Ut på tur, aldri sur!

For en herlig dag! Selv om vi kanskje ikke sov så lenge som jeg hadde håpet, så fikk jeg sovet hvertfall, godt. Vi var ikke i seng før i to tiden når vi ankom Sandefjord natt til lørdag; måtte jo få i oss litt mat før vi la oss. Fire små troll ble skuffet inn på ett rom sammen, tre i sengen og én på gulvet. Ni stk i ett hus er faktisk ikke så trangt som det høres ut som, hehe.

I går var en strålende fin dag; solen skinte og temperaturen bikket mot over 20 grader i solen. Aller først, etter frokosten og dusjen, ble vi splittet. Kjæresten og lillebror dro en tur til Tønsberg på båtmesse, mens jeg og Benedicte dro på kjøpesenter. Høres kjent ut? Hah! Etter en liten stund etter at vi var kommet hjem igjen bestemte vi oss for å gå en liten tur. Lillebror ble igjen hjemme for å se på litt serie. Jeg, kjæresten og Benedicte tok med oss lille Julie og hunden ut på tur. Det er utrolig fint her i Sandefjord og det var utrolig fint vær, så det gjorde gåturen ekstra koselig.

Nå er hele gjengen på tur til et annet land, med båt. Klarer du å gjette hvilket?

Sandefjord!

Etter et par måneder siden sist skal det bli godt å reise ned til Sandefjord for å tilbringe litt tid sammen med familien til Daniel. Selv om moren og søsteren hans var her for noen uker siden kjenner jeg at jeg savner de allerede, dessuten har vi ikke vært i Sandefjord siden jul (det er egentlig ikke så lenge siden – men lenge nok).

Jeg måtte jo selvfølgelig på skolen før vi kunne reise, så derfor er vi nok ikke fremme i Sandefjord før i natt. Toget skal være fremme i ett tiden, om vi rekker det. Så dette blir spennende! Sivert ble med i siste liten, så nu er vi hele gjengen på vei nedover. Det skulle man ikke tro for litt over én time siden, haha!

Skal bli utrolig godt med en liten "ferie", men det å reise i russebuksa er ikke veldig behagelig. Så jeg gruer meg litt til å sitte disse timene i fastspent i flyet – det har vært ille nok å sitte ganske lenge på skolen. Så dette blir veldig spennende!

Nå kom flyet, så nå er det ut på tur! GOD HELG ALLE SAMMEN!

Favoritt serier – akkurat nå

Jeg ser ikke så veldig mye på serie, men det er to jeg prøver å komme meg gjennom og disse ser jeg sammen med min kjære♥ Dermed blir det vanskelig å se på noe når han ikke er til stedet, men det er veldig sjeldent at jeg ser serie uten han og den ene serien jeg ikke ser sammen med han er veldig vanskelig å følge med på når han er hjemme – men det går! 

13 Gode Grunner 

Tenåringsjenta Hannah begår et helt uventet selvmord, og en klassekamerat mottar en rekke kassetter der hun forteller historien om hvorfor hun tok dette valget.

Den engelske tittelen er “13 reasons why” og er egentlig en bok, som Netflix har laget en serie av. Hver av de 13 grunnene fortelles i hver episode; en kassett, en episode. Derfor er det også 13 episoder av serien. Er ikke kommet så langt, men hittil er den utrolig bra – trist, men bra serie. Jeg har funnet ut at Netflix er faktisk utrolig god å lage serier, og spesielt av bøker.
Når vi er blitt ferdig med denne serien skal jeg se en serie ved navn Shadowhunters, og ut i fra coveret og beskrivelsen virker det veldig som bøkene skyggejegerne som jeg har lest for noen år siden. Denne serien har også Netflix laget. 

Paradise Hotel 


Bilde hentet her.

Triana Iglesias åpner igjen dørene til Paradise Hotel, et sted der alt handler om å finne seg en partner å stole på for å komme seg til finalen. En gjeng med gutter og jenter sjekker inn i paradis og spillet settes igang, men hvilket par blir stående igjen til slutt med kula mellom hendene og mulighet for å vinne pengepremien? 

Det er en del av den norske befolkningen som syntes det er helt på trynet og sykt hvor dumme de deltakerne som er på Paradise er, og enkelte av de er jo helt på tyttebærtur, men de er jo mennesker de også – alle er forskjellig; noen dum og andre ikke. Tenker jeg da. Jeg ser programmet for underholdningen sin skyld, og jeg har fulgt med på Paradise i noen år nå og det er spillet jeg syntes er best å se på – og selvfølgelig alle de merkelige tingene man kan finne på å si på tv.

#Serie #Netflix #Paradisehotel #13godegrunner

Derfor elsker jeg denne bilen!

Kjæresten kjøpte ny bil for rundt ett år siden, og denne bilen har jeg forelsket meg helt i. Volvo har alltid vært en del av familien vår så lenge jeg har levd, og pappa har et stort elsk til Volvo. Mamma byttet over til BMW  en stund etter at de skiltes og det er det jeg da kjører rundt i selv. Kjæresten hadde Volvo V40  2004 modell som sin første bil og gikk for ett år siden over i Volvo V70 2010 modell. Denne bilen har jeg lagt mitt elsk på; 

R-Design pakke. Volvo har sin egen “sportsbil”-type som kalles R-Design, det går ut på det samme som m-sport pakken til BMW for eksempel. Utseende er mye finere enn standard V70’en, syntes hvertfall jeg. Det som utgjør en R-Design pakke er at bilen får et mer sportslig utseende, samt bilen i seg blir “strammet” opp. R-Design består som regel av detaljer; taktrekk, setene, girspaken, rattet, displayet osv. (Om du vil lese litt mer om R-Design pakken kan du klikke deg inn på denne linken. Gjelder V40, men går nesten ut på det samme.) 

Det er en sikker bil. Volvo har alltid vært utrolig flink på dette med sikkerhet, og jeg føler meg trygg i disse bilene. Ikke bare denne bilen er sikker, men alle volvoer er det. Når du åpner dørene er de veldig tung og du kan se hvor tykk de er, så det beskytter utrolig mye for passasjerene inne i bilen om det skulle skje noe. 

Ufattelig god å sitte i. Volvo har noen av de bedre bilsetene jeg har sittet i, både foran og bak; både gamle og nyere biler.  

Anlegget i bilen. Det er ufattelig god lyd i anlegget og jeg elsker det! Daniel har ikke byttet noe av det originale anlegget, så det er jeg veldig imponert over. 

Lett å kjøre. Jeg kjører automat bil til vanlig, men jeg syntes langt ifra det er vanskelig å gå over i denne manuell bilen. Den er ufattelig lett å kjøre! Det eneste minuset, for meg som ikke er vandt til det, så er den veldig stor.

God bagasjeromsplass.  Det er utrolig god bagasjeromsplass i disse bilene, og du får med deg det meste. Bilen i seg selv er jo ganske stor, og det er ingen problem å ha både bagasje og passasjerer. 

Den er hvit. Jeg har et stort elsk til hvite biler. Hvite biler er så ufattelig fint og denne bilen passer utrolig bra i det! 

Gode kjøreegenskaper. Det er ufattelig deilig å være passasjer i denne bilen, for selv som passasjer kjenner du at den sitter godt på veien og hele kjøreturen blir herlig. Dessuten takler den vannpytter og snøskavler som en drøm. 

Utseende. Hele bilen ser bare utrolig elegant ut, både utvendig og innvendig, og spør du meg, så er spoiler på disse bilene et must; de ser så rar ut uten.

Det blir veldig trist når vi snart er nødt å selge god bilen og er det en bil jeg kommer til å savne, så er det denne. Hvis alt går etter planen, så har vi ikke bruk for en så stor bil, så planen er å kjøpe en mye mindre bil. Men hadde vi hatt bruk for den, så er jeg ganske så sikker på at vi hadde beholdt den en god stund til. 

Små hverdagsgleder

Alle har noen små hverdagsgleder. Mine hverdagsgleder er når kjæresten blir på med på gåturer, gjør de små tingene som jeg setter pris på og de små tingene som får betydning uten å ha en betydning. Vet ikke om det ga noe mening. Men det er de små hverdagsgledene som holder en gående, for det er de små øyeblikkene i livet man husker best og som varer livet ut. Man er nødt til å ta vare på de små øyeblikkene.

Daniel er veldig flink å komme med sånne små gullkorn i hverdagen, og det hjelper meg veldig. For det er disse tingene jeg virkelig setter pris på. For noen dager siden skulle jeg ut å gå en tur, og det er sjeldent at vi går turer, så når han ville være med ble jeg kjempe glad. Vi tok med oss Diesel (det er en hund, for de av dere som lurte på hvorfor vi skulle gå tur med drivstoff) og spaserte en tur. Eller når han nå kom hjem, så hadde han med seg en liten sjokolade som han hadde fått i flyet. På denne sto det “liten og søt.” ♥

Uke 16 – uken som gikk..

Ukens sang: Serlina – puste under vann.

Ukens middag: Tacobaguetter! ♥.♥

Ukens cravings: Den egg og bacon baguetten fra Esso har tatt over hjernen min. 

Ukens humør: Denne uken har humøret vært sånn passe bra, det har ikke vært perfekt, men det har heller ikke vært for dårlig. 

Ukens høydepunkt: Det at vi hadde fri på mandag også, gud det var deilig. 

Ukens nedtur: Skolen begynte denne uken, syntes virkelig påsken kunne vart litt lengre. 

Ukens sitat: Stay together. 

Ukens favorittbilde: 


This little man ♥.♥

Det er når du føler deg uønsket

Det er når du begynner å føle deg uønsket, det er da alle tanker og følelser virkelig setter deg i gang. Setter i gang reaksjoner i kroppen. Du begynner å handle, både positivt og negativt. Du sier ting du ikke mener, du fisker etter tegn på at din følelse er rett. Du vil ha en bekreftelse på at du ikke er blitt gal, og at du faktisk hadde rett.

Det er når man føler seg uønsket, alle uønskede kommentarer dukker opp. For når du føler livet er bitch med deg, så kan du like så godt være bitch tilbake. Ikke fordi du ønsker det, men fordi du kan.

For innerst inne. Dypt inne, er det et veldig godt menneske. Et veldig godt menneske som er såret, men ikke viser det med tårer eller tristhet. Et veldig godt menneske som er såret, og viser det gjennom å være det motsatte; slem. Gjemmer seg bak skallet. Dypt inne vil man ikke vise andre om hvor sårbar man egentlig er. Innerst inne vil man være seg selv, men kan ikke; for den man virkelig er, er ikke velkommen. Ingen liker den man egentlig er, bare den siden av en som ikke egentlig eksisterer.

Jeg sier ikke at dette er riktig eller rettferdig, ovenfor noen. Men det gjelder å forså handlingsmåten. Hvorfor gjør folk egentlig som de gjør? Husk på, dette gjelder ikke alle, for noen er faktisk ganske gal og de gjør uforståelige ting som å dytte en baby under vann. Disse personene kan ikke forklares, for dem skjønner jeg ikke tankegangen til.

Denne vinteren..

..har virkelig vært merkelig. Det har vært kaldt og varmt om hverandre. Det har regnet og snødd om hverandre. De snøfallene vi har hatt, har vært enorme. Meter på meter med snø, men så har varmegradene og regnet kommet. Jeg har aldri opplevd (som jeg kan huske) at det har gått snøskred over Sennalandet, det har det gjort opp til flere ganger denne vinteren. Men med de store mengdene snø som er kommet før kuldegradene, har gjort at det er mange vann på fjellet som er utrygg. Dette gjør også at scootersesongen blir litt kortere, selv om det er snø nok til sikkert langt ut i juni. 

Denne vinteren har vært min første med bil-lappen, og det er også første vinter jeg har stått fast med bil. Det var faktisk litt gøy også, for jeg rakk tross alt skolen. Bare noen minutter sein. Det er bra gjort. Jeg er blitt en erfaring rikere, og har ikke stått fast etter det; til tross for alle utfordringene snøen har gitt meg. Sånn egentlig syntes jeg det bare er bra, jo flere utfordringer, jo bedre blir man. 

Denne vinteren har gitt meg mange gode minner, men også mange irritasjoner med all regnet som har kommet. Det skulle liksom vært snø! Men jeg er fornøyd med den snøen som er kommet, og jeg har fått testet mine små ferdigheter og fått testet snøscooteren min. Det har vært herlig vær nesten alle gangene jeg har hatt frihelg og da har vi dratt på tur, herlig! Dette var også kanskje min siste vinter i Finnmark på en stund, og det ble avsluttet med stil, føler jeg. 

Første tentamen gjennomført

Da har jeg gjennomført min første tentamen denne våren, og nå kommer det til å være tentamen på tentamen de kommende ukene. Dette er bare starten. Bare denne uken har jeg to tentamener, og min andre er samisk. Det kommer til å bli deilig å være ferdig med den verste i hvertfall, samisk.

Jeg kjenner vi kommer bare nærmere og nærmere slutten og det gleder meg bare mer og mer.  Det var litt deilig å være ferdig tidlig i dag, for da kan jeg bruke dagen til det jeg vil. Derfor blir planen å kjøre til Finland en tur når lillebror blir ferdig på skolen. Jeg er ikke så veldig glad i burger, men burgeren på hansa baari er helt fantastisk god. Så det skal bli godt! 

Hva skal du i dag? 

I år er jeg russ!

Nå er det litt under en uke til vi er nødt å hive på oss russebuksen og leve med den i nesten en måned. Jeg syntes det er sykt at de har begynt russetiden sørpå allerede, når man før startet russetiden i mai. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal klare å gå med den samme buksa i nesten en måned, uten å vaske den.

Jeg tror det er russetiden jeg har gledet meg mest til helt siden jeg begynte på videregående. Russ har liksom vært det store høydepunktet, og jeg har blitt misunnelig på de som går i rød og svart russebukse hver mai, og nå er jeg en av dem! Selv om jeg ikke drikker er det likevel litt stas å feire det å være ferdig med tre års skolegang på videregående, og 13 gjennomførte år på skolebenken. 

For min del blir jeg nok å fortsette denne skolebenk tilværelsen en stund til, men jeg gleder meg virkelig til jeg er ferdig med alle årene mine på skole. Det skal bli befriende, tenker jeg hvertfall nå; vi får se om et par år. Jeg gleder meg til å komme meg videre i livet, og ha et mål å se fram mot. Jeg gleder meg til dette eventyret videre og det er nok det som hjelper meg å stå gjennom det meste for tiden. 

#Russ2017 #RT2017

Påskeferien

Det har virkelig vært en fantastisk ferie, og jeg har virkelig stor kost meg hele denne ferien. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har valgt å gjøre ting denne påsken, samt at jeg har fått noen arbeidsdager også. Været har også vært veldig bra. Alt i alt er jeg veldig fornøyd og klar for å ta fatt på siste innspurt av dette skoleåret! 

Jeg har egentlig ikke landet helt og klarer ikke se for meg at det er skole i morgen. Jeg tror enda at det er fri i morgen, og ikke klar for å stå opp kl 07.. Jeg er heller ikke klar for å starte med full skoledag, og hvertfall ikke med 100 minutter samisk mot slutten av dagen.. Men men, jeg skal nu klare det som alt annet. Nu er det på tide å finne sengen så jeg kommer meg opp i morgen, klar for å ta fatt på dagen. 

Uke 15 – uken som gikk..

Ukens sang: G-Easy & Kehlani – Good Life.

Ukens middag: pinnekjøtt middagen hos tante på påskeaften. Jeg syntes vanligvis ikke pinnekjøtt er noe godt, men denne gangen var det faktisk utrolig godt!

Ukens cravings: Det er mensen uke, og alle jenter vet vel hva det betyr?? Sjokolade!

Ukens humør: Humøret denne uken har vært utrolig bra! Jeg har stort sett vært i utrolig godt humør og alt har bare vært helt supert.

Ukens høydepunkt: Daniel kom hjem denne uken og vi har stor kost oss på påsketurer.

Ukens nedtur: At vi har fått litt færre turer enn ønskelig, ettersom jeg hadde jobb på skjærtorsdag.

Ukens sitat: Sometimes it hard to face reality.

Ukens favorittbilde:

Ut på tur, aldri sur!

I dag har vi vært på vår første scootertur denne påsken. Det var utrolig deilig å kunne pakke scooteren full med god mat og kjøre til fjells, finne venner og kjente for å slå seg ned og nyte været. Er det noe jeg elsker i påsken, så er det fjellturer og hyttelivet.

I går kom vi til Skoganvarre etter at jeg var ferdig på jobb. Det var godt å ta siste vakt før jeg tok ordentlig påske. Når vi kom dit satt vi oss på gulvet og spilte yatzy. Gud hvor gøy det er gå litt tilbake i barndommen, og spille spill samt ha quiz nu i disse påsketider. Jeg elsker virkelig hytteturer og turer til fjells.

Nå er jeg og Daniel på vei til vestsiden av porsangerfjorden, der min påske er blitt tilbringt hele livet. Å som en tradisjon blir det påskerenn i år også; tante og onkel organiserer guiz og leker i konkurranseform, og i år som i fjor har jeg laget diplomer. Vi blir på denne siden av fjorden til i morgen, så er det tilbake til Skoganvarre. Hver del av familiene våre skal ha en bit av oss 😉

GOD PÅSKE!

Sprøstekt løk

Nå har vi gjort siste handel før påsken virkelig slår inn for fullt. Jeg har min siste dag på jobb i morgen, og da drar vi over alle hauger. Gud som jeg gleder meg!

Det var veldig deilig å få Daniel hjem i går. Vi fikk virkelig planlagt påsken vår, så nå er alt klart. Jeg kjenner en lykkerus hver gang jeg og Daniel planlegger og styrer for reisene/feriene våre, det er så gøy. Jeg elsker når vi har mye å gjøre, og det er mye som skal rekkes før avslappingen kan finne sted. Alt virker så fortjent og det blir litt ekstra deilig å nyte den rolige tiden.

Jeg kan være veldig rastløs av meg, og jeg kan ikke ligge for lenge på "latsiden". Én dag med å bare chille hjemme i sengen går helt greit, men på dag nummer to blir det problemer. Ikke bare blir jeg rastløs, men jeg er nødt å gå ut minst en gang i løpet av dagen for å få frisk luft, hvis ikke fungerer ikke hodet mitt. Jeg blir veldig tung i hodet og negativiteten kan veldig fort ta over da. Er jeg ute hele dagen kan jeg ligge lengre i ro, for frisk luft gjør virkelig susen.

Nå skal vi bare få i oss litt middag før vi setter kursen for en liten kinodate! Skal bli koselig❤

Hjem, kjære hjem.


Søskenflokken + meg. 

Det beste jeg vet med tirsdager, er at min kjære kommer hjem på tirsdager. Å i dag er en slik dag! Selv om det bare er gått 8 dager, så har det vært noen veldig veldig lange 8 dager. Det er alltid så ufattelig deilig å endelig ikke være alene mer, vite at jeg ikke er alene om planleggingen av ferien eller alene om natten. 

Det er egentlig litt deilig å føle på denne “spenningen” når han skal komme hjem, for jeg begynner alltid å skjelve når jeg står på flyplassen, utålmodig og nervøs. Selv om vi har vært sammen i 1 år og 10 måneder blir jeg like nervøs hver gang jeg skal hente han på flyplassen. Det føles som første gang jeg skulle hente han på flyplassen, første helgen vi skulle tilbringe sammen når han bodde i Harstad. Det bringer meg tilbake til den “nyforelsket”-fasen, hver gang jeg står der. Ser at flydøren åpnes, og snart står han der. Rett foran meg. 

Nei, nu skal det bli godt å kjøre ned til flyplassen og få hjem min kjære. Nå blir påsken min komplett! 

Tilbakeblikk

For ikke så veldig lenge siden dro jeg, kjæresten og lillebror ut på tur. Jeg hadde med meg kameraet, fordi planen var å få masse kule bilder og det fikk jeg! Den helgen var helt fantastisk og været var helt på topp. Jeg lagde dessuten en liten videosnutt av det, og for å mimre litt tilbake til da det var masse puddersnø med herlige forhold;

Wish – her får du det!

Jeg så på reklame på tv her i høst engang om Wish.com, og jeg har fått et kallenavn etter at jeg var så uheldig å si “in your wish” istedet for “in your dreams”, dermed la jeg ekstra godt merke til denne reklamen. Så jeg søkte opp dette nettstedet og fant utrolig mye fint! Det var som å komme til himmelen. Det finnes så utrolig mye kult og nyttig, samt veldig smarte ting til en veldig billig penge. 

I begynnelsen turte jeg ikke å bestille noe, fordi jeg var veldig usikker på nettsiden i seg selv. Men etter å lest på alle tilbakemeldingene på de forskjellige produktene bestemte jeg meg for å bestille mitt første plagg derfra og jeg ble faktisk utrolig fornøyd. Det er nesten skummelt billig, men fraktkostnader kommer i tillegg til prisen, pluss at det hender at det blir veldig lang leveringstid. 

Wish er nesten det samme som ebay; men wish gjør opp med kundene sine og du er ikke nødt å kontakte selgeren selv. For noen uker tilbake hadde jeg bestilt en genser, men den dukket ikke opp til leveringstid. Så jeg ventet litt ekstra før jeg kontaktet wish-kundeservice og fikk svar ganske raskt; jeg skulle få pengene tilbake og om den dukket opp i posten kunne jeg bare beholde den som en trøst på den lange ventetiden. Den dukket opp i posten noen uker senere, men da hadde jeg allerede bestilt en ny; så nå får jeg vel to, haha! Jeg ble veldig positivt overrasket over kundeservicen, så her er virkelig en nettside jeg anbefaler! 

Ikke sponset

God morgen!

Det er mandag! Ingen skole, ingen jobb. Kun fri! Det er fantastisk deilig og jeg gleder meg til å ta fatt på denne uken. Kun én arbeidsdag, resten skal nytes til fjells. 

I dag blir det nok ingen tur til fjells, i dag har jeg planer å gå gjennom skuffer og skap for å se om det er noe jeg ikke trenger lengre. Dessuten tenkte jeg å gå gjennom klesskapet og se om jeg finner noe jeg hadde glemt jeg hadde, eller føler jeg ikke har bruk for lengre. Skal bli godt å få orden igjen, på tide med en ny runde. Fjellturen får jeg kanskje ta i morgen, vi får se. 

Håper ellers alle har en fantastisk morgen og nyt dagen!♥