Måned – September

Nydelig vær den lørdagen jeg og Daniel dro i vedskogen sammen med pappa.

Månedens sang: The Lumineers – Ophelia.

Månedens opplevelse: Det å hente min helt egen nye bil, var litt av en opplevelse for min del. Dette er jo den første bilen jeg faktisk kjøper selv, og det er jo en bil jeg har ønsket meg leeenge. Jeg smilte derfor fra øre til øre når jeg så den rulle inn på parkeringsplassen til hotellet, og jeg kunne sette meg i førersete. Det føles faktisk enda litt uvirkelig. Jeg er ganske så fornøyd med den!

I slutten av denne måneden reiste jeg og Daniel ned for å hente den nye bilen min!

Månedens høydepunkt: Det å endelig få parkeringsplassen vår ferdig. Det har tatt litt tid, men sykt hvor bra det endte opp å bli! Vi er veldig fornøyd, og det ble utrolig bra med litt mer plass. Det begynner jo å bli litt ting rundt her nu, hah..!

Månedens vær: Høsten har virkelig satt seg inn denne måneden, med nyydelige farger, men også den typiske høstvinden og regnet som pisker mot vinduet og hamrer på taket. Det har likevel vært noen fine høstdager, der solen som kaster lys på de gule og oransje trærne, der vinden ikke eksisterer og temperaturer der du ikke vet om du skal ta jakke eller bare en varm genser. Akkurat denne høstmåneden har vært ganske fin.

Masse nyyydelige farger denne høstmåneden.

Månedens jobb: Jeg kom meg tilbake i rørleggerjobben min etter en måned på varetaxien. Jeg har gjort ganske mye gøy og lært mye nytt. Denne måneden på jobben har vært ganske så fin. I tillegg har jeg jobbet på mine tre andre jobber; YX, iFinnmark og Varetaxien. Hvem skulle tru jeg klarte å presse inn fire jobber på en måned? Og alle har vært på søndager. Første søndag i måneden sto jeg som kameramann for iFinnmark på NNM i motorcross, andre søndag sto jeg bak disken på YX og flippet burgere, mens den tredje søndagen kjørte jeg og Daniel en bagasje til Kjøllefjord for varetaxien. Hadde det ikke vært for at vi var bortreist denne søndagen her, hadde jeg jobbet den også, hah!

Har jobbet litt overalt denne måneden!

Månedens humør: I september har humøret mitt stort sett vært ganske bra. Jeg har hatt mye energi, og følt meg ganske så bra. Jeg har hatt noen dager jeg har vært litt laber, men det har virkelig ikke vært mange dager! September har vært en så og si perfekt måned med humøret mitt.

Måneden generelt: Jeg syns denne måneden har vært en utrolig bra måned, og er ganske fornøyd! Vi har gjort så utrolig mye, både hjemme og litt overalt. Vi har endelig fått malt garasjen ferdig, parkeringsplassen er blitt ferdig, og takstmannen har vært her. Vi har også hjulpet pappa litt i vedskogen, og det var ganske fint vær akkurat den dagen. Therese og Julie har vært en tur her oppe i starten av måneden, og vi dro på tur for å feire bursdagen til Daniel, det var så utrolig koselig! Jeg klarte også å bli sengeliggende noen dager da jeg fikk skiveprolaps i ryggen, noe som var hinsides vondt. Fysøren altså. Jeg kom meg tilbake på jobb, men har tatt det ganske rolig. Ikke minst har jeg fått hentet min nye bil i Gjøvik denne måneden, som jeg faktisk kjøpte mens jeg lå sengeliggende. Utrolig hvor mye man får gjort fra senga når man har disse smarttelefonene!

Liten drøm er oppfylt!

Tilbake i 2017 skrev jeg et lite blogginnlegg om akkurat det jeg skal fortelle dere nå. Jeg har nemlig drømt lenge om dette. I dag gikk den lille drømmen min i oppfyllelse.

Jeg og Daniel hoppet på Widerøe-flyet til Tromsø i går ettermiddag, og tok videre et SAS-fly ned til Gardermoen. Her tok vi oss inn på hotell for natten, og i dag morges rullet det jeg gått å ventet på én uke inn på parkeringsplassen til hotellet. MIN NYE BIL! Jeg har kjøpt drømmebilen min, en Volvo V40! Den har vi vært å hentet her nede i sør, og er
nå på vei nordover. Vi er kommet et stykke, og jeg må si at jeg har forelsket meg i denne lille saken. Jeg er med andre ord godt fornøyd med kjøpet.

Dette blir min andre bil jeg eier. Min første bil fikk jeg av mamma i bursdagsgave for fire år siden, og jeg har elsket bimmeren min, men nå følte jeg det var på tide med noe nytt i gården. Jeg selger derfor min trofaste BMW (annonsen), og det føles litt rart, da vi har hatt den bilen i familien i 10 år.

Nå skal vi krype oss videre nordover, med litt hotellopphold her og der, før vi omsider kan rulle inn på parkeringsplassen hjemme. Fram til da skal vi bare nyyyyte de fine høstfargene i nydelige omgivelser som landet vårt har å by på i disse dager.

UT Å GÅ!

Høsten setter virkelig sine spor nå. Trærne er blitt helt gule og oransje, men snart er bladene borte. Vinden denne helgen tar tak, og river de av grenene. Trærne blir nakne og mørke. Mørket senker seg tidligere og tidligere fra dag til dag. Regnet hamrer mot vinduet, men telysene skaper en lun følelse inne i huset.

Høsten er en fin tid, når det faktisk er farger rundt omkring. Jeg syns den blir mindre fin når trærne er helt nakne og det eneste vi venter på er snøen. Barfrosten er heller ikke så fryktelig koselig, for da blir det KALDT. Brrr…

Anyway. Jeg var hos legen på torsdag, ettersom jeg hadde en nummen følelse i venstre foten. Jeg syns det var skikkelig ekkelt, og siden jeg aldri har hatt dette før, så dro jeg til legen for å få svar. Det var ikke farlig, sa han. Jeg fikk også vite hva som kunne være “feil” med meg, og det kan se ut til at jeg har fått skiveprolaps i ryggen med en nerve i klem. Jeg fikk også beskjed om at når jeg klarte å gå litt, så måtte jeg bare gå, maaaassseee.

Jeg ble hjemme også torsdagen, og prøvde ut det legen sa. NEMLIG Å GÅ! Jeg brukte mine to første dager til å bare ligge, det var så vondt, helt jævlig. Torsdag var jeg bedre, og klarte faktisk å gå. Det er spesielt i slike stunder som dette at jeg har en hund som får meg ut, og Leo er den beste hunden jeg kunne fått. Så da gikk jeg tur med Leo, tok det rolig, og vi gikk litt i forskjellig terreng for å teste ut hvordan det føltes. Jeg haltet jo, men jeg gikk og følte meg klar til å dra på jobb morgenen etter.

Jeg angrer på ingen måte at jeg gikk på jobb fredag, selv om jeg er sykemeldt. Jeg følte meg veldig mye bedre etterpå, og det gjorde susen. Jeg har de siste dagene sovet utrolig dårlig, men etter å vært på jobb fredag, fikk jeg sove utrolig godt natt til lørdag. Fantastisk! Jeg tok det rolig, ingen overanstrengelser, ønsket virkelig ikke å bli sengeliggende igjen og det ga resultater. Jeg skal nok ta det litt rolig fremover, men jeg føler meg helt klart veldig mye bedre.

Oppdatering #1

Nå er det en liten stund siden jeg sjekket innom her sist, og det har skjedd litt på denne tiden. Sist dere hørte fra meg var jo Daniel enda på sjøen, men han kom heldigvis hjem igjen bare noen dager etter mitt siste blogginnlegg. Det var ganske godt å få han hjem, og vi har nesten hatt fulle dager siden da.

Jeg har faktisk hatt det veldig gøy på jobb også de siste ti dagene, og lært utrolig mye. Jeg tror det hjalp litt på forståelsen å ha noen uker der jeg gjorde noe annet. Men nå er jeg litt satt ut av spill. Tirsdag denne uken fikk jeg akutte ryggsmerter, som gikk videre nedover venstrefoten min. Jeg klarte ikke gå, og sto jeg så ble jeg svimmel. Daniel kjørte meg til legen, og med rullestol fikk de meg inn. Det var så vondt at tårene trillet. Jeg har aldri opplevd en så intens smerte, og uansett hva jeg gjorde ble det bare verre. Det var noe i ryggen min som var havnet i klem.
Nå er det onsdag, og jeg føler meg ganske mye bedre enn i går. Jeg har fortsatt vondt (ikke like vondt), men jeg klarer i det minste stå og gå. Jeg håper jeg snart er på beina igjen!

Ellers har vi hatt full rulle med huset. Endelig har garasjen også skiftet farge! Vi har også fått nesten alt det hvite på plass, nå mangler bare noen strøk her og der, så er vi i mål. Det er ganske digg. Vi var denne helgen med pappa i vedskogen, og det var fint å komme seg litt ut i skogen å bruke kroppen litt. Ganske fint vær var det også.
Jeg har også jobbet en god del, både på YX og på iFinnmark i tillegg til jobben min som rørlegger. Sist helg sto jeg som kameramann på NNM i motorcross, og det var ganske gøy! Noe litt utenom det vanlige.

Akkurat nå ligger jeg på sofaen, leter litt gjennom musikk på Spotify og venter på at Daniel skal komme hjem. Jeg har brukt dagen min til å ligge i sofaen, lese litt i rørleggerboka, se film og halvsove litt. Jeg har heldigvis noe jeg ser frem til i nær fremtid, som trenger littegranne planlegging. Gleder meg!