Piller mot depresjon

Vi vet det er mange i vårt langstrakte land som sliter med depresjon, og det finnes mange måter å få hjelp på. Du kan gå til psykolog, gruppeterapi, du kan dra på sånn instutisjon (?) og du kan bruke medisiner. 

Jeg husker at min første “test” hos psykologen, så spurte hun meg om jeg syntes depresjonen min var alvorlig nok til å prøve medisiner i form av anti-depressive piller. Mitt svar på det var veldig tydelig nei. Av grunner til at når jeg først begynte å gå til psykolog, så føltes det ikke som at depresjonen min var så ille som den ble utover året. Den andre grunnen til at jeg ikke ville begynne på antidepressive piler var fordi jeg ikke har troen på at piller eller medisiner mot denne typen ting. 
Fordi jeg har hørt rundt at det egentlig bare gjør deg likegyldig, du blir ikke glad eller lei deg. Du får ikke et godt eller dårlig humør – du blir nøytral og likegyldig. Å en frykt for å bli slik, hadde jeg absolutt ikke lyst å begynne på disse. For det hadde vel ikke hjulpet meg? Jeg ville bli kvitt depresjonen, men ikke på den måten jeg ville. Jeg ville bli glad og nyte livet. Ikke bli likegyldig til det. Det var mitt ønske. 

Å vet dere hva? Jeg har klart meg uten de pillene. Jeg har klart å bli mer livsglad og lykkelig, og det er ikke på grunn av medisiner. Jeg har jobbet med humøret mitt, og jeg begynner endelig å føle på resultatene og at det går framover. For meg var ikke piller svaret, for meg var det å jobbe med humøret og finne ting som gjør meg lykkelig. Det er ikke sikkert at det hjelper for alle med depresjon, for det finnes så mange grader av det og det er egentlig et ganske bredt begrep på en tilstand. Så selv om jeg valgte å ikke medisinere meg, så betyr ikke det at det fungerer for alle.
Alle er forskjellige, og man er nødt til å finne den metoden som passer for seg selv – om det er å medisinere deg, gå til psykolog, snakke med noen du stoler på, gruppeterapi eller rett og slett jobbe med problemet selv. Å jobbe/få hjelp med problemet er det beste uansett i hvilken form det er, ingen fortjener å føle seg på denne måten. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg