt sjokk. Livet er så uforutsigbart. Man må ikke ta noe eller noen forgitt, for en dag er det plutselig borte.

Måneden generelt: har vært veldig fin. Den begynte med en jentetur til Ullared, før jeg og Benedicte reiste hjem igjen til Lakselv. Hjemme har jeg både fått gjort litt skole, vært på helgetur i Alta med både kjæresten og hunden der vi var på handelsmessa, vært x antall turer i Finland for å spise middag og handle, jobbet litt på YX. Vi har fått ordnet litt mer av parkeringsplassen før snøen kom (selv om vi skulle fått gjort mer). Ikke minst har jeg fått tilbringt masse tid med familien min på alle kanter.❤️

De vanskelige beskjedene

Livet er uforutsigbart. Livet kan være urettferdig. Livet kan være vanskelig. Det finnes vanskelige beskjeder å få. Det har det vært noen av den siste perioden, spesielt to som stikker litt ekstra langt inn.

Først, min kjære bestemor og mormor. Den beste og kuleste dama. Kreft, med spredning. Aggressiv kreft. Det var en veldig vanskelig beskjed å få. Jeg kjenner at det er veldig vanskelig, og det gjør tiden fremover med henne veldig viktig. Minnene vi har sammen blir svært verdifull. Hun er tross alt den av de besteforeldrene jeg har tilbringt mest tid sammen med, både i barndommen og nå som ung voksen.

Før jeg reiste Sørover i september, fikk jeg en følelse av at jeg var nødt å ta noen bilder sammen med henne. Jeg måtte ha noe å se tilbake på. Jeg fikk det for meg at vi ikke hadde tatt så mange bilder sammen de siste årene, og vi måtte ta noen bilder før jeg reiste. Så kom beskjeden, noen uker senere. Da mamma ringte meg, hørte jeg med engang på stemmen hennes at noe var galt.

Andre, min kjære farmor sovet stille inn med sine kjære rundt seg denne tirsdagen. Jeg har egentlig ikke ord som kan beskrive det nå, annet enn: Hvil i fred kjære farmor..❤️

Det er en tid for alt, og det er jo slik at vi ikke kan være her for alltid. Slik er livet. Vi pårørende må ta vare på de minnene vi har sammen med dem, for det er det eneste vi kommer til å stå igjen med. Minner varer livet ut.

Plutselig veldig kaldt

Luften er kald. Det er egentlig veldig forfriskende, klarner hjernen og føles godt. Når du har kledd på deg ordentlig da. Denne helgen har det vært et kaldt vær. Det begynte på lørdag, nede i -12 grader. -14 minus grader på søndag. Det å lufte Leo var forfriskende, og faktisk deilig på søndagen når hodet føltes litt tungt.

På kvelden danser det grønne lyset over himmelen. Nordlyset. Nesten hele himmelen er grønn. Med stjerner som fyller hele himmelen. Det er magisk. Helt til jeg blir skremt av at det knakk en grein i skogen. Et dyr, men hvilket? Det turte jeg ikke finne ut.

I dag har jeg passet lille valpen til mamma, og brukt den tiden jeg har hatt hjemme til å lese og komme meg ganske langt med den akademiske loggen. Den er snart ferdig, og mangler kun 200-300 ord nå. Det er ganske deilig å tenke på.

Uke 43 – uken som gikk..

Ukens sang: Mugisho – One More Night.

Ukens middag: Pizzasnurrer som mamma hadde lagd på torsdag var vanvittig godt.

Ukens cravings: Kakao med krem, og gulrøtter.

Ukens nedtur: Det begynte å pipe (varsling om batteribytte) i brannalarmen på soverommet på mandag, og det har tatt meg hele uken å få Leo trygg på soverommet igjen. Han har også nektet å sove sammen med meg – inntil i natt! Han er livredd den type piping, og stakkaren har hatt ørene på stilk nesten hele uken. Det går bedre og bedre, men han er enda litt på vakt.

Ukens høydepunkt: Familietiden denne helgen.❤️ Først fredag, handle sammen med mamma for bestemor og spise lunsj med henne. Lørdag, bli med pappa å hente avisene i Skaidi og senere spise middag sammen med dem.

Dagen i dag: har jeg ryddet, tørket støv, rengjort buret til Neo og vasket gulvene i huset. Det trengtes. Jeg har gått en forfriskende tur med Leo i kulden, og ellers har jeg lest litt, og kommet bittelitt videre på den akademiske loggen som skal inn på fredag.

Ukens favorittbilde: 

Mine to! Neo og Leo❤️

Snø på trærne

Det er så utrolig fint når det er kommet snø og den enda ligger på trærne. Jeg er vandt til at dette fine “fenomenet” kun varer noen timer eller én dag, for vanligvis så blåser det jo bort veldig fort. De siste dagene har det derimot vært vindstille i Lakselv til en forandring, og hvert fall her vi bor ligger snøen enda som et vakkert teppe over trærne. Det gjør det så mye lysere, både når det er lyst, men også når det er mørkt ute. Ikke minst så føles ikke minusgradene så kalde, det blir veldig herlig å være ute. Jeg klarer virkelig ikke beskrive hvor vakkert det egentlig er. Så idyllisk.

I dag er planen å handle sammen med mamma, jeg skal prøve å få skrevet litt mer på den akademiske loggen og ellers enn det tar jeg dagen som den kommer. Jeg savner Daniel veldig, og gleder meg til han kommer hjem fra sjøen igjen veldig snart.❤️

The winter is here!

For en uke det har vært! Det har virkelig gått fort for seg denne uken. Jeg har både rukket å være i Finland, Kistrand og Alta. I tillegg har det snødd nesten hele denne uken, og blitt skikkelig vinter. Trærne er dekket av hvit snø, og det er helt magisk når det ikke blåser bort. Det er virkelig det fineste, når det er snø på trærne.

I dag har jeg virkelig hatt en travel dag. Dagen startet med en liten tur med Leo i det nydelige vinterparadiset, fikk brøytet bort litt snø rundt bilene før jeg dro på lunchdate med pappa og lillebror. Rett etter det måtte jeg på jobb, og derfra kjørte jeg rett i stallen noen timer senere for å stelle og ri Sebastiaan. Nå er jeg med andre ord veldig sliten, så skal bli godt å ta kvelden.

Uke 42 – uken som gikk..

Ukens sang: Lucas & Steve feat. Haris – Perfect.

Ukens middag: mamma lagde kyllingnuggets og pomfri her på torsdag, og de var faktisk utrolig gode! Mmm🍟

Ukens cravings: Smoothie med bringebær, blåbær og skogsbær!

Ukens nedtur: Jeg tror ikke jeg har hatt noen nedturer denne uken, faktisk.

Ukens høydepunkt: Det har vært å tilbringe litt tid sammen med bestemor, opp i alt skolearbeidet og dagligdagse ting.❤️

Dagen i dag: har vært veldig rolig. Jeg leverte Daniel på flyplassen tidligere i dag, det var litt trist, men jeg vet at det ikke er så alt for lenge til jeg ser han igjen. Jeg har vært å spist middag sammen med mamma, Hjalmar og lillebror. Ellers har jeg gjort litt skolearbeid og ryddet.

Ukens favorittbilde:

Brrr!

Nå begynner det faktisk å bli litt kjølig her. Det er bestandig kaldt når den første kulda kommer, fram til man blir vandt til det. Det er jo dessuten også kaldere med barfrost enn når det faktisk er kommet snø på bakken. Vi har det med andre ord litt travelt med å få i orden parkeringsplassen, men i dag fikk vi lasset med grus! Jubel, woho! Daniel er i full gang å spre det utover. Det begynner å bli veldig bra rundt her, selv om vi har måtte leve i et lite gjørmehull noen uker, heh!

I går var jeg også i stallen, og da fikk jeg testet den nye vinterridebuksa jeg kjøpte på Ullared for første gang. Den var veldig bra, og jeg har all tro på at jeg kommer til å klare å holde meg varm denne vinteren. Sebastiaan var dessuten helt super i går, selv om vi ikke kunne gjøre noe spesielt når banen var så hard.

Nå er det helg, og det betyr da at jeg skal jobbe, hah! Når de fleste har fri, skal jeg altså på jobb. Jeg har bare én vakt da, i morgen. Det blir nok bra!

Hverdagen for tiden

Dagene går litt i ett her for tiden, og det går som regel i det samme. Store deler av dagene mine bruker jeg på å lese, skrive notater og undersøke videre på prosjektene mine. Jeg får skrevet på arbeidskravene, og kun én gjenstår å få ferdig til 1. november. Jeg begynner å se en ende ved dette, men jeg stresser fremdeles litt innvendig. Det tar litt energi å uroe seg for småting, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette.

Jeg prøver så godt jeg kan med litt miljøforandringer for å holde motivasjonen oppe. Deriblant lese og notere på kafé fremfor å sitte hjemme hele dagen. De gangene jeg sitter hjemme avbrekker jeg øktene mine med å gå turer med Leo og lufte hodet. Jeg får også gjort andre ting, som å handle, bli med Daniel ut, samt å dra i stallen to ganger i uken for å trimme både meg og Sebastiaan. I dag har jeg også lest hos bestemor, mens hun leste litt i avisa. Det var skikkelig koselig❤️

Uke 41 – uken som gikk..

Ukens sang: Sundell – Bright Lies.

Ukens middag: Cæsar Salat på Du Verden matbar.

Ukens cravings: Smash.

Ukens nedtur: Jeg tror ikke denne uken har hatt noen nedturer, hmm..

Ukens høydepunkt: å komme hjem igjen til Lakselv, og kjæresteturen til Alta.❤️

Dagen i dag: har vi spist en utrolig god frokost på hotellet før vi startet hjem igjen. Jeg har pakket ut og ryddet huset litt, før pappa kom en liten tur innom. Spist middag med mamma og Hjalmar, og tatt med Neo hjem. Nå har vi akkurat vært en liten tur innom bestemor, og skal se Farmen før senga får min store oppmerksomhet!

Ukens favorittbilde:

Altahelg

Denne helgen har hittil vært veldig bra og fin. Fredag morgen hoppet vi i bilen, og satte kursen mot Alta med en plan om å bli her i helgen. Daniel måtte uansett hit på kurs, og vi hadde lyst til å gå på handelsmessen denne helgen. Lille Leo er selvfølgelig med på den lille turen vår! Vi har brukt tiden borte til å koble litt av, få litt nye inntrykk og bare kose oss på kjærestetur. ❤️

En obligatorisk Cæsar salat på Du Verden matbar!

9. oktober

Det å komme hjem igjen til kaldere vær, alle kjente og kjære, og bare det å komme hjem var ganske deilig. Det er helt klart at selv om det er mye finere i Sør-Norge på denne tiden av året, så trives jeg absolutt best hjemme i Nord.

Det var utrolig godt å se Leo og Daniel igjen, og jeg har jo fått hilse på mamma og Hjalmar sitt nye familiemedlem! Den lille søte valpen passer jeg på dagtid, nå som ikke mamma er hjemme. Han er ganske snill, klossete og morsom. Nå ligger de to å sover her ved siden av meg, mens jeg ser på serie. Hvis du ikke har sett på serien What If, så anbefaler jeg den virkelig!

Nå ligger de to herlighetene å sover ved siden av meg

Uke 40 – uken som gikk..

Ukens sang: Dan + Shay feat. Justin Bieber – 10,000 Hours.

Ukens middag: Tandori.

Ukens cravings: Jordbær og røde steinfrie druer.

Ukens nedtur: En liten sjokkbeskjed på fredag har virkelig satt sitt preg på helgen min. Jeg har også savnet Daniel så sykt mye denne uken her. Det er nesten tre uker siden vi så hverandre sist.

Ukens høydepunkt: Turen til Ullared! Ta en tur ut av byen, se noe litt nytt igjen. Fikk tak i mye ting som jeg trengte til en mye rimeligere penge.

Dagen i dag: har vært litt av en dag. Den startet litt brått med at leken med pusekatten Tinka gikk litt over stokk og stein, og hun tok feil av leken og tommelen min. Jeg har derfor vært en liten tur på legevakten og fått stivkrampesprøyte. Jeg hater virkelig sprøyter, men det gikk faktisk helt greit. Vi har vært ute å spist hele gjengen, noen mer fornøyd med maten enn andre. Nå er planen å ligge resten av kvelden på latsiden og se på serie. Jeg har funnet en ny serie (siden jeg må sette alle andre på vent så jeg og Daniel kan se de ilag😂).

Ukens favorittbilde: 

Savner lille hunden min veldig!

Ullared for andre gang

I dag er en skikkelig chill dag, egentlig. Vi har vært på farten i to dager, så det var veldig deilig å komme hjem for å slappe av.

På onsdag tok jeg, Therese, Julie og Benedicte båten over til Strömstad. Derfra kjørte vi ned til Ullared for en to dagers shoppingopplevelse. Therese hadde aldri vært på Gekås Ullared, så når hun nå hadde noen dager fri tok vi turen dit. Både jeg og Benedicte har vært der tidligere, og gledes oss derfor litt ekstra – da vi visste hva som ventet oss. Denne gangen ble vi en natt i Ullared, der vi bodde i en leilighet. Det var fint, for vi kunne gå skikkelig gjennom varesenteret denne gangen.

Jeg fant både ny ridehjelm og ridebukse til vinteren, til prisen av en ridehjelm i Norge. I tillegg fant jeg refleksdekken og en liten genser til Leo for vinteren. Jeg er generelt veldig fornøyd med handelen, og alt var noe jeg trengte.

Oktober!

Oktober kulden slo inn for fullt. I natt har det vært rundt to grader her i Sandefjord, og det kjennes denne morgenen. Jeg har både sett og hørt at det er kommet snø oppe i Finnmark den siste tiden, så det skal bli en god og kald fornøyelse å reise hjem om litt, heh!

Oktober blir en måned med ikke så alt for mange planer, jeg har ikke lagt noen planer hittil i hvert fall. Jeg har kommet utrolig godt i gang med alle arbeidskravene mine, og egentlig bare mangler å starte skikkelig med formidlingsprosjektet – som blir å stå i fokus fremover.

Jeg har også blitt spurt, og har takket ja, til å ha fórhest når jeg er hjemme. Sebastiaan som jeg ridd et par ganger når jeg har vært hjemme, har blitt min nye bestevenn.❤️ Jeg har funnet ut at jeg trives aller best på ryggen til en Frieser, så når eieren spurte kunne jeg ikke annet enn å si ja til denne herlige gutten. Sebastiaan minner meg veldig mye om Eemil, så jeg har all tro på at jeg kan bli veldig glad i han her også!