Min siste dag

I dag er min siste dag på Varetaxien, og jeg kjenner det blir litt trist å levere fra meg bilen og vakttelefonen. Jeg har jobbet én måned, og det har vært utrolig gøy selv om det er jobb. Jeg har fått truffet masse hyggelige mennesker, kjørt utrolig mange steder og fått mange mil i ræva, bært uendelig mange kofferter, aviser og pakker – noen så tunge at jeg måtte ringe etter pappa for hjelp, noen så tunge at de måtte løftes med truck og andre så lette at det kunne vært et brev i pakken. Men jeg har vært stolt av å løpe rundt refleksrød jakke eller mørkeblå t-skjorte med logoen til Viking på ryggen og kjøre rundt i den rød Caddyen med dekalene til Lakselv Viking. 

Denne jobben har blitt en stor del av sommeren min dette året, og jeg er glad jeg tok den når muligheten bød seg.

Min 20-års dag

Det var en veldig fin dag i går. Denne lille jenta fylte 20 år. Det var et veldig fint og rundt tall. Jeg føler meg ikke så fryktelig annerledes enn hva jeg gjorde for to dager siden, men for veldig mange andre er det jo stort å fylle 20 da man kan kjøpe alkohol og komme inn på diverse utesteder. Siden jeg ikke driver med sånt er ikke hverdagen min forandret seg så veldig, hah! Nå er jeg halvveis til 40 folkens. Livet flyr litt avgårde noen ganger, og det er ikke alltid jeg henger med i svingen.

Det var fryktelig varmt både i går og i dag, så i går jeg fikk badet en del og spist haugevis med is. Selveste dagen ble det kun ett lite kakestykke, som jeg faktisk måtte kjøpe selv (hah), men i dag ble det masse kake som mamma hadde bakt! Jeg kjenner at jeg har fått i meg ganske så mye sukker i dag altså. 

Uke 30 – uken som gikk..

Ukens sang: Zedd, Elley Duhé – Happy Now.

Ukens middag: Grillmaten vi spiste i går var sykt god! Endelig er mamma og Hjalmar hjemme igjen♥

Ukens cravings: Is! Masse is! 

Ukens humør: Denne uken har vært litt opp og ned, men for det meste har jeg hatt et godt humør! Så jeg sier meg fornøyd med det, faktisk♥

Ukens nedtur: Jeg tror faktisk ikke det er noen nedturer denne uken, den har faktisk vært ganske så fin. 

Ukens høydepunkt: Det må bli når jeg dro til bestemor på bursdagen hennes og ga melkehjerter, for da ble hun så glad♥ Dessverre rakk jeg ikke bli så lenge, for jeg fikk oppdrag mens jeg var der. 

Dagen i dag: I dag er det faktisk bursdagen min, blir hele 20 år! Sykt, egentlig. Ellers skal jeg bare storkose meg denne dagen, det er vanvittig varmt ute så kanskje det blir litt bading slik som i går. Vi får se hva dagen bringer, jeg har ikke planlagt så veldig mye. 

Ukens favorittbilde: 

Fredag!Det er fredag og det er helg! For en merkelig uke det har vært, og jeg husker nesten ikke at det har gått en uke. Hva har jeg egentlig drevet med? 

Denne uken har det skjedd litt av hvert. Onsdag var altså min “lykkedag”. Flyet som kom klokken halv 12 pleier egentlig å ha med seg avisene jeg skal kjøre til butikkene i Lakselv, men denne dagen skjedde ikke det. På den tiden jeg har jobbet, hver eneste ukedag på én måned, så har det aldri skjedd meg at avisene ikke har kommet. Onsdag. Det var dagen det skjedde. Men avisene kom, bare ikke til normal tid – de kom med ettermiddagsflyet klokken 5. 
Det var noe mer med denne dagen altså. For det var meldt kraftig med regn denne ettermiddagen, og det kraftige regnet kom selvfølgelig akkurat i det jeg skulle dra for å hente avisene – i det jeg gikk ut dørene her hjemme. Når jeg kom ned til flyplassen var avisene og ukebladene som også skulle komme denne dagen, allerede begynt å bli litt småvåte. Jeg skal fortelle dere at det å løpe med aviser og ukeblader i pissregn ikke er så veldig gøy – for du vil jo helst ha de tørr. 
Det stopper ikke der altså. For når jeg var kommet halvveis i ruten min, går strømmen i hele Lakselv. Dette fordi lyn og torden buldret over hodet på meg mens jeg løp inn og ut av butikkene. I tillegg til regnet måtte jeg nå løpe rundt i de mørklagte butikkene med både aviser og ukeblader. 
Heller ikke der stopper det. Denne dagen hadde jeg bare fått i meg en liten sjokoladebolle, og med strømmen borte var det ikke mulig å få lagd middag. Den skulle egentlig vært ferdig til jeg kom for å hente Daniel, ettersom jeg måtte starte til Karasjok med en fiskestang. Det var ikke bare å stikke innom en bensinstasjon eller butikk for å få litt hurtigmat når ikke de heller hadde strøm – ingen matlaging eller betaling uten strøm. 

Men der stopper det heldigvis. Resten av uken har jeg egentlig bare brukt masse penger, for jeg har bestilt et par flybilletter i august, betalt semesteravgiften, handlet mat for denne uken og spist ute med lillebror og kjæresten. 
Vi har også vært på en liten minitur denne uken, etter å spist oss god og rund dro hele gjengen en tur til Trollholmsund. Der merket jeg også at jeg har veldig dårlig kondis, hah! 

Barnefilmer fra jeg var liten

Her får dere ca. + 12 filmer jeg så når jeg var liten, og med + mener jeg at jeg ikke klarer å telle alle barbie og prinsesse filmene. Filmhyllen min var full når jeg var liten skal jeg si dere, hah! Det er nok mange flere filmer enn de som er nevnt under her som alle Ole Brumm filmene, pippi og Istid filmene – men disse tok jeg med. Kanskje dere har noen filmer dere husker kjempe godt? Nevn dem i kommentarfeltet da vel!♥


Bilde: Plejmo


Bilde: platekompaniet


Bilde: Plejmo


Bilde: Cdon


Bilde: Filmarkivet


Bilde: Platekompaniet 

Alle barbie filmene!


Bilde: HER. 


Bilde: HER


Bilde: NRK P3


Bilde: platekompaniet


Bilde: Cdon

Disney prinsessene og historiene deres!


Bilde: platekompaniet

Uke 29 – uken som gikk..

Ukens sang: JOWST, Kristian Kostov – Burning Bridges.

Ukens middag: Jeg må si jeg har vært flink denne uken, har stått for nesten alle middagene vi har lagd, men ukens middag må faktisk bli når vi grillet her hjemme den varmeste dagen denne uken – da var Daniel grillmester. Det var utrolig koselig, selv om det bare ble pølser♥

Ukens cravings: Is er en sikker vinner denne uken, for denne uken har det virkelig gått ned haugevis av dem – i alle forskjellige varianter og smaker. 🍦

Ukens humør: Uken begynte med tidenes dårligste humør, på en god stund, og det var langt ifra koselig. Anfall og litt tårer tok tak. Resten av uken gikk greit, har kost meg veldig, men helgen har det vært litt svingete. Håper virkelig at neste uke blir bedre. 

Ukens nedtur: Det å jobbe i den varmen som har vært denne uken, for det har vært utrolig varmt. Det er kanskje ikke værst for meg, men likevel.. 

Ukens høydepunkt: Tjaaa, det må bli… å bade når det var 33 grader ute. Det var vanvittig deilig, og utrolig koselig.

Dagen i dag: Skal brukes på bare kosing og slappe av, men jeg skal på kino i dag da.

Ukens favorittbilde: 


/Det var torsdag det :p 

Nesten som syden

Nå skal jeg faktisk ikke klage på varmen, som jeg gjorde i går. For i dag er det faktisk rundt 15 grader og overskyet, eller det var.. For nå kom solen fram fra skyene, og da blir det varmt. 
Men det var ikke poenget, for selv om det var vanvittig varmt i går, så hadde vi det faktisk ganske koselig etter jobb hele gjengen – og med gjengen mener jeg Daniel, lillebror og Benedicte. Det første vi gjorde når dem kom hjem klokken 16 var å dra å bade i elva, til og med jeg badet, det er ikke hverdagskost. Jeg liker jo egentlig å bade, men jeg hater når det er kaldt etter å badet – som er hovedgrunnen til at jeg stort sett nesten aldri bader. 

Etter å bada i elva, gjorde vi klar grillen for å få i oss litt mat. Det var utrolig koselig å bare sitte ute å nyte solen på verandaen mens grillen gjorde jobben sin. Badingen hadde dessuten kjølt meg såpass ned at jeg nesten syntes det var litt kaldt å sitte uten klær. Temperaturen sank jo også fra 32 varme til 26 varme mens vi satt der. 

Lakselv føles nesten som syden denne sommeren! 😝

#Sommer

Alt for varmt

Beklager til alle dere som elsker varme. Beklager til dere kalde finnmarkinger som ønsker mer varme. Beklager, for nu skal jeg klage. Jeg skal klage på den vanvittige varmen som er utenfor husets vegger. 
Jeg er en person som misliker når det blir for varmt. Jeg elsker middels temperatur. Jeg elsker når jeg kan kle meg i det jeg vil, uten å måtte tenke på om jeg kommer til å svette eller ikke. 15 røde på gradestokken er perfekt, helst med litt skyer på himmelen. 

Nå er det 33 grader her, og jeg smelter vekk. Det som er verst med denne varmen, er når du er nødt å jobbe. Det å gjøre ting er tungt og varmt. Selv det å bære avisene inn i butikken, gå ut i bilen igjen og kjøre til neste butikk skaper svette. Når jeg kommer hjem er jeg gjennomsvett og vil egentlig bare hoppe i elva. Jeg er sjeleglad for at jeg ikke har tyngre jobb enn det jeg har nå, for jeg syns synd i de som har det, når jeg blir svett av bare å bære avisene. Jeg har så og si sittet inne hele dagen, bortsett fra jobben jeg har gjort, fordi det går ikke an å være ute. Pfft..! 


/Midt på dagen i dag var det faktisk 31 grader.. 

Sommerjobben 2018

Som jeg har fortalt tidligere, var ikke planen min egentlig å jobbe i sommer utenom i juni, men når jeg oppdaget denne jobben kunne jeg ikke la være. Jeg jobber som sommervikar for Lakselv Varetaxi og Bilbergning, eller Viking-Lakselv som det også kan kalles. Det er en veldig grei sommerjobb, hverdagen er veldig uforutsigbar. Jeg har veldig mye fritid egentlig, så jeg kan bruke dagene mine på det jeg ønsker (om jeg er ikke er ute på oppdrag) – det eneste jeg trenger å holde kontroll på er telefonen til en hver tid. 

Jeg er budbilsjåfør for Varetaxien, der jeg kjører varer, pakker, aviser og bagasje. Jeg har en fast rute hver dag, og det er avisene som skal ut i butikkene. Resten er uforutsigbart. Det er som regel pakker på morgenen som skal leveres til bedrifter rundt omkring, så jeg må jo opp på morgenen for å sjekke det. Det er også veldig variert hvor jeg må kjøre, for det meste er rundt i Lakselv, men plutselig må jeg ut mot Kunes, mot Honningsvåg, mot Karasjok, eller kanskje til og med så langt som Kirkenes. Det får jeg vite i det sekundet jeg vet jeg må kjøre. Så her må man være glad i å kjøre bil! 

Det som er så fint med denne jobben, er at jeg kjenner/vet hvem stort sett alle som jobber her er fra før av – faktisk så jobber pappa også her, bare på bergningsbilen

Jobber du i sommer?♥

Uke 28 – uken som gikk..

Ukens sang: Robinson – Nothing To Regret. 

Ukens middag: Taco! 

Ukens cravings: Sjokoladeboller. 

Ukens humør: Har vært faktisk veldig bra. Det er ingenting å klage på humøret, selv om helgen endte med et litt nedstemt humør. 

Ukens nedtur: Det at jeg ble syk, rett før helgen og alt. Jeg hater å være syk, hvert fall slik som nå. Forkjøla, temperaturen svinger og hele hodet er tett. Det var ganske hardt å kjøre hjem fra Narvik på søndag skal jeg fortelle dere. 

Ukens høydepunkt: Daniel har endelig kjøpt seg Volvo igjen! Dette er grunnen til at vi var i Narvik denne helgen. Denne gangen ble det en litt eldre Volvo V70 enn den forrige han hadde. 

Dagen i dag: I dag er det mandag, så jeg har selvfølgelig jobbet litt, hva ettermiddagen eller kvelden bringer videre får vi se på. Jeg har hvert fall ikke planlagt så langt, da min hverdag er veldig uforutsigbar, hah! 

Ukens favorittbilde: 

Min første..

..MENSEN. Jeg husker faktisk ikke hvordan det var når jeg fikk mensen for første gang. Det var hvert fall ikke dramatisk, eller noe gjennomblødning. Jeg husker at jeg ikke gledet meg til å få mensen, og allerede etter første gang var jeg lei – å dette skulle jeg leve med i 40-50 år? Hah!

..KJÆRESTE. Jeg var fem år da, så jeg husker ikke så veldig mye fra det. Hah, det eneste jeg husker er når han slo opp med meg og jeg ble sint – sånn barne sint; “du får ikke leke med lekene mine da!” Det er så komisk at det blir søtt. 

..KYSS. Jeg var akkurat fylt 16 år, og det var første gang jeg møtte min daværende kjæreste. Jeg husker at jeg var sykt nervøs, men at jeg bare måtte hoppe i det. Jeg husker spesielt at jeg syntes det var veldig rart den første gangen. 

..KJÆLEDYR. Nå var jo jeg ganske liten da, nyfødt når jeg skal regne med mitt første kjæledyr. Foreldrene mine har bestandig hatt hund, og intet unntak når jeg ble født. Min beste venn som liten var en nydelig hund kalt Boss, og jeg glemmer aldri den dagen han ikke var blant oss lengre. 

Siste..

.. jeg publiserte på Facebook. ↑

.. gang jeg kysset noen. I morges, før begge to dro på jobb♥

.. gang jeg ble sint. Hmm.. på onsdag i forrige uke, hvis jeg husker riktig? Hvorfor jeg ble sint, det husker jeg ikke. Sikkert en sykt liten bagatell, det var jo tross alt mensen uken min 😉 

.. gang jeg gråt. Det er en liten stund siden, for noen uker siden faktisk. Det er så lenge siden at jeg ikke husker nøyaktig når. 

.. gave. I innpakning? husker ikke. Men jeg har allerede fått bursdagsgave fra Daniel, og det var en helg i Oslo på hotel tidligere denne våren♥

.. jeg drakk. Vann, nå nettopp. 

.. person jeg snakket med. I telefonen, pappa. På Facebook, en jeg skulle levere en konvolutt til i går. På Snapchat, Mathis. På melding, også pappa :p 

.. serie/film jeg så. Home And Away. 

.. jeg gjorde. Tok en liten powernap i solen♥

.. jeg tenkte på. Hvor nydelig vær det er ute, og at det egentlig er helt perfekt temperatur. 

.. jeg leste. En artikkel på iFinnmark.no om årets Midnattsrock, det har jo haglet med kritikk og spekulasjoner osv. i media den siste tiden. Spennende å lese hvilke meninger som rører seg i den lille bygda mii. x) 

.. bilde. 

 

Uke 27 – uken som gikk..

Ukens sang: Jonas Blue, Jack & Jack – Rise. 

Ukens middag: Mmm, vi har spist så utrolig mye godt denne uken, men må jeg velge én må det bli… tandori!

Ukens cravings: Wrap med kylling fra YX (tidligere Esso)! Den er så vanvittig god, mm! 

Ukens humør: har vært utrolig bra, spesielt siden jeg har hatt perioden min. Jeg har selvfølgelig hatt mine timer, men det har som regel gitt seg ganske fort. Litt tanker blir det hvis man har mye døtid og ikke klarer å finne annet å tenke på, da har jeg blitt i litt dårlig humør. 

Ukens nedtur: at Daniel har vært så opptatt denne uken. Da blir ettermiddagene fort veldig kjedelig.. 

Ukens høydepunkt: Det må nok bli å gjøre noe litt utenom det vanlige; nettopp dra en liten tur på Midnattsrocken og se. Vi var der noen timer i to dager, på torsdag og på fredag. På fredag ble vi faktisk over én time, for å se Staysman & Lazz og Mads Hansen. Vi hadde også VIP billetter, og det var veldig fint for oss som ikke drikker da det var veldig rolig på VIP delen. 

Dagen i dag: har jeg brukt på å slappe av og nyte finværet. Vi har sovet lenge, sett resten av filmen vi ikke fikk sett i går kveld, surret litt rundt og sitter nå ute på terrassen. Været er nydelig, 16 grader og sol♥ 

Ukens favorittbilde: 

Rockehelg

Nå er det endelig heeeelg! Jeg har gjennomført min første uke i min lille sommerjobb, og jeg er overrasket hvordan det har gått. Selvfølgelig har de andre fått kjenne at dette er første uken min, men jeg tror de overlevde det. Kanskje det blir noen mindre spørsmål neste uke 😉 

Denne helgen er det den store helgen i juli. Midnattsrocken har tatt sin plass i den lille bygda vår, og det merkes. Mange flere biler, politiet på hver en kant og selv midt på dagen kan du møte på litt småfulle folk. Rocken startet for fullt i går, men det er nok i dag det tar av. Det er fredag og folk er ferdig på jobb for uken. Jeg og Daniel var en liten tur innom rocken i går, for å kikke litt. Så får vi se hva resten av helgen bringer!

Ha en strålende helg♥

Sommer og sol!

Wow! For et vær. Gradestokken har bikket 26 grader her oppe i nord, med skyfri himmel og minimalt med vind. For min smak er det alt for varmt, så jeg har prøvd å unngå solsteken så godt det har latt seg gjøre denne dagen. Det er hvert fall bra disse finnmarkingene også får kjent på varmen, mens jeg er ganske lei etter hele mai der nede i «syden». For min del kan det godt være sol og fint vær, så lenge ikke temperaturen ikke stiger høyere enn 15 varme. Heldigvis for disse frosne finnmarkingene skal det være opp i over 20 grader store deler av uken. Bare for å påpeke; jeg klager ikke 😉

I dag begynte jeg også i ny jobb! Veldig spennende, og en del å huske på. Jeg har blant annet glemt å «sjekke inn» slik at jeg får skrevet ned timene jeg kjører, alle gangene jeg har kjørt ut i dag. Så får vi se da, hvordan dette går.

Uke 26 – uken som gikk..

Ukens sang: 5 Seconds Of Summer – Youngblood. 

Ukens middag: Burgeren i Finland var virkelig god denne uken her. Det er rart, jeg blir aldri lei den burgeren. Men jeg tror faktisk laks og pasta slår den burgeren denne uken altså, for lørdagens laks og pasta var helt himmelsk! 

Ukens cravings: Smoothie! Og sjokolade.. 

Ukens humør: Denne uken har humøret vært veldig bra. Jeg elsker når jeg har uker som dette!♥

Ukens nedtur: Diesel, vår ene hund, ble akutt syk og døde denne uken. Han ble tatt med til dyrlegen, men de overså hvor syk han egentlig var. Til tross for at mamma og stefaren min fortalte om tilstanden hans og de så hans smerter. Diesel fikk smertestillende og dem ble sendt hjem. Dette kostet dem fem tusen kroner, der det ble tatt to røntgenbilder og gitt en sprøyte. Natten etter døde han. Stefaren min fant han liggende ved sengen, men det var ingen liv i han. Iskald og ingen pust. Han hadde sovnet inn i løpet av natten.  

Ukens høydepunkt: Therese, Roman og Julie kom oppover en tur denne helgen. De har jo selvfølgelig vendt seg til søring været de har der nede, så her ble det mye klaging på hvor kaldt det er her oppe. Men vet dere, jeg syntes det er helt herlig! Den vinden kunne jeg vært foruten, men pyttpytt. 
Uansett, vi har fått vært med dem, passet Julie litt og bare kost oss egentlig.♥

Dagen i dag: har vi hittil ikke gjort noe. Akkurat stått opp egentlig, skal jeg være ærlig, hah! Dagen skal brukes på litt forskjellig. Spise middag med moren til Daniel, pakke oss ut av hus nr. 2 som vi har bodd i den siste uken og vende hjem igjen. Mer enn det har jeg ikke planlagt egentlig. 

Ukens favorittbilde: