Måned – Januar

Dette var virkelig en nydelig morgen når jeg kjørte til jobb, med en himmel i brann.

Månedens sang: Torine – Dancing In My Sleep.

Månedens høydepunkt: Det må faktisk bli den følelsen å pakke ned hele leiligheta i Kristiansand, kjøre hele veien nordover, komme hjem, pakke ut og få alt på plass. Den følelsen der var helt fantastisk, og bare vite at nå skal jeg bli her en liten stund. Det var herlig å komme hjem!

Månedens opplevelse: Date nighten jeg og Daniel hadde i Kristiansand dagen før vi reiste. Det var en utrolig fin kveld det. Vi hadde det veldig fint, og storkoste oss i hverandres selskap.

Med mye god mat hadde jeg og Daniel en veldig bra siste kveld i Kristiansand sammen.

Månedens skole: Jeg hadde noen innføringsdager til praksisen i begynnelsen av måneden, ellers har skole vært delen av praksisen i Finnmark Dagblad.

Månedens vær: Det har vært mye utfordrende vær i Finnmark denne måneden. Det har vært mye vind, det har vært mye snø og det har vært vekslende temperaturer. Har både opplevd plussgrader, og grader helt nede mot 30-tallet.

Månedens humør: har også vært litt vekslende. Jeg har vært veldig opp og ned i humøret, av mange grunner. Det har til tider føltes vanskelig, og har vært tøft, men veldig fint ellers.

Månedens tanke: jeg har tenkt veldig mye på jobb denne måneden, bekymringer og hatt tankene mine veldig på jobbsituasjonen min.

Måneden generelt: har vært fin. Vi har fått gjort veldig mye gøy, og jeg har lært utrolig mye denne måneden. Det har vært stunder der det har vært tøft, der jeg har hatt veldig lyst å bare bli værende i sengen og grave meg inn i dynen. Det har vært dager jeg virkelig har gruet meg til, men det har også vært dager jeg har gledet meg til. Vil si denne måneden har vært en humpete måned, alt i alt.

Siste helgen i januar hadde vi noen veldig bra scooterturer. Det var herlig å få kjørt litt scooter igjen!

Fantastiske snøforhold

Denne helgen har virkelig bydd på mye gøy, og ikke minst mye snø. Det har snødd hele helgen, i vekslende forhold, men det har ikke stoppet oss fra å dra på snøscootertur.

Lørdag dro vi bare på en liten tur i området rundt Skoganvarre, mens på søndag tok vi en skikkelig tulltur. Været på lørdag var betraktelig dårligere enn det var på søndag, men vi fikk oss en tur likevel. På lørdag kjørte vi litt over fem mil, men jeg glemte å sjekke hvor langt vi kjørte på søndag. Bra helg vil jeg virkelig si det har vært, som dere ser i videoen øverst.

I går kveld ble Daniel kalt inn på jobb til sjøs. Seks timer etter, altså i morges litt før klokken seks, kjørte vi til flyplassen for å sende han avgårde. Det ble på knapt varsel, men nå er han altså på vei sørover.
Nå er det en ny arbeidsuke for min del, så får vi se hva den bringer med seg. Jeg har en følelse, og veldig sterk mistanke, om at det ikke bare blir gode ting.. God mandag da!

Uke 4 – uken som gikk..

Ukens sang: Raylee – Wild.

Ukens middag: Laks og pasta på lørdag, mm! Det var utrolig godt.

Ukens cravings: Vann med masse isbiter.

Ukens nedtur: Bestemor ble sendt til sykehuset med ambulanse like før helgen..

Ukens høydepunkt: Scooterturene denne helgen har vært utrolig bra, og det var digg å få kjørt litt snøscooter igjen. Litt kjølig, og det bet litt i både nesen og tommelen når vi kjørte, men det var en glede å få komme seg ut på tur.

Dagen i dag: har blitt brukt på fjellet. Vi var ganske lenge på tur, et par timer, og er med andre ord ganske sliten i kroppen. Etter turen kjørte vi til Finland, men på spisestedet der var stengt.. Vi ble så skuffet, og endte opp med å måtte spise middag i Karasjok. Langt ifra det samme som Finland, men vi fikk hvert fall mat. Nå er Daniel ute å brøyter for harde livet, det har kommet ganske mye snø mens vi har vært borte.

Hvordan går det?

Ja, nå er det en liten stund siden jeg oppdaterte her sist. Jeg har hatt det litt travelt gjennom dagene, og når du sitter å skriver mye på jobb er det ikke det første du har lyst til å gjøre når du kommer hjem heller. Spesielt når du har andre ting på timeplanen.

Jeg merker også veldig at jeg har begynt å jobbe, for jeg føler at ettermiddagen går alt for fort. Jeg har jo absolutt ikke tid til alt, og det er mye jeg skulle ønske jeg fikk tid til. Derfor har bloggen blitt kraftig nedprioritert, heh.

Det går egentlig helt greit med meg, men jeg merker at jeg har forandret veldig syn på enkelte ting. Det skal jeg komme tilbake til etter hvert. Men jeg kan si at det har vært en litt tøff uke for meg.

Nå er det heldigvis endelig helg, føler jeg trenger det etter denne uken. Den har vært veldig emosjonell for min egen del.

Uke 3 – uken som gikk..

Ukens sang: Jimmy Levy – Queen of Hearts.

Ukens middag: Burger i Finland på i går var veldig god, bedre enn vanlig faktisk, mm!

Ukens cravings: Sjokolade, og smågodt.

Ukens nedtur: Jeg har hatt litt dårligere humør denne uken enn hva jeg er blitt vandt til å ha. Det er har vært litt tøffere å være meg denne uken, og indre følelser har virkelig kjempet.

Ukens høydepunkt: Det å fullføre den første saken føltes veldig bra faktisk. Ellers var turen til Alta på onsdag veldig koselig.

Dagen i dag: har jeg tatt igjen alle episodene av Love Island, så nå kan jeg endelig begynne å bruke appen mer flittig! Ellers har jeg ryddet siste rest av det vi tok med fra Kristiansand, og vasket buret til Neo. Planen videre er å vaske badet, spise litt middag og kanskje se litt mer serie. Utenom det er planen helt åpen 😋

16. januar

Det har virkelig vært litt av en uke. Jeg har fått startet i praksis hos iFinnmark, og hittil har jeg jobbet en god del med yrkesmesse relatert stoff. Vi har hatt litt tekniske problemer med brukeren min her på huset, men det kommer seg sikkert. Det har vært en veldig ok uke egentlig, men nå gleder jeg meg faktisk til helg..

Det å være i praksis i en stor mediebedrift er både litt gøy og skummelt.

Ellers var jeg, Daniel og Benedicte i Alta i går. Jeg hadde tannlegetime, og bilen min måtte til Riis bilglass igjen. Den var der i sommer for skift av frontrute, men de klarte å ripe taket mitt under jobben. Det var heldigvis ikke noe problem når vi sa ifra, og derfor er den tilbake der nå. Det skulle ta noen dager, så da måtte vi kjøre hjem i utleiebilen deres.

Mens vi nu var i Alta ble det litt shopping og god mat, og ikke minst så dro vi innom Volvo og fikk prøvd en liten tur i den nye V60 Cross Country, og for en bil! Den er ikke langt unna XC70en Daniel har den dag i dag, men det er jo klart en nyere bil med litt mer fancy utstyr.

Fikk prøvd en ganske så kul bil når vi var i Alta.

Vi har også fått begynt å pakke ut av bilene som vi kom hjem i på søndag. Alt flyttekaoset skal nå inn i hus, og det er litt av et arbeid å finne plass til alt. Vi klarer ikke skjønne hvor vi har fått plass til alt vi har i den lille leiligheten i Kristiansand, og spesielt på det lille kjøkkenet vi hadde der, vi fikk fire esker med kjøkkenutstyr..! Det er helt utrolig til at vi ikke har handlet inn så veldig mye, siden det var en del ting der fra før. Jaja, sånn kan det gå, heh!

Uke 2 – uken som gikk..

Ukens sang: Victor Pizarro – Story.

Ukens middag: middagen sammen med Daniel på Egon. Biffsnadder med bakt potet og skikkelig bra selskap, det var en bra kveld det!

Ukens cravings: Sub med kylling fra Subway.

Ukens nedtur: Jeg var vanvittig sliten når vi kom hjem på søndag, det var en lang tur nordover og de siste milene hjem var lang.

Ukens høydepunkt: Det å pakke ned leiligheta i Kristiansand, pakke bilen og sette nesen nordover var en god følelse. Det var enda bedre å kjøre ned innkjørselen og innse at man er hjemme. Kun noen besøksturer sørover står for tur gjennom våren.

Dagen i dag: starter min åtte uker lange praksis hos iFinnmark her hjemme i Lakselv. Første dag i dag, og opplæring står på planen for i dag. Det skal bli interessant og spennende. Jeg skal også prøve å få kontroll her hjemme, vi har jo faktisk kommet med et helt flyttelass hit, så det blir kaos noen dager nå, heh!

Last night

I går var den siste kvelden vi skal tilbringe i Kristiansand på en god stund, kanskje til og med siste gangen vi er her sammen. Jeg må nedover i løpet av våren, men det må jo ikke Daniel. Jeg bestemte derfor at vi skulle ta en skikkelig date. Da vi har spart opp litt penger gjennom husleia, så feiret vi skikkelig denne gangen.

Vi dro derfor først på Egon, der vi bestilte akkurat det vi hadde lyst på. Daniel bestilte en skikkelig digg biff med fløtepoteter, mens jeg bestilte biffsnadder med bakt potet. Mmmm, det var sinnssykt godt! Vi ble så mette at vi surret litt på senteret før vi kjørte til byen. Peppes Pizza på Sørlandssenteret hadde ikke desserter, så da måtte vi til byen for å få den utrolig gode Oreokaka sammen med vaniljeis. Hinsides godt!

Nå har jeg bare denne siste dagen på skolen, før vi stikker herfra. Da kjører vi til Sandefjord, før vi starter nordover med hele flyttelasset. Det skal bli godt å komme hjem igjen, selv om vi har hatt noen fine dager her nede.

Livet mitt sørpå

Jeg har nå bodd to år sørpå, og det har vært en opplevelse for livet. Jeg teller ikke dette halve året, da jeg så og si bare har vært hjemme i nord gjennom høsten. Jeg har mange fine minner herfra, som jeg kommer til å ta med meg videre.

Livet sørpå har vært fin, men jeg har savnet hjem begge årene jeg har bodd her. Livet har vært solfylt her nede, og det har vært skikkelig fint her når det har vært fint. Jeg har tatt til meg alle solstråler, og virkelig nøt livet. Men de tunge regnværsdagene har virkelig vært tunge, fysøren de har vært tunge. Vinteren spesielt har vært en svært tung periode, fordi det regner utrolig mye og det blir veldig mørkt uten snøen.

Jeg har lært utrolig mye av å bo litt borte fra nord, og oppleve noe annet. Denne tiden sørpå har lært meg å sette pris på mye av det vi har i nord. Denne tiden har lært meg at jeg ikke trives i en storby, at jeg trives best i en liten bygd i nord. Denne tiden har lært meg at jeg ikke takler Sørlandske vintre, med slaps og regn. Denne tiden har lært meg at det er alt for få solskinnsdager på vinteren i Sør-Norge, til å veie opp for den fantastiske vinteren i Finnmark. Jeg velger kuldegradene langt over solskinnsdagene. Jeg velger stengte snøveier langt over regn. Jeg velger livet i bygda langt over mange aktiviteter i byen. Det er en sjarm med Nord-Norge, som jeg elsker.

Men vi har funnet på utrolig mye gøy, denne tiden vi har vært her. Det vil bevares som minner for livet, som minne om hva som finnes her nede. Det er faktisk noe jeg kommer til å savne når jeg nå flytter hjem igjen, og det er blant annet at posten er mye raskere her nede, og det at alt er så tilgjengelig i butikker. Trenger jeg noe kan jeg faktisk bare gå på Sørlandssenteret og se etter det, og de har de fleste butikkene der. Gina Tricot som er favoritt klesbutikken min finnes blant annet ikke i Finnmark, og heller ikke New Yorker. Men det er vel egentlig bare det, og sommeren her nede da! ☀️

Hva fremtiden vil bringe kan ingen forutse, og jeg skal derfor ikke si at jeg aldri kommer til å flytte sørover igjen, for hvem vet? Selv om det finnes mange fordeler med å bo her sørpå, ser jeg nå virkelig frem til å komme hjem til nord for godt nå!

Flytting og ekstern praksis

Jeg går nå mitt siste halvår på bachelor programmet i Journalistikk, og det er helt vilt å tenke seg at jeg nå er snart ferdig. To og et halvt år er gjennomført og fullført. Tiden flyr virkelig..!

Nå som jeg går inn i mitt siste halvår, skal vi først gjennom åtte uker med ekstern praksis. Det vil si at vi skal jobbe i en ordentlig mediebedrift, som ansatte (med litt ekstra hjelp.) Det som er veldig gøy, er at jeg har fått praksisplass på førstevalget mitt. Jeg har praksisplass i Finnmarks største avis – iFinnmark.no, eller som det også heter: Finnmark Dagblad og Finnmarken.

Jeg både gleder og gruer meg. Det blir ganske spennende å prøve seg ute i den virkelige verden, og jeg håper at det ikke er på samme måte som i praksisperiodene på skolen. Jeg håper det er bedre. Jeg håper at denne praksisen virkelig kan vise meg hvordan det nye arbeidslivet mitt kan se ut, og hva jeg kan forvente.

I går fløy jeg sørover for noen innføringsdager på skolen, før jeg og Daniel skal sette kursen nordover igjen. Vi har valgt å pakke ut hele leiligheta og i praksis flytte nordover allerede nå. Ingen av oss kommer til å tilbringe noe særlig mye mer tid her nede, og vi har ikke så mye saker her heller. Jeg må nedover i løpet av våren i forbindelse med bachelor oppgaven, men utover det så er jeg egentlig ganske ferdig med Sør-Norge.

Uke 1 – uken som gikk..

Ukens sang: Evinze – I Hope You Know.

Ukens middag: Denne uken har jeg spist mye god mat, men skulle jeg velge må det bli biffmiddagen hos mamma på torsdag, for den var virkelig god!

Ukens cravings: Brownie med vaniljeis.

Ukens nedtur: Jeg tror ikke jeg har hatt noen nedturer denne uken.

Ukens høydepunkt: Det tror jeg må bli nyttårsaften. Det var en utrolig koselig og fin dag sammen med hele gjengen på alle kanter. Jeg tror faktisk vi fikk feiret litt med alle sammen, og det er jo ikke dårlig bare det.

Dagen i dag: startet jeg med å måke snø i innkjørselen. Jeg fikk spist litt frokost før jeg kjørte ut til Igeldas, der jeg og Leo gikk en liten tur i lysløypa på ski. Årets første skitur er unnagjort, og det jeg har funnet ut etter dagens tur er at skiene mine trenger litt smøring. Jeg måtte gi fart nedover den høyeste og bratteste bakken i Igeldas, da har man dårlig gli da.. Nå sitter jeg med en kopp kakao og krem. Resten av dagen skal jeg pakke kofferten klart til i morgen, og dra på besøk. Effektiv søndag så langt!

Velkommen 2020!

2019 var litt av et år, men nå går vi inn i et nytt spennende år! Jeg er nysgjerrig å se hva dette året vil bringe med seg, for det kan jo være hva som helst. Det er ingen år som er lik, og hvert år kan by på noe nytt. Det er allerede mye som skal skje i 2020, og jeg både gruer og gleder meg.

Nyttårsaften gikk over all forventning, og jeg storkoste meg gjennom hele dagen. Dagen begynte med den tradisjonelle turen til Livnas for å fyre opp raketter sammen med faren til Daniel. Etter at jeg ble sammen med Daniel har vi gjort dette hvert år, selv om jeg ikke bestandig har hatt muligheten til å bli med.

Når vi kom hjem tok både jeg og Daniel det litt rolig. Vi så ferdig Grand Hotel, før jeg dro på nyttårsmiddag til pappa sammen med lillebror. Det ble både middag, dessert og en runde Yatzy. Det var veldig koselig og gøy. Etter å hvert en tur innom bestemor hentet vi Benedicte og kjørte hjem til oss. Der spilte vi flere runder med ludo på tven, før vi dro ut for å fyre på raketter og ønske det nye året velkommen. Det er faktisk første gangen jeg har sett på og skutt raketter uten noen av mine foreldre tilstede. Det var bare meg, lillebror, Daniel og Benedicte som gikk inn i 2020 sammen. Når vi var ferdig, dro vi tilbake til oss for å spille mer ludo, hah!

Velkommen 2020!