Ord sårer

Ordene surrer rundt i hodet. River opp i gamle sår. Magen velter seg rundt og jeg får lyst til å kaste opp. En konstant uro som ligger å dveler, unødvendig men den gjør det og jeg klarer ikke stoppe det. Tankene spinner rundt i hodet. Teorier, krangler, stygge ord, forståelse, frykt, minner.

Jeg får ikke ordene ut av hodet, de vil ikke forsvinne. De går på repeat der inne. Det river tak i meg. Jeg får lyst til gråte, men ingenting kommer ut. Jeg føler meg tom, og sjokkert. Jeg skjelver, men ikke fordi jeg fryser. Jeg er rådløs, men livet går videre.

Ord er skarpere enn et sverd, tenk litt på det.

Back to school

I dag har jeg hatt min første forelesning for dette semesteret. Jeg droppet hele den første uken, da jeg ikke hadde noe interesse av å delta på fadderuken. Jeg har opplevd det en gang tidligere, og da det nesten kun er drikking som står i fokus er dette ingenting for meg. Jeg tilbringte en ekstra uke hjemme, fikk gjort litt ting i huset og brukt dagene til å slappe skikkelig av før høsten tar av.

Det føles litt rart å være tilbake på skolebenken igjen. Det er mye som skal gjøres, og bestandig mye informasjon den første dagen. Dette semesteret har vi valgfrie emner, og kan velge fritt hva vi vil gjøre et helt semester – så lenge vi oppnår 30 studiepoeng. Jeg har valgt emner ved skolen jeg går på, da jeg ikke klarte å bestemme meg for hva jeg ville gjøre dette semesteret. Emnene her er jo ikke gale de heller og jeg tror absolutt jeg får bruk for de. Jeg har valgt å gå tre IK-emner; Interkulturell kommunikasjon grunnleggende teori, Det flerkulturelle Norge, og Interkulturell formidling.

Det som er nytt for meg i år er jo at jeg har ikke eksamen hver måned som jeg har hatt de siste to årene. Nå kommer alle eksamenene til jul, og det er rundt tre stykker. Jeg får det travelt til jul med andre ord, heh!

Roadtrip alone

Denne helgen har jeg virkelig fått utfordret meg selv. Jeg har kjørt selv sørover engang tidligere, men da var Daniel med – bare i en annen bil. Denne gangen kjørte jeg mutters alene. Det gikk egentlig ganske greit, for jeg har kjørt denne ruta så utrolig mye og kan nesten hele veien i hodet. Det er kun når jeg skal finne noe å spise at jeg trenger GPS.
Det har virkelig blitt mange turer opp og ned langs Sverige og Finland, og to ganger langs Norge, etter at vi flyttet til Kristiansand. Men vi har vært minst en gang i året sørover og nordover siden 2015, da vi hentet en bil i Kristiansand for første gang.

Det var utrolig tungt, og jeg kjenner i hodet at jeg har kjørt lenge. Den første dagen var det utrolig rart å gå ut av bilen når jeg måtte på do eller skulle ha noe å spise. Jeg har kanskje vært med på denne ruta mange ganger tidligere, men det er jo noe helt annet å kjøre hele veien selv. Jeg fikk i det minste hørt gjennom flere episoder med forskjellige podkaster, og det gjorde at turen gikk mye fortere enn forventet.

I dag skal jeg kjøre siste etappe til Kristiansand. Det var utrolig godt å stoppe en natt innom Therese og Roman, få en skikkelig avkobling før den siste delen. Jeg skal ikke kjøre videre før etter middag, og dit er det ikke så fryktelig langt heller. Jeg er egentlig framme i mitt hode, og ser ikke den siste biten som en del av ruta engang, heh!

Uke 33 – uken som gikk..

Ukens sang: LVNDSCAPE, Rat City – Down Under.

Ukens middag: Taco hos pappa med gjengen.

Ukens cravings: Te, og kakao med krem.

Ukens nedtur: Helt klart det å måtte kjøre sørover alene. Det er første gang jeg kjører denne ruta helt alene, og det er skikkelig kjedelig, ikke minst tungt.

Ukens høydepunkt: fredagen sammen med bestemor. Det var en utrolig koselig dag. Jeg hentet henne i 12-tiden, så vi kunne gå på kafé før vi gikk i butikken for å handle. Jeg fikk handlet litt, og hun handlet litt. Når vi var ferdig med fredags handelen dro vi hjem til ho, der vi ble sittende å snakke om gamle dager. Jeg elsker de stundene jeg får sammen med bestemor, for hun er en utrolig kul og klok dame med mye bakgrunn. Historiene hennes fra krigen er utrolig skremmende, og virkelige, når hun først begynner å fortelle meg.

Dagen i dag: skal jeg bare fortsette å kjøre sørover, så jeg forhåpentligvis kommer fram i dag. Det er en lang vei, og mange kilometer som skal tilbakelegges.

Ukens favorittbilde: 

En nydelig regnfull dag

Leo tripper langs siden min, med nesa i bakken. Regnet pisker meg svak i ansiktet, og perler seg i bittesmå dråper på jakken. Selv midt på dagen er det helt stille langs det som er blitt vår faste rute. Tankene er satt på pause, og jeg nyter den tåkete utsikten mens vi går bortover den smale veien.

I dag har også jeg brukt dagen min i stallen, og jeg må si det kjennes i kroppen. Det er så fryktelig lenge siden jeg har brukt kroppen min på denne måten. Denne sommeren har jeg kun ridd en gang tidligere, og planen var å ri mer, men tiden ble for knapp til det. Feriereise, jobb og flytting har opptatt denne sommeren, men i dag fikk jeg muligheten til en dag i stallen.
Det var herlig å komme tilbake på hesteryggen, og Sebastiaan var en engel i dag. Denne gangen oppførte han seg så utrolig lik Eemil, og det var ved flere anledninger jeg nesten kalte han Eemil. Herregud, som jeg savner den hesten. Jeg har virkelig savnet å tilbringe tid i denne stallen, og det føles virkelig som at dette er stallen jeg hører til. Selv om det er så lenge siden jeg har vært her kan jeg alle rutinene og vet hvor alt ligger, det er befriende.

En fredfull tur

Leo og jeg var å gikk tur i det nye området vårt her om dagen. Utsikten og roen var slående. De eneste lydene man kunne høre var skoene mine mot bakken, og den lille trippingen til Leo. Jeg nøt stillheten. En stillhet jeg aldri finner i hverken Sandefjord eller Kristiansand, selv når det ikke er så fryktelig langt til sentrum. Ikke et vindpust engang. Vi møtte til og med på en rev. Leo så den heldigvis ikke, siden han gikk løs, men jeg så den. Jeg har sett mange av de i dette området. Utsikten mot Lakselv og fjellene var utrolig nydelig, blir spennende å se når mørket faller på enda.

Uke 32 – uken som gikk..

Ukens sang: The Chainsmokers, ILLENIUM, Lennon Stella – Takeaway

Ukens middag: Grillmat sammen med mamma, Hjalmar, bestemor og gjengen

Ukens cravings: Kakao med krem.

Ukens nedtur: at Daniel reiste fra meg på onsdag.

Ukens høydepunkt: Det å virkelig kunne bruke helga til avslapping. Jeg dro til Børselv for å være med mamma og Hjalmar i vogna.

Dagen i dag: har jeg sovet lenge, spist god frokost og spilt Yatzy med mamma og Hjalmar før vi gikk på tur. Den lille turen jeg trodde det skulle bli, ble hele ettermiddagen og en mye lengre tur. Når vi kom tilbake til vogna, kjørte jeg inn til Lakselv og vasket bilen. Nå må jeg snart finne senga. 

Ukens favorittbilde: 

Over for denne gang

For en hektisk uke det har vært. Jeg har knapt hatt tid å tenke, føles det ut som hvert fall. De stundene jeg har hatt det rolig, har jeg bare slappet av og pustet litt.  Endelig er det fredag, og helg som skal brukes på litt av hvert. Jeg har trådd av vakt på Varetaxien for denne sommeren, og sier meg ganske fornøyd med mange mil under rumpa. Det har blitt mange langturer, men jeg har storkost meg også med å levere pakker og aviser til bygda vår. Det er så utrolig mange trivelige mennesker her, og det gjør dagen litt bedre å møte på alle smilene deres!

Det har også blitt lite blogging denne uken, da vi ikke har internett her hjemme enda. Det er da man merker hvor mye man egentlig bruker internett for å si det sånn! Vi har jo tv, men vi har ikke noe å se på tven og jeg begynner å bli ganske lei den ene spillelista jeg har lastet ned på macen, heh!

Her hjemme har det ikke skjedd så fryktelig mye. Jeg har malt litt, fått gardiner som må henges opp og Daniel har ryddet enda mer i oppkjørselen og parkeringsplassen. Nå er han faktisk reist på sjøen en tur, tilbake i gamle omgivelser og en jobb han åpenbart trives i. Turene offshore er noe som har vært en del av forholdet vårt fra starten, med et lite opphold når det var nedgangstider, og er noe jeg er ganske vant med. Må si det er litt rart da, for det er en stund siden sist han var ute, men det er godt å se han glede seg over dette igjen!

Nå som jeg har vært noen dager alene her, merker jeg at jeg trives veldig godt hittil. De første nettene vi sov her sov jeg utrolig godt, men de siste nettene har jeg ikke sovet fullt så godt fordi Daniel ikke er her. Det er jo veldig rart å være helt alene i et hus, nettopp fordi jeg er HELT alene. Når jeg er alene i Kristiansand, så er jeg ikke helt alene, jeg har de som bor over meg i samme hus og hører lyder fra de. Det er nesten litt skummelt å være så alene som jeg er nå, skal jeg være ærlig. Jeg har heldigvis lille Leo da!

Innflyttet

Nå er det noen dager siden vi overtok huset. På fredag flyttet vi inn for fullt, det eneste som mangler er bilene våre som enda står hos mamma og Hjalmar. Per nå har vi ikke plass til de da jeg kjører Viking-bilen og Daniel har rørlegger-bilen, men vi (Daniel) jobber med saken. Han koser seg med gravemaskinen utenfor.

Denne helgen har vi jobbet som helter med huset, og det ser allerede mye bedre ut enn når vi overtok. Rundt her var det nedgrodd med skog og planter, og inne manglet det lister. Daniel fikk på plass listene på lørdag, før han begynte ute med å rydde skog og grave i innkjøringen, mens jeg har stått på hele helgen med maling av de listene som var her.

I dag har vi begge vært opptatt med jobb. Jeg har selv vært en tur i Havøysund denne formiddagen. Daniel er nå å styrer ute, mens jeg har gått en liten tur med Leo i området. Vi må jo begynne å finne plasser å gå tur i det nye området vårt.

Lille gutten har fått nye leketøy i posten i dag.

Uke 31 – uken som gikk..

Ukens sang: Leia – If I Ruled The World.

Ukens middag: Taco på fredag sammen med mamma og Hjalmar var veldig godt!

Ukens cravings: Kakao med krem, det har vært litt kjøligere denne uken.

Ukens nedtur: at jeg har hatt litt vondt i hodet, men det kan jo være av mange grunner, heh.

Ukens høydepunkt: Veldig mange høydepunkter denne uken, men jeg må jo selvfølgelig si det å overta huset! Det har vært en del jobb, men så gøy! Bare noen dager med huset nå, men det begynner allerede å se mye bedre ut.

Dagen i dag: Skal vi fortsette på arbeidet vårt her i huset, jeg holder per nå å male dørlister, mens Daniel flyr rundt som en jojo og vil gjøre alt samtidig, hah! Nå har vi akkurat spist frokost, så vi får bare sette i gang arbeidet!

Ukens favorittbilde:

OVERTAGELSE

Her går det fort i svingene! Denne uken har jeg kjørt en del på Varetaxien, og virkelig hatt det litt travelt. Bursdagen min på mandag var fin, etter å kjørt litt bagasje inviterte pappa oss på kake. Det ble veldig sent, men det var koselig og jeg fikk i det minste litt kake på dagen min!❤️

I går skjedde også det vi har ventet lenge på, én dag før tiden. Vi har fått nøklene og offisielt blitt huseiere! Endelig kan vi flytte inn, og la dette bare skje. Det er en så merkelig følelse, og egentlig veldig uvirkelig for meg enda. Jeg klarer ikke helt å fatte at vi har vårt eget hus, vår egen plass som ingen kan komme å fortelle hvor den spikeren eller sofaen skal stå. Jeg så ikke for meg at vi i en alder av 21 og 22 år skulle stå med hus og hund + leie en leilighet i Kristiansand.

I tillegg til alt denne uken; i dag har jeg og Daniel vært sammen i 4 år og 2 måneder! ❤️