Når jeg var liten…

.. var jeg livredd for russen. Jeg hadde hørt at de kastet barn i myra, og det var mange som syntes dette var utrolig artig; men jeg var livredd. Jeg ville ikke i myra, jeg ville ikke bli tatt. Jeg hatet å gå hjem etter skolen, og jeg så alltid rundt meg mens jeg gikk den lille veien hjem. Hørte jeg at russebilen nærmet seg sprang jeg for å finne et gjemmested, for så å vente til de var kjørt. Jeg kjente ikke de som var russ, så de skremte meg, for jeg ville jo ikke bli kidnappet av noen jeg ikke kjente. Det var betryggende å vite at det kun var “de store” ungene som ble tatt, enn så lenge. 

Det er litt artig å tenke tilbake på nå, for min verste tanke med å bli tatt av russen og kastet i myra var at jeg skulle drukne. Jeg visste vel ikke at det bare var for moro skyld, og at det ikke akkurat skadet noen bortsett fra at man ble våt. Russen er jo helt harmløse, for vi er jo bare mennesker, som alle andre; vi bare har en bukse på som viser at vi feirer at vi er ferdig med videregående. Men jeg tror nok også at mye av grunnen til at jeg var redd russen var fordi de gjorde så mye ut av seg, lagde høye lyder, ropte osv. Jeg assosierte dem med “de kule” på skolen, de som så ned på en som meg, en liten jente som likte hester og sprang rundt å trudde hun var en selv. Jeg har heldigvis klart å overse dette, for det er jo ingen dårlig ting å være en rytter, og jeg var jo et barn – selvfølgelig lekte jeg. 

Jeg tror det er viktig å huske på at det ikke er alle som liker å bli spylt ned med vann, for de vil kanskje ikke ha noe med russen å gjøre og de kan vise det ganske tydelig. Det er jo mange som faktisk vil ha litt “krig” med russen, og de viser gjerne initiativ med å utfordre til krig med russen – og da blir det bare artig.  Det er heller ikke alltid russen syntes det er så gøy å bli spylt ned med vann – noen ganger vil vi også bare inn på butikken for å handle og dra rett hjem igjen. Det er viktig at vi respekterer hverandre, også gjennom russetiden. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg