Positiv og negativt med Sør-Norge

Dette er det JEG mener er negativt og positivt med Sør-Norge – som betyr at det er lov å være uenig 😉 Når jeg snakker om Nord-Norge, snakker jeg hovedsakelig om Finnmark, og litt Troms. 

Negativt 

Det snør veldig sjeldent her. Jeg syntes faktisk ikke vinteren er den samme uten snø. Det er jo liksom det som er vinter, er det ikke? Å når det først kommer snø, så blir det jo kaos på veien. Nordpå har vi snø hele vinteren, og det er så friskt å gå ute da! Bortsett fra når det begynner å regne.. 

Betalt parkering. Selv om man enkelte steder her er veldig flink å ha gratis parkeringer, så finnes det nesten ikke betalte parkeringer nordpå – bortsett fra de plassene som anses å være “storby” – de kan finne på å ha betalt parkering nesten overalt. Jeg er litt for vandt til å bare kunne levne bilen på en parkeringsplass der det passer meg uten å måtte betale for at bilen min står der. Det er heldigvis ikke dyrt å ha bilen stående på parkeringsplass her sørpå, selvom det er penger det også. 

Bompenger. Selv om jeg skjønner hvorfor det er bomringer, så er det dritt likevel. For det er ganske mange unødvendige bomringer. For eksempel har de puttet bomringer uansett hvor du kjører inn i Kristiansand – til og med på småveier! Helt sjukt spør du meg. I Finnmark kan vi kjøre gratis uansett hvor du skal, men det er sikkert derfor mange av veiene der er så jævlig.. 

Kø. Det kan være biler OVERALT, og er du skikkelig uheldig kan en veldig kort strekning ta lang tid – lengre enn du forventet å bruke. Køen til kassene i butikken kan også være utrolig kjedelig. 

Positivt 

Flere parker og utendørsaktiviteter. I Finnmark er man nødt å bruke fantasien for å finne aktiviteter som passer for alle ute, for der er det ikke flotte parker med dam midt i byen eller lekeland rundt hushjørnet – til og med lekeplassene for barna er på tur å forsvinne nordpå fordi de ikke blir vedlikeholt (mange steder, ikke alle). Her kan du også dra i forskjellige parker med forskjellige temaer – som badeland, lekeland, dyreparken, tusenfryd osv osv. 

Hver plass har nesten alt du trenger. I Finnmark er det bare få store steder med alt. Det består nesten bare av små bygder og få “store” byer. Hver plass har en bensinstasjon, kanskje en matbutikk (de aller fleste) og er man heldig; en klesbutikk eller to. Til og med ikke alle plassene har postkontor. Enkelte plasser rundt i Finnmark stenger faktisk bensinstasjonen kl. 17 også – sykt ikke sant? 

Billig. Her nede kan man velge og vrake, og dermed blir det mer konkurranse for å få mest kunder = lavere priser. Nordpå har vi ikke så veldig mye å velge i, så vi er faktisk nødt å betale den prisen, om vi vil/må ha det, med mindre vi bestiller på nett eller reiser et annet sted. Det er også billigere å reise rundt og ut fra Norge fra denne siden av landet. Ofte når vi nordfra skal på ferie, er faktisk den dyreste delen av reisen å komme seg fra Nord-Norge til Sør-Norge. 

Merkeverksteder lett tilgjengelig. Det kryr av verksteder rundt omkring her! Man kan derimot ikke si det samme lengre nord; nærmeste merkeverksted kan være fra 1 ++ timer unna. Finnmark har ikke ett eneste BMW-verksted, noe som betyr at har du en BMW som trenger merkeverkstedet har du to valg – å kjøre til Rovaniemi i Finland eller Tromsø. 

Den kollektive transporten fungerer. Her nede er man ikke avhengig å eie et kjøretøy for å komme seg noen plasser. Bussene går i ett, både ut plassene og inne i område. Det går tog, trikker og fly alt. Her kommer du deg rundt uten én måned med planlegging, for å overdrive litt. 

Selv om det er utrolig mye positiv med Sør-Norge, savner jeg Nord-Norge. Jeg skal nok veldig fint klare å overleve her nede 🙂 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg