Måned – november

Månedens sang: Rat City, Kiesza – Naked (With My Headphones On).

Månedens høydepunkt: Det tror jeg må bli ridekurset jeg deltok på med Sebastiaan. Jeg har ikke deltatt på kurs siden 2013, så det var både gøy og slitsomt på samme tid.

Månedens opplevelse: Det må bli den første helgen i november. Da jeg og Daniel kjørte til Rovaniemi på kjærestetur for å titte innom scootermessa der. Ikke minst da vi spontant fant ut av vi skulle svippe en tur innom Haparanda samme helgen. Det var en utrolig fin helg vi hadde sammen, og det får meg bare til å savne Daniel enda mer nu, hah.

Månedens skole: har jeg lest mye mot eksamen, og holdt på med formidlingsoppgaven som er den siste som skal leveres i midten av desember. Jeg har hatt en presentasjon om oppgaven, som et midtveis seminar. Ikke minst har jeg levert min første hjemmeeksamen og startet på min andre!

Månedens vær: har vært ganske kaldt i begynnelsen av måneden, med noen dager der det har vært bitte litt mildere. På Sørlandet har det stort sett regnet, og vært rundt tre-fem grader.

Månedens humør: har stort sett bra, men jeg har følt meg en del ensom. Jeg har gått mye i mitt eget hode, og det har gjort meg litt trist noen dager. Det har vært noen tunge dager også, der jeg nesten ikke har hatt ork til å komme meg ut av sengen.

Månedens tanke: At jeg stresser meg opp alt for mye av små grunner. Jeg har tenkt så mange ganger denne måneden at jeg ikke trenger å stresse, det er ingenting å stresse for og bare ta det med ro, dette går helt fint. Det har roet meg litt, i en kort periode.

Måneden generelt: Det har alt i alt vært en grei måned. Jeg har slitt med motivasjon for skolearbeidet, og holde fokus har vært et lite stykke arbeid. Jeg har heller ikke sett Daniel denne måneden, og det har virkelig vært tungt altså. Det er ikke bare bare å være en hel måned uten kjæresten sin, og det har jeg merket veldig på humøret mitt. Likevel har jeg altså fått gjort ganske mye denne måneden.

Men nå ønsker jeg desember og jul hjertelig velkommen altså! 🎅🏼

Ferdig med den første!

Yess! Da var den første hjemmeeksamen i boks. Jeg er imponert at jeg klarte å få presset ut 2780 ord på to dager, og jeg sier meg fornøyd og ferdig. Det er enda tre dager igjen til innleveringsfrist, så jeg har tid til å korrekturlese og lese gjennom et par gang før den tid. Men alt i alt, så har jeg fullført den første!

Nå er det bare å vente på at hjemmeeksamen nummer to åpner på torsdag klokken elleve. Det blir spennende å se hva som er oppgaven der, og om jeg klarer meg like bra på den. Jeg håper det, men det kommer veldig an på oppgaven. Enkelte områder sliter jeg litt mer med enn andre, og den har 1000 ord mer enn den første her. 4000 ord skal presses ut. MEN, jeg prøver å ikke stresse meg opp, heh..!

Jeg merket spesielt at etter presentasjonen på mandag, så sank skuldrene mine litt og jeg fikk en motivasjonsboost. Jeg håper bare at den varer de neste to ukene, for det er tross alt to innleveringer igjen – hjemmeeksamen og formidlingsoppgaven helt til slutt. Men nå er det ikke lenge til desember og jul heller, så jeg ser et lys i tunnelen nå altså!😍

Gjennom det verste

Nå vil jeg egentlig si at det verste delen av det jeg skal gjøre før juleferien er gjennomført. En presentasjon jeg har gruet meg til i ukevis, dette fordi jeg ikke har fått grep på hvordan denne oppgaven skal gjennomføres. Av og til skjønner jeg ikke hvorfor jeg stresser meg opp så mye over ting som dette. Det var en lav terskel på disse fremføringene, og det gjorde meg så mye mer rolig før jeg skulle opp der å legge frem mitt. Det hjalp virkelig.

MEN, nå begynner det virkelige arbeidet, ikke det verste fordi jeg har gjort dette en del ganger før. For i dag, akkurat nå, klokken elleve, har min første hjemme eksamen åpnet. 3000 ord skal være klar til innlevering innen fredag. Ikke bare det, min andre hjemme eksamen åpner på torsdag denne uken, så her går det over stokk og stein. 4000 ord skal på bordet torsdagen i neste uke. Jeg tror jeg kommer til å bli ganske pumpa i hodet etter disse to ukene. Wish me luck!

Uke 47 – uken som gikk..

Ukens sang: Lauv, LANY – Mean It.

Ukens middag: Pai med ost og skinke, sammen med salat og avokado.

Ukens cravings: Sandwich is, og popcorn!

Ukens nedtur: Det er helt klart å reise hjemmefra. Jeg kjenner virkelig at jeg bare vil hjem, og det har vært tøft. Jeg må bare komme meg gjennom disse eksamenene så jeg kan ta juleferie.. Ikke tenke mer på skole, og bare nyte tiden min nordpå sammen med familie.

Ukens høydepunkt: Det tror jeg må være turen med Kamilla på kafé. Det var godt å treffe et kjent ansikt igjen, og vi har jo ikke sett hverandre siden før sommerferien. Vi fikk oppdatert hverandre, gitt litt motivasjon til å komme gjennom de siste ukene av studiene og eksamen. Vi går jo tross begge to inn i en veldig hektisk periode nå, så var godt å koble bitte litt av med noe annet.

Dagen i dag: har jeg ligget i sengen skikkelig lenge, jeg sto ikke opp før klokken begynte å nærme seg elleve. Ellers har jeg vært på språkkafé, fått stilt noen spørsmål til de som var der til oppgaven min og nå skal jeg skrive videre. Har en presentasjon i morgen jeg overhodet ikke er forberedt til egentlig.. Videre i kveld skal jeg nok se litt på Riverdale. God søndag alle!

Ukens favorittbilde: 

Null motivasjon

I rulletrappen utenfor finner vi flest eldre og mødre med barnevogn, og enkelte fedre på slep bærende på handleposer. Jeg befinner meg på et av Norges største kjøpesentere, og likevel føles det ganske rolig. Kaféen jeg har funnet er nesten helt full, og rundt 50 % av de som har satt seg her med en varm kaffekopp er mødre med barnevogn. Resten er eldre, og et fåtall venninnepar. Macen min er åpen, med et dokument fullt av tekst. Mye er informasjon, notater og veldig lite er selve oppgaven. Alt er egentlig bare rot, og det finnes veldig lite struktur i dette dokumentet, men det er noe jeg nå prøver å få på plass.

Det er skikkelig vanskelig å holde fokus nå kjenner jeg. Motivasjonen er helt på bunn, og jeg må anstrenge meg skikkelig for bare noen minutter arbeid. Jeg har derfor tatt meg turen til en kafé i håp om å få mer fokus, for hjemme har jeg sluttet å klare det. Det gikk fint å holde fokuset hjemme i begynnelsen av emnene, men nå er det nesten umulig. Det er så mye annet hjemme, så mye jeg heller vil gjøre.

Ikke nok med det, så savner jeg så ufattelig mye hjem til nord. Jeg kjenner det på hele kroppen at jeg egentlig ikke orker, jeg har bare lyst å reise hjem og hadde det ikke vært for at jeg ikke klarer å skrive så mange tusen ord med så mye forstyrrelser, hadde jeg reist hjem på flekken når jeg er ferdig med presentasjonen neste uke. Vel, jeg tviler veldig på at jeg blir værende i Kristiansand etter presentasjonen uansett, men hjem til nord tviler jeg på at jeg drar før jeg er ferdig.

Savner hjem allerede

Helt ærlig, det er skikkelig drit å være tilbake i Kristiansand. Jeg liker byen og alt, men humøret sank som en stein når jeg kom i går kveld. Regn, drit vær, mørkt og dystert nesten. Jeg har mange planer mens jeg er her sørpå, ting som skal gjøres og ikke minst eksamen. Men jeg kjenner det tærer på humøret, allerede nå.

Savner dette allerede!

Jeg kunne tatt eksamen hjemme i nord også, fordi alle mine eksamener dette halvåret er hjemmeeksamener, men det å skulle skrive 7000-8000 ord på to uker klarer jeg kun med NULL forstyrrelser rundt meg. Det får jeg ikke i nord, der er det alltid en plass jeg må være, alltid noen som kommer å forstyrrer, alltid noe annet jeg heller vil gjøre. Her sørpå bestemmer jeg selv når jeg trenger en forstyrrelse, trenger å gjøre noe annet. Her har jeg ikke en fugl som piper meg i øret, ikke en hund som maser om kos etter 30 minutter, ikke en kjærest som vil jeg skal se, bekrefte, som vil ha oppmerksomhet. Her er jeg hundre prosent for meg selv. Å det har jo sine fordeler og ulemper.

I begynnelsen når jeg flyttet sørover var det helt greit å være her, det var ikke en big-deal å måtte være her. Det var nytt, og det var spennende. Nå som det bare er rundt et halvt år igjen til jeg er helt ferdig her, kjenner jeg at jeg er lei alt som har med denne delen av landet å gjøre. Jeg synes det er skikkelig fint her, på sommeren. Nå har jeg prøvd det å bo i en annen del av landet vårt, og jeg trives absolutt best nordpå. Selv om det er kaldt i de verste vintermånedene og det er bare en liten pris å betale for å bo der vi bor.❤️

Det ble mye negativitet nå merker jeg, hah, men det er humøret i dag. Jeg venter vel egentlig bare på jul nå, noe å glede seg til hvert fall! Ha en flott tirsdag da❤️

 

Uke 46 – uken som gikk..

Ukens sang: Fay Wildhagen – Different.

Ukens middag: Fiskekaker med makaroni, saus og potet sammen med bestemor, mamma, Hjalmar og lillebror.

Ukens cravings: Sjokolade, spesielt Smash.

Ukens nedtur: Jeg vet ikke om jeg har hatt noen nedturer denne uken, det har egentlig vært en veldig fin uke.

Ukens høydepunkter: Det må være den arbeidsdagen jeg hadde på YX i går. Det var faktisk ikke så ille, og det var mange hyggelige mennesker innom. Det gjorde dagen veldig mye bedre! Det å gjøre søndag om til noe annet enn kun en lat dag, var faktisk ganske deilig.

Dagen i dag: Skal jeg gjøre litt av hvert, blant annet reise sørover igjen. Det blir en lang reise, og jeg er ikke fremme før i kveld en gang.

Ukens favorittbilde: 

7 ting som irriterer meg

  1. Mellomblødninger – når du vet når du skal ha mensen og det er enda en stund eller kanskje en uke igjen, men plutselig så må du gå med små bind fordi du plutselig begynner å små blø, såkalte mellomblødninger. Jeg vil jo ikke ha en forsmak på mensen..! Den får komme den uken den skal komme, og ellers holde seg unna meg, hah.
  2. Når man ikke har en plan. Jeg må ha en plan for alt skolearbeidet jeg skal foreta meg, og har jeg ikke det blir jeg både irritert og stresset. Selv om fristen er langt unna må jeg være sikker på at jeg klarer det innen tiden.
  3. Når du glemmer den varme drikken du akkurat lagde. Det er så typisk meg å glemme teen eller kakaoen jeg akkurat lagde, fordi jeg gjør noe i mellomtiden. Da må jeg drikke lunka eller kald drikke som egentlig skulle være varm..
  4. Når du glemmer noe på butikken. Jeg glemmer nesten bestandig å kjøpe noe jeg skulle hatt på butikken.
  5. Folk som ikke følger med når de kjører bil. Det er så mange som virkelig ikke skulle hatt lappen altså. Det er så mange som ikke følger med når de kjører bil, eller som det ikke virker kan kjøre bil. Du skal ikke holde på med andre ting når du kjører bil, og det er ikke bare for din egen sikkerhet, men for andre trafikanter og passasjerer også. Det er også utrolig mange ganger jeg har opplevd at folk bare kjører ut selv om de har vikeplikt og ikke ser om det kommer noen. Det er ikke bare deg på veien! Grr..
  6. Når jeg glemmer viktige ting. Det er nesten bestandig noe jeg klarer å glemme, og som regel er det noe viktig. Er det mulig? Eller når jeg klarer å glemme å vaske klær, også trenger jeg noe av det som er i skittent..
  7. Når du vet pakken du har ventet på er kommet til utleveringsstedet, men du har ikke fått hentekode. Det er så mange ganger jeg har visst gjennom en app eller sporingsnummeret at den pakken jeg har ventet er kommet fram, men ingen hentekode. Jeg vil jo ha den pakken så fort så mulig! Det har faktisk hendt at jeg ikke har fått noe hentekode, så da har jeg rett og slett bare dratt på posten å gitt de sporingsnummeret, fordi jeg vil ha pakken min. Heh!

Uke 45 – uken som gikk..

Ukens sang: Hidden Figures – Don´t Be Scared.

Ukens middag: Taco sammen med lillebror i går.

Ukens cravings: Kakao med krem, det blir jo bare kaldere og kaldere ute.

Ukens nedtur: Det at Daniel reiste kun etter én uke hjemme, selv om jeg vet at det er bra og at han bare må. Jeg var bare ikke helt forberedt på det.

Ukens høydepunkter: Det må være den koselige turen til Hammerfest sammen med mamma, og ridekuret denne helgen var også utrolig artig!

Dagen i dag: har jeg brukt på å gjøre litt skolearbeid, og rydde huset. Det var deilig å få litt ting på plass, lage litt mer system så det blir lettere for meg selv. Det har også vært utrolig kaldt her i dag, faktisk nede i -20 grader her hos oss. På kveldstid måtte jeg dra innom pappa på selveste farsdagen, og der fikk jeg en liten matbit også❤️

Ukens favorittbilde:

Heftig uke

Det har virkelig ikke vært mye sofasitting denne uken. Både mandagen og tirsdagen forsvant. Onsdag fikk jeg gjort litt av hvert. Torsdag var det i begravelsen til farmor. En veldig fin begravelse, selv om det var trist. Familien samlet hos tante for mat og kake etterpå, og jeg ble sittende sammen med dem mye lengre enn jeg hadde trodd. Det var utrolig koselig, og jeg fikk pratet med mange i familien som jeg ikke ser så ofte.

Jeg fikk kjørt hjem lillebror før jeg dro rett i stallen selv. Planen var å flytte Sebastiaan til en annen stall denne helgen, for både jeg og eieren skulle delta på kurs. Vi fikk flyttet han uten så store problemer egentlig. Så var alt klart for helgens kurs!

Jeg har i dag hatt min time, og jeg må si at det var utrolig gøy! Selv om jeg faktisk ble gjennomsvett, selv om gradestokken er nede i -15 grader denne lørdagen. Jeg lærte mye bra som jeg skal jobbe videre med! Dette er jo det første kurset jeg deltar på siden 2013 ellerno, så det var jo virkelig på tide.

Videre i kveld skal jeg se på semifinalen av Skal Vi Danse. Det er trist det begynner å gå mot slutten, men for en sesong det har vært i år! Blir spennende å se hvem som blir finalistene, og hvem som stikker av med seieren i år.

Min dag i klokkeslett #9

Tirsdag 5. november

06:45 Vekkeklokken min ringer, ber meg stå opp. Jeg kavrer meg ut av sengen, går på badet og steller meg.

07:10 Går ut døren, tar med meg Leo og setter han i bilen, før vi kjører til mamma.

07:20 Kommer frem til mamma, tar med Leo inn og venter på at mamma skal bli klar.

07:34 Vi er klar, starter opp bilen og setter kursen mot Hammerfest.

09:32 Vi parkerer utenfor Hammerfest sykehus og jeg får endelig gått på do, før vi finner rett avdeling og setter oss på venterommet. Her blar vi gjennom Facebook begge to, ser oss rundt i rommet og holder øyet med alle legene som suser forbi.

10:14 Mamma blir hentet til den første legen, mens jeg bare blir sittende på venterommet å vente på henne. Jeg fikk bladd gjennom instagram, twitter, diverse nettaviser og blogger i mellomtiden.

11:04 Endelig var hun ferdig hos de to legene, og vi satte kursen mot byen.

11:45 Vi fikk parkert og begynte å gå mot kaféen Qa. Her skulle frokosten/lunsjen inntas. Både jeg og mamma bestilte oss en Clubsandwich, og du søte lille venn den var himmelsk! Det kan ha vært fordi jeg var så sulten, men den var virkelig god. Vi hadde en veldig koselig frokost sammen.

12:27 Gode og mette gikk vi inn på Nissen senteret for å kikke litt. Det er ganske koselig å bare gå rundt med mamma å drømme litt, også fikk hun kjøpt litt julegaver også.

13:43 Vi kom tilbake til bilen før parkeringen fikk gått ut, så da startet vi bare hjemover. Det var en veldig koselig tur på vei hjem, selv om jeg kjente trøttheten kom snikende etter en dårlig natt.

15:04 Før vi kjørte hjem igjen måtte vi begge innom apoteket og hente ut litt forksjellig medikamenter. Vi fikk slått to fluer i ett smekk, for da slapp jeg å kjøre innom der senere når mamma måtte ha noe der uansett.

15:23 Vel hjemme hos mamma igjen la jeg meg velfortjent på sofaen, mens mamma og Hjalmar dro for å skrive en kontrakt. Jeg måtte passe på middagen i samme slengen da.

16:21 Middagen ble servert!

16:54 Jeg måtte komme meg hjem, gi mat til hunden, skifte og dra i stallen.

17:32 Jeg fikk skiftet på nytt i stallen til stallklær. Jeg brukte ganske lang tid på å møkke boksen til Sebastiaan mens jeg hørte på podkast.

18:21 Jeg hadde fått fullført alt stallarbeidet, og var på tur å hente Sebastiaan når en annen i stallen kom kjørende. Jeg fikk hentet hesten, og det ble litt av et arbeid å få han inn i stallen altså. Vi var to som prøvde det meste, og bestikkelser var løsningen denne gangen.

18:54 Opp i salen med seg. Jeg fikk til og med travet litt! Det var ganske deilig, for de siste gangene har det bare blitt skritting.

19:37 Stabukk av en hest altså, denne gangen hjalp ikke bestikkelser engang. Men en litt lettere irritert stalldame og et leietau ble “redningen”. Jeg fikk salet av, børstet litt og hengt utstyret på plass.

20:14 Jeg gikk ut for å lukke porten til ridebanen, og det som møter meg er et grønt fargespill på himmelen. Det var så utrolig nydelig! Jeg sier det bare, helt magisk. Det var så sterke farger at til og med mobilkameraet mitt og ikke minst Snapchat kamera (!) fanget det opp. Wow sier jeg bare.

20:47 Jeg kom meg inn dørene her hjemme, gikk en runde med snøskufla rundt bilene og luftet hunden før jeg gikk i dusjen.

21:13 Nydusjet lagde jeg meg litt kvelds og satt meg i sofaen med Home And Away på tven, og senere Dansebobla.

22:42 På tide å finne sengen, og få litt søvn på øyet.

En koselig mandag

Det var en mandag som egentlig ikke gikk som planlagt, men som var utrolig koselig likevel. Planen om en effektiv mandag ble ikke som tenkt. Jeg kom meg opp av sengen før ni, og bare det er imponerende til den hverdagen jeg har dette halvåret. Den hverdagen jeg har nå styrer jeg helt selv, så lenge jeg leverer oppgaver innen fristen. Resten er mitt eget ansvar, og om jeg sover til ti er det ingen som merker noe forskjell.

Jeg hadde planlagt å både handle og få lest det siste kapittelet i en av skolebøkene. Jeg fikk handlet halvparten av det jeg skulle, og lest litt av kapittelet. Dagen ble brukt til kafé sammen med pappa og tantene mine, og det var så utrolig koselig at tiden fløy fra meg. Poff, så begynte det å bli mørkt ute igjen.
Det jeg faktisk fikk gjort, var å fullføre nok en julegave! Jeg har ikke så fryktelig mange gaver igjen, men de jeg har igjen til vet jeg ikke hva jeg skal gi. Jeg har jo heldigvis god tid til å finne ut av dette, men det går plutselig fort. Det er jo ikke så fryktelig lenge til jul!

Kjærestetur og tung avskjed

Det har egentlig vært en veldig fin helg må jeg si. Jeg og Daniel satt kuren mot Finland på fredag, og Rovaniemi var målet. Her skulle vi bruke helgen sammen, og dra innom den store snøscootermessa der. Det var skikkelig deilig å slappe av på hotellrommet når vi kom fram den ettermiddagen. Vi har hatt det så fint sammen, ledd utrolig mye og bare kosa oss max! Vel viten om hva som ventet når vi kom hjem igjen.

På lørdag dro vi innom messa. Vi ble ikke der så lenge, men lenge nok til å gå noen runder og kikke. Det er så sinnssykt mye folk på denne messa, så for å klare å se noe må man enten dra veldig tidlig (som vi gjorde) eller dra på søndagen. Lørdag er det jo helt stappfullt!
Etter å slappet litt av på hotellet, kom Daniel til å tenke på at svenskegrensa ikke er så langt unna Rovaniemi. Han sjekket det opp, og det var jo bare 1,5 time til svenskegrensa. Derfor bestemte vi oss rett og slett for å ta turen bortover for å handle inn masse godteri! Vi fikk til og med tatt en liten tur innom Ikea.

Søndag måtte vi starte ganske tidlig hjemover. Daniel kom jo hjem på mandag, men én uke senere må han altså ut på sjøen igjen. Vi måtte med andre ord rekke flyet hans. Det var en av de tyngste avskjedene jeg har hatt med han gjennom disse årene, det tror jeg helt klart. Vi har bare hatt én uke sammen før han reiste igjen, og det er ganske lenge til vi ser hverandre igjen. Hvis ikke noe endrer seg underveis, så er det cirka fem uker til vi ser hverandre. Det gjorde det ti ganger tyngre enn når han reiste sist.

Uke 44 – uken som gikk..

Ukens sang: Rat City, Kiesza – Naked (with my headphones on)

Ukens middag: Max burger i Haparanda sammen med Daniel.

Ukens cravings: Kyllingnuggets, med dressing av et eller annet slag – remulade eller hamburgerdressing. Mm!

Ukens nedtur: denne uken gikk min kjære farmor bort. Det er utrolig trist, men det var litt forventet når hun begynte å bli såpass dårlig.. Det er livets gang.

Ukens høydepunkt: Tjaa, det må være kjæresteturen jeg og Daniel hadde til Rovaniemi.❤️

Dagen i dag: Har vi brukt på å kjøre hjem igjen til Lakselv. Daniel har reist til Stavanger for en ny tur på jobb, og det var veldig tungt. Jeg har derfor brukt kvelden sammen med mamma, bestemor og Hjalmar. Det gjorde kvelden mye bedre enn tiltenkt.

Ukens favorittbilde: